Ute av OL på fire minutter

Ute av OL på fire minutter

 

OBK-bryteren og Team Groruddalen-medlem Stig-André «Stigga» Berge var vannvittig langt nede etter OL-skuffelsen hvor han røyk ut i åttendelsfinalen mot kasakhstanske Nurbakyi Tengizbayev.

Skrevet av:

- Dette føles helt jævlig. Jeg har trent så vanvittig mye for å ryke ut av OL på fire minutter uten å få vist hva jeg er god for. Det er en brutal virkelighet denne toppidretten, sier Berge til Akers Avis Groruddalen.

Og det ble virkelig tøft for OBK-bryteren på matta i Kina.

Han gikk rett inn mot kasakhstanske Nurbakyi Tengizbayev som kvalifiserte seg til OL med å bli nummer syv i fjorårets VM. Det tok likevel ikke lang tid før vi fikk se at Tengizbayev var hakket tøffere i denne kampen.

I første runde måtte Tengizbayev først ned i knestående. «Stigga» fikk til en rull, men akkurat for sent for at dommeren ville godta det. Dermed fikk Tengizbayev poeng for å ha stått imot, og da «Stigga» selv gikk ned rullet Tengizbayev han rundt og tok to nye poeng.

Dermed måtte «Stigga» vinne andre runde, men klarte ikke å gjøre noe med Tengizbayev som også vant denne runden med 3-0.

- Dette er tungt for meg å svelge. Jeg har trent alt jeg kan, gjort de beste forberedelsene, og jeg var i knallform. Så ryker jeg etter fire minutter. Det er ikke spesielt moro, forteller han.

- Hvordan ser du på kampen?

- Jeg la taktikk om å bryte litt passivt i starten. Dette fordi Tengizbayev er sinnsykt kjapp. Når jeg ser kampen i ettertid var dette kanskje feil valg av meg. Jeg kom bakpå og kom aldri helt inn i kampen, innrømmer han.

- Var Tengizbayev en mann du forventet å slå?

- Jeg ville ikke vite hvem jeg skulle møte før konkurransedagen. Når jeg først så at det var ham tenkte jeg at det var ok. Du har ingen dårlige brytere her, og jeg måtte ha slått alle for å bli best uansett, sier han.

- Fikk han et psykisk overtak da du ikke fikk godkjent kastet ditt?

- Jeg vet ikke, men jeg føler vel ikke det. Jeg må også si at det er veldig sjeldent at brytere tar poeng på meg ved å rulle. Derfor er det ekstra surt at det skjedde her i OL. Det er rett og slett ikke lett for meg å takle, sukker Berge.

Han mener heller ikke å ha vært nervøs under kampen.

- Det er klart det setter en støkk i deg å entre en OL-arena, men jeg følte jeg hadde kontrollen. Det var ingen nerver, sier han.

Håpet forsvant med Tengizbayev

Lenge var det et håp om en eventuell bronsefinale for «Stigga». Da måtte Tengizbayev gå helt til finale, og «Stigga» måtte gjennom kvalifiseringskamper, men drømmen brast da Tengizbayev tapte semifinalen.

- Jeg satt på dopingkontroll da jeg så semifinalen. Det gikk et skikkelig støkk igjennom meg når alt raste sammen. Jeg er ute, uten å få bevist noenting som helst, gjentar han.

Mor heiet på Økern

På Cencom på Økern var ikke alt som normalt den natta Stig-André var i aksjon. Her hadde de rigget seg til med storskjerm, liveoverføring og et stort frokostbord. Her satt også mor Berge og fulgte spent med på sønnens kamp. Hun var selvfølgelig nedfor etter tapet, men innrømmet at kasakhstaneren var god.

- Han virket veldig sterk, men hadde Stig fått godkjent den første rullen ville kampen blitt annerledes. Siden det ikke gikk fikk kasakhstaneren et psykisk overtak, forteller Anne Elisabeth Berge.

- Hvordan synes du sønnen din så ut på tv?

- Han var iallefall ikke passiv, han virket veldig innbitt.

- Så du tror ikke det var nerver som avgjorde dette?

- Nei, det tror jeg ikke. Stig-André har så mye rutine nå at det tror jeg han luket bort, sier hun.

Tross tapet var mor Berge fornøyd med sønnen.

- Jeg er stolt av gutten. Det er de 20 beste bryterne i verden som er med, og jeg var veldig optimistisk. Jeg hadde liten tro på at kasakhstaneren ville komme til finale, men det er alltids OL i 2012, sier hun.

Les mer om Stig-André Berges OL-opptreden i onsdagens avis av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

 
Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

 
Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!