To helger - fire medaljer

To helger - fire medaljer

 

Martine Camilla Brænna gikk rett fra bronse­medalje i ballett til å bli europamester i disco dobbel.

 

- Jeg har nesten ikke ord på dette. Jeg er bare superfornøyd og glad, sier Martine Camilla Brænna.

Grorudjenta har vært meget aktiv de to siste helgene.

 

Først dro hun til Falun i Sverige etter å ha kvalifisert seg til sin første ballettkonkurranse. Martine var én av to norske som kom med.

 

Foran fem dommere fra Frankrike, Italia, Latvia, Finland og Sverige imponerte den unge groruddølen.

Hun fikk bronseplassen i tillegg til et eget stipend for talentfulle utøvere.

 

- Kjempegøy at jeg fikk medalje. Det turte jeg ikke drømme om på forhånd. At jeg også fikk stipend var stas. Nå får jeg dekket reisen og oppholdet til en nye konkurranse i Frankrike til høsten.

- Ikke verst i den første ballettkonkurransen noensinne, sier Brænna.

 

Europamester

Helgen etter dro Martine Camilla Brænna til Polen for å delta i EM i discodans.

I mesterskapet deltok 16 nasjoner. Norge var én av de største representantene med nesten 90 deltagere. Brænna reiste ned som regjerende europamester i dobbel junior sammen Stine Nedgård Larsen. Hjem reiste de som mestere i seniorklassen.

 

- Sykt kult å bli europamester. Dette var første gangen vi deltok i seniorklassen. At vi gikk helt til topps er bare fantastisk. Jeg vet ikke om noen annen måte å beskrive det på. Det var flere enn meg som begynte å gråte av glede, sier Brænna.

 

Selv er hun ung nok til å gå juniorklassen, men dansepartner Nedgård Larsen har akkurat blitt senior. Derfor stilte de i den eldste klassen.

Paret har tatt 20 medaljer sammen de tre årene de har vært i juniorklassen.

 

Mer jubel

Martine Camilla Brænna var likevel ikke fornøyd med «bare» ett gull. Hun dro også med seg bronsemedaljen i to grener til. Både disco solo junior (106 deltakere) og i disco med akrobatikk junior endte det med bronsemedaljer.

 

- Jeg håpet å komme på pallen begge steder. Det klarte jeg jo, så jeg må si jeg erfornøyd. Jeg må også få takke treneren min Espen Jansen, sier hun.

 

Store forskjeller

Det å hevde seg både i ballett og discodans er ikke lett.

- I ballett får vi beskjed om å ha så myke bevegelser som bare mulig, mens i disco får vi beskjed om å kline til.

 

- Det er to helt motstatte måter å danse på, og det går mye tid på trening for å beherske begge deler. Foreløpig føler jeg at jeg behersker discoen best. Jeg blir hvertfall ikke like mye nervøs når jeg danser det lenger, sier hun.

 

Sjetteplass

Fjorårets europamestere i disco dobbel senior var Grorud-jenta Renate Berenett og Julie Frøystein. I år måtte de ta til takke med en sjetteplass.

- Vi hadde egentllig håpet på bedre ettersom vi vant i fjor, men siden det er EM så depper vi ikke for mye av en sjetteplass heller, sier hun.

 

Berenett deltok også i disco for gruppe med syv personer. Her endte de på en syvendeplass.

- Litt surt egentlig. Vi mener de burde tatt oss med til finalen ettersom vi bare hadde jenter i gruppa vår. Likevel er det gruppas beste plassering, så vi får være halvfornøyde, sier hun.

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.