Uheldige GBK

Uheldige GBK

 

GBK-spillerne la ned en solid innsats, og fortjente poeng mot et Vålerenga 2, som stilte med mange tippeligaprofiler.

Bookmakerne må ha mottatt mange spill på Vålerenga i timene etter bortelagets at lag ble annonsert. Til start sto et halvt tippeligalag for å hjelpe storlagets nest beste opp fra gjørma i avdelingen. Sammen med rutinerte karer som Rune Lange, Jørgen Jalland, Bojan Zajic og Øyvind Bolthof startet yngre stjerner som Mohammed Fellah, Harmeet Singh og Glenn Roberts. GBK hadde på sin side få overraskelser i startelleveren men gledelig for alle groruddøler var det at en av de store heltene fra foregående sesonger, Faisel Sharif, var klar for comeback i den hvite trøya.

Ugunstig tidspunkt

Det er ingen tvil om at dette var verst tenkelig tidspunkt å møte Vålerengas andrelag på. Å ligge plassert helt i bunnen, og risikere nedrykk er neppe noe Martin Andresen liker.

Som for alle andre tippeliga-lag er det viktig å ha en god arena for de nest beste, og 3. divisjon faller ikke inn under denne kategorien.

Derfor hadde de sendt et stjernespekket lag fra Valle til Greibanen, og de aller fleste forventet nok en grei trepoenger til bortelaget.

Og slik så det også ut til å bli det første kvarteret. Vålerenga, og spesielt Glenn Roberts, var flere ganger frempå i GBK's sekstenmeter, og hjemmelaget fikk så å si aldri låne ballen.

Takket være dyktig forsvarsspill og en god Mashood Fazal holdt groruddølene imidlertid buret rent i denne perioden, og plutselig jevnet kampen seg ut.

GBK tok etter hvert mer og mer over kampen, men selv om Faysal Ahmed og Lamin Bojang hadde hver sin hundreprosentssjanse, ville ikke ballen i mål. Så kom kalddusjen.

Ti minutter før pause fikk tippeligastjernen Bojan Zajic vende opp alene på sekstenmeteren, men i stedet for å skyte trillet han ballen til Mohammed Fellah, som fikk en enkel jobb med å sette ballen i nettet bak en sjanseløs Mashood Fazal. Dermed skaffet Vålerenga seg en ledelse de kunne spille på utover i kampen.

Etter scoringen tok GBK mer over i banespillet igjen, og et klønete VIF-forsvar slapp Faysal Ahmed alene igjennom mot den gamle Årvoll-keeperen Bolthof. Da alle på tribunen var sikre på at GBK-spissen ville utlikne, snublet han igjen ballen utenfor stengene, og lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-1.

Sjansefattig andreomgang

Andre omgangen startet litt som den første. Vålerenga hadde mye ball, og Groruddalen slet med å tilrive seg et initiativ.

VIF byttet inn unggutten Christer Jensen, som skapte mye problemer for hjemmelagets forsvar. Glenn Roberts klarte imidlertid ikke å rive seg løs fra Ivar André Anderssen og meget gode Cheikh Niang, og dermed ble det sjeldent farligheter ut av det.

De få gangene GBK rullet opp og fikk etablert angrepsspill mot VIFs mål, manglet den befriende pasningen. For selv om både Lamin Bojang og Abdi Abdullhai hadde sine forsøk, så det aldri skikkelig faretruende ut.

Trener Danny Sannes forsøkte å sette inn friske ben for å endre på kampbildet, men det trykket man hadde i enkelte perioder i første omgang, fant man aldri fram til igjen.

Nyinnhentede Christer Johansen fikk sin debut uten å gjøre seg bemerket, og Felipe Lauvstad kom inn på backen, uten at dette hjalp spesielt på den offensive delen av spillet.

Vålerenga fikk en gylden sjanse til å punktere kampen da ellers solide Cheikh Niang mistet ballen som bakerste mann. Keeper Mazood var imidlertid oppmerksom, og blokkerte Glenn Roberts forsøk med en sklitakling som var en skikkelig midtstopper verdig.

GBK kunne fort blitt tildelt et par frispark i farlige posisjoner mot slutten av oppgjøret, men dommeren satt lista høyt, og mye gikk i de store navnene i Vålerenga sin favør.

Dermed endte det med en ny kamp uten poeng for Sannes sitt mannskap, og nå er man helt avhengig av å gjøre en sterk høstsesong, for å kunne beholde plassen.

Lovende comeback

Faisel Sharif var tilbake i den hvite trøya etter et mislykket opphold i Lørenskog. Etter å ha uttalt til Akers Avis Groruddalen tidligere denne uken, at han var sikker på å kunne hjelpe GBK til å berge plassen, var det stilt høye forventninger til midtbanespilleren. I sin nye drakt med det legendariske nummer ni på ryggen, fikk han bekreftet at han er i god form, og at han fortsatt er en klassespiller.

Flere ganger fintet han seg ut av vanskelige situasjoner, og det blikket og den pasningsfoten vi så mange ganger har siklet til på Grei-banen tidligere, ble brukt flittig. I siste minutt var han nære på å skaffe seg målgivende, da han sendte Faysal Ahmed igjennom, men linjemannen vinket for en offside.

Selv om vi har sett ham ennå bedre tidligere, var det ingen tvil om at midtbanen til GBK fikk nye strenger å spille når Faisel var til stedet. Det mener trener Sannes lover godt for høstsesongen:

- Vi vet alle hva Faisel har gjort for GBK tidligere, og han viste at han er en meget god spiller igjen. Han var flink til å gjøre seg spillbar, og han var som alltid god med ballen i beina. Kanskje kunne vi brukt ham ennå mer i andre omgang, men midtbanen til Vålerenga lå veldig tett, og så ut til å ha sett den trusselen Faisel er, sier han.

Danny var selvfølgelig skuffet over å ha tapt nok en kamp, men han så lyspunkter som man må ta med seg over ferien.

- Jeg er alltid skuffet over å tape kamper, og dette er intet unntak. Jeg er imidlertid godt fornøyd med gjennomføringen av kampen, og dersom vi hadde satt en av de fire vi har alene med keeper, hadde vi i det minste fått poeng, sier han før han fortsetter:

- Jeg synes faktisk litt synd på gutta. Vi jobba knallhardt, vi lå kompakte og vi skapte sjanser, noe som er sterkt mot et lag med flere tippeligaspillere, og fire U-21 landslagsspillere. Litt mer effektivitet og vi kunne faktisk vunnet denne kampen, avslutter Sannes, som nå tar sommerferie, før oppkjøringa starter om et par uker.

Dersom GBK-gutta trener på avslutninger i sommer, vil de garantert plukke flere poeng til høsten. For det var tross alt en godkjent avslutning på dette halvåret vi var vitne til fredags kveld.

Kampfakta:

Groruddalen Ballklubb - VIF 2 0-1 (0-1)

Greibanen

Tilskuere: ca. 120

GBKs lag: Mazood Fazal, Rune Brekke, Cheikh Niang, Ivar André Anderssen, Kristian Høvring, Farhad Abdulgani (Felipe Lauvstad fra 61.), Madjid Ghaderi Babei (Nimer El Haj fra 85.), Abdi Abdullahi, Faysal Ahmed, Faisel Sharif, Lamin Bojang (Christer Johansen fra 76.)

Stjernene:

 • ** Faisel Sharif
 • * Ivar André Anderssen
 • Cheikh Niang

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

 • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

 • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

 • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

 • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

 • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

 • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

 • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

 • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

 • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

 • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!