Trekker seg

«Sølvreven» gir seg i HSIL

Trekker seg

TAKK FOR NÅ: Harald Ødegaard har ledet HSILs fotballherrer i fem sesonger. Nå gir han seg. FOTO: Kay Grue Thorsen

Tirsdag kveld tapte Høybråten og Stovner 1-3 hjemme mot Oppegård og satte sluttstrek for fotballsesongen i 4. divisjon. Samtidig slapp klubbens populære trener Harald Ødegaard nyheten om at han trekker seg.

Se bildet større

FIKK AVSKJEDSGAVE: Harald Ødegaard er en svoren West Ham-tilhenger. Han fikk en drakt med eget trykk på i avskjedsgave fra HSIL-gjengen. FOTO: Kay Grue Thorsen

– Dette har vært planlagt en stund. Jeg har «bodd» på fotballbanen syv dager i uka gjennom lengre tid nå, og blitt litt mett og lei. Jeg synes gutta i HSIL fortjener en topp motivert trener, samtidig som jeg fortjener egenpleie og mer tid med familien.

– Derfor tok jeg denne avgjørelsen, sier Harald Ødegaard til Akers Avis Groruddalen.

Humørsprederen, forfatteren og kjendislæreren har hatt ansvaret for de lyseblå groruddølene i fem sesonger, og har massevis av gode minner å se tilbake på.

– Fem fantastiske år! Sportslig sett har det vært oppturer og nedturer som det skal være i fotballen, men når det gjelder det sosiale har det vært en fem år lang seiersrekke. Det jeg kommer til å huske best er det gode miljøet i laget og klubben.

– Vi er ikke verdensmestre i fotball, men samholdet, kulturen og kameratskapet i HSIL er veldig stort. Akkurat slik det var da jeg kom inn i A-lagsgarderoben og debuterte i 1982.

– Det er dette fellesskapet jeg kommer til å savne mest. Jeg har fått utrolig mange gode venner gjennom fotballen i HSIL. Det er jeg takknemlig for, sier Ødegaard som fikk hedersprisen av klubben i fjor.

Takknemlige spillere

I HSIL-troppen ble beskjeden om Ødegaards avgang møtt med vemod, men forståelse fra spillerne.

– Det er veldig trist. Du finner ikke en mer jovial person enn Harald. Han er et sant medmenneske og en morsom bohem. En real og ordentlig hedersmann som er godt likt av alle.

– Vi ser igjennom fingrene med at han alltid plutselig blir borte en uke når Øya-festivalen går av stabelen. Vi kommer til å savne ham og håper han kommer tilbake en dag. Det er ikke Haralds skyld at det ikke alltid har gått den riktige veien sportslig sett. Han har ikke hatt de beste arbeidsvilkårene, sier en ærlig Maths Kopland.

– Uten Harald hadde vi aldri i verden vært så sammensveiset som vi er i dag. Han har gjort masse for miljøet og stemningen rundt A-laget. Han er flink til å kommunisere og være inkluderende med alle i gruppa.

– Synd at han gir seg, men samtidig har vi forståelse for avgjørelsen etter alt det han har gitt for klubben, sier veteranen Pedro Alberti.

Skapt miljøet

Også fotballstyrets leder sender Ødegaard videre på veien med godord.

– Harald har betydd masse for A-laget og miljøet. Han er en likandes og engasjerende kar som ser menneskene i tillegg til spillerne.

– Gjennom sin væremåte har han skapt et herlig miljø for alle rundt seg, sier Håvard Braserudhaget.

Blått hjerte

HSILs A-lag viste også sin takknemlighet overfor Harald Ødegaard med å gå til innkjøp av en West Ham-drakt med teksten: På gjensyn, sølvreven!

Der kan det være de tipper riktig. Ødegaard utelukker nemlig ikke en retur til trenergjerningen i HSIL i framtiden.

– Jeg blir fortsatt værende i HSIL for å trene 99-laget. Og jeg ser ikke bort fra at jeg kan ta på meg A-laget igjen på et senere tidspunkt. Uansett kommer jeg alltid til å følge gutta.

– Neste sesong skal jeg være den ivrigste av fansen med de mest høylytte meningene. Både på borte- og hjemmekampene.

– Jeg vil alltid være HSIL-gutt, lover Ødegaard som fikk med seg ett trofé i løpet av sin tid som HSIL-trener (Internturneringa i 2012).

Jobber med ny trener

I skrivende stund er det ennå ingen klarhet i hvem som tar over HSIL neste sesong.

– Der er vi ikke helt på ballen ennå. Vi skal se på sammensetningen med juniorlaget, og jobber med å få en kabal til å gå opp.

– Vi vil bruke den tiden vi trenger, sier fotballstyrets leder Håvard Braserudhaget som håper de har en mann på plass snart.

Total kollaps

I årets sesong endte HSIL på en niende plass med 27 poeng etter en sedvanlig høstkollaps.

– En av de rareste sesongene noensinne. Vi hadde et veldig bra grunnlag fra vinteren og leverte en fantastisk vårsesong hvor vi ledet helt fram til nest siste kamp. Alle snakket om opprykk på Høybråten stadion.

– På høsten kom dessverre HSIL-syndromet tilbake. Skader på sentrale spillere, dalende motivasjon og dårlig oppmøte på trening gjorde det umulig å holde trykket oppe.

– Vi ramlet rett og slett sammen, sier Harald Ødegaard.

Drømmer om 3. divisjon

Etter sommerferien har HSIL kun hatt ti treninger, da sier det seg selv at det blir vanskelig med opprykk.

– Drømmen min var hele veien å få HSIL opp én divisjon, men ressursene og spillermaterialet til å stå en hel sesong har ikke vært der. Det er den typiske Høybråten-dansen. Vi har feilet på å stå en hel sesong i 20 år. Synd at vi aldri klarer å fullføre, sier Ødegaard.

Likevel mener han det er potensial for 3. divisjon i HSIL.

– Det er et enormt potensial her. Får klubben på plass en ny motiverende trener sammen med unge, friske juniorspillere og nødvendig støtte og treningstid fra styret, kan man endelig lykkes.

– Jeg drømmer om å en dag se HSIL i 3. divisjon. Jeg håper virkelig det blir en realitet i snarlig framtid, sier Ødegaard.

Siste nytt i Sport

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

 
45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

Lærer bort selvforsvar - der folk er

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.