Tar sats på ny

Tar sats på ny

 

Norvald Mo vokste opp med hoppski på beina uten å sette preg på idrettshistorien. Som nyvalgt leder av Oslo Idrettskrets skal han sette sitt preg på Oslo-idrettens historie.

Skrevet av:

Lørdag ettermiddag ble Norvald Mo enstemmig valgt til ny leder av Oslo Idrettskrets etter Børre Rognlien.

Vi føyde oss til gratulantene og fikk et hyggelig intervju med den nyvalgte lederen, som skal skjøtte arbeidet ved siden av sitt verv som leder i Rommen og jobben i Fellesforbundet. Mo legger ikke skjul på at dette er et verv han gleder seg til.

- Det er klart jeg gleder meg. Jeg vil gjerne bidra til at idrettslivet blomstrer. Både i Groruddalen og i hele Oslo, sier han.

Norvald Mo har alltid vært engasjert i idretten, men det første idrettsvervet fikk han så sent som i 2004 da han tok over som leder for Rommen.

- Inntil da var det politikken som tok min tid, men som forelder forsto jeg at jeg måtte være delaktig i klubben.

Nå skal Stovner-mannen lede 299.000 medlemmer og 1300 klubber i minst tre år fremover.

- Dette er en stor utfordring for meg, og det er et tillitsverv som må skjøttes godt. Jeg må finne min rolle, men jeg har en dyktig administrasjon, og jeg tror det vil gå bra, sier han.

Arbeidsoppgavene til Mo blir å lede styrearbeidet. Samtidig skal han profilere idretten utad i byen, og spesielt mot politiske myndigheter.

Sporty leder

Det er en engasjert og sporty person som nå trer inn i rollen som ny leder for Oslo Idrettskrets. Selv hevder han å være glad i all idrett, og han har selv vært gjennom litt forskjellig.

- Jeg kom med i idrett i veldig tidlig alder, og det var hoppsporten som var min idrett. Det drev jeg med helt til ungdomsårene kom. Da byttet jeg til fotball og friidrett. Nå forsøker jeg å sykle så mye jeg kan, i tillegg til jogging. Blant annet sykler jeg til jobben, og i fjor debutere jeg i maraton. Jeg må rett og slett holde meg aktiv, sier Mo.

Vil beholde ungdommen

- Hva håper du å få til gjennom ditt verv som leder?

- Det spørsmålet har jeg tenkt mye på. Jeg har sagt til meg selv at hvis jeg kan bidra til at barn og unge for det første blir mer allsidige i sin aktivitet samtidig som de blir værende lenger i idretten, vil det være bra.

- For å klare dette må vi utnytte de mulighetene som finnes, og vi må få enda større bredde i idrettslagene.

- Dette må vi gjøre ved å utvikle de eksisterende idrettene som sliter, samtidig som vi må få i gang nye idretter.

- Personlig skulle jeg ønske at idrettslagene hadde flere idretter å tilby sine unge medlemmer. Med et bredere tilbud vil flere bli fanget opp, og det hadde vært mindre problemer med å bytte idretter.

- Vi ser også at lagidretter trekker flere utøvere enn individuelle idretter, men vi må legge til rette for de individuelle idrettene også, sier han.

Mo håper også at han kan være med å snu en trend.

- Det er alt for mange ungdommer som gir seg med idrett i 14-15 års alder. Det er meget uheldig, men en grunn kan være at de er lei av idretten, og at idrettslaget ikke har noen flere idretter å tilby, sier han.

Store utfordringer

Norvald Mo har pekt seg ut to helt klare utfordringer for idretten i Oslo som må bli tatt tak i.

- Vi har en gedigen utfordring på anleggssiden. Vi trenger flere flerbrukshaller slik at flere idretter kan blomstre. Dessuten trenger vi flere isflater. Klimaendringene har gjort sitt til at idretter som før var halvårsidretter nå er helårsidretter. Da må vi sørge for å ha kunstis, slik at folk også kan drive med skøytesport, sier han.

Inkludering og integrering er også utfordringer Mo har foran seg. Dette kan han mye om gjennom mange år i Groruddalens idrettsliv.

- Oslo har hatt innvandring i 40 år fra fremmede kulturer. Vi har kommet et stykke på veien, men vi har fremdeles en lang vei å gå på dette området. Det er mange flinke mennesker som hjelper til og stiller opp, men det er alt for få flerkulturelle på tillitssiden. Her må det jobbes i klubbene, trekke folk med, og få skolert dem skikkelig. Dette gjelder i stor grad for Groruddalen, sier han.

Mo vil også beholde Oslo Idrettskrets sitt Groruddals-utvalg, hvor han selv var med siste periode.

Godt representert

Med Norvald Mo som leder for Oslo Idrettskrets og Richard Pedersen fra Grorud som gjenvalgt styremedlem, og med Ingrid Tollånes fra Ellingsrud som generalsekretær er Groruddalen godt representert i i Oslo Idrettskrets.

- Vi er et styre fra hele Oslo, men det er klart at vi fra Groruddalen tar med oss våre egne erfaringer og bakgrunn inn i dette. Det tror jeg er viktig, sier Mo.

Norvald Mo

Alder: 56

Bor: Smiuvegen på Stovner (Opprinnelig fra Hardanger, men flyttet til Oslo i 1979 før han slo seg ned i Groruddalen i 1982).

Sivil status: Gift, tre barn.

Medlem av: Rommen SK og Stovnerkameratene

Tillitsverv: Leder for Oslo Idrettskrets, leder for Rommen SK, leder for Idrettens Samarbeidsutvalg på Stovner, medlem av Oslo Idrettskrets Groruddalsutvalg, medlem av Oslo Fotballkrets´anleggskomite.

Aktuell som: Ny leder av Oslo idrettskrets.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!