- Synd ikke verden fikk se talentet til Stig

-  Synd ikke verden fikk se talentet til Stig

 

Stig-André Berge var helt knust etter å ha tapt sin første kamp i sitt andre OL på rad. Trenerne er lei seg for at verden ikke fikk sett brytekongen fra sin beste side.

Skrevet av:

«Stigga» tapte den første omgangen 1-0 mot Aliyev Hasan fra Aserbadsjan. I andre omgang kom 28-åringen tilbake. I parterre klarte ikke Hasan å score poeng på Berge, som hadde brutt en svært solid omgang.

I tredje og avgjørende omgang skjedde det som ikke skulle skje. Nok en gang var det Hasans tur til å score poeng i Parterre. Dersom «Stigga» holdt unna, ville han ta seg videre til kvartfinale. Bryteren fra Aserbadsjan gjorde flere forsøk på å kaste Berge uten hell. 10 sekunder før slutt fikk han tak om Berge og lettet ham fra matta.

Dommerne belønnet det tvilsomme kastet med et poeng. Landslagssjef Morten Brekke forsøkte å protestere på poenget uten hell og dermed gikk kampen Hasans vei.

-  Stig brøt en veldig god kamp, men han gjorde noen miss. Jeg tror han ble ukonsentrert mot slutten. Det er tre tøffe perioder, og man mister lett fokus etter hvert. Jeg tror Stig hadde klart å nekte Hasan poeng om han var litt mer konsentrert, sier Brekke til Akers Avis Groruddalen.

Tvilsomt poeng

Landslagssjefen begrunner protesten mot poenget til Aserbadsjan slik:

-  Han løftet Stig opp, men fikk ikke ordentlig høyde i kastet. Det var for lavt til å gi poeng og derfor protesterte jeg mot poenget.

Prostesten gikk aldri inn.

Etter tapet var OBK-bryteren helt knust.

-  Stig var veldig, veldig nedbrutt, forteller Brekke.

TV-bildene viser at Brekke støttet Berge ut av arenaen, mens groruddølen går med bøyd hode.

Skuffelsen var stor ettersom Berge følte han hadde en sjanse mot Hasan.

-  Vi hadde virkelig tro på at vi skulle vinne den kampen, og det var så utrolig nære.

Skal tilbake

I den tredje omgangen ble det trukket om hvem som skulle angripe ovenfra i parterre. Berge ble dømt ned.

-  Jeg tror ikke det har så mye å si. Vi visste at Hasan ville kaste i parterre, men det var tydelig at han var livredd for spesialgreper til Stig, som er å legge hodet i klemme. Han forsøkte bevisst å unngå det hele tiden.

Berge har ikke svart på Akers Avis Groruddalens henvendelser etter nederlaget på brytematta i London. På sin egen Facebook-side skriver 28-åringen at han skal opp på hesten igjen.

«Tusen takk for all støtte og hyggelige meldinger jeg har fått i dag. Det har vært en tung dag med mye følelser. Jeg beviser nok en gang for meg selv at det er mulig, og jeg gir meg ikke før medaljen er min. I dag er jeg nede, men en kriger reiser seg alltid».

Skal til Rio

OBK-bryteren skriver i samme melding at han skal til Rio i 2016. Han har ingen planer om å gi seg med bryting før han har vunnet en OL-medalje. Berge har tatovert logoen til Beijing-OL og London-OL på siden av magen. Han lover at det blir flere.

-  Jeg skal ta en medalje i OL før jeg gir meg. Enkelt og greit. Jeg skal fylle opp den siden med tatoveringer og må jeg fylle opp den andre, så gjør jeg det, sier Berge til VG Nett få timer etter mandagens bitre nederlag.

Tapende finalist i OL - en georgisk bryter - har aldri slått Berge.

-  Det er ille å se han gå i finalen. Han har jeg veldig godt tak på. Det var tungt å se den finalen, sier han.

-  Jeg blir alltid sterkere av nederlag. Nå skal jeg la dette synke inn, så skuffelsen får legge seg. Man må bare jobbe videre.

Veldig synd

Berges trener i Oslo Bryteklubb, Kjell Karlsen, var også svært skuffet etter tapet. De siste fire årene har han jobbet med Stig inn mot denne ene dagen i London.

-  Han taper med minst mulig margin. Dessverre går ikke Hasan til finale - da hadde Stig kommet inn i turneringen igjen, og da ville han tatt bronse, sier Karlsen og legger til:

-  Det er synd at verden ikke får se hvor god Stig er. Man får bare høre at tapte første kamp.

Dessverre ble London-OL en marerittreprise på fadesen i Beijing for fire år siden - da han tapte etter få minutter i første kamp.

Selv om Berge gjorde en langt bedre figur i London, ble det ikke en bedre plassering denne gang heller.

Før stevnet ville ikke Berge snakke om motstanderne sine, men landslagssjefen innrømmer at Hasan var en av de verst tenkelige.

- Stig kunne knapt møtt en bedre motstander, men vi var likevel så nære.

Mange tilreisende

Over 100 nordmenn - de fleste av dem med tilhørighet til Oslo Bryteklubb på Nordtvet - hadde tatt turen til London for å få med seg brytestevnet.

Kjell Karlsen forteller at de har hatt det moro på tur, men at mandagen ble en skuffelse.

-  Det var innmari leit at han røyk i første kamp, men det var enda verre da Hasan ikke gikk hele veien til finalen. Alle hadde trodd at han skulle greie det, men han tapte knepent i semifinalen og da gikk det opp for oss at Stig var ute av turneringen. Han var riktignok langt mer skuffa enn oss.

Nå tar Berge seg en velfortjent sommerferie i Thailand før han igjen går i gang med treningen. Og det store målet er naturligvis Rio i 2016.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!