ANNONSE

Tid for kvalikk

Tid for kvalikk

 

Til helga spilles de to første av totalt fire meget spennende kvalifikasjonskamper for to av Groruddalens lag. Oslo City skal kjempe om en plass i neste års 2. divisjon. Linderud/Grei skal krige om å beholde sin plass i damenes 1. divisjon. Linderud/Grei har byttet trener foran skjebnekampene.

De to neste helgene avgjøres skjebnen for to av Groruddalens topplag. På herresiden har gutta fra Oslo City sjarmert det fotballelskende folket gjennom hele sesongen, og de har gått ubeseiret siden første seriekamp borte mot Sagene 18. april. Nå er det Ullern som skal slås over to kamper, for en plass i andredivisjon.

Oslo City endte 20 poeng foran serietoer Skeid 2, med en samlet målforskjell på 78-31, og da er det kanskje ikke så rart at optimismen er stor blant «City Boys».

- Vi er ekstremt klare. Vi har lenge ventet på disse kampene, og nå skal det endelig skje. Gutta mine har trent utrolig godt, og motivasjonen er absolutt tilstede, sier hovedtrener Jean Mendes Fayol.

- Du har jo selv speidet Ullern. Hvilke tanker gjorde du deg da?

- Jeg har sett dem tre ganger. De spiller 4-3-3, og har mye høyde bakover. Vi kommer til å holde ballen langs bakken, og løpe mye.

- Ullern pleier å kjøre på de første 15 minuttene og presse høyt. Kommer vi oss gjennom det, skal vi klare å avgjøre kampen, sier han.

- Og laget som skal spille? Det er tatt ut?

- Hehe ja, det har vært klart for lenge siden. Vi har ingen skader, og alle er på plass. Vi har ingen bekymringer på det området i det hele tatt.

- De som kjenner deg vet at du alltid er en optimist. Tør vi be deg tippe noe resultat?

- Vi går for tre poeng på bortebane. Det hadde vært deilig å roe nervene litt.

- Vi har sett dem spille, og vi er fokuserte på å klare dette. Man er avhengig av optimisme, og jeg er nesten 100 prosent sikker på tre poeng i første kamp, forteller Fayol.

Ullern er gode hjemme

Ullern fikk 55 poeng gjennom sesongen. De har vunnet 11 av 11 kamper på Ullern kunstgress. At Oslo City fikk bortekamp først kan være en bra ting, mener forsvarer Atta Aneke.

- Bortekamp først er det vi håpet på. Ullern er som kjent et bra hjemmelag, og de har vunnet alle sine hjemmekamper. Likevel håper vi på å sjokkere litt. Skal jeg tippe tror jeg det blir 1-1 på bortebane, mens vi slår dem 2-0 på Haugerudbanen, sier Aneke.

Oslo Citys bortekamp på Ullern kunstgress starter klokken 15.00.

«Sparket» treneren

For Groruddalens beste damelag er det nedrykksstrid som gjelder. Linderud/Grei sikret seg kvalikkspill på målforskjell, og skal

kjempe mot Vålerenga om retten til å spille 1. divisjon til neste år.

Skal de vinne må damene finne ut hvor målet står over to kamper. For å rettlede dem har styret i klubben «sparket» Reidar Grønli som hovedtrener, mens keepertrener Rune Eriksen skal lede laget i kvalikkampene.

- Reidar er ikke sparket, men fritatt for lederansvaret inn mot kvalikken. Vi har tapt mye i det siste, og vi følte at laget trengte en ny giv. Det gjelder å få tro igjen, og vi som har vært ute i hardt vær før har sett at et slikt bytte kan gi positive opplevelser, sier Jan Erling Nilsen, leder for klubben.

- Er styret fornøyd med sesongen?

- Vi er veldig skuffet, men sesongen har ikke vært så lett. Vi har mistet en del rutinerte spillere, men vi har følt at vi har vært jevngode med de aller fleste lag. Samtidig vet vi jo at vi ikke kan skylde på uhell når marginene går i mot over en hel sesong, sier han.

- Overlever dere kvalikken?

- Vi synes egentlig vi er ganske gode, så ja vi tror det. Vi har bedre spillere, og er vant til å spille mot bedre lag. Vi skal overleve, sier Nilsen.

Reidar Grønli tar avgjørelsen om at han er fristilt fra oppgavene sine med knusende ro.

- Det har skjedd en prosess i styret, og om jeg er sparket eller ikke er vanskelig å tolke. Jeg har uansett ingen problemer med dette. Det viktigste er å få laget til å prestere i de to siste kampene. Jeg håper forandringene vil gjøre dette til en god opplevelse for jentene.

- Jeg vil gjerne benytte anledningen til å  takke for samarbeidet, og ønske Rune Eriksen lykke til i kvalikkampene, sier han.

- Så du er ferdig i LGT for godt?

- Jeg er ikke aktuell som trener til neste år på grunn av familiesituasjonen. Dette fikk styret beskjed om allerede før den siste avgjørelsen, sier han.

Linderud/Grei spiller den første kvalikkampen på Valle Hovin kunstgress søndag klokka 14.00.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE