Tror på Vestli-suksess

Tror på Vestli-suksess

 

Vestli anno høsten 2009 var et sørgelig kapittel. De var ikke langt unna degradering til 4. divisjon, men i år har trener Knut Hebæk gjort om på sesongoppkjøringen. Det tror han vil gi avkastning i form av gode resultater.

Tekst:

Publisert:

 

Høstsesongen til Vestli var noe alle innvolverte ønsker å glemme snarest. Stovner-laget banka Grüner i siste seriekamp - og sikre med det plassen i årets 3. divisjon.

- Nå tenker jeg ikke på fjoråret. Det er historie og vi har lagt det bak oss. Kort oppsummert så scoret vi for få mål i forhold til sjansene, samtidig som vi gjorde mange personlige feil, sier trener Knut Hebæk.

I år er målsettingen å havne midt på tabellen, og Hebæk har en plan for hvordan Vestli skal greie det:

- Vi har trent lite i januar og februar. Mye innetrening og egentrening. De siste seks ukene har vi kjørt opp intensiteten og dermed har også resultatene kommet. Det er litt mer trøkk i laget og det vil mange merke, sier Hebæk.

I fjor var Vestli fryktelig gode i før sesongen, men dabbet av. Målet med denne oppkjøringen er å være i form fra start til mål.

- Oppkjøringen har gått etter planen, både spillemessig og resultatmessig. Vi ønsker å være jevnere i prestasjonene denne sesongen. Nå gjenstår det å se om det fungerer, sier Hebæk.

Rommen-revansj 

De fleste som bryr seg om fotball i Groruddalen har snakket mye om avdeling 5 der det er duket for mange lokaloppgjør.

Rivaleriet mellom Rommen og Vestli har eksistert lenge, og det ble garantert ikke noe mindre etter fjorårssesongen. Vestli leverte to elendige kamper og tapte to ganger. Nå ønsker de revansj.

- Det gikk helt sykt dårlig mot Rommen i fjor, og det er veldig greit at vi har mulighet til å revansjere oss, sier Hebæk.

Også lagets notoriske målscorer, Glenn Ingwersen, har meninger om kampene mot Rommen.

- Rommen er akillesen vår, men i år skal vi ha seks poeng, sier Ingwersen.

Knut Hebæk mener at avdelingen laget har havnet i er veldig sterk.

- Hvis man ser på cupresul­tatene så gikk mange av lagene i avdelingen videre, sier Hebæk, som med sitt Vestli knuste Åkrene 6-0 i første kvalikrunde i NM.

Han mener at Grorud ser veldig sterke ut på papiret før sesongen.

- De gjorde det bra i fjor under den forrige treneren. Nå har de endret litt på laget og fått inn en veldig kompetent trener, så de bør gjøre det godt i år, sier Hebæk som understreker at han ikke frykter noe lag i 3. divisjon.

- De er 3. divisjonsspillere, akkurat som oss og akkurat som Åkrene, poengterer han.

- Hva tenker du om å spille så mange lokaloppgjør?

- For min del spiller det ikke så stor rolle. Kanskje det trekker litt større publikum.

- Det er ofte litt mer tenning i de kampene, og samtidig sparer man seg for lang reisevei. Det er positivt, sier han.

Toppscorer igjen?

I årets første kamp mot Åkrene i cupen, var det seks forskjellige målscorere i 6-0-seieren. Hebæk tror det kommer til å bli mange målscorere for Vestli i år. 

- Jeg håper vi greier å spre det litt, det kommer til å være en styrke. Det er selvfølgelig og en fordel å ha en spiller som kan score 20 mål, sier Hebæk. 

Han mener at Glenn Ingwersen er en spiller som kan lage veldig mange mål. 

- Det blir en spennende sesong i en sterk pulje. Vi satser på å havne blant de seks beste, sier Ingwersen. 

- Hva blir din rolle i laget? 

- Jeg blir vel den notoriske mål­scoreren, ler han. 

- Neida, det blir vanskelig å si. Jeg tør ikke love et antall scoringer, da går det alltid så dårlig, sier han. 

De fire-fem siste sesongene har Ingwersen vært toppscorer i Vestli og han ikke planer om å låne bort den tittelen i år heller. 

- Jeg kan jo ikke la den statistikken ryke, ler han. 

Tror på Kim 

Årets Vestli-kaptein blir Hassan Bougato. 

- Han er en av de eldste gutta i troppen og han er en naturlig leder. Det passer veldig bra at han er kaptein, sier Hebæk. 

Han tror at keeper Kim Marius Olsen går en god sesong i møte. 

- Kim virker mye mer fokusert enn han har vært tidligere. Det er avgjørende for oss å ha en keeper som står godt. En god keeper sprer alltid trygghet, sier han. 

- Hvilken spillestil vil vi få se fra Vestli i år? 

- Den kommer til å variere ut i fra hvilke spillere vi har tilgjengelig, men 4-4-1-1 kommer til å bli mest brukt. Vi kommer nok til å være litt kyniske når vi må det, og også spille ball når det passer seg, sier Hebæk. 

19 år gamle Robin Isaksen var en av Vestli-spillerne som imponerte aller mest fra sin kantposisjon. Hebæk tror han kan gjøre det bra i år også. 

- Han har ekstremferdigheter i form av hurtighet og kondisjon. Innleggene har blitt bedre og bedre så det handler bare om å slippe ballen i tide. I 3. divisjon kommer spisskompetansene hans godt til syne, sier Hebæk.

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.