To helger - fire medaljer

To helger - fire medaljer

 

Martine Camilla Brænna gikk rett fra bronse­medalje i ballett til å bli europamester i disco dobbel.

 

- Jeg har nesten ikke ord på dette. Jeg er bare superfornøyd og glad, sier Martine Camilla Brænna.

Grorudjenta har vært meget aktiv de to siste helgene.

 

Først dro hun til Falun i Sverige etter å ha kvalifisert seg til sin første ballettkonkurranse. Martine var én av to norske som kom med.

 

Foran fem dommere fra Frankrike, Italia, Latvia, Finland og Sverige imponerte den unge groruddølen.

Hun fikk bronseplassen i tillegg til et eget stipend for talentfulle utøvere.

 

- Kjempegøy at jeg fikk medalje. Det turte jeg ikke drømme om på forhånd. At jeg også fikk stipend var stas. Nå får jeg dekket reisen og oppholdet til en nye konkurranse i Frankrike til høsten.

- Ikke verst i den første ballettkonkurransen noensinne, sier Brænna.

 

Europamester

Helgen etter dro Martine Camilla Brænna til Polen for å delta i EM i discodans.

I mesterskapet deltok 16 nasjoner. Norge var én av de største representantene med nesten 90 deltagere. Brænna reiste ned som regjerende europamester i dobbel junior sammen Stine Nedgård Larsen. Hjem reiste de som mestere i seniorklassen.

 

- Sykt kult å bli europamester. Dette var første gangen vi deltok i seniorklassen. At vi gikk helt til topps er bare fantastisk. Jeg vet ikke om noen annen måte å beskrive det på. Det var flere enn meg som begynte å gråte av glede, sier Brænna.

 

Selv er hun ung nok til å gå juniorklassen, men dansepartner Nedgård Larsen har akkurat blitt senior. Derfor stilte de i den eldste klassen.

Paret har tatt 20 medaljer sammen de tre årene de har vært i juniorklassen.

 

Mer jubel

Martine Camilla Brænna var likevel ikke fornøyd med «bare» ett gull. Hun dro også med seg bronsemedaljen i to grener til. Både disco solo junior (106 deltakere) og i disco med akrobatikk junior endte det med bronsemedaljer.

 

- Jeg håpet å komme på pallen begge steder. Det klarte jeg jo, så jeg må si jeg erfornøyd. Jeg må også få takke treneren min Espen Jansen, sier hun.

 

Store forskjeller

Det å hevde seg både i ballett og discodans er ikke lett.

- I ballett får vi beskjed om å ha så myke bevegelser som bare mulig, mens i disco får vi beskjed om å kline til.

 

- Det er to helt motstatte måter å danse på, og det går mye tid på trening for å beherske begge deler. Foreløpig føler jeg at jeg behersker discoen best. Jeg blir hvertfall ikke like mye nervøs når jeg danser det lenger, sier hun.

 

Sjetteplass

Fjorårets europamestere i disco dobbel senior var Grorud-jenta Renate Berenett og Julie Frøystein. I år måtte de ta til takke med en sjetteplass.

- Vi hadde egentllig håpet på bedre ettersom vi vant i fjor, men siden det er EM så depper vi ikke for mye av en sjetteplass heller, sier hun.

 

Berenett deltok også i disco for gruppe med syv personer. Her endte de på en syvendeplass.

- Litt surt egentlig. Vi mener de burde tatt oss med til finalen ettersom vi bare hadde jenter i gruppa vår. Likevel er det gruppas beste plassering, så vi får være halvfornøyde, sier hun.

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

 
Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

 
Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Klare for semifinale

Klare for semifinale

Først ble Sogndal slått i torsdagens 1/8-delsfinale, før det var Åkra sin tur til å kjenne på musklene til det røde maskineriet. Klokken fem i ettermiddag spiller jentene semifinale mot Blindheim.

 
Stormer videre i Norway Cup

Stormer videre i Norway Cup

Grei-maskineriet stormer videre i Norway Cup. På Abildsø ble Brumunddal slått 2-1. Dermed var Grei-jentene klare for byderby og Lyn i 16-delsfinalen. Der ble det jevnt...

Jibril klar for Start

Jibril klar for Start

Jibril Bojang (21) har signert for Tippeliga-klubben Start. Nå håper 21-åringen han kan legge skadene bak seg og fokusere på fotballen.

Flathaug går for tittelen

Flathaug går for tittelen

Roadracingføreren Henning Flathaug er i ferd med å gjennomføre en kanonsesong. I helgen sikret han seg en andreplass på den banen han fryktet mest, og nå har Stovners desidert raskeste mann norgesmestertittelen i sikte.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!