Tok Europa med storm

Tok Europa med storm

 

Rommen 95s fotballtalenter dro til Nike Premier Cup som det eneste deltakende amatørlag. Etter å ha hamlet opp med flere av Europas største klubber vendte Rommen hjem med en sjetteplass. Med det skrev de norgeshistorie.

- Jeg er kjempestolt over alle gutta i dette laget. De stopper aldri å imponere meg. De dro ned og leverte åtte kjempekamper. Det er bare å ta av seg hatten. Gutta turte å stå fram og spille fotball, sier trener Robert Hagen.
- Ikke alle skjønner hvor stor denne prestasjonen er. Vi er nå ranket som det sjette beste 95-laget i Europa, sier lagleder Thomas Engebretsen.

Rommen 95 skapte store overskrifter da de vant den norske kvalifiseringen til Nike Premier Cup etter å ha slått de norske storklubbene i tur og orden. I helga fikk de derfor reise til Århus i Danmark for å møte de andre europeiske storklubbene som hadde kvalifisert seg fra sine land.

Mens storlag som PSV Eindhoven og andre reiste med fire heltidsansatte trenere, egne mediaselskap og fullt støtteapparat reiste Rommen ned med 16-spillere og tre ledere/trenere sammen med noen foreldre. Likevel måtte flere storklubber se seg slått av lille Rommen fra Groruddalen. Det setter ting i perspektiv.

- Vi visste at vi kom til å møte store utfordringer her nede, men jeg ble overrasket over å se hvor godt vi taklet nivået. Allerede fra første kamp satte vi standarden med å slå Røde Stjerne. Med det fikk vi en skikkelig optimisme i laget. Det var rett og slett imponerende, sier Robert Hagen.

Rommen slo serbiske Røde Stjerne 2-1, før de spilte 0-0 mot tyrkiske Tubruk Netanya. K. Sint-Truid ble også slått 1-0, før Rommen sparte krefter og tapte 0-1 mot danske Brøndby.

 

Til sluttspillet

Rommen gjorde sine saker såpass bra at de kom til finalespillet i cupen. Her ble det totalt to poeng i mellomspillet, men Rommen var svært nærme å gå videre til bronsefinalen. Hadde de bare fått ballen i mål én gang til mot det slovenske akademilaget til Bravo.

- Det er synd å si det, men vi fortjente å slå dem. Vi presset hele kampen gjennom og hadde enorme muligheter, men ballen ville bare ikke inn, sier Mithilan Ahilan, Amir Dausch, Mathias Blårud og Glenn Harviken.

Kampen endte 1-1 etter et enormt Rommen-overtak.

- Hadde vi vunnet den kampen ville vi spilt bronsefinale. Det er vi litt bitre for nå, sier gutta.

Dermed ble det sjetteplass. Rommen-gutta syntes uansett at opplevelsen med Nike Premier Cup har vært en stor opplevelse.

- Det er nesten kjipt å komme hjem. Vi vil gjerne spille flere kamper. Vi  hang godt med alle lagene, og vi er stolte av det vi har prestert. Spesielt moro var det å spille mot de kjente lagene. Da skjerpet vi oss ekstra, sier de.

 

Historiske

Med sjetteplass i Nike Premier Cup har også Rommen skrevet norgeshistorie. Ingen annen norsk klubb har noen sinne gjort det så bra mot fremtidens verdensstjerner. Nærmeste utfordrer er 87-generasjonen til Vålerenga som endte på en 12. plass.

- Det er utrolig hva en kompisgjeng fra Groruddalen kan få til. Det er knapt nok noen norske lag som i det hele tatt har tatt poeng i denne cupen.

- Vi dro ned med mål for å lære. Tilbake vender vi litt småskuffa over ikke å ha kommet til bronsefinalen. Det sier alt om prestasjonen. Gutta hang med som bare det. Både det tekniske og fysiske satt fint, slår trener Robert Hagen fast.

