Toppscorer på utlån vil bytte klubb

Toppscorer på utlån vil bytte klubb

 

Kenneth Lund Simonsen har scoret 10 mål for Romsås, og er med det dalens toppscorer så langt denne sesongen. Likevel ønsker han seg nå vekk fra Romsås og til Oslo City.

- Ja, jeg ønsker å bytte klubb til Oslo City. Der har jeg mange kompiser jeg har mer lyst til å spille med. Jeg håper overgangen blir løst så raskt som mulig, sier Kenneth Lund Simonsen til Akers Avis Groruddalen.

Hurtigtoget, som er utleid fra Grorud, har hatt en rekke imponerende kamper i den oransje trøya. Likevel er han ikke redd for at utviklingen vil stoppe hvis han går til Oslo City.

- Nei, jeg tror ikke jeg blir noe dårligere av det. Jeg skal jobbe hardt, så får vi håpe det går like bra der som i Romsås. Jeg satser på å spille fast, og hjelpe City oppover på tabellen, sier han.

Lund Simonsen vil heller ikke tilbake til Grorud ennå.

- For meg er det viktig å få mye spilletid i år. Jeg vil ikke tilbake til Grorud for å slite benken. Da er det bedre at jeg spiller i 3. divisjon, sier han.

Ingenting er avgjort

Kenneth Lund Simonsen har kontrakt med Grorud. De ville ikke si for mye til pressen om en eventuell ny låneavtale.

- Hvis Kenneth vil spille for Oslo City, må vi terminere lånekontrakten med Romsås. Hvis det skal skje må Romsås også godkjenne termineringen. Da må han uansett være én måned i Grorud før han går videre på utlån. Det er reglene som alle klubbene må følge. Ikke noe er avgjort ennå, sier hovedleder Richard Pedersen.

Også Oslo City forholder seg til reglene.

- Kenneth er en god match for oss. Både på og utenfor banen. Det er klart at vi som klubb ønsker en med hans kvaliteter. Likevel er det for tidlig å si om det blir noen overgang ennå. Vi er opptatt av å følge boka, og vi rører ingen spillere uten tillatelse, sier trener Amir Sharif.

Helt «jalla»

I Romsås er de imidlertid ikke veldig imponert over Kenneth Lund Simonsens valg.

- Vi mener dette er lite respektfullt og dårlig gjort. Det er uhørt å bytte klubb på denne måten midt inne i en sesong, og skal jeg være ærlig er det ganske «jalla». Vi er skuffet, sier trener Hakija Hrnic.

Han mener Lund Simonsen skylder Romsås mye.

- Vi hjalp Kenneth ut av en kinkig situasjon med Grorud hvor han ikke fikk spilletid. Jeg føler at vi har veiledet og utviklet ham, og nå har han startet å blomstre. Min mening er at han vil ha godt av en hel sesong i Romsås, sier Hrnic.

Likevel vil Romsås-treneren la Lund Simonsen gå.

- Vi har sagt at han må fullføre for oss fram til sommerpausen. Etter det kan han gå. Vi ønsker ikke å tviholde på noen som ikke vil spille for oss, sier Hrnic.

Kenneth Lund Simonsen har forståelse for at Romsås er skuffet.

- Ja, jeg forstår det, men kompisene mine ble ikke skuffet. Uansett har jeg bare gode ord å si om Romsås, sier han.

Kan erstattes

Romsås-treneren tror heller ikke Kenneth Lund Simonsen får brukt kvalitetene sine like mye i Oslo City.

- City spiller på en annen måte enn oss. De spiller mye mer på fot, og hurtigheten hans i bakrommet vil ikke komme så mye til syne, sier Hakija Hrnic.

- Han er deres toppscorer. Hvordan skal dere erstatte ham?

- Vi har flere unggutter som er like i spillestilen med hurtighet og avslutningsegenskaper. Han kan erstattes, og jeg tror ikke det kommer til å påvirke oss så mye, sier Hrnic.

 

Grorud vil beholde Kenneth

Hvis det viser seg at Kenneth Lund Simonsen bytter klubb igjen, vil det i så fall bare være på et nytt utlån. Grorud har ikke lyst til å miste ham permanent.

- Vi ønsker å beholde ham i klubben. På sikt ønsker vi å benytte oss av Kenneth, og det er en grunn til at han bare er leid ut. Nå skal vi ta oss en god prat sammen og finne ut av flere ting før det eventuelt skjer noe. Hvis han har tid til å være med å trene så mye som det kreves i 2. divisjon kan det godt være at vi vil beholde ham, sier hovedleder i Grorud IL, Richard Pedersen.

Grorud-trener Rolf Teigen har også sett mange av Romsås´kamper denne sesongen, og fulgt utviklingen til Lund Simonsen.

- Han har sin spisskompetanse i bakrommet, og har en voldsom «punch» på å bryte igjennom. Dette gjør at han ofte kommer til muligheter. I år har han blitt noe bedre på å omsette sjansene sine, og blir han mer effektiv i forhold til sjanseomsettingen er det absolutt en spennende unggutt, sier Teigen.

Nedenfor ser du måloversikten i Groruddalen så langt. Stjernestatistikken kan du lese i fredagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

  


10 mål: Kenneth Lund Simonsen (Romsås).

8 mål: Jonas Tekle (Grorud), Mahmod Hejazi (H/L), David Tavakoli (OC).

7 mål: Abdirashid Ibrahim (OC).

5 mål: Brede Styrvold (H/L).

4 mål: Magnus Tønnesen (Vestli), Suleman Muneer (OC).

3 mål: Jens Andersen Grønhaug (Grorud), Kevin Christensen (Romsås), Christian Poppe (Vestli), Atanas Zehirov (H/L), Henrik Thorbjørnsen (H/L), Stig Magnus Grundesen (H/L), Tale Schølberg (LGT).

2 mål: Rocky Lekaj (Grorud), Faisal Sharif (Grorud), Blerim Redzepi (H/L), Muhammed Kazik (Romsås), Glenn Ingwersen (Vestli), Stefan Ødegård (Vestli), Rolf Syversen (Vestli), Lena Aanensen (LGT), Maria Ødegård (LGT).

1 mål: Zacaria Maazouzi (Grorud), Robbin Isaksen (Grorud), Jonas Tekle (Grorud), Ole Kristian Holvik (H/L), Nikola Gresko (H/L), Even M. Lie (H/L), Anders Thorbjørnsen (H/L), Mats Nygaard (Vestli), Marko Vukmirovic (Vestli), Marius Andresen (Vestli), Tom-Erik Hagen (Vestli), Saman Alikhani (Romsås), Issak Ibrahim (Romsås), Erwin Agustin (Romsås), Wilson Balmaceda (Romsås), Khadar Hashi (OC), Oda Marie Buraas (LGT), Ingrid Torvanger (LGT), Eirin Sveen (LGT), Cecilie Haukenes.

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!