Trekker seg

«Sølvreven» gir seg i HSIL

Trekker seg

TAKK FOR NÅ: Harald Ødegaard har ledet HSILs fotballherrer i fem sesonger. Nå gir han seg. Foto: Kay Grue Thorsen

Tirsdag kveld tapte Høybråten og Stovner 1-3 hjemme mot Oppegård og satte sluttstrek for fotballsesongen i 4. divisjon. Samtidig slapp klubbens populære trener Harald Ødegaard nyheten om at han trekker seg.

Skrevet av:

– Dette har vært planlagt en stund. Jeg har «bodd» på fotballbanen syv dager i uka gjennom lengre tid nå, og blitt litt mett og lei. Jeg synes gutta i HSIL fortjener en topp motivert trener, samtidig som jeg fortjener egenpleie og mer tid med familien.

– Derfor tok jeg denne avgjørelsen, sier Harald Ødegaard til Akers Avis Groruddalen.

Humørsprederen, forfatteren og kjendislæreren har hatt ansvaret for de lyseblå groruddølene i fem sesonger, og har massevis av gode minner å se tilbake på.

– Fem fantastiske år! Sportslig sett har det vært oppturer og nedturer som det skal være i fotballen, men når det gjelder det sosiale har det vært en fem år lang seiersrekke. Det jeg kommer til å huske best er det gode miljøet i laget og klubben.

– Vi er ikke verdensmestre i fotball, men samholdet, kulturen og kameratskapet i HSIL er veldig stort. Akkurat slik det var da jeg kom inn i A-lagsgarderoben og debuterte i 1982.

– Det er dette fellesskapet jeg kommer til å savne mest. Jeg har fått utrolig mange gode venner gjennom fotballen i HSIL. Det er jeg takknemlig for, sier Ødegaard som fikk hedersprisen av klubben i fjor.

Takknemlige spillere

I HSIL-troppen ble beskjeden om Ødegaards avgang møtt med vemod, men forståelse fra spillerne.

– Det er veldig trist. Du finner ikke en mer jovial person enn Harald. Han er et sant medmenneske og en morsom bohem. En real og ordentlig hedersmann som er godt likt av alle.

– Vi ser igjennom fingrene med at han alltid plutselig blir borte en uke når Øya-festivalen går av stabelen. Vi kommer til å savne ham og håper han kommer tilbake en dag. Det er ikke Haralds skyld at det ikke alltid har gått den riktige veien sportslig sett. Han har ikke hatt de beste arbeidsvilkårene, sier en ærlig Maths Kopland.

– Uten Harald hadde vi aldri i verden vært så sammensveiset som vi er i dag. Han har gjort masse for miljøet og stemningen rundt A-laget. Han er flink til å kommunisere og være inkluderende med alle i gruppa.

– Synd at han gir seg, men samtidig har vi forståelse for avgjørelsen etter alt det han har gitt for klubben, sier veteranen Pedro Alberti.

Skapt miljøet

Også fotballstyrets leder sender Ødegaard videre på veien med godord.

– Harald har betydd masse for A-laget og miljøet. Han er en likandes og engasjerende kar som ser menneskene i tillegg til spillerne.

– Gjennom sin væremåte har han skapt et herlig miljø for alle rundt seg, sier Håvard Braserudhaget.

Blått hjerte

HSILs A-lag viste også sin takknemlighet overfor Harald Ødegaard med å gå til innkjøp av en West Ham-drakt med teksten: På gjensyn, sølvreven!

Der kan det være de tipper riktig. Ødegaard utelukker nemlig ikke en retur til trenergjerningen i HSIL i framtiden.

– Jeg blir fortsatt værende i HSIL for å trene 99-laget. Og jeg ser ikke bort fra at jeg kan ta på meg A-laget igjen på et senere tidspunkt. Uansett kommer jeg alltid til å følge gutta.

– Neste sesong skal jeg være den ivrigste av fansen med de mest høylytte meningene. Både på borte- og hjemmekampene.

– Jeg vil alltid være HSIL-gutt, lover Ødegaard som fikk med seg ett trofé i løpet av sin tid som HSIL-trener (Internturneringa i 2012).

Jobber med ny trener

I skrivende stund er det ennå ingen klarhet i hvem som tar over HSIL neste sesong.

– Der er vi ikke helt på ballen ennå. Vi skal se på sammensetningen med juniorlaget, og jobber med å få en kabal til å gå opp.

– Vi vil bruke den tiden vi trenger, sier fotballstyrets leder Håvard Braserudhaget som håper de har en mann på plass snart.

Total kollaps

I årets sesong endte HSIL på en niende plass med 27 poeng etter en sedvanlig høstkollaps.

– En av de rareste sesongene noensinne. Vi hadde et veldig bra grunnlag fra vinteren og leverte en fantastisk vårsesong hvor vi ledet helt fram til nest siste kamp. Alle snakket om opprykk på Høybråten stadion.

– På høsten kom dessverre HSIL-syndromet tilbake. Skader på sentrale spillere, dalende motivasjon og dårlig oppmøte på trening gjorde det umulig å holde trykket oppe.

– Vi ramlet rett og slett sammen, sier Harald Ødegaard.

Drømmer om 3. divisjon

Etter sommerferien har HSIL kun hatt ti treninger, da sier det seg selv at det blir vanskelig med opprykk.

– Drømmen min var hele veien å få HSIL opp én divisjon, men ressursene og spillermaterialet til å stå en hel sesong har ikke vært der. Det er den typiske Høybråten-dansen. Vi har feilet på å stå en hel sesong i 20 år. Synd at vi aldri klarer å fullføre, sier Ødegaard.

Likevel mener han det er potensial for 3. divisjon i HSIL.

– Det er et enormt potensial her. Får klubben på plass en ny motiverende trener sammen med unge, friske juniorspillere og nødvendig støtte og treningstid fra styret, kan man endelig lykkes.

– Jeg drømmer om å en dag se HSIL i 3. divisjon. Jeg håper virkelig det blir en realitet i snarlig framtid, sier Ødegaard.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!