ANNONSE

Uncle Sam ble for sterk

Uncle Sam ble for sterk

 

Høybråten og Stovners jenter 13 ble et lite nummer for små for amerikanske Santa Barbara i Norway Cups finale. Likevel gledet de lyseblå seg over sølvet fremfor å sutre over tapet.

- Vi er kjempefornøyde med sølvet. Det er jo en stor pokal dette også. Det var en spennende kamp, og det er selvfølgelig litt kjipt at vi ikke vant, men alt i alt er vi tross alt bare glade nå, forteller kaptein Mia Hagen etter kampen.

Kampen startet meget jevnt. Begge lag lå og følte hverandre ut, men det var Santa Barbara som kom til de største sjansene. Et godt HSIL-forsvar sørget imidlertid for at stillingen var 0-0 fram til slutten av første omgang.

Da blir det spilt en lang ball opp som den amerikanske spissen får løpt med seg gjennom forsvaret og puttet i mål.

Flere sjanser

I pausen forsøkte HSIL-trener Jan Harald Olsen å inspirere jentene sine til kamp, og i starten av andre omgang så det ut til å fungere.

Jentene kommer til flere sjanser som på en mer heldig dag ville gått inn, og de underholder til stor verdi for «halve» Høybråten som spent følger med på tribunen.

Kampen går mot sin slutt uten at HSIL makter å virkelig få testet den amerikanske keeperen, mens amerikanerne på sin side fikk et heldig frispark like utenfor 16-meteren.

Det frisparket tar finalens beste spiller, Michelle Goss, selv og klinker ballen i bue over muren og inn i mål. Jubelen ble sluppet løs blant amerikanerne som nå forsto at gullet var sikret.

Noe amerikanerne må ha forventet før kamp, for Santa Barbara er ikke et vanlig fotballag fra en liten by. Laget som dro til Norway Cup var nemlig et sammensatt lag med de beste spillerne fra en rekke klubber der borte.

Når den amerikanske supporterskaren skrek «USA» gjennom kampen var dette altså på sin plass.

Trener Olsen vet at laget var sammensatt, men velger heller å se på det positive.

- Amerikanerne var hakket bedre på det meste, men likevel var de ikke bedre enn at vi kunne tatt dem hvis marginene hadde vært på vår side. Hadde vi fått flere oppspill i bakrommet og utnyttet hurtigheten til spissene våre kunne det sett annerledes ut. Slik det ble kom vi oss ikke fri. Jeg vil si at vi viste at vi er på høyde med et regionslag som har et mye større nedslagsfelt, og det er godt gjort, sier han.

- Dere ser ikke akkurat fryktelig deppa ut selv om det ble tap?

- Det føles ikke som noe tap. Vi vant alt med å komme til finalen. Norway Cup har gått over all forventning og vi er storfornøyde. Å få spille en finale er noe alle vil, men som du aldri kan regne med. Vi har fått oppleve det, og det er nesten uvirkelig. Jeg er usedvanlig stolt over jentene, sier han.

Også jentene var i godt humør etter kakmpen.

- Kampen var tøff. Det er klart det er vanskelig når du nærmest møter et regionslag fra mange klubber, men de fortjente seieren. Vi er uansett veldig fornøyde med andreplassen i A-sluttspillet, forteller de.

Flere pokaler

Selv om HSIL hentet hjem den enorme Norway Cup pokalen til klubbhuset etter fredagen, måtte de likevel en tur opp på lørdag. Da vanket det mer sølvtøy på jentene.

- De ringte oss og fortalte at vi måtte samle laget og komme opp etter siste finalen på lørdag. Lite visste vi hva som skulle skje, men vi ble tatt opp på podiet hvor vi fikk pris fra Oslo fotballkrets for å være Oslos beste lag i Norway Cup. Vi var jo eneste jentelag som kom til finalen, og jeg tror den prisen henger ganske høyt, forteller Olsen.

- Hvordan blir det for jentene å gå inn i vanlig seriespill igjen etter denne oppturen?

- Det kommer kanskje en liten reaksjon. Det er jo ganske vanskelig å toppe dette. Vi er blant de beste i serien, og i kvartfinalen i Obos Cup, så vi har mer å kjempe om uansett, sier Olsen.

- Og neste års Norway Cup?

- Vi har ikke tenkt så mye på neste år ennå. Vi får se litt utover, sier han.

Norway Cup, finale Klasse T:

HSIL - Santa Barbara 0-2 (0-1)

Ekeberg 1

Tilskuere: ca. 500

Dommer:Signe Kvalsvik

HSILs lag (4-3-3): Kine Arenberg, Camilla Malviktrø, Mia Kristoffersen Hagen, Siri Hernes Flatmark, Shangave Balendran, Ingrid Olsen Sterri, Marte Solheim Børresen, Mikaela Lindgren, Cecilie Dokka, Marita Gunnestad Bråthen og Kristin Mikaelsen.

Benyttede reserver: Siri Hellum, Iselin Schølberg, Regine Rørstad Torbjørnsen, Camilla Bratlie, Stine Charlotte Siggerud, Maiken Helgesen, Helene Lutro, Silja Borring Låstad og Neda Rahimizadeh.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE