Trukket ti poeng

Trukket ti poeng

 

Furuset ishockey er en av tre klubber som får refs for dårlig økonomi, og blir dermed fratatt ti poeng på tabellen.

Tirsdag kom beskjeden fra styret i Norges ishockeyforbund. Furuset og Comet fratas ti poeng i årets GET-liga, mens Stjernen fratas 15 poeng. Klubbene får kraftig refs for den mangelfulle rapporteringen omkring økonomien, i tillegg til å ha vist generell mangel på økonomisk styring.

For Furusets del kom ikke dette som noen stor overraskelse.

- Nei, ikke i det hele tatt. Hockeyforbundet har valgt å bruke de sanksjonene som de kan i henhold til lovverket. Dette er bare å ta til etteretning, og lære av sine feil. Det går ikke an å holde på slik man gjorde her under Furuset Elite AS, sier Stein Myhren.

Han poengterer at hockeyfrobundet har fått med seg det arbeidet hockeygruppa i Furuset har nedlagt for å rette opp etter AS-et,

- De har lagt merke til at vi prøver å rydde opp, og de er glade for det. Det er surt at hockeygruppa må ta smellene til det gamle Furuset Elite, men sånn er det. De gutta som sitter i hockeystyre har gjort en kjempeinnsats for å rette opp i alle skjevheter som lå igjen, og det skal de ha honnør for, sier han.

- Vil poengreduksjonen ha noe å si for FIF rent praktisk?

- Nei, ti poeng fra eller til der vi ligger på tabellen betyr ingenting. Vi må ut i kvalikk uansett. For Stjernen har det derimot en betydning. De kunne vært med å kjempet om medaljer i serien. Jeg antar at de er ute av det bildet nå, sier Myhren.

Klubbene har mulighet for å anke avgjørelsen, men det ser ikke ut som Furuset ser noe poeng i det.

- Det har ikke vært diskutert i styret, og ikke tatt stilling til enda. Rent personlig mener jeg at det ikke har noe for seg.

- Forbundet har reagert på noe som Furuset Elite AS har satt i stand. Vi får bare ta lærdom av dette, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.