Vender «hjem» til Groruddalen

Vender «hjem» til Groruddalen

 

Tidligere GBK-helt og trener Rolf Teigen setter nå kursen tilbake til Groruddalen. Fra neste sesong skal han lede en ny fotballrevolusjon. Denne gangen i Grorud Idrettslag.

Gjennom et par uker har Grorud fotball og Rolf Teigen vært i forhandlinger. Nå er det endelig klart at den tidligere GBK-treneren blir Groruds nye trener og sjef.
- Jeg gleder meg til å sette i gang. Det skal bli godt å engasjere seg i Groruddals-fotballen igjen, forteller Teigen.

For selv om Teigen har vært borte noen år, finnes det ingen tvil om at han trives her oppe.

- Jeg har et spesielt forhold til Groruddalen, og jeg liker meg godt her. De minnene jeg har fra GBK-tida er unike, og de vil jeg alltid huske som en positiv opplevelse, forteller han.

 

Mye å velge i

Selv om ting ikke gikk veien for Teigen i Adeccoligaen med Bryne, var det haugevis av klubber som gjerne ville sikre hans engasjement (ikke minst med minner på det eventyret han skapte med GBK). Alt fra klubber som Grei til klubber i toppfotballen. Valget falt likevel på Grorud.

- Da vi snakket sammen ble det klart at de ville gå i en retning som er i tråd med hva jeg representerer. Jeg valgte Grorud på grunn av tre hovedfaktorer:

- Grorud ønsker å gjøre det jeg mener er sentralt for utvikling i forhold til spillere og klubb. Jeg kan få satt mitt stempel på arbeidet og utvikle klubben.

- Jeg liker meg i Groruddalen fra før, og har både gode opplevelser og relasjoner til Grorud. Jeg kjenner miljøet, tankesettet og vet hvilke knapper jeg skal trykke på.

- Jobben i Grorud har jeg mulighet til å kombinere med eventuell jobb på toppfotballsentret eller doktorgrad på NIH, forteller han.

Fotballformann i Grorud Idrettslag, Knut Bakke Pedersen, er overlykkelig over å ha fått på plass Teigen.

- Det er rett og slett herlig. Hele kulturen i fotballgruppa vil få et kjempeløft av dette. Rolf vet hva som skal til for å bygge en klubb. Det er lærerrikt bare å høre ham prate om det. Rolf er en positiv og fotballfaglig god fyr som vil tilføre klubben mye med sin enorme kunnskap, forteller Bakke Pedersen.

 

Klubbutvikling

Den viktigste oppgaven til Rolf Teigen i Grorud blir å «bygge klubb».

- Vi skal løfte fotballkulturen i hele idrettslaget. Utfordringen blir å få utviklet alle elementene til noe positivt over tid. Jeg skal være en positiv katalysator som skal bidra til at hele Grorud skal blomstre som en klubb. Det vil starte i A-laget og sildre nedover i systemet, forteller Teigen.

Dette bekreftes også fra fotballformannen.

- Vi skal bygge hele klubben fra bunnen, og skape mer kontakt mellom alle lagene. Rolf skal drive aktiv kulturbygging i hele fotballgruppa, og han vet hvordan ting fungerer.

- Rom ble ikke bygd på én dag. Det gjelder også for Grorud, men vi skal prøve å få på plass alt fra holdningsarbeid til treningsrutiner så fort som mulig.

- Vi kunne ikke fått en bedre læremester enn Rolf, og nå får vi både klubb, fotballkultur og A-lagstrener i samma pakka, forteller Knut Bakke Pedersen.

Inspirasjonen til å ta fatt på dette arbeidet finner naturligvis Teigen fra sitt siste besøk i Groruddalen, i GBK.

- GBK er helt klart et bevis på at vi jobbet riktig over tid, og det vil være naturlig å føre det arbeidet og systemet vi hadde i GBK videre i Grorud, forteller han.

Teigen mener fremdeles det bor mye fotball i Groruddalen.

- Jeg er kjempeglad for at både LGT og Oslo City rykket opp denne sesongen, men jeg tror Groruddalen har mye mer inne enn som så. Prosjektet GBK viste at det er mulig å lykkes fra et lokalt punkt i Groruddalen.

- Jeg vil si at folk fra Groruddalen har en fordel ved at de er herdet. De har en kulturell frodighet, og er en spesiell type mennesker, forteller han.

 

Satsing?

Da har vi fått det på det rene at Grorud ønsker å bygge klubb, men det betyr ikke at det ikke skal satses på A-laget.

- Jeg trener for topp-plasseringer, og det vil være naturlig å jobbe fram mot et opprykk til 2. divisjon. Det betinger en god og motivert spillertropp som arbeider godt nok. Den prestasjonen vi gjorde med GBK gjør jeg gjerne igjen. Bare vi får nok tid, sier Rolf Teigen.

- Så Grorud-tilhengere kan forvente et opprykk?

- Ikke forvente, men ha forhåpninger. Jeg lover at vi blir effektive og attraktive. Vi skal være synlig gode i nærmiljøet, og inspirere de yngre avdelingen, forteller han.

Uansett er det ikke noe krav om opprykk til neste sesong fra klubbens del.

- I første omgang har vi ikke satt oss noen mål på det. Første prioritet er å bygge klubb. Grorud skal være et sted for alle å glede seg. Vi må få opp trivsel, innsats, glød og holdninger. Samtidig skal du ha muligheten til å utvikle deg som spiller i Grorud, forteller fotballformann Knut Bakke Pedersen.

- Hvordan blir laget seendes ut?

- Den jobben starter nå. Vi skal tilrettelegge et treningsregime som krever en del. Da er det naturlig at det blir endringer, og at noen spillere vil forsvinne. Så vil det komme inn nye sultne spillere.

- Alle skal få mulighet til å vise hvem de er, og jeg gleder meg til å møte spillerne som er i klubben nå, og bli godt kjent med dem, samtidig som jeg gjerne ser nye sultne spillere som har den rette innstillingen og mentaliteten på trening, avslutter Teigen.

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!