ANNONSE

Vårslepp i Groruddalen

Vårslepp i Groruddalen

VÅRSLEPP: Line Norum og Angelica Henriksson er kjempespente på Vårsleppet, og håper at flest mulig groruddøler lar seg rive med. FOTO: Ørjan Brage

Family Sports Club på Rommen lanserer i vår et prosjekt for å få groruddøler ut på tur. Ved hjelp av en mobilapp håper de å få folk opp fra sofaen.

Tekst:

Publisert:

– Vi ønsker å motivere og inspirere folk til å bevege seg mer, sier styreleder Line Norum.

Nå som vinteren er på hell, håper Family Sports Club Rommen å få vekket folk fra vinterdvalen og dra mer ut på tur. De lanserer derfor kampanjen «Vårslepp», som baserer seg på mobilappen Trimpoeng, der man sjekker inn på ulike steder og får poeng deretter. I appen vil man også til enhver tid kunne se hvor langt unna en gitt post man er.

Hvis man når 100 poeng i løpet av en uke, er man i tillegg med i trekningen av forskjellige premier. Ifølge prosjektleder Angelica Henriksson klarer alle å nå de 100 poengene med litt innsats.

– Vi har satt opp greie og oppnåelige turer, der vi fokuserer på at folk kommer seg ut i nærmiljøet. Det skal jo være et lystbetont opplegg.

– Samtidig er det jo alltids noen som motiveres av å gjøre så mye som mulig, derfor kan man også se hvilken plass man ligger på. Enten det handler om å komme på førsteplass, eller å komme foran naboen, er det fint mulig å få trigget konkurranseinstinktet for de som ønsker det, supplerer en leende Line Norum.

Engasjerer

Family Sports Club har fått med store deler av det lokale næringslivet på opplegget, og brorparten av premiene er sponset derfra.

– Det var viktig for oss å få med bedriftene, sånn at vi får spredt ordet og får med flest mulig, sier Henriksson.

I tillegg til sponsorene har Family Sports Club også et godt samarbeid med blant annet frisk­livssentralen på Haugenstua og kommunens «Aktiv på dagtid»-prosjekt.

– Det aller viktigste for oss er å være en bidragsyter til bedre helse i Groruddalen, uansett om det er snakk om Sports Club-medlemmer eller ikke, sier Norum.

Gratis klipp

De forskjellige postene er dessuten ikke bare forskjellige turer rundt i dalen, det er også en post på Family Sports Club, der alle som deltar får fem gratis klipp på treningssenteret.

Man finner i tillegg en forslagsknapp i selve appen, slik at folk kan foreslå ulike poster med fysisk aktivitet, for eksempel klatrevegger eller lignende.

Siden påskeferien nærmer seg med stormskritt, har de fremsynte jentene på Rommen også lagt inn endel poster på populære fjellturer og feriesteder.

Spente og positive

Det er første gang Norum og Henriksson kjører et slikt prosjekt, men de har god tro på at det skal bli en suksess.

– Vi er naturligvis spent på hvor mange som blir med, og vi håper jo at vi treffer bra med opplegget.

Norum sier også at «Vårslepp» kan sammenlignes litt med Stolpejakten, som har hatt stor suksess.

«Vårslepp» settes i gang 15. mars og varer i tre måneder, med premietrekning hver uke. Henriksson understreker at man ikke trenger å følge med hele veien.

– Man kan være med så mye eller lite man selv vil. Det viktigste er at folk kommer seg ut på tur.

Nøkkelord

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE