Tid for kvalikk

Tid for kvalikk

 

Til helga spilles de to første av totalt fire meget spennende kvalifikasjonskamper for to av Groruddalens lag. Oslo City skal kjempe om en plass i neste års 2. divisjon. Linderud/Grei skal krige om å beholde sin plass i damenes 1. divisjon. Linderud/Grei har byttet trener foran skjebnekampene.

De to neste helgene avgjøres skjebnen for to av Groruddalens topplag. På herresiden har gutta fra Oslo City sjarmert det fotballelskende folket gjennom hele sesongen, og de har gått ubeseiret siden første seriekamp borte mot Sagene 18. april. Nå er det Ullern som skal slås over to kamper, for en plass i andredivisjon.

Oslo City endte 20 poeng foran serietoer Skeid 2, med en samlet målforskjell på 78-31, og da er det kanskje ikke så rart at optimismen er stor blant «City Boys».

- Vi er ekstremt klare. Vi har lenge ventet på disse kampene, og nå skal det endelig skje. Gutta mine har trent utrolig godt, og motivasjonen er absolutt tilstede, sier hovedtrener Jean Mendes Fayol.

- Du har jo selv speidet Ullern. Hvilke tanker gjorde du deg da?

- Jeg har sett dem tre ganger. De spiller 4-3-3, og har mye høyde bakover. Vi kommer til å holde ballen langs bakken, og løpe mye.

- Ullern pleier å kjøre på de første 15 minuttene og presse høyt. Kommer vi oss gjennom det, skal vi klare å avgjøre kampen, sier han.

- Og laget som skal spille? Det er tatt ut?

- Hehe ja, det har vært klart for lenge siden. Vi har ingen skader, og alle er på plass. Vi har ingen bekymringer på det området i det hele tatt.

- De som kjenner deg vet at du alltid er en optimist. Tør vi be deg tippe noe resultat?

- Vi går for tre poeng på bortebane. Det hadde vært deilig å roe nervene litt.

- Vi har sett dem spille, og vi er fokuserte på å klare dette. Man er avhengig av optimisme, og jeg er nesten 100 prosent sikker på tre poeng i første kamp, forteller Fayol.

Ullern er gode hjemme

Ullern fikk 55 poeng gjennom sesongen. De har vunnet 11 av 11 kamper på Ullern kunstgress. At Oslo City fikk bortekamp først kan være en bra ting, mener forsvarer Atta Aneke.

- Bortekamp først er det vi håpet på. Ullern er som kjent et bra hjemmelag, og de har vunnet alle sine hjemmekamper. Likevel håper vi på å sjokkere litt. Skal jeg tippe tror jeg det blir 1-1 på bortebane, mens vi slår dem 2-0 på Haugerudbanen, sier Aneke.

Oslo Citys bortekamp på Ullern kunstgress starter klokken 15.00.«Sparket» treneren


For Groruddalens beste damelag er det nedrykksstrid som gjelder. Linderud/Grei sikret seg kvalikkspill på målforskjell, og skal

kjempe mot Vålerenga om retten til å spille 1. divisjon til neste år.

Skal de vinne må damene finne ut hvor målet står over to kamper. For å rettlede dem har styret i klubben «sparket» Reidar Grønli som hovedtrener, mens keepertrener Rune Eriksen skal lede laget i kvalikkampene.

- Reidar er ikke sparket, men fritatt for lederansvaret inn mot kvalikken. Vi har tapt mye i det siste, og vi følte at laget trengte en ny giv. Det gjelder å få tro igjen, og vi som har vært ute i hardt vær før har sett at et slikt bytte kan gi positive opplevelser, sier Jan Erling Nilsen, leder for klubben.

- Er styret fornøyd med sesongen?

- Vi er veldig skuffet, men sesongen har ikke vært så lett. Vi har mistet en del rutinerte spillere, men vi har følt at vi har vært jevngode med de aller fleste lag. Samtidig vet vi jo at vi ikke kan skylde på uhell når marginene går i mot over en hel sesong, sier han.

- Overlever dere kvalikken?

- Vi synes egentlig vi er ganske gode, så ja vi tror det. Vi har bedre spillere, og er vant til å spille mot bedre lag. Vi skal overleve, sier Nilsen.

Reidar Grønli tar avgjørelsen om at han er fristilt fra oppgavene sine med knusende ro.

- Det har skjedd en prosess i styret, og om jeg er sparket eller ikke er vanskelig å tolke. Jeg har uansett ingen problemer med dette. Det viktigste er å få laget til å prestere i de to siste kampene. Jeg håper forandringene vil gjøre dette til en god opplevelse for jentene.

- Jeg vil gjerne benytte anledningen til å  takke for samarbeidet, og ønske Rune Eriksen lykke til i kvalikkampene, sier han.

- Så du er ferdig i LGT for godt?

- Jeg er ikke aktuell som trener til neste år på grunn av familiesituasjonen. Dette fikk styret beskjed om allerede før den siste avgjørelsen, sier han.

Linderud/Grei spiller den første kvalikkampen på Valle Hovin kunstgress søndag klokka 14.00.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!