Unngår de nedrykk?

Unngår de nedrykk?

 

I tre sesonger på rad har Rommen overlevd 3. divisjon på overtid. Klarer de den samme bragden i år, eller har Rommen gått tom for liv?

- Det er jo en kjent sak at katter har ni liv. Vi håper det gjelder for oss også. Hittil har vi brukt tre av livene, så vi har en del å gå på, fleiper Rune Gulbrandsen.
Han er ansatt som ny hovedtrener i Rommen etter at Erik Thoresen forlot skuta på avslutningsfesten i fjor. Som støttespillere har han fått med seg klubbens leder og evig unge keepertalent Espen Myrbakken som hjelpetrener. Samtidig som kaptein Tony Avolio også hjelper til rundt laget. Målsettingen har trioen klar for seg:

- Vi har et ønske om å beholde plassen i 3. divisjon, men vi vet at det blir knalltøft. Realistisk sett får vi si at det er bonus om vi overlever, slår Rune Gulbrandsen fast.

Man kan skjønne at treneren er skeptisk. De tre siste årene har Rommen endt nest sist, og overlevd på overtid i divisjonen takket være andre lag.

I årets sesong er det kun de seks øverste lagene som holder seg i 3. divisjon. Resten går ned.

- Vi skal ut i 22 cupfinaler, og skal vi bli blant de seks beste er vi nødt til å yte og prestere hele veien, sier Rune Gulbrandsen.

De tre siste sesongene har Rommen innledet sesongen på samme måte. De har måttet vente på den første tre-poengeren til kamp nummer fem hvert år. Skal laget ha noen sjanse burde den statistikken pyntes på. Eller?

- Vi ønsker selvfølgelig det, men vi har tøff motstand i starten, sier Gulbrandsen.

 

Lokaloppgjør-eksperter

Ser man på statistikken er det likevel noe som taler for Rommens fordel. De siste sesongene har de vist seg å være en skikkelig plage for sine lokale rivaler. Både Vestli og Grorud får vondt i kroppen når de tenker på Rommen. I og med at alle de fem Groruddals-klubbene i år er samlet i samme avdeling, ser Rommen lyset.

- Det er utrolig moro at det blir såpass mange lokaloppgjør. Vi har bitt godt fra oss i de lokale fightene før, og vi vil fortsette i det sporet. Uansett blir alle poeng og kamper like viktige. Det er hva du sitter igjen med som teller, og vi får bare ta utfordringen sier Rune Gulbrandsen.

Han viser imidlertid storsinnhet foran seriestarten.

- Vi ønsker alle lagene i Groruddalen lykke til og håper at flest mulig klarer seg. Det syntes vi er viktig for fotballen her oppe, sier Gulbrandsen.

Også klubbens leder Espen «Sila» Myrbakken gleder seg.

- Det blir knall med sesongstart og lokaloppgjør hele veien. Det vil skapte blest og engasjement. Ikke minst er det gode nyheter for han korpulente sportsjournalisten i Akers Avis Groruddalen som nå kan finne fram sykkelen istedenfor bil. Da er det håp for ham også.

- Når det gjelder Groruddals-lagene er det ett spesielt lag som vi skal ta i år, og det er laget til Groruddalens største tipser, Kjell Kjepperud. Vi har fått renset alle gassrøra på banen slik at han i år kan grave seg enda lenger ned, fleiper Myrbakken.

 

 

 

Forvandling

Det har imidlertid skjedd litt av hvert med det Rommen-laget vi kjente fra i fjor.

- Vi har gått gjennom en liten forvandling, og vi har fått på plass flere nye spillere. Gjennom hele vinteren har vi til forandring hatt et godt oppmøte på treninger. Det vil nok bli et litt friskere og nyere Rommen som løper på banen når serien sparkes i gang, sier Gulbrandsen.

Fjorårets største stjernesankere fra laget vil imidlertid vente på seg.

- Mange av dem som var med å prege matcher i fjor har trent dårlig denne vinteren på grunn av skader og ymse årsaker. De vil ikke være med å prege laget fra sesongstarten, sier Rune Gulbrandsen.

Dette gjelder spillere som Ali Abounouar, Idris Aydin, Håvard Nilsen, Tor Arne Schei, Espen Myrbakken og Rune Gulbrandsen selv.

- Det er litt bekymringsverdig at så mye rutine ikke er i rute, men vi har fått inn flere nye «unggutter» som har tatt steget opp.

- Snittalderen på årets lag vil ligge langt nede på 20-tallet i forhold til på 30-tallet tidligere år, sier treneren.

 

Underholdningsverdi

Skal vi tro ledelsen i Rommen blir det uansett underholdende å følge laget denne sesongen.

- Vi har nok litt mer slagkraft offensivt enn tidligere. Mitt fotballhjerte banker for offensiv fotball, så vi satser mer på det enn defensiv struktur, slår Rune Gulbrandsen fast.

- Det blir Osvaldo Ardiles-fotball og full Hawaii med andre ord?

- Vi kommer garantert til å slippe inn masse mål, men forhåpentligvis vil vi også score en del. Fotball skal være underholdende, og jeg vil heller tape 4-5 enn 0-1. Det er mye mer moro når du vet du virkelig har prøvd, sier han.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!