Tror på Vestli-suksess

Tror på Vestli-suksess

 

Vestli anno høsten 2009 var et sørgelig kapittel. De var ikke langt unna degradering til 4. divisjon, men i år har trener Knut Hebæk gjort om på sesongoppkjøringen. Det tror han vil gi avkastning i form av gode resultater.

Skrevet av:

 

Høstsesongen til Vestli var noe alle innvolverte ønsker å glemme snarest. Stovner-laget banka Grüner i siste seriekamp - og sikre med det plassen i årets 3. divisjon.

- Nå tenker jeg ikke på fjoråret. Det er historie og vi har lagt det bak oss. Kort oppsummert så scoret vi for få mål i forhold til sjansene, samtidig som vi gjorde mange personlige feil, sier trener Knut Hebæk.

I år er målsettingen å havne midt på tabellen, og Hebæk har en plan for hvordan Vestli skal greie det:

- Vi har trent lite i januar og februar. Mye innetrening og egentrening. De siste seks ukene har vi kjørt opp intensiteten og dermed har også resultatene kommet. Det er litt mer trøkk i laget og det vil mange merke, sier Hebæk.

I fjor var Vestli fryktelig gode i før sesongen, men dabbet av. Målet med denne oppkjøringen er å være i form fra start til mål.

- Oppkjøringen har gått etter planen, både spillemessig og resultatmessig. Vi ønsker å være jevnere i prestasjonene denne sesongen. Nå gjenstår det å se om det fungerer, sier Hebæk.

Rommen-revansj 

De fleste som bryr seg om fotball i Groruddalen har snakket mye om avdeling 5 der det er duket for mange lokaloppgjør.

Rivaleriet mellom Rommen og Vestli har eksistert lenge, og det ble garantert ikke noe mindre etter fjorårssesongen. Vestli leverte to elendige kamper og tapte to ganger. Nå ønsker de revansj.

- Det gikk helt sykt dårlig mot Rommen i fjor, og det er veldig greit at vi har mulighet til å revansjere oss, sier Hebæk.

Også lagets notoriske målscorer, Glenn Ingwersen, har meninger om kampene mot Rommen.

- Rommen er akillesen vår, men i år skal vi ha seks poeng, sier Ingwersen.

Knut Hebæk mener at avdelingen laget har havnet i er veldig sterk.

- Hvis man ser på cupresul­tatene så gikk mange av lagene i avdelingen videre, sier Hebæk, som med sitt Vestli knuste Åkrene 6-0 i første kvalikrunde i NM.

Han mener at Grorud ser veldig sterke ut på papiret før sesongen.

- De gjorde det bra i fjor under den forrige treneren. Nå har de endret litt på laget og fått inn en veldig kompetent trener, så de bør gjøre det godt i år, sier Hebæk som understreker at han ikke frykter noe lag i 3. divisjon.

- De er 3. divisjonsspillere, akkurat som oss og akkurat som Åkrene, poengterer han.

- Hva tenker du om å spille så mange lokaloppgjør?

- For min del spiller det ikke så stor rolle. Kanskje det trekker litt større publikum.

- Det er ofte litt mer tenning i de kampene, og samtidig sparer man seg for lang reisevei. Det er positivt, sier han.

Toppscorer igjen?

I årets første kamp mot Åkrene i cupen, var det seks forskjellige målscorere i 6-0-seieren. Hebæk tror det kommer til å bli mange målscorere for Vestli i år. 

- Jeg håper vi greier å spre det litt, det kommer til å være en styrke. Det er selvfølgelig og en fordel å ha en spiller som kan score 20 mål, sier Hebæk. 

Han mener at Glenn Ingwersen er en spiller som kan lage veldig mange mål. 

- Det blir en spennende sesong i en sterk pulje. Vi satser på å havne blant de seks beste, sier Ingwersen. 

- Hva blir din rolle i laget? 

- Jeg blir vel den notoriske mål­scoreren, ler han. 

- Neida, det blir vanskelig å si. Jeg tør ikke love et antall scoringer, da går det alltid så dårlig, sier han. 

De fire-fem siste sesongene har Ingwersen vært toppscorer i Vestli og han ikke planer om å låne bort den tittelen i år heller. 

- Jeg kan jo ikke la den statistikken ryke, ler han. 

Tror på Kim 

Årets Vestli-kaptein blir Hassan Bougato. 

- Han er en av de eldste gutta i troppen og han er en naturlig leder. Det passer veldig bra at han er kaptein, sier Hebæk. 

Han tror at keeper Kim Marius Olsen går en god sesong i møte. 

- Kim virker mye mer fokusert enn han har vært tidligere. Det er avgjørende for oss å ha en keeper som står godt. En god keeper sprer alltid trygghet, sier han. 

- Hvilken spillestil vil vi få se fra Vestli i år? 

- Den kommer til å variere ut i fra hvilke spillere vi har tilgjengelig, men 4-4-1-1 kommer til å bli mest brukt. Vi kommer nok til å være litt kyniske når vi må det, og også spille ball når det passer seg, sier Hebæk. 

19 år gamle Robin Isaksen var en av Vestli-spillerne som imponerte aller mest fra sin kantposisjon. Hebæk tror han kan gjøre det bra i år også. 

- Han har ekstremferdigheter i form av hurtighet og kondisjon. Innleggene har blitt bedre og bedre så det handler bare om å slippe ballen i tide. I 3. divisjon kommer spisskompetansene hans godt til syne, sier Hebæk.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!