Ute av OL på fire minutter

Ute av OL på fire minutter

 

OBK-bryteren og Team Groruddalen-medlem Stig-André «Stigga» Berge var vannvittig langt nede etter OL-skuffelsen hvor han røyk ut i åttendelsfinalen mot kasakhstanske Nurbakyi Tengizbayev.

- Dette føles helt jævlig. Jeg har trent så vanvittig mye for å ryke ut av OL på fire minutter uten å få vist hva jeg er god for. Det er en brutal virkelighet denne toppidretten, sier Berge til Akers Avis Groruddalen.

Og det ble virkelig tøft for OBK-bryteren på matta i Kina.

Han gikk rett inn mot kasakhstanske Nurbakyi Tengizbayev som kvalifiserte seg til OL med å bli nummer syv i fjorårets VM. Det tok likevel ikke lang tid før vi fikk se at Tengizbayev var hakket tøffere i denne kampen.

I første runde måtte Tengizbayev først ned i knestående. «Stigga» fikk til en rull, men akkurat for sent for at dommeren ville godta det. Dermed fikk Tengizbayev poeng for å ha stått imot, og da «Stigga» selv gikk ned rullet Tengizbayev han rundt og tok to nye poeng.

Dermed måtte «Stigga» vinne andre runde, men klarte ikke å gjøre noe med Tengizbayev som også vant denne runden med 3-0.

- Dette er tungt for meg å svelge. Jeg har trent alt jeg kan, gjort de beste forberedelsene, og jeg var i knallform. Så ryker jeg etter fire minutter. Det er ikke spesielt moro, forteller han.

- Hvordan ser du på kampen?

- Jeg la taktikk om å bryte litt passivt i starten. Dette fordi Tengizbayev er sinnsykt kjapp. Når jeg ser kampen i ettertid var dette kanskje feil valg av meg. Jeg kom bakpå og kom aldri helt inn i kampen, innrømmer han.

- Var Tengizbayev en mann du forventet å slå?

- Jeg ville ikke vite hvem jeg skulle møte før konkurransedagen. Når jeg først så at det var ham tenkte jeg at det var ok. Du har ingen dårlige brytere her, og jeg måtte ha slått alle for å bli best uansett, sier han.

- Fikk han et psykisk overtak da du ikke fikk godkjent kastet ditt?

- Jeg vet ikke, men jeg føler vel ikke det. Jeg må også si at det er veldig sjeldent at brytere tar poeng på meg ved å rulle. Derfor er det ekstra surt at det skjedde her i OL. Det er rett og slett ikke lett for meg å takle, sukker Berge.

Han mener heller ikke å ha vært nervøs under kampen.

- Det er klart det setter en støkk i deg å entre en OL-arena, men jeg følte jeg hadde kontrollen. Det var ingen nerver, sier han.

Håpet forsvant med Tengizbayev

Lenge var det et håp om en eventuell bronsefinale for «Stigga». Da måtte Tengizbayev gå helt til finale, og «Stigga» måtte gjennom kvalifiseringskamper, men drømmen brast da Tengizbayev tapte semifinalen.

- Jeg satt på dopingkontroll da jeg så semifinalen. Det gikk et skikkelig støkk igjennom meg når alt raste sammen. Jeg er ute, uten å få bevist noenting som helst, gjentar han.

Mor heiet på Økern

På Cencom på Økern var ikke alt som normalt den natta Stig-André var i aksjon. Her hadde de rigget seg til med storskjerm, liveoverføring og et stort frokostbord. Her satt også mor Berge og fulgte spent med på sønnens kamp. Hun var selvfølgelig nedfor etter tapet, men innrømmet at kasakhstaneren var god.

- Han virket veldig sterk, men hadde Stig fått godkjent den første rullen ville kampen blitt annerledes. Siden det ikke gikk fikk kasakhstaneren et psykisk overtak, forteller Anne Elisabeth Berge.

- Hvordan synes du sønnen din så ut på tv?

- Han var iallefall ikke passiv, han virket veldig innbitt.

- Så du tror ikke det var nerver som avgjorde dette?

- Nei, det tror jeg ikke. Stig-André har så mye rutine nå at det tror jeg han luket bort, sier hun.

Tross tapet var mor Berge fornøyd med sønnen.

- Jeg er stolt av gutten. Det er de 20 beste bryterne i verden som er med, og jeg var veldig optimistisk. Jeg hadde liten tro på at kasakhstaneren ville komme til finale, men det er alltids OL i 2012, sier hun.

Les mer om Stig-André Berges OL-opptreden i onsdagens avis av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

 
45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

Lærer bort selvforsvar - der folk er

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.