- Tar tid å bygge et topplag

- Tar tid å bygge et topplag

 

Oppsal/Vestli vant sin siste seriekamp, og endte sesongen på femteplass. Det er dårligere enn hva mange hadde forventet før serien startet. Trener Lars Abelsen tar det hele med stor ro, og presiserer at det tar tid å bygge storlag.

Før sesongen hadde mange enorme håp for Oppsal håndball. Vestli hadde gitt fra seg plassen, og et nytt lag hadde sett dagens lys: Oppsal/Vestli.

På laget var gamle Postenliga-helter som Anders Jørgensen, Michael George og senere Vidar Braathen.

Fasit etter endt sesong ble en femteplass, syv poeng unna kvalikkplass. I og for seg en godkjent sesong, men langt fra de mest optimistiske forventningene. Trener Lars Abelsen er uansett ikke skuffet.

- Jeg er ikke skuffa over 5. plassen slik sesongen ble som en helhet. Vi er et nytt lag, og alle som driver med håndball vet at det tar tid å bygge. Det tar som regel to eller tre sesonger, og jeg er ikke overrasket over at det ikke klaffet helt i starten.

- Det ble snakket om opprykk før starten. Gikk dere litt for høyt ut?

- I miljøet var alle positive og offensive. Vi ønsket å være med i toppen, og man kunne ikke si noe annet. Hadde vi fått full klaff kunne vi også klart en tredjeplass, men slik ble det ikke i år, sier han.

- Hva har vært problemene i årets sesong?

- Det har svingt for mye. Vi har hatt gode perioder, men også tungte perioder med for mange tap på rappen. Vi har rett og slett ikke vært stabile nok til å henge med i toppen.

- På vårt beste er vi på nivå med toppen, mens vi ofte har falt noen hakk ned. Dette har vært hovedutfordringen denne sesongen, sier han.

Skryter av Vestli-gutta

Abelsen mener det er en naturlig forklaring på hvorfor stabilitet har vært mangelvare.

- Det er vårt første år. Vi har hatt mange skader, og mistet noen spillere. Slike faktorer påvirker helt klart stabiliteten. Jeg må likevel si at vi har nå har fått en treningsvillig og god gruppe som har startet å spille seg opp. Den andre halvdelen av sesogen var også mye bedre enn den første, sier han.

- Hva ser du på som mest positivt fra denne sesongen?

- Når vi har hatt nøkkelspillere ute, har andre kommet inn, tatt ansvar og blomstret. Jeg tror spillerne har utviklet seg mye. Det er både gledelig og nødvendig. Jeg tror også vi står sterkere som en gruppe etter denne sesongen, sier han.

Abelsen har også ros til Vestli-gutta som har vært med laget denne sesongen.

- Jeg er godt fornøyd med dem. Mange trodde de ville herje i 1. divisjon, men nivået har vært såpass høyt at det har svingt litt for dem også. Uansett har de vært flinke og positive, og de har gitt våre yngre gutter et løft, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.