ANNONSE

Trenger OL-sponsor

Trenger OL-sponsor

 

I juli vil gjerne groruddalsjentene Sandra Ostad og Mari Eliassen til Universiaden for å turne for Norge. Med seg på laget vil de gjerne ha med noen sponsorer, og lurer nå på om noen fra Groruddalen vil være med og profilere seg.

1. til 15. juli drar fire norske jenter, og fire norske gutter til Beograd i Serbia. Her skal de delta i OL for studenter i turn, bedre kjent som Universiaden. Universiaden er en internasjonal multi-sportsbegivenhet der deltakerne er universitetsstudenter. Stevnet blir arrangert annenhvert år. To av de norske jentene som blir sendt nedover er groruddalsjentene Sandra Ostad (Oslo Turn) og Mari Eliassen (Høybråten).

De gleder seg til å representere Norge.

- Vi gleder oss enormt. Dette er jo et OL, og det er et stort arrangement. Vi tror dette blir kjempestas, sier de.

Leter etter sponsorer

For å få råd til å være med på Universiaden er jentene nå på sponsorjakt.

- Det er dyrt å dra på slike arrangementer og vi får ingen støtte fra forbundet. Vi leter derfor etter firmaer og sponsorer som vil hjelpe oss på veien, sier jentene.

- Hvorfor er det ingen støtte fra forbundet?

- Turn er foreløpig en liten idrett i Norge. Forbundet har rett og slett ikke råd til å hjelpe oss. Vi må til og med betale av egen lomme for å være med på landslagssamlinger, forteller de.

- Hvorfor burde folk sponse dere?

- Fordi vi er snille jenter som driver en disiplinert og respektabel idrett. Idretten er veldig respektert og stilfull. Det kreves beinhard jobbing, masse mot og selvinnsikt. Hvilket selskap eller person har ikke lyst til å bli assosiert med dette?, sier de.

Vil til finalen

I fjor kom Norge blant de 24 beste i Universiaden. Jentene vet likevel ikke hvordan det vil gå i år.

- Vi vet ikke hvordan nivå det blir i år. Det er usikkert hvem som stiller. Kommer det utøvere fra Kina, USA, Russland eller Romania blir det tøft. De er de beste nasjonene i turning, sier de.

- Er det lov å håpe på noen medaljer til Norge?

- Medaljer er nok meget vanskelig, men det er lov å håpe vi kan komme til finalen, sier de.

Også til NM

Uka før Universiaden er det også NM i turn. Det skal gå i Kristiansand. Der har jentene fra Groruddalen klare mål.

- Jeg skal ha en topp-3 plassering uansett. Målet er selvfølgelig finale og medalje, sier Sandra Ostad.

- Jeg vil komme til de fleste finalene, og ta med meg topp-5 plasseringer, sier Mari Eliassen.

Gjør jentene det bra i NM, legger de samtidig nye planer i turn-idretten. NM går nemlig som et kvalikkstevne for VM og Nord Europeisk mesterskap som skal gå på høsten.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE