Unngår de nedrykk?

Unngår de nedrykk?

 

I tre sesonger på rad har Rommen overlevd 3. divisjon på overtid. Klarer de den samme bragden i år, eller har Rommen gått tom for liv?

Skrevet av:

- Det er jo en kjent sak at katter har ni liv. Vi håper det gjelder for oss også. Hittil har vi brukt tre av livene, så vi har en del å gå på, fleiper Rune Gulbrandsen.

Han er ansatt som ny hovedtrener i Rommen etter at Erik Thoresen forlot skuta på avslutningsfesten i fjor. Som støttespillere har han fått med seg klubbens leder og evig unge keepertalent Espen Myrbakken som hjelpetrener. Samtidig som kaptein Tony Avolio også hjelper til rundt laget. Målsettingen har trioen klar for seg:

- Vi har et ønske om å beholde plassen i 3. divisjon, men vi vet at det blir knalltøft. Realistisk sett får vi si at det er bonus om vi overlever, slår Rune Gulbrandsen fast.

Man kan skjønne at treneren er skeptisk. De tre siste årene har Rommen endt nest sist, og overlevd på overtid i divisjonen takket være andre lag.

I årets sesong er det kun de seks øverste lagene som holder seg i 3. divisjon. Resten går ned.

- Vi skal ut i 22 cupfinaler, og skal vi bli blant de seks beste er vi nødt til å yte og prestere hele veien, sier Rune Gulbrandsen.

De tre siste sesongene har Rommen innledet sesongen på samme måte. De har måttet vente på den første tre-poengeren til kamp nummer fem hvert år. Skal laget ha noen sjanse burde den statistikken pyntes på. Eller?

- Vi ønsker selvfølgelig det, men vi har tøff motstand i starten, sier Gulbrandsen.

 

Lokaloppgjør-eksperter

Ser man på statistikken er det likevel noe som taler for Rommens fordel. De siste sesongene har de vist seg å være en skikkelig plage for sine lokale rivaler. Både Vestli og Grorud får vondt i kroppen når de tenker på Rommen. I og med at alle de fem Groruddals-klubbene i år er samlet i samme avdeling, ser Rommen lyset.

- Det er utrolig moro at det blir såpass mange lokaloppgjør. Vi har bitt godt fra oss i de lokale fightene før, og vi vil fortsette i det sporet. Uansett blir alle poeng og kamper like viktige. Det er hva du sitter igjen med som teller, og vi får bare ta utfordringen sier Rune Gulbrandsen.

Han viser imidlertid storsinnhet foran seriestarten.

- Vi ønsker alle lagene i Groruddalen lykke til og håper at flest mulig klarer seg. Det syntes vi er viktig for fotballen her oppe, sier Gulbrandsen.

Også klubbens leder Espen «Sila» Myrbakken gleder seg.

- Det blir knall med sesongstart og lokaloppgjør hele veien. Det vil skapte blest og engasjement. Ikke minst er det gode nyheter for han korpulente sportsjournalisten i Akers Avis Groruddalen som nå kan finne fram sykkelen istedenfor bil. Da er det håp for ham også.

- Når det gjelder Groruddals-lagene er det ett spesielt lag som vi skal ta i år, og det er laget til Groruddalens største tipser, Kjell Kjepperud. Vi har fått renset alle gassrøra på banen slik at han i år kan grave seg enda lenger ned, fleiper Myrbakken.

 

 

 

Forvandling

Det har imidlertid skjedd litt av hvert med det Rommen-laget vi kjente fra i fjor.

- Vi har gått gjennom en liten forvandling, og vi har fått på plass flere nye spillere. Gjennom hele vinteren har vi til forandring hatt et godt oppmøte på treninger. Det vil nok bli et litt friskere og nyere Rommen som løper på banen når serien sparkes i gang, sier Gulbrandsen.

Fjorårets største stjernesankere fra laget vil imidlertid vente på seg.

- Mange av dem som var med å prege matcher i fjor har trent dårlig denne vinteren på grunn av skader og ymse årsaker. De vil ikke være med å prege laget fra sesongstarten, sier Rune Gulbrandsen.

Dette gjelder spillere som Ali Abounouar, Idris Aydin, Håvard Nilsen, Tor Arne Schei, Espen Myrbakken og Rune Gulbrandsen selv.

- Det er litt bekymringsverdig at så mye rutine ikke er i rute, men vi har fått inn flere nye «unggutter» som har tatt steget opp.

- Snittalderen på årets lag vil ligge langt nede på 20-tallet i forhold til på 30-tallet tidligere år, sier treneren.

 

Underholdningsverdi

Skal vi tro ledelsen i Rommen blir det uansett underholdende å følge laget denne sesongen.

- Vi har nok litt mer slagkraft offensivt enn tidligere. Mitt fotballhjerte banker for offensiv fotball, så vi satser mer på det enn defensiv struktur, slår Rune Gulbrandsen fast.

- Det blir Osvaldo Ardiles-fotball og full Hawaii med andre ord?

- Vi kommer garantert til å slippe inn masse mål, men forhåpentligvis vil vi også score en del. Fotball skal være underholdende, og jeg vil heller tape 4-5 enn 0-1. Det er mye mer moro når du vet du virkelig har prøvd, sier han.

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!