ANNONSE

Ungt pågangsmot i Ammerud basket

Ungt pågangsmot i Ammerud basket

 

For to uker siden var det krisemøte i Ammerud basket. Her ble det stilt spørsmålstegn om de i det hele tatt hadde nok spillere til å stille i årets BLNO-serie. I helga tok de sine første poeng da serien ble åpnet med «kick off» i Rykkinhallen.

Ammerud basket er i gang med årets BLNO-sesong. I helga spilte de tre kamper i Rykkinhallen, og imponerte mange i basketmiljøet. Den historien kunne fort ha sett helt annerledes ut.

- Vi har hatt en ekstremt turbulent oppkjøring. For 14 dager siden hadde vi et krisemøte. Vi var urolige for at vi måtte trekke laget på grunn av for få spillere. Vi kalte inn alle spillerne vi kunne få tak i, og 12 spillere sa seg villige til å satse. Det var noe helt annet enn hva vi hadde sett for oss, sier trener Ulf Landström.

 

Inn og ut

For Ammerud, som hadde sett for seg en stor sesong i år, hadde plutselig få spillere igjen.

Fra fjorårets stall hadde både Miilah Kombat, Badboni El Safadi, Torgeir Bryn, Michael Nevjen, Salir og Nourdin Tahar forsvunnet.

Tilbake står de igjen med noen gamle kjenninger og mye ungt spillermateriale.

- Det er alltid vondt å miste gode spillere. Samtidig er det en del av gamet. Da så mange falt i fra sto vi igjen med et ungt og urutinert mannskap. Vi måtte plukke opp mange fra egen ungdomsavdeling, sier Ulf Landström.

Men Ammerud er likevel ikke et lag med kun ukjente navn.

- Vi har også fått tilbake noen gamle kjenninger. Thor Hagen har kommet tilbake fra Bærum og Christian Hinsch har gjort comeback, sier Landtröm.

I tillegg er Orji Okoroafor, Gazmend og Fitim Troni, Roy Nwachukwu og Martin Bryn fremdeles med fra fjorårssesongen.

 

Lokal forankring

- Hva betyr det å miste en spiller som Miilah Kombat?

- Det er som sagt alltid trist, men vi fikk inn Thor Hagen istedenfor Miilah. Thor er meget god, og passer vår måte å spille på. I tillegg har Christian Hinsch allerede bevist at han har et meget godt nivå, sier Landström.

- Med så mange unge spillere i stallen kan man vel forvente både fugl og fisk igjennom sesogen?

- Ja, det kommer til å svinge en del, men det finnes en masse talent i laget. Det gjelder å skolere de yngste fortest mulig.

- Det er enorm forskjell fra ungdomsbasket til BLNO-nivå. Jeg har tro på utvikling i laget, og håper det går fortest mulig, sier Landström.

 

Et annet morsomt poeng er at Ammerud, med en snittalder på

22 år, er det laget i hele BLNO med flest spillere med lokal forankring.

- Ja, det stemmer, og det er veldig moro. Alle spillerne er Ammerud-gutter.

-Ser du på resten av ligaen florerer det med Ammerud-spillere i andre klubber også. Det viser at vi er en enorm talentfabrikk, og det er veldig positivt for klubben, sier Landström.

 

Håp om sluttspill lever

- Hva er det lov til å forvente i form av prestasjoner denne sesongen?

- Målsettingen var å vinne en kamp, men det har vi jo allerede klart, ler Landström, før han tok en mer seriøs tone;

- Vi skal utvikle de nye spillerne. Vi hadde som sagt håpet på å ha et lag i toppen, men nå har vi muligheten til å utvikle oss selv. Vi skal jobbe, og se hvor langt vi kan komme.

 

- For meg er det fire klubber som skiller seg ut i toppen. Utenom de fire toppklubbene kan vi slå de andre. Så vil vi selvfølgelig gjøre det vi kan for å lage kvalme for de store lagene også, men det

kommer til å bli ujevnt på grunn av rutinen, sier han.

Det er seks lag som går til sluttspill, og Landström har ikke gitt opp den drømmen heller

- Vi skal selvfølgelig prøve å komme dit, og ingenting er umulig, sier han.

 

Kroner og øre

Det flommer heller ikke over med penger i Groruddalsklubben. Ammerud skal leve med et budsjett på rundt 350.000 kroner denne sesongen. Det tror Ulf Landström er lavest i BLNO.

- Jeg har ikke full oversikt, men vi har et budsjett rundt 350.000 kroner. Jeg tror ikke det er noen andre lag som har et lavere budsjett enn det. Men det forandrer ingenting på vår sesong. Vi skal utvikle oss som lag, og det kan vi gjøre uten penger, sier han.

 

- Det er ingen av Ammerud-spillerne som vil tjene noe særlig denne sesongen?

- Nei, det er vel ingen som får noe annet et klapp på skulderen i Ammerud denne sessongen, sier han.

 

Positiv start

I helga spilte Ammerud sine tre første seriekamper. Det endte med to tap og én seier.

Kampen mot Bærum ble tapt med 73-81, mens kampen mot de soleklare gullfavorittene i fra Harstad ble tapt med kun seks poeng, 91-97.

Dessuten vant Ammerud kampen mot Ulriken 65-64. Ulf Landström er meget fornøyd med det Ammerud viste i Rykkinhallen.

- Det var en veldig positiv helg for vår del. Ironien er at vi vant den kampen vi var dårlige i, mens vi tapte begge kampene hvor vi var gode. Uansett er helhetsinntrykket veldig bra. Helga viser at vi ikke er så langt etter som vi trodde vi var, og det er bra med bare to ukers trening med stallen, sier han.

Landström har også lyst på mer moro i Apalløkka utover sesongen.

- Nå har vi et lag med tidligere og nye Ammerud-gutter. Nå håper vi at Apalløkka blir fylt opp med ivrige groruddøler som vil se sine lokale baskethelter. Får vi skikkelig støtte på hjemmebane vil det påvirke oss positivt, sier han.

 

Basket, BLNO:

Ammerud - Bærum Basket

73-81 (13-24, 29-23, 14-14, 17-20).

Rykkinhallen

Tilskuere: 250

Poeng for Ammerud: Roy Nwachukwu 21, Christian Hinsch 21, Gazmend Troni 13, Orji Okoroafor 12, Thor Afam Hagen 4 og Martin Bryn 2.

 

Ulriken - Ammerud 64-65 (14-19, 16-13, 19-15, 15-18).

Rykkinhallen

Tilskuere: ukjent

Poeng for Ammerud: Gazmend Troni 19, Orji Okoroafor 17, Mohammed Elmabrouki 10, Roy Nwachukwu 9, Thor Afam Hagen 5, Simon Arenberg 3, Martin Bryn 2.

 

Ammerud - Harstad 91-97 (23-30, 19-28, 24-21, 25-18).

Rykkinhallen

Tilskuere: ukjent

Poeng for Ammerud: Christian Hinsch 27, Gazmend Troni 22, Orji Okoroafor 16, Thor Afam Hagen 13, Roy Nwachukwu 10, Martin Bryn 3.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE