Uncle Sam ble for sterk

Uncle Sam ble for sterk

 

Høybråten og Stovners jenter 13 ble et lite nummer for små for amerikanske Santa Barbara i Norway Cups finale. Likevel gledet de lyseblå seg over sølvet fremfor å sutre over tapet.

- Vi er kjempefornøyde med sølvet. Det er jo en stor pokal dette også. Det var en spennende kamp, og det er selvfølgelig litt kjipt at vi ikke vant, men alt i alt er vi tross alt bare glade nå, forteller kaptein Mia Hagen etter kampen.

Kampen startet meget jevnt. Begge lag lå og følte hverandre ut, men det var Santa Barbara som kom til de største sjansene. Et godt HSIL-forsvar sørget imidlertid for at stillingen var 0-0 fram til slutten av første omgang.

Da blir det spilt en lang ball opp som den amerikanske spissen får løpt med seg gjennom forsvaret og puttet i mål.

Flere sjanser

I pausen forsøkte HSIL-trener Jan Harald Olsen å inspirere jentene sine til kamp, og i starten av andre omgang så det ut til å fungere.

Jentene kommer til flere sjanser som på en mer heldig dag ville gått inn, og de underholder til stor verdi for «halve» Høybråten som spent følger med på tribunen.

Kampen går mot sin slutt uten at HSIL makter å virkelig få testet den amerikanske keeperen, mens amerikanerne på sin side fikk et heldig frispark like utenfor 16-meteren.

Det frisparket tar finalens beste spiller, Michelle Goss, selv og klinker ballen i bue over muren og inn i mål. Jubelen ble sluppet løs blant amerikanerne som nå forsto at gullet var sikret.

Noe amerikanerne må ha forventet før kamp, for Santa Barbara er ikke et vanlig fotballag fra en liten by. Laget som dro til Norway Cup var nemlig et sammensatt lag med de beste spillerne fra en rekke klubber der borte.

Når den amerikanske supporterskaren skrek «USA» gjennom kampen var dette altså på sin plass.

Trener Olsen vet at laget var sammensatt, men velger heller å se på det positive.

- Amerikanerne var hakket bedre på det meste, men likevel var de ikke bedre enn at vi kunne tatt dem hvis marginene hadde vært på vår side. Hadde vi fått flere oppspill i bakrommet og utnyttet hurtigheten til spissene våre kunne det sett annerledes ut. Slik det ble kom vi oss ikke fri. Jeg vil si at vi viste at vi er på høyde med et regionslag som har et mye større nedslagsfelt, og det er godt gjort, sier han.

- Dere ser ikke akkurat fryktelig deppa ut selv om det ble tap?

- Det føles ikke som noe tap. Vi vant alt med å komme til finalen. Norway Cup har gått over all forventning og vi er storfornøyde. Å få spille en finale er noe alle vil, men som du aldri kan regne med. Vi har fått oppleve det, og det er nesten uvirkelig. Jeg er usedvanlig stolt over jentene, sier han.

Også jentene var i godt humør etter kakmpen.

- Kampen var tøff. Det er klart det er vanskelig når du nærmest møter et regionslag fra mange klubber, men de fortjente seieren. Vi er uansett veldig fornøyde med andreplassen i A-sluttspillet, forteller de.

Flere pokaler

Selv om HSIL hentet hjem den enorme Norway Cup pokalen til klubbhuset etter fredagen, måtte de likevel en tur opp på lørdag. Da vanket det mer sølvtøy på jentene.

- De ringte oss og fortalte at vi måtte samle laget og komme opp etter siste finalen på lørdag. Lite visste vi hva som skulle skje, men vi ble tatt opp på podiet hvor vi fikk pris fra Oslo fotballkrets for å være Oslos beste lag i Norway Cup. Vi var jo eneste jentelag som kom til finalen, og jeg tror den prisen henger ganske høyt, forteller Olsen.

- Hvordan blir det for jentene å gå inn i vanlig seriespill igjen etter denne oppturen?

- Det kommer kanskje en liten reaksjon. Det er jo ganske vanskelig å toppe dette. Vi er blant de beste i serien, og i kvartfinalen i Obos Cup, så vi har mer å kjempe om uansett, sier Olsen.

- Og neste års Norway Cup?

- Vi har ikke tenkt så mye på neste år ennå. Vi får se litt utover, sier han.

Norway Cup, finale Klasse T:

HSIL - Santa Barbara 0-2 (0-1)

Ekeberg 1

Tilskuere: ca. 500

Dommer:Signe Kvalsvik

HSILs lag (4-3-3): Kine Arenberg, Camilla Malviktrø, Mia Kristoffersen Hagen, Siri Hernes Flatmark, Shangave Balendran, Ingrid Olsen Sterri, Marte Solheim Børresen, Mikaela Lindgren, Cecilie Dokka, Marita Gunnestad Bråthen og Kristin Mikaelsen.

Benyttede reserver: Siri Hellum, Iselin Schølberg, Regine Rørstad Torbjørnsen, Camilla Bratlie, Stine Charlotte Siggerud, Maiken Helgesen, Helene Lutro, Silja Borring Låstad og Neda Rahimizadeh.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!