Tok skalpen til Bruun

Årvoll-trener Glenn Andersen lyktes med å ta skalpen til Steinar Bruun, for denne gang.

Det hadde vært mye snakk om lokaloppgjøret mellom Grei og Årvoll før kampen. Grei-trener Steinar Bruun klipte seg før kampen, så Andersen ikke skulle ta skalpen hans, mens Andersen mente Bruun burde ta alt, da han uansett ville rive til seg resten. Alt var som i gamle dager, da rivaleriet var stort de to lagene i mellom. Og som det er i slike oppgjør, var det drama fra start på Grei-banen:

Kjempetabbe

Kampen åpnet i høyt tempo, og begge lag var ivrige etter å få det første målet. Årvolls Martin Svendsen hadde et par forsøk, men maktet ikke å overliste Grei-målvakt Finn Thore Bjørnsand.

Istedet var det hjemmelaget Grei som fikk åpningsmålet. Lars Strypet slo noe som kunne se ut som et mislykket innlegg inn i sekstenmeteren til Årvoll. I en merkelig manøver, slo imidlertid keeper Rune Vøien ballen bakover, og til alles store overraskelse trillet den inn i nettet. Dermed var dramtikken i gang.

Årvoll tok mer og mer over etter scoringen, og styrte etterhvert kampen. Martin Svendsen og Thomas Amlie skapte trøbbel for Grei-forsvaret, men ingen av de maktet å sette utligningen. Istedet var det midtstopper Jens A. Grønhaug som fikk den æren, da et perfekt slått frispark fra Svendsen ble slått inn i fem-meteren. Grønhaug steg til værs, og headet ballen bak Bjørnsand i Grei-målet.

Kanonscoring

Årvoll fortsatte å presse på, og da det så ut som lagene skulle gå til pause med uavgjort, tok Lars Engebretsen alt i egen hånd:

- Du må banke til for å score derfra, hørtes det fra tribunen, da unggutten gjorde seg klar til å slå et frispark fra 3o meter.

Engebretsen må ha tatt dette til etteretning, for ballen gikk som en missil opp i vinkelen. En kopi av Michael Ballacks scoring i EM, ble det sagt i garderoben i pausen. Og det med rette.

Grei best i andre omgang

Etter pause kom Grei mer med i kampen igjen, noe to bytter må ha en del av æren av. Spesielt den tidligere GBK-spilleren Shire Abdi skapte store problemer for Årvoll-forsvaret. Dog ble det få store sjanser, mot et bortelag som tettet igjen godt bakover.

Shire hadde et par forsøk som keeper Vøien reddet mesterlig, mens Andreas Gjesvold banket ballen over nettet ved to anledninger.

Årvoll fikk en mulighet til å punktere kampen minuttet før slutt, da angriper Martin Svendsen fikk en hel banehalvdel alene med keeper, men forsøket på å slå Tom Erik Hansen ble stoppet.

På overtid fikk Grei en utvisning da Henning Bunæs var på etterskudd i en duell med Årvoll-keeper Vøien.

Andersens mannskap maktet å stå imot Grei-presset de siste minuttene, og Årvoll kunne ta sommerferie i god posisjon på tabellen, mens Grei er avhengig av å begynne å plukke flere trepoengere til høsten.

- Vi er helt klart misfornøyde med resultatet, og igjen er det dødballer som senker oss, sier assisterende trener Reidar Søvik, mens han fortsetter:

- Vi får en veldig heldig scoring, som Årvolls keeper må ta mye av æren for, og det er irriterende at vi ikke klarer å holde på en ledelse. Dette sier Søvik med grunne: Seks av de syv kampene Grei har tapt i år, har vært med ett mål. Dette kan ikke være en gjenganger på høsten også, dersom de blåkledde ønsker å klatre på tabellen.

Søvik mener Årvoll var klart best i første omgang, mens Grei fortjente poeng etter en god andre omgang.

- I første omgang står vi helt stille, og Årvoll overkjører oss i perioder. Derfor var det fortjent at vi lå under til pause. Andre omgangen var imidlertid mye bedre, og vi har Årvoll i kne den siste halvtimen, det er bare så synd at vi ikke klarer å sette sjansene vi får, sier han.

- Hva skal dere gjøre for å snu den vonde trenden til høsten?

- Vi må begynne å vinne kamper. Vi må terpe dødballer, og vi må bli bedre innenfor begge sekstenmeterne. Jeg er sikker på at vi vil ta flere poeng til høsten.

- Vil Steinar Bruun ta alt håret nå?

- Klippe seg bør han, men jeg tviler på om noen klarer å overtale han til å ta alt, sier Søvik.

Fornøyd Årvoll-trener

Glenn Andersen var storfornøyd etter å ha tatt alle poengene på Greis hjemmebane.

- Han hadde ikke tatt alt selv, så det var bra jeg tok den, sier han om trener Steinar Bruuns mye omtalte hår.

- Deilig å vinne lokaloppgjøret?

- Det er alltid ekstra deilig å vinne mot Grei, og vi fortjente det.

 - Vi tok initiativ fra start, og vi skapte flere store sjanser enn Grei. I tillegg er målene vi scorer flotte, og vi klarer å tette igjen bakover i andre omgang, sier han.

Om keeper Rune Vøiens blemme, ler han;

- Rune har vært meget god for oss i år, og da må vi tåle en slik en en gang i blandt. Det er jo viktig at publikum for noe å prate om i ettertid, sier han.

 

KAMPFAKTA:

Grei - Årvoll 1-2 (1-2)

Greibanen

Tilskuere: ca 50

Dommer: Fredrik Ødegaard

Gule kort: Henning Bunæs(Grei), Rune Vøien(Årvoll),

Røde kort: Henning Bunæs(Grei)

Mål for Grei: Lars Strypet

Mål for Årvoll: Jens A. Grønhaug, Lars Engebretsen

Greis lag: Finn Tore Bjørnsand, Ercan Mutlu, Frode Snellingen, Thomas Elverum, Lars Strypet, Kristoffer W. Slåtten (Mats Hjelle fra 66.), Andreas Gjesvold, Eren Cenar (Rolf Børresen fra 45.), Vegard Olsson, Ali Reza (Shire Abdi fra 45.), Henning Bunæs.

Årvolls lag: Rune Vøien, Haakon Eren, Jens A. Grønhaug, Oliver Dimovski, Johannes Fjøse, Ole Christian Haugen, Tom Erik Hansen (Homayon Hamzeloee fra 89.), Thomas Amlie, Lars Engebretsen (Henrik Grønli fra 64.), Mehrad Ezligini (Kim Daniel Rønsen fra 75.), Martin Svendsen.

 

Stjernene

  • ** Henning Bunæs(Grei), Oliver Dimovski(Årvoll)
  • * Shire Abdi(Grei), Ole C. Haugen(Årvoll)
  • Frode Snellingen(Grei), Jens A. Grønhaug(Årvoll)

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.