Trenger OL-sponsor

Trenger OL-sponsor

 

I juli vil gjerne groruddalsjentene Sandra Ostad og Mari Eliassen til Universiaden for å turne for Norge. Med seg på laget vil de gjerne ha med noen sponsorer, og lurer nå på om noen fra Groruddalen vil være med og profilere seg.

1. til 15. juli drar fire norske jenter, og fire norske gutter til Beograd i Serbia. Her skal de delta i OL for studenter i turn, bedre kjent som Universiaden. Universiaden er en internasjonal multi-sportsbegivenhet der deltakerne er universitetsstudenter. Stevnet blir arrangert annenhvert år. To av de norske jentene som blir sendt nedover er groruddalsjentene Sandra Ostad (Oslo Turn) og Mari Eliassen (Høybråten).

De gleder seg til å representere Norge.

- Vi gleder oss enormt. Dette er jo et OL, og det er et stort arrangement. Vi tror dette blir kjempestas, sier de.

Leter etter sponsorer

For å få råd til å være med på Universiaden er jentene nå på sponsorjakt.

- Det er dyrt å dra på slike arrangementer og vi får ingen støtte fra forbundet. Vi leter derfor etter firmaer og sponsorer som vil hjelpe oss på veien, sier jentene.

- Hvorfor er det ingen støtte fra forbundet?

- Turn er foreløpig en liten idrett i Norge. Forbundet har rett og slett ikke råd til å hjelpe oss. Vi må til og med betale av egen lomme for å være med på landslagssamlinger, forteller de.

- Hvorfor burde folk sponse dere?

- Fordi vi er snille jenter som driver en disiplinert og respektabel idrett. Idretten er veldig respektert og stilfull. Det kreves beinhard jobbing, masse mot og selvinnsikt. Hvilket selskap eller person har ikke lyst til å bli assosiert med dette?, sier de.

Vil til finalen

I fjor kom Norge blant de 24 beste i Universiaden. Jentene vet likevel ikke hvordan det vil gå i år.

- Vi vet ikke hvordan nivå det blir i år. Det er usikkert hvem som stiller. Kommer det utøvere fra Kina, USA, Russland eller Romania blir det tøft. De er de beste nasjonene i turning, sier de.

- Er det lov å håpe på noen medaljer til Norge?

- Medaljer er nok meget vanskelig, men det er lov å håpe vi kan komme til finalen, sier de.Også til NM


Uka før Universiaden er det også NM i turn. Det skal gå i Kristiansand. Der har jentene fra Groruddalen klare mål.

- Jeg skal ha en topp-3 plassering uansett. Målet er selvfølgelig finale og medalje, sier Sandra Ostad.

- Jeg vil komme til de fleste finalene, og ta med meg topp-5 plasseringer, sier Mari Eliassen.

Gjør jentene det bra i NM, legger de samtidig nye planer i turn-idretten. NM går nemlig som et kvalikkstevne for VM og Nord Europeisk mesterskap som skal gå på høsten.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!