To helger - fire medaljer

To helger - fire medaljer

 

Martine Camilla Brænna gikk rett fra bronse­medalje i ballett til å bli europamester i disco dobbel.

Skrevet av:

 

- Jeg har nesten ikke ord på dette. Jeg er bare superfornøyd og glad, sier Martine Camilla Brænna.

Grorudjenta har vært meget aktiv de to siste helgene.

 

Først dro hun til Falun i Sverige etter å ha kvalifisert seg til sin første ballettkonkurranse. Martine var én av to norske som kom med.

 

Foran fem dommere fra Frankrike, Italia, Latvia, Finland og Sverige imponerte den unge groruddølen.

Hun fikk bronseplassen i tillegg til et eget stipend for talentfulle utøvere.

 

- Kjempegøy at jeg fikk medalje. Det turte jeg ikke drømme om på forhånd. At jeg også fikk stipend var stas. Nå får jeg dekket reisen og oppholdet til en nye konkurranse i Frankrike til høsten.

- Ikke verst i den første ballettkonkurransen noensinne, sier Brænna.

 

Europamester

Helgen etter dro Martine Camilla Brænna til Polen for å delta i EM i discodans.

I mesterskapet deltok 16 nasjoner. Norge var én av de største representantene med nesten 90 deltagere. Brænna reiste ned som regjerende europamester i dobbel junior sammen Stine Nedgård Larsen. Hjem reiste de som mestere i seniorklassen.

 

- Sykt kult å bli europamester. Dette var første gangen vi deltok i seniorklassen. At vi gikk helt til topps er bare fantastisk. Jeg vet ikke om noen annen måte å beskrive det på. Det var flere enn meg som begynte å gråte av glede, sier Brænna.

 

Selv er hun ung nok til å gå juniorklassen, men dansepartner Nedgård Larsen har akkurat blitt senior. Derfor stilte de i den eldste klassen.

Paret har tatt 20 medaljer sammen de tre årene de har vært i juniorklassen.

 

Mer jubel

Martine Camilla Brænna var likevel ikke fornøyd med «bare» ett gull. Hun dro også med seg bronsemedaljen i to grener til. Både disco solo junior (106 deltakere) og i disco med akrobatikk junior endte det med bronsemedaljer.

 

- Jeg håpet å komme på pallen begge steder. Det klarte jeg jo, så jeg må si jeg erfornøyd. Jeg må også få takke treneren min Espen Jansen, sier hun.

 

Store forskjeller

Det å hevde seg både i ballett og discodans er ikke lett.

- I ballett får vi beskjed om å ha så myke bevegelser som bare mulig, mens i disco får vi beskjed om å kline til.

 

- Det er to helt motstatte måter å danse på, og det går mye tid på trening for å beherske begge deler. Foreløpig føler jeg at jeg behersker discoen best. Jeg blir hvertfall ikke like mye nervøs når jeg danser det lenger, sier hun.

 

Sjetteplass

Fjorårets europamestere i disco dobbel senior var Grorud-jenta Renate Berenett og Julie Frøystein. I år måtte de ta til takke med en sjetteplass.

- Vi hadde egentllig håpet på bedre ettersom vi vant i fjor, men siden det er EM så depper vi ikke for mye av en sjetteplass heller, sier hun.

 

Berenett deltok også i disco for gruppe med syv personer. Her endte de på en syvendeplass.

- Litt surt egentlig. Vi mener de burde tatt oss med til finalen ettersom vi bare hadde jenter i gruppa vår. Likevel er det gruppas beste plassering, så vi får være halvfornøyde, sier hun.

Siste nytt i Sport

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

 
VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!