Tok skalpen til Bruun

Årvoll-trener Glenn Andersen lyktes med å ta skalpen til Steinar Bruun, for denne gang.

Skrevet av:

Det hadde vært mye snakk om lokaloppgjøret mellom Grei og Årvoll før kampen. Grei-trener Steinar Bruun klipte seg før kampen, så Andersen ikke skulle ta skalpen hans, mens Andersen mente Bruun burde ta alt, da han uansett ville rive til seg resten. Alt var som i gamle dager, da rivaleriet var stort de to lagene i mellom. Og som det er i slike oppgjør, var det drama fra start på Grei-banen:

Kjempetabbe

Kampen åpnet i høyt tempo, og begge lag var ivrige etter å få det første målet. Årvolls Martin Svendsen hadde et par forsøk, men maktet ikke å overliste Grei-målvakt Finn Thore Bjørnsand.

Istedet var det hjemmelaget Grei som fikk åpningsmålet. Lars Strypet slo noe som kunne se ut som et mislykket innlegg inn i sekstenmeteren til Årvoll. I en merkelig manøver, slo imidlertid keeper Rune Vøien ballen bakover, og til alles store overraskelse trillet den inn i nettet. Dermed var dramtikken i gang.

Årvoll tok mer og mer over etter scoringen, og styrte etterhvert kampen. Martin Svendsen og Thomas Amlie skapte trøbbel for Grei-forsvaret, men ingen av de maktet å sette utligningen. Istedet var det midtstopper Jens A. Grønhaug som fikk den æren, da et perfekt slått frispark fra Svendsen ble slått inn i fem-meteren. Grønhaug steg til værs, og headet ballen bak Bjørnsand i Grei-målet.

Kanonscoring

Årvoll fortsatte å presse på, og da det så ut som lagene skulle gå til pause med uavgjort, tok Lars Engebretsen alt i egen hånd:

- Du må banke til for å score derfra, hørtes det fra tribunen, da unggutten gjorde seg klar til å slå et frispark fra 3o meter.

Engebretsen må ha tatt dette til etteretning, for ballen gikk som en missil opp i vinkelen. En kopi av Michael Ballacks scoring i EM, ble det sagt i garderoben i pausen. Og det med rette.

Grei best i andre omgang

Etter pause kom Grei mer med i kampen igjen, noe to bytter må ha en del av æren av. Spesielt den tidligere GBK-spilleren Shire Abdi skapte store problemer for Årvoll-forsvaret. Dog ble det få store sjanser, mot et bortelag som tettet igjen godt bakover.

Shire hadde et par forsøk som keeper Vøien reddet mesterlig, mens Andreas Gjesvold banket ballen over nettet ved to anledninger.

Årvoll fikk en mulighet til å punktere kampen minuttet før slutt, da angriper Martin Svendsen fikk en hel banehalvdel alene med keeper, men forsøket på å slå Tom Erik Hansen ble stoppet.

På overtid fikk Grei en utvisning da Henning Bunæs var på etterskudd i en duell med Årvoll-keeper Vøien.

Andersens mannskap maktet å stå imot Grei-presset de siste minuttene, og Årvoll kunne ta sommerferie i god posisjon på tabellen, mens Grei er avhengig av å begynne å plukke flere trepoengere til høsten.

- Vi er helt klart misfornøyde med resultatet, og igjen er det dødballer som senker oss, sier assisterende trener Reidar Søvik, mens han fortsetter:

- Vi får en veldig heldig scoring, som Årvolls keeper må ta mye av æren for, og det er irriterende at vi ikke klarer å holde på en ledelse. Dette sier Søvik med grunne: Seks av de syv kampene Grei har tapt i år, har vært med ett mål. Dette kan ikke være en gjenganger på høsten også, dersom de blåkledde ønsker å klatre på tabellen.

Søvik mener Årvoll var klart best i første omgang, mens Grei fortjente poeng etter en god andre omgang.

- I første omgang står vi helt stille, og Årvoll overkjører oss i perioder. Derfor var det fortjent at vi lå under til pause. Andre omgangen var imidlertid mye bedre, og vi har Årvoll i kne den siste halvtimen, det er bare så synd at vi ikke klarer å sette sjansene vi får, sier han.

- Hva skal dere gjøre for å snu den vonde trenden til høsten?

- Vi må begynne å vinne kamper. Vi må terpe dødballer, og vi må bli bedre innenfor begge sekstenmeterne. Jeg er sikker på at vi vil ta flere poeng til høsten.

- Vil Steinar Bruun ta alt håret nå?

- Klippe seg bør han, men jeg tviler på om noen klarer å overtale han til å ta alt, sier Søvik.

Fornøyd Årvoll-trener

Glenn Andersen var storfornøyd etter å ha tatt alle poengene på Greis hjemmebane.

- Han hadde ikke tatt alt selv, så det var bra jeg tok den, sier han om trener Steinar Bruuns mye omtalte hår.

- Deilig å vinne lokaloppgjøret?

- Det er alltid ekstra deilig å vinne mot Grei, og vi fortjente det.

 - Vi tok initiativ fra start, og vi skapte flere store sjanser enn Grei. I tillegg er målene vi scorer flotte, og vi klarer å tette igjen bakover i andre omgang, sier han.

Om keeper Rune Vøiens blemme, ler han;

- Rune har vært meget god for oss i år, og da må vi tåle en slik en en gang i blandt. Det er jo viktig at publikum for noe å prate om i ettertid, sier han.

 

KAMPFAKTA:

Grei - Årvoll 1-2 (1-2)

Greibanen

Tilskuere: ca 50

Dommer: Fredrik Ødegaard

Gule kort: Henning Bunæs(Grei), Rune Vøien(Årvoll),

Røde kort: Henning Bunæs(Grei)

Mål for Grei: Lars Strypet

Mål for Årvoll: Jens A. Grønhaug, Lars Engebretsen

Greis lag: Finn Tore Bjørnsand, Ercan Mutlu, Frode Snellingen, Thomas Elverum, Lars Strypet, Kristoffer W. Slåtten (Mats Hjelle fra 66.), Andreas Gjesvold, Eren Cenar (Rolf Børresen fra 45.), Vegard Olsson, Ali Reza (Shire Abdi fra 45.), Henning Bunæs.

Årvolls lag: Rune Vøien, Haakon Eren, Jens A. Grønhaug, Oliver Dimovski, Johannes Fjøse, Ole Christian Haugen, Tom Erik Hansen (Homayon Hamzeloee fra 89.), Thomas Amlie, Lars Engebretsen (Henrik Grønli fra 64.), Mehrad Ezligini (Kim Daniel Rønsen fra 75.), Martin Svendsen.

 

Stjernene

 • ** Henning Bunæs(Grei), Oliver Dimovski(Årvoll)
 • * Shire Abdi(Grei), Ole C. Haugen(Årvoll)
 • Frode Snellingen(Grei), Jens A. Grønhaug(Årvoll)

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

 • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

 • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

 • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

 • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

 • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

 • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

 • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

 • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!