Tannløst

Årets første GBK-kamp ble en kjedelig og trist affære. Etter kampen gikk laget i seg selv, og trener Danny Sannes lover at de skal slå tilbake.

Endelig var dagen kommet. Dagen hvor alle skulle få se hva det nye GBK-laget hadde å tilby. Seriestarten var borte mot Korsvoll, og mange av Groruddalens fotballinteresserte hadde funnet veien. Dessverre for Groruddalsfolket ble det fint lite underholdende. GBK virket preget av premieren og skapte lite fremover på banen. Bakover var det også nervøst og usikkert. I det store og det hele var det ingenting som fungerte for GBK denne kvelden.

Trener Danny Sannes er enig.

- Det var ikke bra. Vi er ikke til å kjenne igjen fra det vi har prestert tidligere. Vi er langt fra fornøyde, sier han.

- Hvorfor fungerte det så dårlig?

- Det er et godt spørsmål som jeg ikke vet svaret på.

- Det kan ha noe med å gjøre at vi hadde høye skuldre og overtenning. Det resulterte i at vi tok feil valg, sier han.

Og han har rett. GBK tok gang på gang feil valg, og det glitrende samspillet som vi er vant til å se fra GBK var totalt borte.

- Samspillet var ikke tilstede. Vi vil gjerne spille hurtig i lengderetning på få touch. På lørdag var det flere spillere som tok på seg for mye ansvar og skulle kjøre sitt eget løp. Det gikk dårlig, sier Sannes.

En av spilleren som prøvde å ta tak selv var Faysal Ahmed, men selv om gutten har teknikk til tusen og selvtillitt til å gjøre ting på egen hånd ble han så altfor alene mot store Korsvoll-spillere som enkelt satte skapet på plass. Heller ikke når GBK forsøkte å true bakrommet var de vanskelig å stoppe.

Rødt kort

Man skal ikke svartmale GBK for hele sesongen basert på én kamp, og kampen var ikke en fullstendig tragedie.

GBK var faktisk på det jevne med Korsvoll i nesten en omgang. Ett minutt før pause kom likevel situasjonen som endret kampen. Formose Papa Mendy handset inne i straffefeltet og ble belønnet med sitt andre gule kort for dagen. Korvsoll scoret på straffa, og en mann mindre i andreomgang ble for tungt for GBK.

Korsvoll på sin side hadde ikke mange sjansene, men scoret på én midtveis i andreomgang. Målet kom ikke uventet på dødball, som GBK har slitt med gjennom hele oppkjøringen.

- Vi taper mot et forsterket Korsvoll-lag. Vi vet vi kunne gjort en bedre kamp, og vi forventer bedre av oss selv. Vi presterte langt under det vi kan forvente av disse spillerne, men vi skal ikke bekymre oss. GBK har mye mer å gå på.

- Når disse unge spillerene slår seg løs får vi se noe helt annet. Vi skal fortsette å jobbe, og dette vil løsne etter hvert, sier Sannes.

Samme som starter?

At GBK har et lag med talenter, er det ingen tvil om. Såpass gode talenter er det at en mann som Farhad Abdulgani satt hele kampen på benken til tross for at han er aktuell for OL-laget til Irak. Danny Sannes har mange strenger å spille på til fremtidige kamper.

- Vi har en sterk stall, og hvilke spillere som starter neste kamp er avhengig av hvordan spillerne presterte i denne kampen og treningsuka nå. Det som er sikkert er at jeg forventer mer av spillerne enn de klarte å vise på lørdag, men jeg regner med at de selv skjønner dette.

- Vi var forbedredt på en tøff sesongåpning, men vi går på banen for poeng i hver kamp uansett, avslutter han.

I sesongåpningen var det midtstopper Ivar André Andresen som stakk av med tre sjerner fra Akers Avis Groruddalen. Han var lyspunktet i GBKs spill og med oppofrende stil ryddet han unna det meste som kom av Korsvolls dødballer.

Venstreback Rune Brekke får to stjerner for god arbeidsmoral og fin pasningsfot, mens Madjid Ghaderi Babei får en stjerne for sin vilje til å skape noe. Selv om det bare ble med viljen.

Fotball, 2. div., avd. 2:

Korsvoll - Groruddalen: 2-0

GBKs lag (4-4-1-1): Mashod Fazal, Kristian Høvring, Ivar André Andresen, Lamin Bojang, Rune Brekke, Jan Erik Gløpstad (Flamur Loko fra 45.), Abdurashid Ibrahim (Peter Hovelsrud fra 85.), Madjid Ghaderi Babei, Formose Pape Mendy, Faysal Ahmed, Abdi Abdullah (Cheich Niang fra 85.).

Røde kort: Formose Pape Mendy (2 gule).

Stjernene:

  • ** Ivar André Andresen
  • *  Rune Brekke
  •     Madjid Ghaderi  

     Babei.

 

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.