Til sletta for å sjekke og score

Til sletta for å sjekke og score

 

Greis 95-gutter gleder seg til å delta i Norway Cup. Etter flere oppløftende resultater denne sesongen har de tro på at de vil bli Groruddalens første guttelag til å vinne cupen. De har også stor tro på at jentene vil flokke rundt laget når de vinner finalen.

Vi befinner oss på Kalbakkenfeltet. I morgen, lørdag, starter verdens største fotballturnering på Ekebergsletta. Lag og spillere fra alle verdenshjørner gjør seg nå klare til den gigantiske fotballturneringen, Norway Cup. Det gjør også

Grei-gutter 95 som var samlet til trening foran den fargerike uka.

Sommerferien har vært lang, og mens trener Trond Syversen manet gutta til innsats under oppvarmingen, kunne vi høre litt jammer.

- Skal vi løpe sånn i hele kveld eller? Det er slitsomt, lød det fra gutta mens de løp fra side til side.

Litt kondisjonsrusk til tross, Grei-gutter 95 føler seg mer enn klare for Norway Cup.

- Vi har mange sterke resultater å vise til i år. Vi kom blant annet til kvartfinalen i Skjetten Cup, og vi kom helt til finalen i Elverum Cup. Dette gjør at vi har forhåpninger, sier Thomas, Adil, Erik og Geir Ove.

Selv om forhåpningene er store, har gutta likevel lært seg jordnærhet.

- For at vi skal klare å komme langt er det viktig å holde beina godt plantet på jorda. Kampene er nødt til å spilles ferdig før vi kan juble, sier de.

Motstanderlagene i gruppespillet virker det derimot som Grei tror de kan slå.

- Vi skal møte Haslum, Fyllingen og Søndre Høland. De høres ut som noen ordentlige bygdelag, og de skal det være fullt mulige å slå, sier gjengen bastant.

- Hvor langt kan dere nå?

- Vi kan nå helt til topps i Norway Cup. Det hadde ikke gjort noe, sier de i kor.

Hvis Grei-gutter 95 skulle klare den bragden blir de i så fall Groruddalens første guttelag til å vinne Norway Cup. Den æren er det nemlig bare dalens jenter som har fått opplevd. Grorud vant klasse R i 83 og 84, samt klasse Q i 88 og 99. Grei/Linderud gikk også til topps u klasse Q i 05, mens Grei vant klasse S i 97 og 03, klasse U i 97 og klasse V i 01.

- Er det sant? Er det ingen gutter fra Groruddalen som har vunnet Norway Cup før?

- Nei, bare jentene.

- Det er nesten litt flaut. Vi skal gjøre alt for å bli det første laget. Dette må endres, slår gutta fast.

På spørsmål om hva lagets styrker er, har gutta mange svar.

- Vår største styrke er nok at vi aldri gir opp. Uansett hvor dårlig det ser ut, står vi alltid på, og det har vist seg lurt i mange tilfeller. En gang lå vi foreksempel under 0-4 mot Grorud, men vi kom tilbake og vant 6-4, gliser de.

En annen styrke Grei har med seg er den store foreldretroppen som støtter opp. Ikke minst mødrene som kan ses på som hardbarka fans.

- Vi har en god stemning i laget, og samholdet er fantastisk. De fleste av foreldrene våre følger oss på hver kamp og heier oss fram. Da er det moro å spille, og det bidrar til at vi blir bedre, sier de.

Grei føler også at alle leddene i laget har bra spillere.

- Alle delene av laget vårt har kjempegode spillere. Vi har også spillere som kan bekle alle ledd i laget. Se på Thomas her, han kaller vi bare «Poteten». Han har spilt overalt på banen, sier resten av gutta.

Når Akers Avis Groruddalen lurer på hvem av gutta som er den nye Rocky Lekaj (tidligere Grei, nå Sheffield Wednesday), får vi bare glis tilbake, før diskusjonen er i gang om hvem av dem som likner mest i spillestil.

Ingen har glemt Rocky i Grei. Og hvem vet - kanskje den nye Rocky springer ut i blomst under Norway Cup?

