Tid for kvalikk

Tid for kvalikk

 

Til helga spilles de to første av totalt fire meget spennende kvalifikasjonskamper for to av Groruddalens lag. Oslo City skal kjempe om en plass i neste års 2. divisjon. Linderud/Grei skal krige om å beholde sin plass i damenes 1. divisjon. Linderud/Grei har byttet trener foran skjebnekampene.

Skrevet av:

De to neste helgene avgjøres skjebnen for to av Groruddalens topplag. På herresiden har gutta fra Oslo City sjarmert det fotballelskende folket gjennom hele sesongen, og de har gått ubeseiret siden første seriekamp borte mot Sagene 18. april. Nå er det Ullern som skal slås over to kamper, for en plass i andredivisjon.

Oslo City endte 20 poeng foran serietoer Skeid 2, med en samlet målforskjell på 78-31, og da er det kanskje ikke så rart at optimismen er stor blant «City Boys».

- Vi er ekstremt klare. Vi har lenge ventet på disse kampene, og nå skal det endelig skje. Gutta mine har trent utrolig godt, og motivasjonen er absolutt tilstede, sier hovedtrener Jean Mendes Fayol.

- Du har jo selv speidet Ullern. Hvilke tanker gjorde du deg da?

- Jeg har sett dem tre ganger. De spiller 4-3-3, og har mye høyde bakover. Vi kommer til å holde ballen langs bakken, og løpe mye.

- Ullern pleier å kjøre på de første 15 minuttene og presse høyt. Kommer vi oss gjennom det, skal vi klare å avgjøre kampen, sier han.

- Og laget som skal spille? Det er tatt ut?

- Hehe ja, det har vært klart for lenge siden. Vi har ingen skader, og alle er på plass. Vi har ingen bekymringer på det området i det hele tatt.

- De som kjenner deg vet at du alltid er en optimist. Tør vi be deg tippe noe resultat?

- Vi går for tre poeng på bortebane. Det hadde vært deilig å roe nervene litt.

- Vi har sett dem spille, og vi er fokuserte på å klare dette. Man er avhengig av optimisme, og jeg er nesten 100 prosent sikker på tre poeng i første kamp, forteller Fayol.

Ullern er gode hjemme

Ullern fikk 55 poeng gjennom sesongen. De har vunnet 11 av 11 kamper på Ullern kunstgress. At Oslo City fikk bortekamp først kan være en bra ting, mener forsvarer Atta Aneke.

- Bortekamp først er det vi håpet på. Ullern er som kjent et bra hjemmelag, og de har vunnet alle sine hjemmekamper. Likevel håper vi på å sjokkere litt. Skal jeg tippe tror jeg det blir 1-1 på bortebane, mens vi slår dem 2-0 på Haugerudbanen, sier Aneke.

Oslo Citys bortekamp på Ullern kunstgress starter klokken 15.00.

«Sparket» treneren

For Groruddalens beste damelag er det nedrykksstrid som gjelder. Linderud/Grei sikret seg kvalikkspill på målforskjell, og skal

kjempe mot Vålerenga om retten til å spille 1. divisjon til neste år.

Skal de vinne må damene finne ut hvor målet står over to kamper. For å rettlede dem har styret i klubben «sparket» Reidar Grønli som hovedtrener, mens keepertrener Rune Eriksen skal lede laget i kvalikkampene.

- Reidar er ikke sparket, men fritatt for lederansvaret inn mot kvalikken. Vi har tapt mye i det siste, og vi følte at laget trengte en ny giv. Det gjelder å få tro igjen, og vi som har vært ute i hardt vær før har sett at et slikt bytte kan gi positive opplevelser, sier Jan Erling Nilsen, leder for klubben.

- Er styret fornøyd med sesongen?

- Vi er veldig skuffet, men sesongen har ikke vært så lett. Vi har mistet en del rutinerte spillere, men vi har følt at vi har vært jevngode med de aller fleste lag. Samtidig vet vi jo at vi ikke kan skylde på uhell når marginene går i mot over en hel sesong, sier han.

- Overlever dere kvalikken?

- Vi synes egentlig vi er ganske gode, så ja vi tror det. Vi har bedre spillere, og er vant til å spille mot bedre lag. Vi skal overleve, sier Nilsen.

Reidar Grønli tar avgjørelsen om at han er fristilt fra oppgavene sine med knusende ro.

- Det har skjedd en prosess i styret, og om jeg er sparket eller ikke er vanskelig å tolke. Jeg har uansett ingen problemer med dette. Det viktigste er å få laget til å prestere i de to siste kampene. Jeg håper forandringene vil gjøre dette til en god opplevelse for jentene.

- Jeg vil gjerne benytte anledningen til å  takke for samarbeidet, og ønske Rune Eriksen lykke til i kvalikkampene, sier han.

- Så du er ferdig i LGT for godt?

- Jeg er ikke aktuell som trener til neste år på grunn av familiesituasjonen. Dette fikk styret beskjed om allerede før den siste avgjørelsen, sier han.

Linderud/Grei spiller den første kvalikkampen på Valle Hovin kunstgress søndag klokka 14.00.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!