Ute av OL på fire minutter

Ute av OL på fire minutter

 

OBK-bryteren og Team Groruddalen-medlem Stig-André «Stigga» Berge var vannvittig langt nede etter OL-skuffelsen hvor han røyk ut i åttendelsfinalen mot kasakhstanske Nurbakyi Tengizbayev.

Skrevet av:

- Dette føles helt jævlig. Jeg har trent så vanvittig mye for å ryke ut av OL på fire minutter uten å få vist hva jeg er god for. Det er en brutal virkelighet denne toppidretten, sier Berge til Akers Avis Groruddalen.

Og det ble virkelig tøft for OBK-bryteren på matta i Kina.

Han gikk rett inn mot kasakhstanske Nurbakyi Tengizbayev som kvalifiserte seg til OL med å bli nummer syv i fjorårets VM. Det tok likevel ikke lang tid før vi fikk se at Tengizbayev var hakket tøffere i denne kampen.

I første runde måtte Tengizbayev først ned i knestående. «Stigga» fikk til en rull, men akkurat for sent for at dommeren ville godta det. Dermed fikk Tengizbayev poeng for å ha stått imot, og da «Stigga» selv gikk ned rullet Tengizbayev han rundt og tok to nye poeng.

Dermed måtte «Stigga» vinne andre runde, men klarte ikke å gjøre noe med Tengizbayev som også vant denne runden med 3-0.

- Dette er tungt for meg å svelge. Jeg har trent alt jeg kan, gjort de beste forberedelsene, og jeg var i knallform. Så ryker jeg etter fire minutter. Det er ikke spesielt moro, forteller han.

- Hvordan ser du på kampen?

- Jeg la taktikk om å bryte litt passivt i starten. Dette fordi Tengizbayev er sinnsykt kjapp. Når jeg ser kampen i ettertid var dette kanskje feil valg av meg. Jeg kom bakpå og kom aldri helt inn i kampen, innrømmer han.

- Var Tengizbayev en mann du forventet å slå?

- Jeg ville ikke vite hvem jeg skulle møte før konkurransedagen. Når jeg først så at det var ham tenkte jeg at det var ok. Du har ingen dårlige brytere her, og jeg måtte ha slått alle for å bli best uansett, sier han.

- Fikk han et psykisk overtak da du ikke fikk godkjent kastet ditt?

- Jeg vet ikke, men jeg føler vel ikke det. Jeg må også si at det er veldig sjeldent at brytere tar poeng på meg ved å rulle. Derfor er det ekstra surt at det skjedde her i OL. Det er rett og slett ikke lett for meg å takle, sukker Berge.

Han mener heller ikke å ha vært nervøs under kampen.

- Det er klart det setter en støkk i deg å entre en OL-arena, men jeg følte jeg hadde kontrollen. Det var ingen nerver, sier han.

Håpet forsvant med Tengizbayev

Lenge var det et håp om en eventuell bronsefinale for «Stigga». Da måtte Tengizbayev gå helt til finale, og «Stigga» måtte gjennom kvalifiseringskamper, men drømmen brast da Tengizbayev tapte semifinalen.

- Jeg satt på dopingkontroll da jeg så semifinalen. Det gikk et skikkelig støkk igjennom meg når alt raste sammen. Jeg er ute, uten å få bevist noenting som helst, gjentar han.

Mor heiet på Økern

På Cencom på Økern var ikke alt som normalt den natta Stig-André var i aksjon. Her hadde de rigget seg til med storskjerm, liveoverføring og et stort frokostbord. Her satt også mor Berge og fulgte spent med på sønnens kamp. Hun var selvfølgelig nedfor etter tapet, men innrømmet at kasakhstaneren var god.

- Han virket veldig sterk, men hadde Stig fått godkjent den første rullen ville kampen blitt annerledes. Siden det ikke gikk fikk kasakhstaneren et psykisk overtak, forteller Anne Elisabeth Berge.

- Hvordan synes du sønnen din så ut på tv?

- Han var iallefall ikke passiv, han virket veldig innbitt.

- Så du tror ikke det var nerver som avgjorde dette?

- Nei, det tror jeg ikke. Stig-André har så mye rutine nå at det tror jeg han luket bort, sier hun.

Tross tapet var mor Berge fornøyd med sønnen.

- Jeg er stolt av gutten. Det er de 20 beste bryterne i verden som er med, og jeg var veldig optimistisk. Jeg hadde liten tro på at kasakhstaneren ville komme til finale, men det er alltids OL i 2012, sier hun.

Les mer om Stig-André Berges OL-opptreden i onsdagens avis av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!