Tivoli og «Chicks»

De fleste av Grei-spillerne har vært med på Norway Cup før, og de er fulle av lovord.

- Det er jo verdens største turnering. At den holder til her i Norge gjør oss ganske stolte. Det er også kult at vi faktisk kan slå lag fra Brasil og andre land.

- Foruten å spille fotball, hva ser dere mest fram til under cupen?

- Tivoli, spise mat og henge med kompiser, sier de i kor, før de ser på hverandre og ler.

- Og så jenter, da. Hvis vi spiller bra får vi alltid mye oppmerksomhet fra dem. Vi tenker de vil flokke seg rundt oss hvis vi kommer til finalen, sier de.

- Så dere er på jente- og gulljakt?

- Vi er mest på gulljakt, men du kan skrive at Thomas er på utkikk etter «chicks», ler de.

Thomas selv vil verken bekrefte eller avkrefte påstanden fra sine lagkamerater.

Gleder seg

Også lagets trener, Trond Syversen, gleder seg til Norway Cup.

- Det er stort å få være med på Norway Cup, og for spillerne er det en fin gulrot. Jeg gleder meg også med tanke på at vi har vist fin form i cupene våre tidligere i år, sier han.

Syversen har vært med den delen av laget som kom fra Nordtvet. Forrige sesong slo de seg sammen en annen del fra Rødtvet, og dermed dannet de et nytt Grei-lag.

- Vi tjuvstarta med 11-er fotball i fjor, og det har gått veldig bra. Gutta stortrives sammen, sier Syversen.

- Gutta dine hevder de skal bli det første guttelaget fra dalen som vinner NC, og at lagene i gruppespillet bare var bygdelag?

-  He-he, jeg tviler ikke på at de sa det. For min egen del vil jeg si at vi er mer opptatt av oss selv og at vi gjør vårt beste. Ikke noe er vunnet på forhånd, og selv om gutta har store ambisjoner må vi være litt realistiske. Målet er vel å bli blant de to beste i gruppespillet. Da er vi i A-sluttspillet. Etter det kan derimot alt skje, sier han.

- Hva synes du er laget største styrke?

- Det er mye offensiv fiber i laget, og tempoet og hurtigheten er opp mot ekstremnivå på mange av gutta. Dessuten er over halve laget genuint gærne etter fotball. Det er moro å se at de brenner sånn for det, sier han.

Hvis Grei klarer å ha den offensive innstillingen i kampene, samtidig som de husker på å jobbe hjemover, kan det bli riktig så moro å følge laget på sletta.

- Gutta forteller også at de er på damejakt. Frykter du plutselig å mangle spillere når dere skal i ilden?

- Ha-ha, dame-momentet har ikke vært så stort foreløpig, men det er vel bare å innse at de har kommet i alderen for å snuse på damene, ler Syversen.

Hvordan det går med Grei-gutter 95 og resten av Groruddalens lag i norway Cup, kan du lese om her og i papirutgaven av i Akers Avis Groruddalen.

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

 
Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

 
Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Klare for semifinale

Klare for semifinale

Først ble Sogndal slått i torsdagens 1/8-delsfinale, før det var Åkra sin tur til å kjenne på musklene til det røde maskineriet. Klokken fem i ettermiddag spiller jentene semifinale mot Blindheim.

 
Stormer videre i Norway Cup

Stormer videre i Norway Cup

Grei-maskineriet stormer videre i Norway Cup. På Abildsø ble Brumunddal slått 2-1. Dermed var Grei-jentene klare for byderby og Lyn i 16-delsfinalen. Der ble det jevnt...

Jibril klar for Start

Jibril klar for Start

Jibril Bojang (21) har signert for Tippeliga-klubben Start. Nå håper 21-åringen han kan legge skadene bak seg og fokusere på fotballen.

Flathaug går for tittelen

Flathaug går for tittelen

Roadracingføreren Henning Flathaug er i ferd med å gjennomføre en kanonsesong. I helgen sikret han seg en andreplass på den banen han fryktet mest, og nå har Stovners desidert raskeste mann norgesmestertittelen i sikte.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!