Tror på Vestli-suksess

Tror på Vestli-suksess

 

Vestli anno høsten 2009 var et sørgelig kapittel. De var ikke langt unna degradering til 4. divisjon, men i år har trener Knut Hebæk gjort om på sesongoppkjøringen. Det tror han vil gi avkastning i form av gode resultater.

Skrevet av:

 

Høstsesongen til Vestli var noe alle innvolverte ønsker å glemme snarest. Stovner-laget banka Grüner i siste seriekamp - og sikre med det plassen i årets 3. divisjon.

- Nå tenker jeg ikke på fjoråret. Det er historie og vi har lagt det bak oss. Kort oppsummert så scoret vi for få mål i forhold til sjansene, samtidig som vi gjorde mange personlige feil, sier trener Knut Hebæk.

I år er målsettingen å havne midt på tabellen, og Hebæk har en plan for hvordan Vestli skal greie det:

- Vi har trent lite i januar og februar. Mye innetrening og egentrening. De siste seks ukene har vi kjørt opp intensiteten og dermed har også resultatene kommet. Det er litt mer trøkk i laget og det vil mange merke, sier Hebæk.

I fjor var Vestli fryktelig gode i før sesongen, men dabbet av. Målet med denne oppkjøringen er å være i form fra start til mål.

- Oppkjøringen har gått etter planen, både spillemessig og resultatmessig. Vi ønsker å være jevnere i prestasjonene denne sesongen. Nå gjenstår det å se om det fungerer, sier Hebæk.

Rommen-revansj 

De fleste som bryr seg om fotball i Groruddalen har snakket mye om avdeling 5 der det er duket for mange lokaloppgjør.

Rivaleriet mellom Rommen og Vestli har eksistert lenge, og det ble garantert ikke noe mindre etter fjorårssesongen. Vestli leverte to elendige kamper og tapte to ganger. Nå ønsker de revansj.

- Det gikk helt sykt dårlig mot Rommen i fjor, og det er veldig greit at vi har mulighet til å revansjere oss, sier Hebæk.

Også lagets notoriske målscorer, Glenn Ingwersen, har meninger om kampene mot Rommen.

- Rommen er akillesen vår, men i år skal vi ha seks poeng, sier Ingwersen.

Knut Hebæk mener at avdelingen laget har havnet i er veldig sterk.

- Hvis man ser på cupresul­tatene så gikk mange av lagene i avdelingen videre, sier Hebæk, som med sitt Vestli knuste Åkrene 6-0 i første kvalikrunde i NM.

Han mener at Grorud ser veldig sterke ut på papiret før sesongen.

- De gjorde det bra i fjor under den forrige treneren. Nå har de endret litt på laget og fått inn en veldig kompetent trener, så de bør gjøre det godt i år, sier Hebæk som understreker at han ikke frykter noe lag i 3. divisjon.

- De er 3. divisjonsspillere, akkurat som oss og akkurat som Åkrene, poengterer han.

- Hva tenker du om å spille så mange lokaloppgjør?

- For min del spiller det ikke så stor rolle. Kanskje det trekker litt større publikum.

- Det er ofte litt mer tenning i de kampene, og samtidig sparer man seg for lang reisevei. Det er positivt, sier han.

Toppscorer igjen?

I årets første kamp mot Åkrene i cupen, var det seks forskjellige målscorere i 6-0-seieren. Hebæk tror det kommer til å bli mange målscorere for Vestli i år. 

- Jeg håper vi greier å spre det litt, det kommer til å være en styrke. Det er selvfølgelig og en fordel å ha en spiller som kan score 20 mål, sier Hebæk. 

Han mener at Glenn Ingwersen er en spiller som kan lage veldig mange mål. 

- Det blir en spennende sesong i en sterk pulje. Vi satser på å havne blant de seks beste, sier Ingwersen. 

- Hva blir din rolle i laget? 

- Jeg blir vel den notoriske mål­scoreren, ler han. 

- Neida, det blir vanskelig å si. Jeg tør ikke love et antall scoringer, da går det alltid så dårlig, sier han. 

De fire-fem siste sesongene har Ingwersen vært toppscorer i Vestli og han ikke planer om å låne bort den tittelen i år heller. 

- Jeg kan jo ikke la den statistikken ryke, ler han. 

Tror på Kim 

Årets Vestli-kaptein blir Hassan Bougato. 

- Han er en av de eldste gutta i troppen og han er en naturlig leder. Det passer veldig bra at han er kaptein, sier Hebæk. 

Han tror at keeper Kim Marius Olsen går en god sesong i møte. 

- Kim virker mye mer fokusert enn han har vært tidligere. Det er avgjørende for oss å ha en keeper som står godt. En god keeper sprer alltid trygghet, sier han. 

- Hvilken spillestil vil vi få se fra Vestli i år? 

- Den kommer til å variere ut i fra hvilke spillere vi har tilgjengelig, men 4-4-1-1 kommer til å bli mest brukt. Vi kommer nok til å være litt kyniske når vi må det, og også spille ball når det passer seg, sier Hebæk. 

19 år gamle Robin Isaksen var en av Vestli-spillerne som imponerte aller mest fra sin kantposisjon. Hebæk tror han kan gjøre det bra i år også. 

- Han har ekstremferdigheter i form av hurtighet og kondisjon. Innleggene har blitt bedre og bedre så det handler bare om å slippe ballen i tide. I 3. divisjon kommer spisskompetansene hans godt til syne, sier Hebæk.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!