Tror på Vestli-suksess

Tror på Vestli-suksess

 

Vestli anno høsten 2009 var et sørgelig kapittel. De var ikke langt unna degradering til 4. divisjon, men i år har trener Knut Hebæk gjort om på sesongoppkjøringen. Det tror han vil gi avkastning i form av gode resultater.

Skrevet av:

 

Høstsesongen til Vestli var noe alle innvolverte ønsker å glemme snarest. Stovner-laget banka Grüner i siste seriekamp - og sikre med det plassen i årets 3. divisjon.

- Nå tenker jeg ikke på fjoråret. Det er historie og vi har lagt det bak oss. Kort oppsummert så scoret vi for få mål i forhold til sjansene, samtidig som vi gjorde mange personlige feil, sier trener Knut Hebæk.

I år er målsettingen å havne midt på tabellen, og Hebæk har en plan for hvordan Vestli skal greie det:

- Vi har trent lite i januar og februar. Mye innetrening og egentrening. De siste seks ukene har vi kjørt opp intensiteten og dermed har også resultatene kommet. Det er litt mer trøkk i laget og det vil mange merke, sier Hebæk.

I fjor var Vestli fryktelig gode i før sesongen, men dabbet av. Målet med denne oppkjøringen er å være i form fra start til mål.

- Oppkjøringen har gått etter planen, både spillemessig og resultatmessig. Vi ønsker å være jevnere i prestasjonene denne sesongen. Nå gjenstår det å se om det fungerer, sier Hebæk.

Rommen-revansj 

De fleste som bryr seg om fotball i Groruddalen har snakket mye om avdeling 5 der det er duket for mange lokaloppgjør.

Rivaleriet mellom Rommen og Vestli har eksistert lenge, og det ble garantert ikke noe mindre etter fjorårssesongen. Vestli leverte to elendige kamper og tapte to ganger. Nå ønsker de revansj.

- Det gikk helt sykt dårlig mot Rommen i fjor, og det er veldig greit at vi har mulighet til å revansjere oss, sier Hebæk.

Også lagets notoriske målscorer, Glenn Ingwersen, har meninger om kampene mot Rommen.

- Rommen er akillesen vår, men i år skal vi ha seks poeng, sier Ingwersen.

Knut Hebæk mener at avdelingen laget har havnet i er veldig sterk.

- Hvis man ser på cupresul­tatene så gikk mange av lagene i avdelingen videre, sier Hebæk, som med sitt Vestli knuste Åkrene 6-0 i første kvalikrunde i NM.

Han mener at Grorud ser veldig sterke ut på papiret før sesongen.

- De gjorde det bra i fjor under den forrige treneren. Nå har de endret litt på laget og fått inn en veldig kompetent trener, så de bør gjøre det godt i år, sier Hebæk som understreker at han ikke frykter noe lag i 3. divisjon.

- De er 3. divisjonsspillere, akkurat som oss og akkurat som Åkrene, poengterer han.

- Hva tenker du om å spille så mange lokaloppgjør?

- For min del spiller det ikke så stor rolle. Kanskje det trekker litt større publikum.

- Det er ofte litt mer tenning i de kampene, og samtidig sparer man seg for lang reisevei. Det er positivt, sier han.

Toppscorer igjen?

I årets første kamp mot Åkrene i cupen, var det seks forskjellige målscorere i 6-0-seieren. Hebæk tror det kommer til å bli mange målscorere for Vestli i år. 

- Jeg håper vi greier å spre det litt, det kommer til å være en styrke. Det er selvfølgelig og en fordel å ha en spiller som kan score 20 mål, sier Hebæk. 

Han mener at Glenn Ingwersen er en spiller som kan lage veldig mange mål. 

- Det blir en spennende sesong i en sterk pulje. Vi satser på å havne blant de seks beste, sier Ingwersen. 

- Hva blir din rolle i laget? 

- Jeg blir vel den notoriske mål­scoreren, ler han. 

- Neida, det blir vanskelig å si. Jeg tør ikke love et antall scoringer, da går det alltid så dårlig, sier han. 

De fire-fem siste sesongene har Ingwersen vært toppscorer i Vestli og han ikke planer om å låne bort den tittelen i år heller. 

- Jeg kan jo ikke la den statistikken ryke, ler han. 

Tror på Kim 

Årets Vestli-kaptein blir Hassan Bougato. 

- Han er en av de eldste gutta i troppen og han er en naturlig leder. Det passer veldig bra at han er kaptein, sier Hebæk. 

Han tror at keeper Kim Marius Olsen går en god sesong i møte. 

- Kim virker mye mer fokusert enn han har vært tidligere. Det er avgjørende for oss å ha en keeper som står godt. En god keeper sprer alltid trygghet, sier han. 

- Hvilken spillestil vil vi få se fra Vestli i år? 

- Den kommer til å variere ut i fra hvilke spillere vi har tilgjengelig, men 4-4-1-1 kommer til å bli mest brukt. Vi kommer nok til å være litt kyniske når vi må det, og også spille ball når det passer seg, sier Hebæk. 

19 år gamle Robin Isaksen var en av Vestli-spillerne som imponerte aller mest fra sin kantposisjon. Hebæk tror han kan gjøre det bra i år også. 

- Han har ekstremferdigheter i form av hurtighet og kondisjon. Innleggene har blitt bedre og bedre så det handler bare om å slippe ballen i tide. I 3. divisjon kommer spisskompetansene hans godt til syne, sier Hebæk.

Siste nytt i Sport

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

 
VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!