Vårslepp i Groruddalen

Vårslepp i Groruddalen

VÅRSLEPP: Line Norum og Angelica Henriksson er kjempespente på Vårsleppet, og håper at flest mulig groruddøler lar seg rive med. Foto: Ørjan Brage

Family Sports Club på Rommen lanserer i vår et prosjekt for å få groruddøler ut på tur. Ved hjelp av en mobilapp håper de å få folk opp fra sofaen.

Skrevet av:

– Vi ønsker å motivere og inspirere folk til å bevege seg mer, sier styreleder Line Norum.

Nå som vinteren er på hell, håper Family Sports Club Rommen å få vekket folk fra vinterdvalen og dra mer ut på tur. De lanserer derfor kampanjen «Vårslepp», som baserer seg på mobilappen Trimpoeng, der man sjekker inn på ulike steder og får poeng deretter. I appen vil man også til enhver tid kunne se hvor langt unna en gitt post man er.

Hvis man når 100 poeng i løpet av en uke, er man i tillegg med i trekningen av forskjellige premier. Ifølge prosjektleder Angelica Henriksson klarer alle å nå de 100 poengene med litt innsats.

– Vi har satt opp greie og oppnåelige turer, der vi fokuserer på at folk kommer seg ut i nærmiljøet. Det skal jo være et lystbetont opplegg.

– Samtidig er det jo alltids noen som motiveres av å gjøre så mye som mulig, derfor kan man også se hvilken plass man ligger på. Enten det handler om å komme på førsteplass, eller å komme foran naboen, er det fint mulig å få trigget konkurranseinstinktet for de som ønsker det, supplerer en leende Line Norum.

Engasjerer

Family Sports Club har fått med store deler av det lokale næringslivet på opplegget, og brorparten av premiene er sponset derfra.

– Det var viktig for oss å få med bedriftene, sånn at vi får spredt ordet og får med flest mulig, sier Henriksson.

I tillegg til sponsorene har Family Sports Club også et godt samarbeid med blant annet frisk­livssentralen på Haugenstua og kommunens «Aktiv på dagtid»-prosjekt.

– Det aller viktigste for oss er å være en bidragsyter til bedre helse i Groruddalen, uansett om det er snakk om Sports Club-medlemmer eller ikke, sier Norum.

Gratis klipp

De forskjellige postene er dessuten ikke bare forskjellige turer rundt i dalen, det er også en post på Family Sports Club, der alle som deltar får fem gratis klipp på treningssenteret.

Man finner i tillegg en forslagsknapp i selve appen, slik at folk kan foreslå ulike poster med fysisk aktivitet, for eksempel klatrevegger eller lignende.

Siden påskeferien nærmer seg med stormskritt, har de fremsynte jentene på Rommen også lagt inn endel poster på populære fjellturer og feriesteder.

Spente og positive

Det er første gang Norum og Henriksson kjører et slikt prosjekt, men de har god tro på at det skal bli en suksess.

– Vi er naturligvis spent på hvor mange som blir med, og vi håper jo at vi treffer bra med opplegget.

Norum sier også at «Vårslepp» kan sammenlignes litt med Stolpejakten, som har hatt stor suksess.

«Vårslepp» settes i gang 15. mars og varer i tre måneder, med premietrekning hver uke. Henriksson understreker at man ikke trenger å følge med hele veien.

– Man kan være med så mye eller lite man selv vil. Det viktigste er at folk kommer seg ut på tur.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!