Topp tre-plassering

Topp tre-plassering

 

Grorud fotball har som målsetting å komme blant topp tre i avdelingen. Da trenger de en bedre seriestart enn forrige sesong. Det kan bli tøft når den første kampen er mot opprykksfavoritten.

I fjor kom Grorud på en helt ålreit femteplass i serien. I år vil de bli bedre enn i fjor, men da er starten viktig. Starten i fjor var miserabel.

- Blir starten bedre i år?

- He he, vi satser jo på en bedre start denne sesongen, men det blir kanskje hardt mot KFUM som er det desidert beste laget i avdelingen. Vi tapte én og spilte uavgjort mot dem i fjor, og vi har jo ikke tapt på forhånd, men vi er innstilt på en knalltøff kamp, sier trener Rune Gjertsen.

- Topp tre, er det et riktig mål for Grorud i år?

- Det blir som hvert år dette. På det nivået vi spiller på vet vi egentlig for lite om motstanderlagene. Det varierer fra det ene året til det andre. Plutselig er det et lag som får med seg en kompisgjeng på en seks-syv stykker som hever laget. Det som er sikkert er at KFUM er soleklare favoritter. Alt fra andreplass til sjetteplass vil jeg si er et realistisk mål for oss. Vi skal uansett bli bedre enn i fjor, og havner vi under det blir jeg misfornøyd, sier han.

- Hva blir spesielt med fotballen på Grorud dette året?

- Det blir ikke noe spesielt i forhold til i fjor. Vi skal prøve å spille vårt eget spill slik vi har gjort i noen år nå. Spille langs bakken. Vi har stort sett det samme laget som i fjor også, sier han.

Grorud har mistet kanspilleren Farhad Abdulgani til GBK. Dette ser ikke ut til å bekymre Gjertsen.

- Vi sliter på samme måte som alle klubber i Norge med at vi ikke har noen utpregede kantspillertyper. Sånn sett ville vi hatt nytte av Farhad, men han var også veldig ustabil for oss. Det bekymrer meg ikke at han gikk fra oss, jeg tror vi skal klare å erstatte ham på laget, sier han.

- Er det noen nye unggutter som man skal være obs på?

- Foreløpig er det Simen Sørgaard Kongshaug og Zacaria Maazouzi som er nærmest førstelaget, sier han.

- Men er det duket for noen gjennombrudd i år?

- Ja, Zacaria Maazouzi  har tatt steget fra junior til A-laget på en veldig fin måte. Han er en dribler og en fyr vi kan bruke på kanten. Dessuten fortsetter Issam Bouiri der han slapp i fjor. Han er en kjempegod spiller. I tillegg har vi også andre spillere som kan utmerke seg, sier han.

Slagene mot Rommen

Grorud ser fram til lokaloppgjørene mot Rommen, selv om de innrømmer at de vet veldig lite om dem på forhånd.

- Vi vet jo at de slet veldig mye i fjor, og vi har et inntrykk om at det er et lag som er litt oppe i åra.

- Vi tror ikke Rommen kommer på øvre halvdel av tabellen i år, og sånn sett ble vi ikke lei oss for at vi fikk inn dem og ble kvitt St.Hansahaugen som har vært et veldig godt tredjedivisjonslag de siste årene.

- Vi er uansett glade for at vi møter et annet lokalt lag i serien. Det er alltid gøy. I fjor hadde vi Vestli og det blir vel noe av det samme i år.

- Det blir gjerne litt ekstra tenning når man skal vise seg fram foran lokale tilskuere, sier Gjertsen.

Grorud hadde en perfekt oppladning fram mot sesongen da de besøkte Barcelona på treningsleir.

- Det var helt fantastisk. Vi dro nedover med 21 mann, så det blir spennende å se om vi får noen resultater av det. Akkurat nå har vi et luksusproblem med at vi har så mange spillere som vi kan benytte oss av, avslutter Gjertsen.

 

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.