Trenger OL-sponsor

Trenger OL-sponsor

 

I juli vil gjerne groruddalsjentene Sandra Ostad og Mari Eliassen til Universiaden for å turne for Norge. Med seg på laget vil de gjerne ha med noen sponsorer, og lurer nå på om noen fra Groruddalen vil være med og profilere seg.

Skrevet av:

1. til 15. juli drar fire norske jenter, og fire norske gutter til Beograd i Serbia. Her skal de delta i OL for studenter i turn, bedre kjent som Universiaden. Universiaden er en internasjonal multi-sportsbegivenhet der deltakerne er universitetsstudenter. Stevnet blir arrangert annenhvert år. To av de norske jentene som blir sendt nedover er groruddalsjentene Sandra Ostad (Oslo Turn) og Mari Eliassen (Høybråten).

De gleder seg til å representere Norge.

- Vi gleder oss enormt. Dette er jo et OL, og det er et stort arrangement. Vi tror dette blir kjempestas, sier de.

Leter etter sponsorer

For å få råd til å være med på Universiaden er jentene nå på sponsorjakt.

- Det er dyrt å dra på slike arrangementer og vi får ingen støtte fra forbundet. Vi leter derfor etter firmaer og sponsorer som vil hjelpe oss på veien, sier jentene.

- Hvorfor er det ingen støtte fra forbundet?

- Turn er foreløpig en liten idrett i Norge. Forbundet har rett og slett ikke råd til å hjelpe oss. Vi må til og med betale av egen lomme for å være med på landslagssamlinger, forteller de.

- Hvorfor burde folk sponse dere?

- Fordi vi er snille jenter som driver en disiplinert og respektabel idrett. Idretten er veldig respektert og stilfull. Det kreves beinhard jobbing, masse mot og selvinnsikt. Hvilket selskap eller person har ikke lyst til å bli assosiert med dette?, sier de.

Vil til finalen

I fjor kom Norge blant de 24 beste i Universiaden. Jentene vet likevel ikke hvordan det vil gå i år.

- Vi vet ikke hvordan nivå det blir i år. Det er usikkert hvem som stiller. Kommer det utøvere fra Kina, USA, Russland eller Romania blir det tøft. De er de beste nasjonene i turning, sier de.

- Er det lov å håpe på noen medaljer til Norge?

- Medaljer er nok meget vanskelig, men det er lov å håpe vi kan komme til finalen, sier de.

Også til NM

Uka før Universiaden er det også NM i turn. Det skal gå i Kristiansand. Der har jentene fra Groruddalen klare mål.

- Jeg skal ha en topp-3 plassering uansett. Målet er selvfølgelig finale og medalje, sier Sandra Ostad.

- Jeg vil komme til de fleste finalene, og ta med meg topp-5 plasseringer, sier Mari Eliassen.

Gjør jentene det bra i NM, legger de samtidig nye planer i turn-idretten. NM går nemlig som et kvalikkstevne for VM og Nord Europeisk mesterskap som skal gå på høsten.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!