Til proffeventyr i Twente, Nederland

Til proffeventyr i Twente, Nederland

 

Rødtvet-gutt og Skeid-spiller Flamur Kastrati forlater Groruddalen og Bjerke videregående skole. Neste stopp på veien blir profflivet i den nederlandske storklubben FC Twente.

Skrevet av:

I morgen kommer livet til å forandre seg for den 17 år gamle Rødtvet-gutten og vingen Flamur Kastrati. Da setter han seg på flyet ned til Nederland. Her skal han bo og leve av å spille fotball for storklubben FC Twente, under den tidligere landslagssjefen for England, Steve McClaren.

Overgangen til profflivet fra spill i andredivisjon med Skeid og livet på Bjerke videregående skole kan virke stor for mange, men Kastrati kan ikke annet enn å smile.

- Jeg gleder meg virkelig. Å få proffkontrakt er noe jeg har drømt om siden jeg var liten. Jeg har alltid hatt lyst til å spille i Europa, sier han.

Kastrati ble oppdaget av Hallvar Thoresen som i sin tid spilte i Twente. Etter det bar det ned på prøvespill i Nederland med agenten Gunnar Martin Kjenner.

- Jeg trente med U23-laget en hel uke og fikk spilt en kamp som endte 3-3. I den kampen scorte jeg to og lagde en straffe for laget, sier Kastrati beskjedent.

Etter en slik innsats er det ikke rart Twente ville sikre seg talentet, og dermed bærer det nå nedover.

Talentfabrikk

At det er Twente som signerer Groruddølen sier mye for de som har oversikt over internasjonal fotball. Twente ble nemlig kåret til den beste talentutviklerkluben i Nederland. Foran blant annet det legendariske talentklekningsanstalten til storklubben Ajax.

Planen er at Kastrati skal spille for U23-laget og A-laget etter hvert.

- Hvordan vil det gå?

- Jeg håper da det går bra. Det er veldig forskjellig fotball der nede. Mye spill med ball, og fokus på spill langs bakken. Jeg må trene mye på teknikken, og terpe med ballen. Det er viktig for min utvikling, sier han.

- Hva er fremtidens mål?

- Målet er A-laget og etter hvert spille meg til fast plass der. Jeg har ikke tenkt så mye lenger, men...

- Men hva?

- Jeg har alltid likt Chelsea da, ler Kastrati.

Han har tidligere vært på prøvespill i både Derby og Chelsea.

Har tro

At Kastrati til slutt kan ende opp i Chelsea er ingen umulighet, skal vi tro fotballeder på Bjerke VGS, Ronny Holmedal.

- Det kan han godt gjøre. Han er ryddig, har talentet og de riktige holdningene. I tillegg  er han vant til å kjempe for plassen. Det har han lært da han i sommer spilte seg inn på Skeids A-lag, sier han.

- Hvordan vil du beskrive ham som spiller?

- Rask, sulten på utvikling, beinhard sliter. Han satte standarden på fotballgruppa på skolen fra første stund. Flamur har den motoren som trengs for å komme seg videre.

Dette er et syn som også deles av avdelingsleder Arne Braathen på idrettsfagslinja på skolen.

- Han gir alltid 100 prosent, og han skilte seg ut fra gruppa fra dag 1. Det er artig å se slike elever. For skolen er det synd å miste Flamur. Vi trenger sånne frontfigurer som ham, men jeg skjønner at han nå går videre, sier Braathen.

Kastrati på sin side mener Bjerke VGS har hjulpet ham på veien.

- Opplegget på skolen har passet meg veldig godt. Jeg er takknemlig for alt jeg har lært. Jeg har hatt stor utvikling, sier han.

Planen er også at Flamur skal få ferdig noen fag og ha litt skole i Nederland. For ham er også utdanning viktig.

Kastrati har blitt enig om en avtale på fire år. Først to år, og opsjon på to nye år. Man skal ikke spekulære for mye i lønn, men med en overgangssum på flere millioner kroner sier det seg selv at Kastrati får nok til salt på maten.

Kastratis gamle klubb Skeid, er også sikret prosenter ved videresalg og treningsopphold i Nederland for å lære talentutvikling.

Kastrati som startet fotballen i Grei føyer seg da inn i rekken med blant andre Dagfinn Enerly, Rocky og Leon Lekaj, Kim André Madsen og Bjørnar Holmvik.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!