Vårslepp i Groruddalen

Vårslepp i Groruddalen

VÅRSLEPP: Line Norum og Angelica Henriksson er kjempespente på Vårsleppet, og håper at flest mulig groruddøler lar seg rive med. Foto: Ørjan Brage

Family Sports Club på Rommen lanserer i vår et prosjekt for å få groruddøler ut på tur. Ved hjelp av en mobilapp håper de å få folk opp fra sofaen.

Skrevet av:

– Vi ønsker å motivere og inspirere folk til å bevege seg mer, sier styreleder Line Norum.

Nå som vinteren er på hell, håper Family Sports Club Rommen å få vekket folk fra vinterdvalen og dra mer ut på tur. De lanserer derfor kampanjen «Vårslepp», som baserer seg på mobilappen Trimpoeng, der man sjekker inn på ulike steder og får poeng deretter. I appen vil man også til enhver tid kunne se hvor langt unna en gitt post man er.

Hvis man når 100 poeng i løpet av en uke, er man i tillegg med i trekningen av forskjellige premier. Ifølge prosjektleder Angelica Henriksson klarer alle å nå de 100 poengene med litt innsats.

– Vi har satt opp greie og oppnåelige turer, der vi fokuserer på at folk kommer seg ut i nærmiljøet. Det skal jo være et lystbetont opplegg.

– Samtidig er det jo alltids noen som motiveres av å gjøre så mye som mulig, derfor kan man også se hvilken plass man ligger på. Enten det handler om å komme på førsteplass, eller å komme foran naboen, er det fint mulig å få trigget konkurranseinstinktet for de som ønsker det, supplerer en leende Line Norum.

Engasjerer

Family Sports Club har fått med store deler av det lokale næringslivet på opplegget, og brorparten av premiene er sponset derfra.

– Det var viktig for oss å få med bedriftene, sånn at vi får spredt ordet og får med flest mulig, sier Henriksson.

I tillegg til sponsorene har Family Sports Club også et godt samarbeid med blant annet frisk­livssentralen på Haugenstua og kommunens «Aktiv på dagtid»-prosjekt.

– Det aller viktigste for oss er å være en bidragsyter til bedre helse i Groruddalen, uansett om det er snakk om Sports Club-medlemmer eller ikke, sier Norum.

Gratis klipp

De forskjellige postene er dessuten ikke bare forskjellige turer rundt i dalen, det er også en post på Family Sports Club, der alle som deltar får fem gratis klipp på treningssenteret.

Man finner i tillegg en forslagsknapp i selve appen, slik at folk kan foreslå ulike poster med fysisk aktivitet, for eksempel klatrevegger eller lignende.

Siden påskeferien nærmer seg med stormskritt, har de fremsynte jentene på Rommen også lagt inn endel poster på populære fjellturer og feriesteder.

Spente og positive

Det er første gang Norum og Henriksson kjører et slikt prosjekt, men de har god tro på at det skal bli en suksess.

– Vi er naturligvis spent på hvor mange som blir med, og vi håper jo at vi treffer bra med opplegget.

Norum sier også at «Vårslepp» kan sammenlignes litt med Stolpejakten, som har hatt stor suksess.

«Vårslepp» settes i gang 15. mars og varer i tre måneder, med premietrekning hver uke. Henriksson understreker at man ikke trenger å følge med hele veien.

– Man kan være med så mye eller lite man selv vil. Det viktigste er at folk kommer seg ut på tur.

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!