Texas -igjen

Texas -igjen

 

Kun fire serierunder inn i sesongen er det igjen texas i Furuset Ishockey. Christopher Henriksen har gått ut i streik, mens sportslig leder Niklas Grønstrand har gitt et ultimatum til klubben om han skal fortsette i sin stilling.

Etter Furusets 1-6-tap borte mot Frisk Asker var det klart for et nytt mediesirkus rundt klubben. Meldingene kom om at Christopher Henriksen var gått ut i streik, samtidig som at sportslig leder, Niklas Grønstrand, i et NRK-intervju gav et ultimatum til klubben.

Meldingene kommer altså kun et par uker etter at Furuset selv gikk ut her i Akers Avis Groruddalen og proklamerte at bråket var historie.

Avisen har dessverre ikke fått tak i den streikende Christopher Henriksen, men fungerende leder for Furuset Elite, Stein Myhren, har følgende å si om saken:

- Jeg vet ikke om man kan kalle det en streik. Det ligger en uenighet om nedbetaling av utgiftsgodtgjørelser fra i fjor. Vi skylder ham og flere andre spillere penger. Derfor har vi kommet med et forslag om nedbetaling som vi kan leve med.

- I den situasjonen vi har vært, har vi vært nødt til å lage nedbetalingsordninger med våre kreditorer, spillere og alle som vi skyldte penger. Vårt forslag er at de skal få godtgjørelse for sine utgifter hver måned, men Henriksen har ikke akseptert løsningen vår. Vi er enige om at vi er uenige, sier han.

- Er Henriksen den eneste spilleren som ikke har akseptert løsningen?

- 99 prosent av spillerne har akseptert løsningen, men det var langt fra alle vi skyldte penger. Jeg vil også si at det er svært kjedelig at vi skylder penger, men vi må finne en måte å løse dette på. Jeg tror likevel at den veien vi har staket ut er riktig vei å gå. Vi har lagt opp en vei som redder Furuset, fremfor at alt blir oppløst, sier han.

- Hvordan er ståa mellom Henriksen og klubben nå? Blir han værende i Furuset?

- Det er for tidlig å svare på nå. Han har en to-års kontrakt, så får vi se hvordan dette kan løses. Det er en sak mellom ham og klubben, sier Myhren.

- Hva synes du om at han streiker?

- Nei, det har jeg i grunn ingen kommentar til. Han har vel sine årsaker for å gjøre det han gjør, sier Myhren.

Sportslig leder i klubben, Niklas Grønstrand, har likevel dette å si om Henriksen-saken.

- Han hadde vel streikebehov. Situasjonen rundt ham er veldig uavklart. Vi har to parter som ikke er enige om hvilke avtaler som er gjort, og to parter som er usikre på om de har en felles fremtid.

- Hva tenker du om streikingen?

- Fra mitt ståsted kan jeg ikke se at det ligger noen grunnlag for den. Det vi trenger nå er samhold og lojalitet. Jeg mener han burde vært med og spilt og trent til alt var avklart, sier han.

Ingen drama

Grønstrand selv kom i spotlighten da han i et NRK-intervju kom med et ultimatum til klubben om at det sportslige utvalget måtte få ro på seg til å drive med det sportslige, mens andre tok seg av det økonomiske. Hvis ikke ville han gå av som sportslig leder. Selv mener Grønstrand det hele saken ble blåst ut av proporsjoner.

- Det var et intervju med en veldig spiss vinkling. Det er ingen konflikt mellom oss, bare en uenighet. Vi er alle glade i klubben, og det er et godt utgangspunkt for at vi skal bli enige om ting, sier han.

- Hva er det du vil ha avklart?

- Det har vært uklare kommandolinjer i klubben. Det er uklart hvem som bestemmer hva. De som har jobbet med økonomi har ikke vært så synlige, så vi må svare på det, i stedet for å konsenstrere oss om det sportslige. Jeg vil rydde opp i dette, sier han.

- Så du står for det du sa i intervjuet?

- Det var forsåvidt ikke noe galt i intervjuet, bare litt kort klippet. Jeg sa mye mer enn det som kom fram. Men jeg har tro på at vi løser dette, og det viktigste er at gutta presterer på isen. Jeg vil helst ha fokus på deres prestasjoner, og ikke hva vi snakker om på bakrommet, sier han.

Også Stein Myhren sier sitt for at denne saken ikke skal få for mye oppmerksomhet.

- Den saken føler jeg nesten var løst før den gikk på lufta. Jeg forstår godt det sportslige utvalge. Intervjuet var vel en utblåsning av litt frustrasjon. Vi har allerede besluttet å sette oss ned i neste uke med Furuset Elite og Furuset Ishockey for å dra opp noen retningslinjer, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Vant i Camp Grasrot

Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

45 år med basketmoro

 • Ammerud Open

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Grei Kvinner Elite spisser skruknottene før sesongen:

Vil fortsette framgangen

 • Gre Kvinner Elite

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

 
Lærer bort selvforsvar - der folk er

Lærer bort selvforsvar - der folk er

 • Selvforsvar

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.

Grorud går for gull!

Grorud går for gull!

 • Fotball

Etter omleggingen av seriesystemet er konkurransen i PostNord-ligaen hardere enn noensinne. Det skremmer imidlertid ikke Groruds fotballherrer. De er klare i sin tale og går for gull og opprykk til OBOS-ligaen.

Storfint besøk på Årvoll

Storfint besøk på Årvoll

 • Ronny Deila

Den store kompetanselørdagen ble en stor suksess for fotballgruppa i Årvoll IL.

 
Vestli ville mest

Kampen om Stovner:

Vestli ville mest

 • Fotball

Rommen gikk ut høyt før sesongen, mens Vestli såvidt beholdt plassen i fjorårets 4. divisjon. Likevel var det de grønnkledde som gikk seirende ut av årets første lokalderby.

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

 • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

 • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

 
Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

 • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

 • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

 • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!