Tok sitt andre NM-gull

Tok sitt andre NM-gull

 

I fjor stakk Veitvet-gutten André Arjun Shukla (17) av med sin første NM-seier i sanshou - kinesisk kickboksing. I november sikret han seg sin andre gullmedalje.

Skrevet av:

13. november gikk norgesmesterskapet i Wushu - kinesisk kampkunst - av stabelen i Domus Athletica i Oslo. Fjorårsmesteren innenfor stilarten sanshou for herrer junior åpen klasse (15 til 18 år), André Arjun Shukla, var selvsagt der for å sikre seg førsteplassen også i år. Det klarte han.

- Det var veldig morsomt å vinne. Jeg var veldig nervøs for jeg måtte jo holde på tittelen, ler Shukla.

I fjor fortalte André til Akers Avis Groruddalen at det var ekstra moro å vinne fordi konkurrentene hans var mye større enn ham selv fysisk.

- I år var vi vel omtrent like store, smiler André.

Fikk mersmak

Sanshou er kinesisk frisparring og blir ofte omtalt som kinesisk kickboksing. Det var for ni år siden André Arjun Shukla bestemte seg for å prøve ut kinesisk kampsport, også kalt Kung Fu.

- Storebroren min startet med det først og tok meg med slik at jeg kunne prøve det ut.

Kung Fu skulle vise seg å gi mersmak for André, og han hører til Oslo Kung Fu Klubb som holder til på Veitvet senter.

- Jeg trener Kung Fu én til to ganger i uka, også trener jeg alt fra fotball til annen kampsport og vekter resten av uka, opplyser André.

Forbilde

Selv om det til slutt var André som skulle bli norgesmester i sanshou, forteller han at hans bror likevel er en vinner i hans øyne.

- Det er liksom han som har trent meg opp, og han har alltid vært et forbilde for meg, smiler André.

I dag er André treningsinstruktør for småbarn fra fire til ti år i Oslo Kung Fu Klubb . Her opplever han selv å være et forbilde.

- Man føler et visst ansvar når man er et forbilde for noen. Det jeg gjør vil få konsekvenser, og slik sett har jeg et stort ansvar.

Stort ansvar

Som Spidermans Uncle Ben sa: «With great power comes great responsibility». André tar på seg oppgaven som forbilde på strak arm.

- Jeg føler det er viktig å ha noen å se opp til. Da har man på en måte noe som kan hjelpe deg til å nå målene dine, selv om du selvsagt skal gjøre din egen greie, smiler han.

Han håper at Kung Fu kan bety like mye for noen som ser opp til ham, som idretten betyr for ham selv.

Siste nytt i Sport

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

 
VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!