Tok sitt andre NM-gull

Tok sitt andre NM-gull

 

I fjor stakk Veitvet-gutten André Arjun Shukla (17) av med sin første NM-seier i sanshou - kinesisk kickboksing. I november sikret han seg sin andre gullmedalje.

13. november gikk norgesmesterskapet i Wushu - kinesisk kampkunst - av stabelen i Domus Athletica i Oslo. Fjorårsmesteren innenfor stilarten sanshou for herrer junior åpen klasse (15 til 18 år), André Arjun Shukla, var selvsagt der for å sikre seg førsteplassen også i år. Det klarte han.

- Det var veldig morsomt å vinne. Jeg var veldig nervøs for jeg måtte jo holde på tittelen, ler Shukla.

I fjor fortalte André til Akers Avis Groruddalen at det var ekstra moro å vinne fordi konkurrentene hans var mye større enn ham selv fysisk.

- I år var vi vel omtrent like store, smiler André.

Fikk mersmak

Sanshou er kinesisk frisparring og blir ofte omtalt som kinesisk kickboksing. Det var for ni år siden André Arjun Shukla bestemte seg for å prøve ut kinesisk kampsport, også kalt Kung Fu.

- Storebroren min startet med det først og tok meg med slik at jeg kunne prøve det ut.

Kung Fu skulle vise seg å gi mersmak for André, og han hører til Oslo Kung Fu Klubb som holder til på Veitvet senter.

- Jeg trener Kung Fu én til to ganger i uka, også trener jeg alt fra fotball til annen kampsport og vekter resten av uka, opplyser André.

Forbilde

Selv om det til slutt var André som skulle bli norgesmester i sanshou, forteller han at hans bror likevel er en vinner i hans øyne.

- Det er liksom han som har trent meg opp, og han har alltid vært et forbilde for meg, smiler André.

I dag er André treningsinstruktør for småbarn fra fire til ti år i Oslo Kung Fu Klubb . Her opplever han selv å være et forbilde.

- Man føler et visst ansvar når man er et forbilde for noen. Det jeg gjør vil få konsekvenser, og slik sett har jeg et stort ansvar.

Stort ansvar

Som Spidermans Uncle Ben sa: «With great power comes great responsibility». André tar på seg oppgaven som forbilde på strak arm.

- Jeg føler det er viktig å ha noen å se opp til. Da har man på en måte noe som kan hjelpe deg til å nå målene dine, selv om du selvsagt skal gjøre din egen greie, smiler han.

Han håper at Kung Fu kan bety like mye for noen som ser opp til ham, som idretten betyr for ham selv.

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.