Tok sitt andre NM-gull

Tok sitt andre NM-gull

 

I fjor stakk Veitvet-gutten André Arjun Shukla (17) av med sin første NM-seier i sanshou - kinesisk kickboksing. I november sikret han seg sin andre gullmedalje.

13. november gikk norgesmesterskapet i Wushu - kinesisk kampkunst - av stabelen i Domus Athletica i Oslo. Fjorårsmesteren innenfor stilarten sanshou for herrer junior åpen klasse (15 til 18 år), André Arjun Shukla, var selvsagt der for å sikre seg førsteplassen også i år. Det klarte han.

- Det var veldig morsomt å vinne. Jeg var veldig nervøs for jeg måtte jo holde på tittelen, ler Shukla.

I fjor fortalte André til Akers Avis Groruddalen at det var ekstra moro å vinne fordi konkurrentene hans var mye større enn ham selv fysisk.

- I år var vi vel omtrent like store, smiler André.

Fikk mersmak

Sanshou er kinesisk frisparring og blir ofte omtalt som kinesisk kickboksing. Det var for ni år siden André Arjun Shukla bestemte seg for å prøve ut kinesisk kampsport, også kalt Kung Fu.

- Storebroren min startet med det først og tok meg med slik at jeg kunne prøve det ut.

Kung Fu skulle vise seg å gi mersmak for André, og han hører til Oslo Kung Fu Klubb som holder til på Veitvet senter.

- Jeg trener Kung Fu én til to ganger i uka, også trener jeg alt fra fotball til annen kampsport og vekter resten av uka, opplyser André.

Forbilde

Selv om det til slutt var André som skulle bli norgesmester i sanshou, forteller han at hans bror likevel er en vinner i hans øyne.

- Det er liksom han som har trent meg opp, og han har alltid vært et forbilde for meg, smiler André.

I dag er André treningsinstruktør for småbarn fra fire til ti år i Oslo Kung Fu Klubb . Her opplever han selv å være et forbilde.

- Man føler et visst ansvar når man er et forbilde for noen. Det jeg gjør vil få konsekvenser, og slik sett har jeg et stort ansvar.

Stort ansvar

Som Spidermans Uncle Ben sa: «With great power comes great responsibility». André tar på seg oppgaven som forbilde på strak arm.

- Jeg føler det er viktig å ha noen å se opp til. Da har man på en måte noe som kan hjelpe deg til å nå målene dine, selv om du selvsagt skal gjøre din egen greie, smiler han.

Han håper at Kung Fu kan bety like mye for noen som ser opp til ham, som idretten betyr for ham selv.

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!