- Tar tid å bygge et topplag

- Tar tid å bygge et topplag

 

Oppsal/Vestli vant sin siste seriekamp, og endte sesongen på femteplass. Det er dårligere enn hva mange hadde forventet før serien startet. Trener Lars Abelsen tar det hele med stor ro, og presiserer at det tar tid å bygge storlag.

Skrevet av:

Før sesongen hadde mange enorme håp for Oppsal håndball. Vestli hadde gitt fra seg plassen, og et nytt lag hadde sett dagens lys: Oppsal/Vestli.

På laget var gamle Postenliga-helter som Anders Jørgensen, Michael George og senere Vidar Braathen.

Fasit etter endt sesong ble en femteplass, syv poeng unna kvalikkplass. I og for seg en godkjent sesong, men langt fra de mest optimistiske forventningene. Trener Lars Abelsen er uansett ikke skuffet.

- Jeg er ikke skuffa over 5. plassen slik sesongen ble som en helhet. Vi er et nytt lag, og alle som driver med håndball vet at det tar tid å bygge. Det tar som regel to eller tre sesonger, og jeg er ikke overrasket over at det ikke klaffet helt i starten.

- Det ble snakket om opprykk før starten. Gikk dere litt for høyt ut?

- I miljøet var alle positive og offensive. Vi ønsket å være med i toppen, og man kunne ikke si noe annet. Hadde vi fått full klaff kunne vi også klart en tredjeplass, men slik ble det ikke i år, sier han.

- Hva har vært problemene i årets sesong?

- Det har svingt for mye. Vi har hatt gode perioder, men også tungte perioder med for mange tap på rappen. Vi har rett og slett ikke vært stabile nok til å henge med i toppen.

- På vårt beste er vi på nivå med toppen, mens vi ofte har falt noen hakk ned. Dette har vært hovedutfordringen denne sesongen, sier han.

Skryter av Vestli-gutta

Abelsen mener det er en naturlig forklaring på hvorfor stabilitet har vært mangelvare.

- Det er vårt første år. Vi har hatt mange skader, og mistet noen spillere. Slike faktorer påvirker helt klart stabiliteten. Jeg må likevel si at vi har nå har fått en treningsvillig og god gruppe som har startet å spille seg opp. Den andre halvdelen av sesogen var også mye bedre enn den første, sier han.

- Hva ser du på som mest positivt fra denne sesongen?

- Når vi har hatt nøkkelspillere ute, har andre kommet inn, tatt ansvar og blomstret. Jeg tror spillerne har utviklet seg mye. Det er både gledelig og nødvendig. Jeg tror også vi står sterkere som en gruppe etter denne sesongen, sier han.

Abelsen har også ros til Vestli-gutta som har vært med laget denne sesongen.

- Jeg er godt fornøyd med dem. Mange trodde de ville herje i 1. divisjon, men nivået har vært såpass høyt at det har svingt litt for dem også. Uansett har de vært flinke og positive, og de har gitt våre yngre gutter et løft, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!