Til proffeventyr i Twente, Nederland

Til proffeventyr i Twente, Nederland

 

Rødtvet-gutt og Skeid-spiller Flamur Kastrati forlater Groruddalen og Bjerke videregående skole. Neste stopp på veien blir profflivet i den nederlandske storklubben FC Twente.

I morgen kommer livet til å forandre seg for den 17 år gamle Rødtvet-gutten og vingen Flamur Kastrati. Da setter han seg på flyet ned til Nederland. Her skal han bo og leve av å spille fotball for storklubben FC Twente, under den tidligere landslagssjefen for England, Steve McClaren.

Overgangen til profflivet fra spill i andredivisjon med Skeid og livet på Bjerke videregående skole kan virke stor for mange, men Kastrati kan ikke annet enn å smile.

- Jeg gleder meg virkelig. Å få proffkontrakt er noe jeg har drømt om siden jeg var liten. Jeg har alltid hatt lyst til å spille i Europa, sier han.

Kastrati ble oppdaget av Hallvar Thoresen som i sin tid spilte i Twente. Etter det bar det ned på prøvespill i Nederland med agenten Gunnar Martin Kjenner.

- Jeg trente med U23-laget en hel uke og fikk spilt en kamp som endte 3-3. I den kampen scorte jeg to og lagde en straffe for laget, sier Kastrati beskjedent.

Etter en slik innsats er det ikke rart Twente ville sikre seg talentet, og dermed bærer det nå nedover.

Talentfabrikk

At det er Twente som signerer Groruddølen sier mye for de som har oversikt over internasjonal fotball. Twente ble nemlig kåret til den beste talentutviklerkluben i Nederland. Foran blant annet det legendariske talentklekningsanstalten til storklubben Ajax.

Planen er at Kastrati skal spille for U23-laget og A-laget etter hvert.

- Hvordan vil det gå?

- Jeg håper da det går bra. Det er veldig forskjellig fotball der nede. Mye spill med ball, og fokus på spill langs bakken. Jeg må trene mye på teknikken, og terpe med ballen. Det er viktig for min utvikling, sier han.

- Hva er fremtidens mål?

- Målet er A-laget og etter hvert spille meg til fast plass der. Jeg har ikke tenkt så mye lenger, men...

- Men hva?

- Jeg har alltid likt Chelsea da, ler Kastrati.

Han har tidligere vært på prøvespill i både Derby og Chelsea.

Har tro

At Kastrati til slutt kan ende opp i Chelsea er ingen umulighet, skal vi tro fotballeder på Bjerke VGS, Ronny Holmedal.

- Det kan han godt gjøre. Han er ryddig, har talentet og de riktige holdningene. I tillegg  er han vant til å kjempe for plassen. Det har han lært da han i sommer spilte seg inn på Skeids A-lag, sier han.

- Hvordan vil du beskrive ham som spiller?

- Rask, sulten på utvikling, beinhard sliter. Han satte standarden på fotballgruppa på skolen fra første stund. Flamur har den motoren som trengs for å komme seg videre.

Dette er et syn som også deles av avdelingsleder Arne Braathen på idrettsfagslinja på skolen.

- Han gir alltid 100 prosent, og han skilte seg ut fra gruppa fra dag 1. Det er artig å se slike elever. For skolen er det synd å miste Flamur. Vi trenger sånne frontfigurer som ham, men jeg skjønner at han nå går videre, sier Braathen.

Kastrati på sin side mener Bjerke VGS har hjulpet ham på veien.

- Opplegget på skolen har passet meg veldig godt. Jeg er takknemlig for alt jeg har lært. Jeg har hatt stor utvikling, sier han.

Planen er også at Flamur skal få ferdig noen fag og ha litt skole i Nederland. For ham er også utdanning viktig.

Kastrati har blitt enig om en avtale på fire år. Først to år, og opsjon på to nye år. Man skal ikke spekulære for mye i lønn, men med en overgangssum på flere millioner kroner sier det seg selv at Kastrati får nok til salt på maten.

Kastratis gamle klubb Skeid, er også sikret prosenter ved videresalg og treningsopphold i Nederland for å lære talentutvikling.

Kastrati som startet fotballen i Grei føyer seg da inn i rekken med blant andre Dagfinn Enerly, Rocky og Leon Lekaj, Kim André Madsen og Bjørnar Holmvik.

 

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

 
Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

 
Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Klare for semifinale

Klare for semifinale

Først ble Sogndal slått i torsdagens 1/8-delsfinale, før det var Åkra sin tur til å kjenne på musklene til det røde maskineriet. Klokken fem i ettermiddag spiller jentene semifinale mot Blindheim.

 
Stormer videre i Norway Cup

Stormer videre i Norway Cup

Grei-maskineriet stormer videre i Norway Cup. På Abildsø ble Brumunddal slått 2-1. Dermed var Grei-jentene klare for byderby og Lyn i 16-delsfinalen. Der ble det jevnt...

Jibril klar for Start

Jibril klar for Start

Jibril Bojang (21) har signert for Tippeliga-klubben Start. Nå håper 21-åringen han kan legge skadene bak seg og fokusere på fotballen.

Flathaug går for tittelen

Flathaug går for tittelen

Roadracingføreren Henning Flathaug er i ferd med å gjennomføre en kanonsesong. I helgen sikret han seg en andreplass på den banen han fryktet mest, og nå har Stovners desidert raskeste mann norgesmestertittelen i sikte.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!