- Synd ikke verden fikk se talentet til Stig

-  Synd ikke verden fikk se talentet til Stig

 

Stig-André Berge var helt knust etter å ha tapt sin første kamp i sitt andre OL på rad. Trenerne er lei seg for at verden ikke fikk sett brytekongen fra sin beste side.

Skrevet av:

«Stigga» tapte den første omgangen 1-0 mot Aliyev Hasan fra Aserbadsjan. I andre omgang kom 28-åringen tilbake. I parterre klarte ikke Hasan å score poeng på Berge, som hadde brutt en svært solid omgang.

I tredje og avgjørende omgang skjedde det som ikke skulle skje. Nok en gang var det Hasans tur til å score poeng i Parterre. Dersom «Stigga» holdt unna, ville han ta seg videre til kvartfinale. Bryteren fra Aserbadsjan gjorde flere forsøk på å kaste Berge uten hell. 10 sekunder før slutt fikk han tak om Berge og lettet ham fra matta.

Dommerne belønnet det tvilsomme kastet med et poeng. Landslagssjef Morten Brekke forsøkte å protestere på poenget uten hell og dermed gikk kampen Hasans vei.

-  Stig brøt en veldig god kamp, men han gjorde noen miss. Jeg tror han ble ukonsentrert mot slutten. Det er tre tøffe perioder, og man mister lett fokus etter hvert. Jeg tror Stig hadde klart å nekte Hasan poeng om han var litt mer konsentrert, sier Brekke til Akers Avis Groruddalen.

Tvilsomt poeng

Landslagssjefen begrunner protesten mot poenget til Aserbadsjan slik:

-  Han løftet Stig opp, men fikk ikke ordentlig høyde i kastet. Det var for lavt til å gi poeng og derfor protesterte jeg mot poenget.

Prostesten gikk aldri inn.

Etter tapet var OBK-bryteren helt knust.

-  Stig var veldig, veldig nedbrutt, forteller Brekke.

TV-bildene viser at Brekke støttet Berge ut av arenaen, mens groruddølen går med bøyd hode.

Skuffelsen var stor ettersom Berge følte han hadde en sjanse mot Hasan.

-  Vi hadde virkelig tro på at vi skulle vinne den kampen, og det var så utrolig nære.

Skal tilbake

I den tredje omgangen ble det trukket om hvem som skulle angripe ovenfra i parterre. Berge ble dømt ned.

-  Jeg tror ikke det har så mye å si. Vi visste at Hasan ville kaste i parterre, men det var tydelig at han var livredd for spesialgreper til Stig, som er å legge hodet i klemme. Han forsøkte bevisst å unngå det hele tiden.

Berge har ikke svart på Akers Avis Groruddalens henvendelser etter nederlaget på brytematta i London. På sin egen Facebook-side skriver 28-åringen at han skal opp på hesten igjen.

«Tusen takk for all støtte og hyggelige meldinger jeg har fått i dag. Det har vært en tung dag med mye følelser. Jeg beviser nok en gang for meg selv at det er mulig, og jeg gir meg ikke før medaljen er min. I dag er jeg nede, men en kriger reiser seg alltid».

Skal til Rio

OBK-bryteren skriver i samme melding at han skal til Rio i 2016. Han har ingen planer om å gi seg med bryting før han har vunnet en OL-medalje. Berge har tatovert logoen til Beijing-OL og London-OL på siden av magen. Han lover at det blir flere.

-  Jeg skal ta en medalje i OL før jeg gir meg. Enkelt og greit. Jeg skal fylle opp den siden med tatoveringer og må jeg fylle opp den andre, så gjør jeg det, sier Berge til VG Nett få timer etter mandagens bitre nederlag.

Tapende finalist i OL - en georgisk bryter - har aldri slått Berge.

-  Det er ille å se han gå i finalen. Han har jeg veldig godt tak på. Det var tungt å se den finalen, sier han.

-  Jeg blir alltid sterkere av nederlag. Nå skal jeg la dette synke inn, så skuffelsen får legge seg. Man må bare jobbe videre.

Veldig synd

Berges trener i Oslo Bryteklubb, Kjell Karlsen, var også svært skuffet etter tapet. De siste fire årene har han jobbet med Stig inn mot denne ene dagen i London.

-  Han taper med minst mulig margin. Dessverre går ikke Hasan til finale - da hadde Stig kommet inn i turneringen igjen, og da ville han tatt bronse, sier Karlsen og legger til:

-  Det er synd at verden ikke får se hvor god Stig er. Man får bare høre at tapte første kamp.

Dessverre ble London-OL en marerittreprise på fadesen i Beijing for fire år siden - da han tapte etter få minutter i første kamp.

Selv om Berge gjorde en langt bedre figur i London, ble det ikke en bedre plassering denne gang heller.

Før stevnet ville ikke Berge snakke om motstanderne sine, men landslagssjefen innrømmer at Hasan var en av de verst tenkelige.

- Stig kunne knapt møtt en bedre motstander, men vi var likevel så nære.

Mange tilreisende

Over 100 nordmenn - de fleste av dem med tilhørighet til Oslo Bryteklubb på Nordtvet - hadde tatt turen til London for å få med seg brytestevnet.

Kjell Karlsen forteller at de har hatt det moro på tur, men at mandagen ble en skuffelse.

-  Det var innmari leit at han røyk i første kamp, men det var enda verre da Hasan ikke gikk hele veien til finalen. Alle hadde trodd at han skulle greie det, men han tapte knepent i semifinalen og da gikk det opp for oss at Stig var ute av turneringen. Han var riktignok langt mer skuffa enn oss.

Nå tar Berge seg en velfortjent sommerferie i Thailand før han igjen går i gang med treningen. Og det store målet er naturligvis Rio i 2016.

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!