Unngår de nedrykk?

Unngår de nedrykk?

 

I tre sesonger på rad har Rommen overlevd 3. divisjon på overtid. Klarer de den samme bragden i år, eller har Rommen gått tom for liv?

Skrevet av:

- Det er jo en kjent sak at katter har ni liv. Vi håper det gjelder for oss også. Hittil har vi brukt tre av livene, så vi har en del å gå på, fleiper Rune Gulbrandsen.

Han er ansatt som ny hovedtrener i Rommen etter at Erik Thoresen forlot skuta på avslutningsfesten i fjor. Som støttespillere har han fått med seg klubbens leder og evig unge keepertalent Espen Myrbakken som hjelpetrener. Samtidig som kaptein Tony Avolio også hjelper til rundt laget. Målsettingen har trioen klar for seg:

- Vi har et ønske om å beholde plassen i 3. divisjon, men vi vet at det blir knalltøft. Realistisk sett får vi si at det er bonus om vi overlever, slår Rune Gulbrandsen fast.

Man kan skjønne at treneren er skeptisk. De tre siste årene har Rommen endt nest sist, og overlevd på overtid i divisjonen takket være andre lag.

I årets sesong er det kun de seks øverste lagene som holder seg i 3. divisjon. Resten går ned.

- Vi skal ut i 22 cupfinaler, og skal vi bli blant de seks beste er vi nødt til å yte og prestere hele veien, sier Rune Gulbrandsen.

De tre siste sesongene har Rommen innledet sesongen på samme måte. De har måttet vente på den første tre-poengeren til kamp nummer fem hvert år. Skal laget ha noen sjanse burde den statistikken pyntes på. Eller?

- Vi ønsker selvfølgelig det, men vi har tøff motstand i starten, sier Gulbrandsen.

 

Lokaloppgjør-eksperter

Ser man på statistikken er det likevel noe som taler for Rommens fordel. De siste sesongene har de vist seg å være en skikkelig plage for sine lokale rivaler. Både Vestli og Grorud får vondt i kroppen når de tenker på Rommen. I og med at alle de fem Groruddals-klubbene i år er samlet i samme avdeling, ser Rommen lyset.

- Det er utrolig moro at det blir såpass mange lokaloppgjør. Vi har bitt godt fra oss i de lokale fightene før, og vi vil fortsette i det sporet. Uansett blir alle poeng og kamper like viktige. Det er hva du sitter igjen med som teller, og vi får bare ta utfordringen sier Rune Gulbrandsen.

Han viser imidlertid storsinnhet foran seriestarten.

- Vi ønsker alle lagene i Groruddalen lykke til og håper at flest mulig klarer seg. Det syntes vi er viktig for fotballen her oppe, sier Gulbrandsen.

Også klubbens leder Espen «Sila» Myrbakken gleder seg.

- Det blir knall med sesongstart og lokaloppgjør hele veien. Det vil skapte blest og engasjement. Ikke minst er det gode nyheter for han korpulente sportsjournalisten i Akers Avis Groruddalen som nå kan finne fram sykkelen istedenfor bil. Da er det håp for ham også.

- Når det gjelder Groruddals-lagene er det ett spesielt lag som vi skal ta i år, og det er laget til Groruddalens største tipser, Kjell Kjepperud. Vi har fått renset alle gassrøra på banen slik at han i år kan grave seg enda lenger ned, fleiper Myrbakken.

 

 

 

Forvandling

Det har imidlertid skjedd litt av hvert med det Rommen-laget vi kjente fra i fjor.

- Vi har gått gjennom en liten forvandling, og vi har fått på plass flere nye spillere. Gjennom hele vinteren har vi til forandring hatt et godt oppmøte på treninger. Det vil nok bli et litt friskere og nyere Rommen som løper på banen når serien sparkes i gang, sier Gulbrandsen.

Fjorårets største stjernesankere fra laget vil imidlertid vente på seg.

- Mange av dem som var med å prege matcher i fjor har trent dårlig denne vinteren på grunn av skader og ymse årsaker. De vil ikke være med å prege laget fra sesongstarten, sier Rune Gulbrandsen.

Dette gjelder spillere som Ali Abounouar, Idris Aydin, Håvard Nilsen, Tor Arne Schei, Espen Myrbakken og Rune Gulbrandsen selv.

- Det er litt bekymringsverdig at så mye rutine ikke er i rute, men vi har fått inn flere nye «unggutter» som har tatt steget opp.

- Snittalderen på årets lag vil ligge langt nede på 20-tallet i forhold til på 30-tallet tidligere år, sier treneren.

 

Underholdningsverdi

Skal vi tro ledelsen i Rommen blir det uansett underholdende å følge laget denne sesongen.

- Vi har nok litt mer slagkraft offensivt enn tidligere. Mitt fotballhjerte banker for offensiv fotball, så vi satser mer på det enn defensiv struktur, slår Rune Gulbrandsen fast.

- Det blir Osvaldo Ardiles-fotball og full Hawaii med andre ord?

- Vi kommer garantert til å slippe inn masse mål, men forhåpentligvis vil vi også score en del. Fotball skal være underholdende, og jeg vil heller tape 4-5 enn 0-1. Det er mye mer moro når du vet du virkelig har prøvd, sier han.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!