- Tar tid å bygge et topplag

- Tar tid å bygge et topplag

 

Oppsal/Vestli vant sin siste seriekamp, og endte sesongen på femteplass. Det er dårligere enn hva mange hadde forventet før serien startet. Trener Lars Abelsen tar det hele med stor ro, og presiserer at det tar tid å bygge storlag.

Før sesongen hadde mange enorme håp for Oppsal håndball. Vestli hadde gitt fra seg plassen, og et nytt lag hadde sett dagens lys: Oppsal/Vestli.

På laget var gamle Postenliga-helter som Anders Jørgensen, Michael George og senere Vidar Braathen.

Fasit etter endt sesong ble en femteplass, syv poeng unna kvalikkplass. I og for seg en godkjent sesong, men langt fra de mest optimistiske forventningene. Trener Lars Abelsen er uansett ikke skuffet.

- Jeg er ikke skuffa over 5. plassen slik sesongen ble som en helhet. Vi er et nytt lag, og alle som driver med håndball vet at det tar tid å bygge. Det tar som regel to eller tre sesonger, og jeg er ikke overrasket over at det ikke klaffet helt i starten.

- Det ble snakket om opprykk før starten. Gikk dere litt for høyt ut?

- I miljøet var alle positive og offensive. Vi ønsket å være med i toppen, og man kunne ikke si noe annet. Hadde vi fått full klaff kunne vi også klart en tredjeplass, men slik ble det ikke i år, sier han.

- Hva har vært problemene i årets sesong?

- Det har svingt for mye. Vi har hatt gode perioder, men også tungte perioder med for mange tap på rappen. Vi har rett og slett ikke vært stabile nok til å henge med i toppen.

- På vårt beste er vi på nivå med toppen, mens vi ofte har falt noen hakk ned. Dette har vært hovedutfordringen denne sesongen, sier han.

Skryter av Vestli-gutta

Abelsen mener det er en naturlig forklaring på hvorfor stabilitet har vært mangelvare.

- Det er vårt første år. Vi har hatt mange skader, og mistet noen spillere. Slike faktorer påvirker helt klart stabiliteten. Jeg må likevel si at vi har nå har fått en treningsvillig og god gruppe som har startet å spille seg opp. Den andre halvdelen av sesogen var også mye bedre enn den første, sier han.

- Hva ser du på som mest positivt fra denne sesongen?

- Når vi har hatt nøkkelspillere ute, har andre kommet inn, tatt ansvar og blomstret. Jeg tror spillerne har utviklet seg mye. Det er både gledelig og nødvendig. Jeg tror også vi står sterkere som en gruppe etter denne sesongen, sier han.

Abelsen har også ros til Vestli-gutta som har vært med laget denne sesongen.

- Jeg er godt fornøyd med dem. Mange trodde de ville herje i 1. divisjon, men nivået har vært såpass høyt at det har svingt litt for dem også. Uansett har de vært flinke og positive, og de har gitt våre yngre gutter et løft, sier han.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!