Tok sitt andre NM-gull

Tok sitt andre NM-gull

 

I fjor stakk Veitvet-gutten André Arjun Shukla (17) av med sin første NM-seier i sanshou - kinesisk kickboksing. I november sikret han seg sin andre gullmedalje.

Skrevet av:

13. november gikk norgesmesterskapet i Wushu - kinesisk kampkunst - av stabelen i Domus Athletica i Oslo. Fjorårsmesteren innenfor stilarten sanshou for herrer junior åpen klasse (15 til 18 år), André Arjun Shukla, var selvsagt der for å sikre seg førsteplassen også i år. Det klarte han.

- Det var veldig morsomt å vinne. Jeg var veldig nervøs for jeg måtte jo holde på tittelen, ler Shukla.

I fjor fortalte André til Akers Avis Groruddalen at det var ekstra moro å vinne fordi konkurrentene hans var mye større enn ham selv fysisk.

- I år var vi vel omtrent like store, smiler André.

Fikk mersmak

Sanshou er kinesisk frisparring og blir ofte omtalt som kinesisk kickboksing. Det var for ni år siden André Arjun Shukla bestemte seg for å prøve ut kinesisk kampsport, også kalt Kung Fu.

- Storebroren min startet med det først og tok meg med slik at jeg kunne prøve det ut.

Kung Fu skulle vise seg å gi mersmak for André, og han hører til Oslo Kung Fu Klubb som holder til på Veitvet senter.

- Jeg trener Kung Fu én til to ganger i uka, også trener jeg alt fra fotball til annen kampsport og vekter resten av uka, opplyser André.

Forbilde

Selv om det til slutt var André som skulle bli norgesmester i sanshou, forteller han at hans bror likevel er en vinner i hans øyne.

- Det er liksom han som har trent meg opp, og han har alltid vært et forbilde for meg, smiler André.

I dag er André treningsinstruktør for småbarn fra fire til ti år i Oslo Kung Fu Klubb . Her opplever han selv å være et forbilde.

- Man føler et visst ansvar når man er et forbilde for noen. Det jeg gjør vil få konsekvenser, og slik sett har jeg et stort ansvar.

Stort ansvar

Som Spidermans Uncle Ben sa: «With great power comes great responsibility». André tar på seg oppgaven som forbilde på strak arm.

- Jeg føler det er viktig å ha noen å se opp til. Da har man på en måte noe som kan hjelpe deg til å nå målene dine, selv om du selvsagt skal gjøre din egen greie, smiler han.

Han håper at Kung Fu kan bety like mye for noen som ser opp til ham, som idretten betyr for ham selv.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!