Tilbake på Greibanen

Tilbake på Greibanen

 

Den tidligere Grei-trioen Flamur Kastrati, Rocky og Leon Lekaj er for tiden hjemme i Groruddalen på ferie. På sin gamle hjemmebane snakket de ut om hvordan livet som unge fotballtalenter i utlandet fortoner seg, og hvordan det er å komme hjem til Norge som kjendiser.

Skrevet av:

Grei har gjennom de siste årene produsert mange store fotballtalenter. Akers Avis Groruddalen  møtte tre av de gutta som har kommet seg ut i den store fotballverdenen. Da møtte nemlig Rocky og Leon Lekaj (Sheffield Wednesday) sammen med Flamur Kastrati (FC Twente) opp på sin gamle hjemmebane i steinbruddet.

- Hvordan er det å være tilbake?

- Det er ganske spesielt. Det er jo her vi vokste opp, og her vi trente for å bli gode. Her ligger mange gode minner og opplevelser. Det vekker følelser, sier de.

Alle tre har nå sommerferie, men det betyr ikke at de ikke trener.

Mens Rocky og Leon trener med Lyn, og muligens blir leid ut til høsten, har Flamur fått et eget treningsopplegg han skal følge i sommer. Noen lang ferie blir det heller ikke før han må tilbake til Nederland.

- Det har gått veldig bra for meg i Twente. Jeg har spilt med reservelaget hele tiden, men jeg har fått beskjed at jeg skal hjem for å trene med A-laget 15. juni. Da starter pre-season for oss. Det er jeg og tre andre gutter som har blitt prioritert på den måten, sier han.

Tempoforskjell

Da journalisten forsøkte å finne ut hva som var den største forskjellen på spill i Norge og i utlandet, var svaret krystallklart.

- Det er et mye høyere tempo ute. Man spiller mye mer ball, og man holder ballen mer langs bakken og i laget. I utlandet trener vi med ball hele tiden, også når vi løper. Det passer oss godt, da vi alle er glade i ballen, sier de.

- Hvordan er det å bo i et annet land for å spille fotball?

- Det er helt greit. Jeg trives kjempegodt, og har funnet meg godt til rette med venner og alt sammen. Jeg bor hos en vertsfamilie som er veldige hyggelige, forteller Flamur.

Rocky og Leon bor sammen store deler av familien i Sheffield, og de forteller at også de trives godt. Likevel er det alltid godt å komme hjem på besøk til Groruddalen.

- Det er veldig moro å komme hjem av og til. Vi får møtt venner og kjente, og det betyr mye for oss. Selv om vi trener med Lyn får vi tid til å ha fri på kvelden, sier Lekaj-brødrene.

- Det er alltid koselig å vende hjem igjen, og holde kontakten med gamle kjente. Jeg tror man trenger det av og til, sier Kastrati.

Kjendiser

Selv om talentene på ingen måte har fått sitt definitive gjennombrudd på banen, er det flere fotballinteresserte som ser opp til dem. Det får gutta merke når de er hjemme på besøk.

- Ja, det er mange som kommer bort til oss og spør om ting, samtidig som de vil ha autografer.

- Det er helt greit at man gjør det, men det blir litt slitsomt å svare på de samme spørsmålene hele tiden, ler gutta.

Hvem er best?

Akers Avis Groruddalen måtte spørre trioen det spørsmålet de helst ikke ville svare på.

- Hvem av dere er best?

- Hei, det er helt umulig å svare på da. Vi spiller jo i tre forskjellige posisjoner.

- Ingen umulighet å svare på det. Vi tar en liten konkurranse.

- Hehe, greit, vi tar utfordringen, sier de.

I den første konkurransedelen var målet å treffe tverrliggeren fra et bestemt punkt på banen. Vi skal ikke røpe hvor mange forsøk våre tre talenter hadde før det endelig sa bang i tverrliggeren, men at folk som sto ved siden av og så på, begynte å le, kan vi fortelle.

Uansett var Flamur Kastrati den som klarte å treffe tverrliggeren først.

Del to av konkurransen var å trikse med utsiden av vrista så mange ganger du klarte. Alle gutta hadde jo beskrevet seg selv som ballglade, og det fikk de vist i denne konkurransen. Likevel var det nok en gang Flamur som stakk av med flest touch.

I den siste delen av konkurransen skulle gutta løpe seg svimle rundt ballen, før de skulle vise hvem som var best på straffer. Her var imidlertid ikke Flamur Kastrati best. Hans forsøk endte med at han ble liggende på rygg, mens ballen lå rolig igjen på bakken. Også Rocky slet litt med å finne fram til nettmaskene på sitt forsøk, mens Leon fikk tuppet ballen i mål.

 

Stor tro på sine tidligere elever

Både Flamur, Rocky og Leon høster lovord og stor tro fra sine tidligere trenere i Grei. Stein Holmvik var mannen som trente både Rocky og Leon. Han får stadig oppdateringer fra England, om hvordan hans spillere gjør det.

- Rocky begynner jo å få prøvd seg i Championship. Jeg tror egentlig ikke folk skjønner hvor bra nivået er på den ligaen.

- De åtte beste lagene i den serien holder mer enn god nok tippeligastandard.

- Rocky har en vanvittig teknikk. Husk at han som 14-åring ble sammenlignet med Ronaldo av utlendingene. Likevel er han fremdeles veldig ung, og må lære seg litt strategi. Får han det på plass har han alle muligheter, sier Holmvik.

- Hva med Leon?

- Leon er ett år yngre, men han er mye tøffere enn sin bror. Jeg trengte verken stor studiegjeld eller være Nils Henrik Aabel for å skjønne at han har ett enormt potensiale.

- Jeg har tro på at også Leon vil begynne å markere seg, men det vil ta tid for begge to.

- Ikke alle kan lykkes som 19-åringer. Uansett er jeg stolt over at de har kommet så langt allerede, og at de har tatt utfordringen. Jeg håper dem alt vel, og håper de vil lykkes. Både i England, og på landslag, sier Holmvik.

Roy Selstad uttalte seg om sin tidligere kaptein, Flamur Kastrati.

- Det virker som det går utrolig bra med Flamur, og med fotballen hans. Jeg er ikke overrasket i det hele tatt. Han har helt siden han var liten hatt en enorm vinnervillje, og har alltid gått i krigen for lagkameratene. Han er den som går i bresjen, derfor var han min kaptein også, sier Selstad.

- Tror du han vil lykkes?

- Så lenge han holder seg skadefri kan han bli en virkelig toppspiller.

Siste nytt i Sport

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

 
Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

 
Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!