Tar sats på ny

Tar sats på ny

 

Norvald Mo vokste opp med hoppski på beina uten å sette preg på idrettshistorien. Som nyvalgt leder av Oslo Idrettskrets skal han sette sitt preg på Oslo-idrettens historie.

Lørdag ettermiddag ble Norvald Mo enstemmig valgt til ny leder av Oslo Idrettskrets etter Børre Rognlien.

Vi føyde oss til gratulantene og fikk et hyggelig intervju med den nyvalgte lederen, som skal skjøtte arbeidet ved siden av sitt verv som leder i Rommen og jobben i Fellesforbundet. Mo legger ikke skjul på at dette er et verv han gleder seg til.

- Det er klart jeg gleder meg. Jeg vil gjerne bidra til at idrettslivet blomstrer. Både i Groruddalen og i hele Oslo, sier han.

Norvald Mo har alltid vært engasjert i idretten, men det første idrettsvervet fikk han så sent som i 2004 da han tok over som leder for Rommen.

- Inntil da var det politikken som tok min tid, men som forelder forsto jeg at jeg måtte være delaktig i klubben.

Nå skal Stovner-mannen lede 299.000 medlemmer og 1300 klubber i minst tre år fremover.

- Dette er en stor utfordring for meg, og det er et tillitsverv som må skjøttes godt. Jeg må finne min rolle, men jeg har en dyktig administrasjon, og jeg tror det vil gå bra, sier han.

Arbeidsoppgavene til Mo blir å lede styrearbeidet. Samtidig skal han profilere idretten utad i byen, og spesielt mot politiske myndigheter.

Sporty leder

Det er en engasjert og sporty person som nå trer inn i rollen som ny leder for Oslo Idrettskrets. Selv hevder han å være glad i all idrett, og han har selv vært gjennom litt forskjellig.

- Jeg kom med i idrett i veldig tidlig alder, og det var hoppsporten som var min idrett. Det drev jeg med helt til ungdomsårene kom. Da byttet jeg til fotball og friidrett. Nå forsøker jeg å sykle så mye jeg kan, i tillegg til jogging. Blant annet sykler jeg til jobben, og i fjor debutere jeg i maraton. Jeg må rett og slett holde meg aktiv, sier Mo.

Vil beholde ungdommen

- Hva håper du å få til gjennom ditt verv som leder?

- Det spørsmålet har jeg tenkt mye på. Jeg har sagt til meg selv at hvis jeg kan bidra til at barn og unge for det første blir mer allsidige i sin aktivitet samtidig som de blir værende lenger i idretten, vil det være bra.

- For å klare dette må vi utnytte de mulighetene som finnes, og vi må få enda større bredde i idrettslagene.

- Dette må vi gjøre ved å utvikle de eksisterende idrettene som sliter, samtidig som vi må få i gang nye idretter.

- Personlig skulle jeg ønske at idrettslagene hadde flere idretter å tilby sine unge medlemmer. Med et bredere tilbud vil flere bli fanget opp, og det hadde vært mindre problemer med å bytte idretter.

- Vi ser også at lagidretter trekker flere utøvere enn individuelle idretter, men vi må legge til rette for de individuelle idrettene også, sier han.

Mo håper også at han kan være med å snu en trend.

- Det er alt for mange ungdommer som gir seg med idrett i 14-15 års alder. Det er meget uheldig, men en grunn kan være at de er lei av idretten, og at idrettslaget ikke har noen flere idretter å tilby, sier han.Store utfordringer


Norvald Mo har pekt seg ut to helt klare utfordringer for idretten i Oslo som må bli tatt tak i.

- Vi har en gedigen utfordring på anleggssiden. Vi trenger flere flerbrukshaller slik at flere idretter kan blomstre. Dessuten trenger vi flere isflater. Klimaendringene har gjort sitt til at idretter som før var halvårsidretter nå er helårsidretter. Da må vi sørge for å ha kunstis, slik at folk også kan drive med skøytesport, sier han.

Inkludering og integrering er også utfordringer Mo har foran seg. Dette kan han mye om gjennom mange år i Groruddalens idrettsliv.

- Oslo har hatt innvandring i 40 år fra fremmede kulturer. Vi har kommet et stykke på veien, men vi har fremdeles en lang vei å gå på dette området. Det er mange flinke mennesker som hjelper til og stiller opp, men det er alt for få flerkulturelle på tillitssiden. Her må det jobbes i klubbene, trekke folk med, og få skolert dem skikkelig. Dette gjelder i stor grad for Groruddalen, sier han.

Mo vil også beholde Oslo Idrettskrets sitt Groruddals-utvalg, hvor han selv var med siste periode.

Godt representert

Med Norvald Mo som leder for Oslo Idrettskrets og Richard Pedersen fra Grorud som gjenvalgt styremedlem, og med Ingrid Tollånes fra Ellingsrud som generalsekretær er Groruddalen godt representert i i Oslo Idrettskrets.

- Vi er et styre fra hele Oslo, men det er klart at vi fra Groruddalen tar med oss våre egne erfaringer og bakgrunn inn i dette. Det tror jeg er viktig, sier Mo.

Norvald Mo

Alder: 56

Bor: Smiuvegen på Stovner (Opprinnelig fra Hardanger, men flyttet til Oslo i 1979 før han slo seg ned i Groruddalen i 1982).

Sivil status: Gift, tre barn.

Medlem av: Rommen SK og Stovnerkameratene

Tillitsverv: Leder for Oslo Idrettskrets, leder for Rommen SK, leder for Idrettens Samarbeidsutvalg på Stovner, medlem av Oslo Idrettskrets Groruddalsutvalg, medlem av Oslo Fotballkrets´anleggskomite.

Aktuell som: Ny leder av Oslo idrettskrets.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!