- Tar tid å bygge et topplag

- Tar tid å bygge et topplag

 

Oppsal/Vestli vant sin siste seriekamp, og endte sesongen på femteplass. Det er dårligere enn hva mange hadde forventet før serien startet. Trener Lars Abelsen tar det hele med stor ro, og presiserer at det tar tid å bygge storlag.

Skrevet av:

Før sesongen hadde mange enorme håp for Oppsal håndball. Vestli hadde gitt fra seg plassen, og et nytt lag hadde sett dagens lys: Oppsal/Vestli.

På laget var gamle Postenliga-helter som Anders Jørgensen, Michael George og senere Vidar Braathen.

Fasit etter endt sesong ble en femteplass, syv poeng unna kvalikkplass. I og for seg en godkjent sesong, men langt fra de mest optimistiske forventningene. Trener Lars Abelsen er uansett ikke skuffet.

- Jeg er ikke skuffa over 5. plassen slik sesongen ble som en helhet. Vi er et nytt lag, og alle som driver med håndball vet at det tar tid å bygge. Det tar som regel to eller tre sesonger, og jeg er ikke overrasket over at det ikke klaffet helt i starten.

- Det ble snakket om opprykk før starten. Gikk dere litt for høyt ut?

- I miljøet var alle positive og offensive. Vi ønsket å være med i toppen, og man kunne ikke si noe annet. Hadde vi fått full klaff kunne vi også klart en tredjeplass, men slik ble det ikke i år, sier han.

- Hva har vært problemene i årets sesong?

- Det har svingt for mye. Vi har hatt gode perioder, men også tungte perioder med for mange tap på rappen. Vi har rett og slett ikke vært stabile nok til å henge med i toppen.

- På vårt beste er vi på nivå med toppen, mens vi ofte har falt noen hakk ned. Dette har vært hovedutfordringen denne sesongen, sier han.

Skryter av Vestli-gutta

Abelsen mener det er en naturlig forklaring på hvorfor stabilitet har vært mangelvare.

- Det er vårt første år. Vi har hatt mange skader, og mistet noen spillere. Slike faktorer påvirker helt klart stabiliteten. Jeg må likevel si at vi har nå har fått en treningsvillig og god gruppe som har startet å spille seg opp. Den andre halvdelen av sesogen var også mye bedre enn den første, sier han.

- Hva ser du på som mest positivt fra denne sesongen?

- Når vi har hatt nøkkelspillere ute, har andre kommet inn, tatt ansvar og blomstret. Jeg tror spillerne har utviklet seg mye. Det er både gledelig og nødvendig. Jeg tror også vi står sterkere som en gruppe etter denne sesongen, sier han.

Abelsen har også ros til Vestli-gutta som har vært med laget denne sesongen.

- Jeg er godt fornøyd med dem. Mange trodde de ville herje i 1. divisjon, men nivået har vært såpass høyt at det har svingt litt for dem også. Uansett har de vært flinke og positive, og de har gitt våre yngre gutter et løft, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!