Texas -igjen

Texas -igjen

 

Kun fire serierunder inn i sesongen er det igjen texas i Furuset Ishockey. Christopher Henriksen har gått ut i streik, mens sportslig leder Niklas Grønstrand har gitt et ultimatum til klubben om han skal fortsette i sin stilling.

Skrevet av:

Etter Furusets 1-6-tap borte mot Frisk Asker var det klart for et nytt mediesirkus rundt klubben. Meldingene kom om at Christopher Henriksen var gått ut i streik, samtidig som at sportslig leder, Niklas Grønstrand, i et NRK-intervju gav et ultimatum til klubben.

Meldingene kommer altså kun et par uker etter at Furuset selv gikk ut her i Akers Avis Groruddalen og proklamerte at bråket var historie.

Avisen har dessverre ikke fått tak i den streikende Christopher Henriksen, men fungerende leder for Furuset Elite, Stein Myhren, har følgende å si om saken:

- Jeg vet ikke om man kan kalle det en streik. Det ligger en uenighet om nedbetaling av utgiftsgodtgjørelser fra i fjor. Vi skylder ham og flere andre spillere penger. Derfor har vi kommet med et forslag om nedbetaling som vi kan leve med.

- I den situasjonen vi har vært, har vi vært nødt til å lage nedbetalingsordninger med våre kreditorer, spillere og alle som vi skyldte penger. Vårt forslag er at de skal få godtgjørelse for sine utgifter hver måned, men Henriksen har ikke akseptert løsningen vår. Vi er enige om at vi er uenige, sier han.

- Er Henriksen den eneste spilleren som ikke har akseptert løsningen?

- 99 prosent av spillerne har akseptert løsningen, men det var langt fra alle vi skyldte penger. Jeg vil også si at det er svært kjedelig at vi skylder penger, men vi må finne en måte å løse dette på. Jeg tror likevel at den veien vi har staket ut er riktig vei å gå. Vi har lagt opp en vei som redder Furuset, fremfor at alt blir oppløst, sier han.

- Hvordan er ståa mellom Henriksen og klubben nå? Blir han værende i Furuset?

- Det er for tidlig å svare på nå. Han har en to-års kontrakt, så får vi se hvordan dette kan løses. Det er en sak mellom ham og klubben, sier Myhren.

- Hva synes du om at han streiker?

- Nei, det har jeg i grunn ingen kommentar til. Han har vel sine årsaker for å gjøre det han gjør, sier Myhren.

Sportslig leder i klubben, Niklas Grønstrand, har likevel dette å si om Henriksen-saken.

- Han hadde vel streikebehov. Situasjonen rundt ham er veldig uavklart. Vi har to parter som ikke er enige om hvilke avtaler som er gjort, og to parter som er usikre på om de har en felles fremtid.

- Hva tenker du om streikingen?

- Fra mitt ståsted kan jeg ikke se at det ligger noen grunnlag for den. Det vi trenger nå er samhold og lojalitet. Jeg mener han burde vært med og spilt og trent til alt var avklart, sier han.

Ingen drama

Grønstrand selv kom i spotlighten da han i et NRK-intervju kom med et ultimatum til klubben om at det sportslige utvalget måtte få ro på seg til å drive med det sportslige, mens andre tok seg av det økonomiske. Hvis ikke ville han gå av som sportslig leder. Selv mener Grønstrand det hele saken ble blåst ut av proporsjoner.

- Det var et intervju med en veldig spiss vinkling. Det er ingen konflikt mellom oss, bare en uenighet. Vi er alle glade i klubben, og det er et godt utgangspunkt for at vi skal bli enige om ting, sier han.

- Hva er det du vil ha avklart?

- Det har vært uklare kommandolinjer i klubben. Det er uklart hvem som bestemmer hva. De som har jobbet med økonomi har ikke vært så synlige, så vi må svare på det, i stedet for å konsenstrere oss om det sportslige. Jeg vil rydde opp i dette, sier han.

- Så du står for det du sa i intervjuet?

- Det var forsåvidt ikke noe galt i intervjuet, bare litt kort klippet. Jeg sa mye mer enn det som kom fram. Men jeg har tro på at vi løser dette, og det viktigste er at gutta presterer på isen. Jeg vil helst ha fokus på deres prestasjoner, og ikke hva vi snakker om på bakrommet, sier han.

Også Stein Myhren sier sitt for at denne saken ikke skal få for mye oppmerksomhet.

- Den saken føler jeg nesten var løst før den gikk på lufta. Jeg forstår godt det sportslige utvalge. Intervjuet var vel en utblåsning av litt frustrasjon. Vi har allerede besluttet å sette oss ned i neste uke med Furuset Elite og Furuset Ishockey for å dra opp noen retningslinjer, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!