ANNONSE

Veitvet i farta i egen vintercup

Veitvet i farta i egen vintercup

 

Årets Vintercup på Veitvet er i full gang. Da Akers Avis Groruddalen besøkte cupen var det hjemmelaget som overbeviste mest av alle.

Vintercupen på Veitvet åpnet i helga med spill for de aller yngste. Fra Groruddalen var det flere lag med, men det var hjemmeklubben Veitvet som imponerte alle i hallen. Blant annet er  begge Veitvets  94-lag klare for semifinale neste helg.

- Champagne-, samba- eller makrellfotball. Kall det hva du vil, men Veitvet-gutta spiller fotball som et Kinderegg for tiden, og gir publikum tre ting på en gang.

På totalt åtte kamper i Vintercupen så langt, har Veitvet gutter 94 sitt første- og andrelag sørget for totalt 64 mål og kun 10 baklengs, forteller en entusiastisk speaker i hallen og trener for gutta, Kristen-André «Kaos» Olsen.

Enkel matematikk forteller da at begge Veitvet- lagene scorer i snitt åtte mål per kamp. Noen av kampene har også vært rene parademarsjer, Veitvet har blant annet notert en 17-1 seier over Manglerud Star, mens andre kamper har vært langt mer jevne og spennende, som for eksempel 7-4 seieren mot Lindeberg.

I tillegg til imponerende resultater, så har laget fått utrolig mange positive tilbakemeldinger på hvordan laget spiller fotball.

Superlativer som brasiliansk, lekkert, lekent og utrolig artig å se på har haglet rundt gutta.

Det er derfor ingen tvil at de som var i Veitvethallen sist fredag i alle fall fikk en leksjon i teknisk leken fotball.

Begge 94-lagene er nå klare for hver sin semifinale. Veitvet 1 spiller semifinale mot Bjørndal søndag 1. februar klokken 13.00, mens Veitvet 2 spiller sin semifinale 30 minutter senere, og møter Lindeberg.

- Oppfordringen fra guttene våre er soleklar. Kom og se oss spille sambafotball! Ta med trommer, trompeter, bjeller og andre gjenstander som lager lyd, og støtt oss i disse kampene.

- Målsetningen er nemlig klar. Vi går for en ren Veitvet-finale, sier «Kaos» som ønsker alle gutta lykke til, samtidig som han minner spillerne på å bevare fokus fram til søndagen.

Feiret med kjeks

Også i klasse 2000 imponerte Veitvet stort. De vant alle sine kamper, og da sto jubelen i taket.

- Da ble det stor ståhei, og ekstra moro var det jo at vi ikke slapp inn noen mål, sier lagets trener Tor «El Toro» Tangen.

Da Akers Avis Groruddalen fikk innslipp til stjernene fra Veitvet feiret de seirene med kjeks.

- Vi er ganske gode. I hvert fall av og til, avslører talentene til avisen.

- Hvordan er det å spille cup på sin egen hjemmebane?

- Det er veldig moro. Vi trener her til vanlig, så vi har kanskje en liten fordel, men det er uansett moro med Vintercupen. Her treffes alle fotballvennnene, sier de.

Veitvet gutter-2000 er også så heldige å ha med ei kjempegod jente på laget. Det setter de pris på.

- Theresa er en av gutta. Hun er flink og rask, og vi synes det er moro å ha henne med på laget. I det hele tatt synes vi det er moro å vinne fotballkamper, sier gjengen.

Fersk turneringsleder

Gjennom cupens 27 år gamle historie har det alltid vært mange frivillige fra idrettslaget som har fått arrangementet til å flyte.

I år debuterte Linn-Åse Hansen som turneringsleder. Akers Avis Groruddalen fikk henne i snakk.

- Det er første gang jeg leder cupen. Jeg var med i cupstyret i fjor og fikk blod på tann, derfor syntes jeg det var moro å ta jobben i år, sier hun.

Det er ingen enkel oppgave Hansen har tatt på seg. Veitvetcupen har så mange som 86 påmeldte lag, og det er nok å henge fingrene i.

- Hva tenker du om å lede en så stor cup?

- Det er jo litt skummelt. Jeg er en perfeksjonist, og vil hele tiden at ting skal gå etter planen. Derfor er det gledelig å kunne si at alt har gått smertefritt så langt. Det har rett og slett bare vært moro, sier hun.

Ettersom hun leder cupen som debutant har hun fått god hjelp fra alle de frivillige som har vært med tidligere.

- Jeg har lært utrolig mye av dette, og jeg setter pris på at alle har tålmodighet med meg, og for at de gjør en kjempeinnsats, sier hun.

I Veitvetcupen stiller det lag fra Oslo og omegn. Det spilles klasser fra syv år til seniorklasser. For Hansen er det viktig at de små trives godt på cupen.

- Med en pappa som er fotballformann er jeg oppvokst i hallen. Det var det eneste stedet jeg kunne treffe pappa. Jeg har hjertet mitt i klubben, og har selv gode minner fra cupen da jeg var yngre. Det er viktigst at de minste trives godt her, i tillegg til alle andre, ler hun.

- Det virker som du trives som turneringsleder. Ser vi deg til neste år også?

- Ja, det har jeg virkelig lyst til. Dette er moro, sier hun.

Veitvetcupen avsluttes neste helg med spill fra fredag til søndag. Akers Avis Groruddalen kommer tilbake med mer neste uke.

 

Se mer fra Veitvetcupen i onsdagsutgaven av Akers Avis Groruddalen.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE