ANNONSE

Til sletta for å sjekke og score

Til sletta for å sjekke og score

 

Greis 95-gutter gleder seg til å delta i Norway Cup. Etter flere oppløftende resultater denne sesongen har de tro på at de vil bli Groruddalens første guttelag til å vinne cupen. De har også stor tro på at jentene vil flokke rundt laget når de vinner finalen.

Vi befinner oss på Kalbakkenfeltet. I morgen, lørdag, starter verdens største fotballturnering på Ekebergsletta. Lag og spillere fra alle verdenshjørner gjør seg nå klare til den gigantiske fotballturneringen, Norway Cup. Det gjør også

Grei-gutter 95 som var samlet til trening foran den fargerike uka.

Sommerferien har vært lang, og mens trener Trond Syversen manet gutta til innsats under oppvarmingen, kunne vi høre litt jammer.

- Skal vi løpe sånn i hele kveld eller? Det er slitsomt, lød det fra gutta mens de løp fra side til side.

Litt kondisjonsrusk til tross, Grei-gutter 95 føler seg mer enn klare for Norway Cup.

- Vi har mange sterke resultater å vise til i år. Vi kom blant annet til kvartfinalen i Skjetten Cup, og vi kom helt til finalen i Elverum Cup. Dette gjør at vi har forhåpninger, sier Thomas, Adil, Erik og Geir Ove.

Selv om forhåpningene er store, har gutta likevel lært seg jordnærhet.

- For at vi skal klare å komme langt er det viktig å holde beina godt plantet på jorda. Kampene er nødt til å spilles ferdig før vi kan juble, sier de.

Motstanderlagene i gruppespillet virker det derimot som Grei tror de kan slå.

- Vi skal møte Haslum, Fyllingen og Søndre Høland. De høres ut som noen ordentlige bygdelag, og de skal det være fullt mulige å slå, sier gjengen bastant.

- Hvor langt kan dere nå?

- Vi kan nå helt til topps i Norway Cup. Det hadde ikke gjort noe, sier de i kor.

Hvis Grei-gutter 95 skulle klare den bragden blir de i så fall Groruddalens første guttelag til å vinne Norway Cup. Den æren er det nemlig bare dalens jenter som har fått opplevd. Grorud vant klasse R i 83 og 84, samt klasse Q i 88 og 99. Grei/Linderud gikk også til topps u klasse Q i 05, mens Grei vant klasse S i 97 og 03, klasse U i 97 og klasse V i 01.

- Er det sant? Er det ingen gutter fra Groruddalen som har vunnet Norway Cup før?

- Nei, bare jentene.

- Det er nesten litt flaut. Vi skal gjøre alt for å bli det første laget. Dette må endres, slår gutta fast.

På spørsmål om hva lagets styrker er, har gutta mange svar.

- Vår største styrke er nok at vi aldri gir opp. Uansett hvor dårlig det ser ut, står vi alltid på, og det har vist seg lurt i mange tilfeller. En gang lå vi foreksempel under 0-4 mot Grorud, men vi kom tilbake og vant 6-4, gliser de.

En annen styrke Grei har med seg er den store foreldretroppen som støtter opp. Ikke minst mødrene som kan ses på som hardbarka fans.

- Vi har en god stemning i laget, og samholdet er fantastisk. De fleste av foreldrene våre følger oss på hver kamp og heier oss fram. Da er det moro å spille, og det bidrar til at vi blir bedre, sier de.

Grei føler også at alle leddene i laget har bra spillere.

- Alle delene av laget vårt har kjempegode spillere. Vi har også spillere som kan bekle alle ledd i laget. Se på Thomas her, han kaller vi bare «Poteten». Han har spilt overalt på banen, sier resten av gutta.

Når Akers Avis Groruddalen lurer på hvem av gutta som er den nye Rocky Lekaj (tidligere Grei, nå Sheffield Wednesday), får vi bare glis tilbake, før diskusjonen er i gang om hvem av dem som likner mest i spillestil.

Ingen har glemt Rocky i Grei. Og hvem vet - kanskje den nye Rocky springer ut i blomst under Norway Cup?

Tivoli og «Chicks»

De fleste av Grei-spillerne har vært med på Norway Cup før, og de er fulle av lovord.

- Det er jo verdens største turnering. At den holder til her i Norge gjør oss ganske stolte. Det er også kult at vi faktisk kan slå lag fra Brasil og andre land.

- Foruten å spille fotball, hva ser dere mest fram til under cupen?

- Tivoli, spise mat og henge med kompiser, sier de i kor, før de ser på hverandre og ler.

- Og så jenter, da. Hvis vi spiller bra får vi alltid mye oppmerksomhet fra dem. Vi tenker de vil flokke seg rundt oss hvis vi kommer til finalen, sier de.

- Så dere er på jente- og gulljakt?

- Vi er mest på gulljakt, men du kan skrive at Thomas er på utkikk etter «chicks», ler de.

Thomas selv vil verken bekrefte eller avkrefte påstanden fra sine lagkamerater.

Gleder seg

Også lagets trener, Trond Syversen, gleder seg til Norway Cup.

- Det er stort å få være med på Norway Cup, og for spillerne er det en fin gulrot. Jeg gleder meg også med tanke på at vi har vist fin form i cupene våre tidligere i år, sier han.

Syversen har vært med den delen av laget som kom fra Nordtvet. Forrige sesong slo de seg sammen en annen del fra Rødtvet, og dermed dannet de et nytt Grei-lag.

- Vi tjuvstarta med 11-er fotball i fjor, og det har gått veldig bra. Gutta stortrives sammen, sier Syversen.

- Gutta dine hevder de skal bli det første guttelaget fra dalen som vinner NC, og at lagene i gruppespillet bare var bygdelag?

-  He-he, jeg tviler ikke på at de sa det. For min egen del vil jeg si at vi er mer opptatt av oss selv og at vi gjør vårt beste. Ikke noe er vunnet på forhånd, og selv om gutta har store ambisjoner må vi være litt realistiske. Målet er vel å bli blant de to beste i gruppespillet. Da er vi i A-sluttspillet. Etter det kan derimot alt skje, sier han.

- Hva synes du er laget største styrke?

- Det er mye offensiv fiber i laget, og tempoet og hurtigheten er opp mot ekstremnivå på mange av gutta. Dessuten er over halve laget genuint gærne etter fotball. Det er moro å se at de brenner sånn for det, sier han.

Hvis Grei klarer å ha den offensive innstillingen i kampene, samtidig som de husker på å jobbe hjemover, kan det bli riktig så moro å følge laget på sletta.

- Gutta forteller også at de er på damejakt. Frykter du plutselig å mangle spillere når dere skal i ilden?

- Ha-ha, dame-momentet har ikke vært så stort foreløpig, men det er vel bare å innse at de har kommet i alderen for å snuse på damene, ler Syversen.

Hvordan det går med Grei-gutter 95 og resten av Groruddalens lag i norway Cup, kan du lese om her og i papirutgaven av i Akers Avis Groruddalen.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE