Tannløst

Årets første GBK-kamp ble en kjedelig og trist affære. Etter kampen gikk laget i seg selv, og trener Danny Sannes lover at de skal slå tilbake.

Endelig var dagen kommet. Dagen hvor alle skulle få se hva det nye GBK-laget hadde å tilby. Seriestarten var borte mot Korsvoll, og mange av Groruddalens fotballinteresserte hadde funnet veien. Dessverre for Groruddalsfolket ble det fint lite underholdende. GBK virket preget av premieren og skapte lite fremover på banen. Bakover var det også nervøst og usikkert. I det store og det hele var det ingenting som fungerte for GBK denne kvelden.

Trener Danny Sannes er enig.

- Det var ikke bra. Vi er ikke til å kjenne igjen fra det vi har prestert tidligere. Vi er langt fra fornøyde, sier han.

- Hvorfor fungerte det så dårlig?

- Det er et godt spørsmål som jeg ikke vet svaret på.

- Det kan ha noe med å gjøre at vi hadde høye skuldre og overtenning. Det resulterte i at vi tok feil valg, sier han.

Og han har rett. GBK tok gang på gang feil valg, og det glitrende samspillet som vi er vant til å se fra GBK var totalt borte.

- Samspillet var ikke tilstede. Vi vil gjerne spille hurtig i lengderetning på få touch. På lørdag var det flere spillere som tok på seg for mye ansvar og skulle kjøre sitt eget løp. Det gikk dårlig, sier Sannes.

En av spilleren som prøvde å ta tak selv var Faysal Ahmed, men selv om gutten har teknikk til tusen og selvtillitt til å gjøre ting på egen hånd ble han så altfor alene mot store Korsvoll-spillere som enkelt satte skapet på plass. Heller ikke når GBK forsøkte å true bakrommet var de vanskelig å stoppe.

Rødt kort

Man skal ikke svartmale GBK for hele sesongen basert på én kamp, og kampen var ikke en fullstendig tragedie.

GBK var faktisk på det jevne med Korsvoll i nesten en omgang. Ett minutt før pause kom likevel situasjonen som endret kampen. Formose Papa Mendy handset inne i straffefeltet og ble belønnet med sitt andre gule kort for dagen. Korvsoll scoret på straffa, og en mann mindre i andreomgang ble for tungt for GBK.

Korsvoll på sin side hadde ikke mange sjansene, men scoret på én midtveis i andreomgang. Målet kom ikke uventet på dødball, som GBK har slitt med gjennom hele oppkjøringen.

- Vi taper mot et forsterket Korsvoll-lag. Vi vet vi kunne gjort en bedre kamp, og vi forventer bedre av oss selv. Vi presterte langt under det vi kan forvente av disse spillerne, men vi skal ikke bekymre oss. GBK har mye mer å gå på.

- Når disse unge spillerene slår seg løs får vi se noe helt annet. Vi skal fortsette å jobbe, og dette vil løsne etter hvert, sier Sannes.

Samme som starter?

At GBK har et lag med talenter, er det ingen tvil om. Såpass gode talenter er det at en mann som Farhad Abdulgani satt hele kampen på benken til tross for at han er aktuell for OL-laget til Irak. Danny Sannes har mange strenger å spille på til fremtidige kamper.

- Vi har en sterk stall, og hvilke spillere som starter neste kamp er avhengig av hvordan spillerne presterte i denne kampen og treningsuka nå. Det som er sikkert er at jeg forventer mer av spillerne enn de klarte å vise på lørdag, men jeg regner med at de selv skjønner dette.

- Vi var forbedredt på en tøff sesongåpning, men vi går på banen for poeng i hver kamp uansett, avslutter han.

I sesongåpningen var det midtstopper Ivar André Andresen som stakk av med tre sjerner fra Akers Avis Groruddalen. Han var lyspunktet i GBKs spill og med oppofrende stil ryddet han unna det meste som kom av Korsvolls dødballer.

Venstreback Rune Brekke får to stjerner for god arbeidsmoral og fin pasningsfot, mens Madjid Ghaderi Babei får en stjerne for sin vilje til å skape noe. Selv om det bare ble med viljen.

Fotball, 2. div., avd. 2:

Korsvoll - Groruddalen: 2-0

GBKs lag (4-4-1-1): Mashod Fazal, Kristian Høvring, Ivar André Andresen, Lamin Bojang, Rune Brekke, Jan Erik Gløpstad (Flamur Loko fra 45.), Abdurashid Ibrahim (Peter Hovelsrud fra 85.), Madjid Ghaderi Babei, Formose Pape Mendy, Faysal Ahmed, Abdi Abdullah (Cheich Niang fra 85.).

Røde kort: Formose Pape Mendy (2 gule).

Stjernene:

 • ** Ivar André Andresen
 • *  Rune Brekke
 •     Madjid Ghaderi  

     Babei.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

 • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

 • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

 • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

 • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

 • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

 • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

 • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

 • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

 • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!