Lagleder Thomas Engebretsen hadde også god kontakt med de andre lagene i helga.

- Fra de andre lagene fikk jeg høre at speiderne snakket om at Rommen hadde en håndfull spillere fra øverste hylle. Det er tydelig at folk var imponerte over oss. Ikke minst når de fikk greie på at det totalt er 275 medlemmer i hele klubben, ler han.

Han forteller også en historie om forskjellen på lagene der nede.

- Alle de andre klubbene hadde egne antrekk til en hver anledning. Mens de kom i middagsantrekk, kom vi ruslende inn med

Rommen-t-skjorte. Vi så skikkelig bohemer ut i forhold til deres helproffe opplegg. Det understreket bare hvor liten klubb vi var i forhold til de andre, sier han.

 

Jakten har begynt

At Rommen har gjennomført en enorm prestasjon finnes det ingen tvil om. Det har også Europas fotballstorheter fått med seg. Under Nike Premier Cup sto det nemlig flere speidere fra de europeiske toppklubbene og siklet. Det varer nok ikke lenge før det faller inn flere henvendelser på Rommen-spillerne i postkassa til klubbens leder Espen Myrbakken.

- Jeg tror det helt sikkert står noen Rommen-spillere på blokka til mange av speiderne. Vi fikk utelukkende gode tilbakemeldinger fra de andre lagene, og det beviser at det har blitt jobbet riktig med dette laget.

Mens de andre lagene sendte helproffe akademier, har våre spillere utviklet seg mye på egenhånd. De har jobbet knallhardt på trening og utenom for å bli bedre, sier Robert Hagen.

 

- Hvor mange fremtidige stjerner i troppen?

- Det er aldri lett å si, men jeg tipper at mellom tre og fem spillere snart får større muligheter, sier Hagen.

Han mener det er naturlig at storklubbene henter talentene.

- De er 15 år, og da er det ikke unaturlig at de blir hentet til større klubber. Slik er fotballen, og Rommen skal være stolte over å ha utviklet så mange gode spillere, sier Hagen.

Gutta selv tar oppstyret med ro.

- Vi trives kjempegodt i Rommen fremdeles. Vi har en herlig stemning i laget, og er ordenlige kompiser. Det merket vi godt på denne turen, sier Mithilan Ahilan, Amir Dausch, Mathias Blårud og Glenn Harviken.

 

Rommens kamper:

Rommen - Røde Stjerne 2-1, Tubruk Netaya - Rommen 0-0,  Sint-Truid - Rommen 0-1,

Rommen - Brøndby 0-1,

Bucaspor - Rommen 2-0,

Vasas Academy - Rommen 0-0

Bravo - Rommen 1-1.

Rommen - FC Zurich 1-2

 

Totalt har over 3000 lag i hele Europa kjempet om få delta i Nike Premier Cup sitt sluttspill. Kun det beste laget fikk plass til å delta i verdensfinalen til Manchester United Premier Cup i sommer, som vil avgjøre en verdensvinner.

 

Sluttrangering:

1. Bucaspor (Tyrkia)

2. FC Do Porto (Portugal)           

3. FC Bravo (Slovenia)

4. Brøndby (Danmark)

5. FC Zurich (Sveits)

6. Rommen SK (Groruddalen)

7. AGF, Aarhus (Danmark)

8. Vasas Academy  (Ungarn)

9. Red Star Belgrade (Serbia)

10. PSV Eindhoven (Nederland)

11. Slavia Prag (Tsjekkia)

12. Brommapojkarna (Sverige)

13. Dinamo NK (Kroatia)

14. Legia Warzawa (Polen)           

15. Konoplev YP  (Russland)

16. Tubruk Netanya (Israel)

17. K. Sint-Truid  (Belgia)

18. FC Nitra (Slovakia)

19. Academy Tyrol (Østerrike)

20. HJK Helsinki (Finland)

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!