Til proffeventyr i Twente, Nederland

Til proffeventyr i Twente, Nederland

 

Rødtvet-gutt og Skeid-spiller Flamur Kastrati forlater Groruddalen og Bjerke videregående skole. Neste stopp på veien blir profflivet i den nederlandske storklubben FC Twente.

I morgen kommer livet til å forandre seg for den 17 år gamle Rødtvet-gutten og vingen Flamur Kastrati. Da setter han seg på flyet ned til Nederland. Her skal han bo og leve av å spille fotball for storklubben FC Twente, under den tidligere landslagssjefen for England, Steve McClaren.

Overgangen til profflivet fra spill i andredivisjon med Skeid og livet på Bjerke videregående skole kan virke stor for mange, men Kastrati kan ikke annet enn å smile.

- Jeg gleder meg virkelig. Å få proffkontrakt er noe jeg har drømt om siden jeg var liten. Jeg har alltid hatt lyst til å spille i Europa, sier han.

Kastrati ble oppdaget av Hallvar Thoresen som i sin tid spilte i Twente. Etter det bar det ned på prøvespill i Nederland med agenten Gunnar Martin Kjenner.

- Jeg trente med U23-laget en hel uke og fikk spilt en kamp som endte 3-3. I den kampen scorte jeg to og lagde en straffe for laget, sier Kastrati beskjedent.

Etter en slik innsats er det ikke rart Twente ville sikre seg talentet, og dermed bærer det nå nedover.Talentfabrikk


At det er Twente som signerer Groruddølen sier mye for de som har oversikt over internasjonal fotball. Twente ble nemlig kåret til den beste talentutviklerkluben i Nederland. Foran blant annet det legendariske talentklekningsanstalten til storklubben Ajax.

Planen er at Kastrati skal spille for U23-laget og A-laget etter hvert.

- Hvordan vil det gå?

- Jeg håper da det går bra. Det er veldig forskjellig fotball der nede. Mye spill med ball, og fokus på spill langs bakken. Jeg må trene mye på teknikken, og terpe med ballen. Det er viktig for min utvikling, sier han.

- Hva er fremtidens mål?

- Målet er A-laget og etter hvert spille meg til fast plass der. Jeg har ikke tenkt så mye lenger, men...

- Men hva?

- Jeg har alltid likt Chelsea da, ler Kastrati.

Han har tidligere vært på prøvespill i både Derby og Chelsea.

Har tro

At Kastrati til slutt kan ende opp i Chelsea er ingen umulighet, skal vi tro fotballeder på Bjerke VGS, Ronny Holmedal.

- Det kan han godt gjøre. Han er ryddig, har talentet og de riktige holdningene. I tillegg  er han vant til å kjempe for plassen. Det har han lært da han i sommer spilte seg inn på Skeids A-lag, sier han.

- Hvordan vil du beskrive ham som spiller?

- Rask, sulten på utvikling, beinhard sliter. Han satte standarden på fotballgruppa på skolen fra første stund. Flamur har den motoren som trengs for å komme seg videre.

Dette er et syn som også deles av avdelingsleder Arne Braathen på idrettsfagslinja på skolen.

- Han gir alltid 100 prosent, og han skilte seg ut fra gruppa fra dag 1. Det er artig å se slike elever. For skolen er det synd å miste Flamur. Vi trenger sånne frontfigurer som ham, men jeg skjønner at han nå går videre, sier Braathen.

Kastrati på sin side mener Bjerke VGS har hjulpet ham på veien.

- Opplegget på skolen har passet meg veldig godt. Jeg er takknemlig for alt jeg har lært. Jeg har hatt stor utvikling, sier han.

Planen er også at Flamur skal få ferdig noen fag og ha litt skole i Nederland. For ham er også utdanning viktig.

Kastrati har blitt enig om en avtale på fire år. Først to år, og opsjon på to nye år. Man skal ikke spekulære for mye i lønn, men med en overgangssum på flere millioner kroner sier det seg selv at Kastrati får nok til salt på maten.

Kastratis gamle klubb Skeid, er også sikret prosenter ved videresalg og treningsopphold i Nederland for å lære talentutvikling.

Kastrati som startet fotballen i Grei føyer seg da inn i rekken med blant andre Dagfinn Enerly, Rocky og Leon Lekaj, Kim André Madsen og Bjørnar Holmvik.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!