ANNONSE

Til proffeventyr i Twente, Nederland

Til proffeventyr i Twente, Nederland

 

Rødtvet-gutt og Skeid-spiller Flamur Kastrati forlater Groruddalen og Bjerke videregående skole. Neste stopp på veien blir profflivet i den nederlandske storklubben FC Twente.

I morgen kommer livet til å forandre seg for den 17 år gamle Rødtvet-gutten og vingen Flamur Kastrati. Da setter han seg på flyet ned til Nederland. Her skal han bo og leve av å spille fotball for storklubben FC Twente, under den tidligere landslagssjefen for England, Steve McClaren.

Overgangen til profflivet fra spill i andredivisjon med Skeid og livet på Bjerke videregående skole kan virke stor for mange, men Kastrati kan ikke annet enn å smile.

- Jeg gleder meg virkelig. Å få proffkontrakt er noe jeg har drømt om siden jeg var liten. Jeg har alltid hatt lyst til å spille i Europa, sier han.

Kastrati ble oppdaget av Hallvar Thoresen som i sin tid spilte i Twente. Etter det bar det ned på prøvespill i Nederland med agenten Gunnar Martin Kjenner.

- Jeg trente med U23-laget en hel uke og fikk spilt en kamp som endte 3-3. I den kampen scorte jeg to og lagde en straffe for laget, sier Kastrati beskjedent.

Etter en slik innsats er det ikke rart Twente ville sikre seg talentet, og dermed bærer det nå nedover.

Talentfabrikk

At det er Twente som signerer Groruddølen sier mye for de som har oversikt over internasjonal fotball. Twente ble nemlig kåret til den beste talentutviklerkluben i Nederland. Foran blant annet det legendariske talentklekningsanstalten til storklubben Ajax.

Planen er at Kastrati skal spille for U23-laget og A-laget etter hvert.

- Hvordan vil det gå?

- Jeg håper da det går bra. Det er veldig forskjellig fotball der nede. Mye spill med ball, og fokus på spill langs bakken. Jeg må trene mye på teknikken, og terpe med ballen. Det er viktig for min utvikling, sier han.

- Hva er fremtidens mål?

- Målet er A-laget og etter hvert spille meg til fast plass der. Jeg har ikke tenkt så mye lenger, men...

- Men hva?

- Jeg har alltid likt Chelsea da, ler Kastrati.

Han har tidligere vært på prøvespill i både Derby og Chelsea.

Har tro

At Kastrati til slutt kan ende opp i Chelsea er ingen umulighet, skal vi tro fotballeder på Bjerke VGS, Ronny Holmedal.

- Det kan han godt gjøre. Han er ryddig, har talentet og de riktige holdningene. I tillegg  er han vant til å kjempe for plassen. Det har han lært da han i sommer spilte seg inn på Skeids A-lag, sier han.

- Hvordan vil du beskrive ham som spiller?

- Rask, sulten på utvikling, beinhard sliter. Han satte standarden på fotballgruppa på skolen fra første stund. Flamur har den motoren som trengs for å komme seg videre.

Dette er et syn som også deles av avdelingsleder Arne Braathen på idrettsfagslinja på skolen.

- Han gir alltid 100 prosent, og han skilte seg ut fra gruppa fra dag 1. Det er artig å se slike elever. For skolen er det synd å miste Flamur. Vi trenger sånne frontfigurer som ham, men jeg skjønner at han nå går videre, sier Braathen.

Kastrati på sin side mener Bjerke VGS har hjulpet ham på veien.

- Opplegget på skolen har passet meg veldig godt. Jeg er takknemlig for alt jeg har lært. Jeg har hatt stor utvikling, sier han.

Planen er også at Flamur skal få ferdig noen fag og ha litt skole i Nederland. For ham er også utdanning viktig.

Kastrati har blitt enig om en avtale på fire år. Først to år, og opsjon på to nye år. Man skal ikke spekulære for mye i lønn, men med en overgangssum på flere millioner kroner sier det seg selv at Kastrati får nok til salt på maten.

Kastratis gamle klubb Skeid, er også sikret prosenter ved videresalg og treningsopphold i Nederland for å lære talentutvikling.

Kastrati som startet fotballen i Grei føyer seg da inn i rekken med blant andre Dagfinn Enerly, Rocky og Leon Lekaj, Kim André Madsen og Bjørnar Holmvik.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE