Vårslepp i Groruddalen

Vårslepp i Groruddalen

VÅRSLEPP: Line Norum og Angelica Henriksson er kjempespente på Vårsleppet, og håper at flest mulig groruddøler lar seg rive med. Foto: Ørjan Brage

Family Sports Club på Rommen lanserer i vår et prosjekt for å få groruddøler ut på tur. Ved hjelp av en mobilapp håper de å få folk opp fra sofaen.

Skrevet av:

– Vi ønsker å motivere og inspirere folk til å bevege seg mer, sier styreleder Line Norum.

Nå som vinteren er på hell, håper Family Sports Club Rommen å få vekket folk fra vinterdvalen og dra mer ut på tur. De lanserer derfor kampanjen «Vårslepp», som baserer seg på mobilappen Trimpoeng, der man sjekker inn på ulike steder og får poeng deretter. I appen vil man også til enhver tid kunne se hvor langt unna en gitt post man er.

Hvis man når 100 poeng i løpet av en uke, er man i tillegg med i trekningen av forskjellige premier. Ifølge prosjektleder Angelica Henriksson klarer alle å nå de 100 poengene med litt innsats.

– Vi har satt opp greie og oppnåelige turer, der vi fokuserer på at folk kommer seg ut i nærmiljøet. Det skal jo være et lystbetont opplegg.

– Samtidig er det jo alltids noen som motiveres av å gjøre så mye som mulig, derfor kan man også se hvilken plass man ligger på. Enten det handler om å komme på førsteplass, eller å komme foran naboen, er det fint mulig å få trigget konkurranseinstinktet for de som ønsker det, supplerer en leende Line Norum.

Engasjerer

Family Sports Club har fått med store deler av det lokale næringslivet på opplegget, og brorparten av premiene er sponset derfra.

– Det var viktig for oss å få med bedriftene, sånn at vi får spredt ordet og får med flest mulig, sier Henriksson.

I tillegg til sponsorene har Family Sports Club også et godt samarbeid med blant annet frisk­livssentralen på Haugenstua og kommunens «Aktiv på dagtid»-prosjekt.

– Det aller viktigste for oss er å være en bidragsyter til bedre helse i Groruddalen, uansett om det er snakk om Sports Club-medlemmer eller ikke, sier Norum.

Gratis klipp

De forskjellige postene er dessuten ikke bare forskjellige turer rundt i dalen, det er også en post på Family Sports Club, der alle som deltar får fem gratis klipp på treningssenteret.

Man finner i tillegg en forslagsknapp i selve appen, slik at folk kan foreslå ulike poster med fysisk aktivitet, for eksempel klatrevegger eller lignende.

Siden påskeferien nærmer seg med stormskritt, har de fremsynte jentene på Rommen også lagt inn endel poster på populære fjellturer og feriesteder.

Spente og positive

Det er første gang Norum og Henriksson kjører et slikt prosjekt, men de har god tro på at det skal bli en suksess.

– Vi er naturligvis spent på hvor mange som blir med, og vi håper jo at vi treffer bra med opplegget.

Norum sier også at «Vårslepp» kan sammenlignes litt med Stolpejakten, som har hatt stor suksess.

«Vårslepp» settes i gang 15. mars og varer i tre måneder, med premietrekning hver uke. Henriksson understreker at man ikke trenger å følge med hele veien.

– Man kan være med så mye eller lite man selv vil. Det viktigste er at folk kommer seg ut på tur.

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!