Verdens største snøfjøl-show

Verdens største snøfjøl-show

 

Verdens mest prestisjetunge snowboard-konkurranse skal i år gå i Linderudkollen. Hit kommer verdens beste snowboardkjørere med ett mål for øye, å sett...

Skrevet av:

Verdens mest prestisjetunge snowboard-konkurranse skal i år gå i Linderudkollen. Hit kommer verdens beste snowboardkjørere med ett mål for øye, å sette ny verdensrekord i quarterpipe.

- Arctic Challenge har jo vært både i Holmenkollen og Midtstuen de siste årene. Nå som Holmenkollen skal skiftes ut og bygges om måtte vi finne et annet sted. Vi ville bli i Oslo, og vi ble alle enige om at Linderud er et meget godt alternativ, sier Lars Einar Petterson, pressekontakt i The Arctic Challenge (TAC).

- På hvilken måte?

- Du får skogstemningen der. Det er en intim, naturskjønn og fin arena. Dessuten er logistikken bra også. Vi har alle stor tro på at det blir knall å være her, sier han.

Han forteller hvor stort showet og konkurransen er.

- Det er verdens mest prestisjefulle snowboardkonkurranse, helt enkelt. Konkurransen har seks stjerner på TTR rankingen, sier han.

TTR-rankingen (Ticket To Ride) er en rekke frittstående snowboardkonkurranser verden over hvor vinnerene får en billett hver til å delta i Arctic Challenge. Det er med andre ord kun verdens beste og proffe snøfjølkjørere som får delta i Arctic Challenge. Konkurransen blir da også regnet som den gjeveste av dem alle, og i år skal den altså gå her i Groruddalen.

Verdensrekordforsøk

TAC arrangeres 19. til 21. februar, og konkurransen blir delt i to. Torsdag og lørdag blir publikumsdagene, og torsdag er det høyde som gjelder, mens det på lørdag blir finaler og høyde med tekniske vanskelighetsgrader (rotasjoner, flips, grabs etc.).

Petterson kan fortelle at det i år vil bli verdensrekordforsøk i Linderudkollen. TAC skal bygge en quarterpiperigg på ti meter over unnarennet. Dermed skal Terje Håkonsens høydesvev og verdensrekord på 9,8 meter slåes.

- Målet er å sette ny verdensrekord, og mange av verdens beste snøbrettkjørere kommer til å gå for å vinne «Highest Air-konkurransen». Det vil bli et ordentlig rabalder på finaledagen. Da blir det nok mange utøvere opp mot 20 meter over bakken, sier han.

Eliten

I årets TAC er det 24 deltakere, og alle er utelukkende verdensstjerner. Blant stjernene kan vi nevne navn som Travis Rice, Kevin Pearce, Nicolas Müller, Risto Mattila, Pieto Piiroinen, Chas Gouldemond, Jake Blauvelt og selvfølgelig Norges egen Terje Håkonsen.

Det blir med andre ord stor ståhei og moro i Linderudkollen i februar.

- Det blir kjempegøy. De som skal være hjemme i Oslo i vinterferien har virkelig noe å si fram til. Det blir en enorm opplevelse, sier Petterson.

Tusenvis av tilskuere

Fjorårets arrangement i Holmenkollen var en dundrende suksess med både nydelig kjøring og vær. I fjor var det 7000 tilskuere som fulgte konkurransen i nasjonalanlegget. Det var ny rekord for et snowboardarrangement i Norge. Petterson mener det vil være vanskelig å toppe det i Linderudkollen.

- Linderudkollen er såpass intim at det bare blir plass til omtrent halvparten av det vi så i fjor. Vi kan kanskje tippe mellom 3-4000 besøkende. I og med at det bare blir halvparten så mange billetter som i fjor er det førstemann til mølla prinsippet som gjelder. Billetter kan allerede nå bestilles på Billettservice, sier han.

Og er man interessert i å se verdens beste snowboardkjørere utfolde seg i lokalmiljøet er det kanskje lurt å sikre seg en billett med en gang?

 

The Arctic Challenge

The Oakley Arctic Challenge (TAC) er regnet som verdens mest prestisjetunge snowboardkonkurranse, og ble startet opp av snøfjøl-legenden Terje Håkonsen i 1999.

Håkonsen sjokkerte snøbrettverdenen i 1998 da han takket nei til å delta i OL i Nagano.

I stedet laget han altså sitt egen uavhengige alternativ fordi han mente at mange konkurranser hadde for dårlige forhold og for små piper. Han mente man måtte lage større elementer for å få sporten til å utvikle seg, og utfallet, The Arctic Challenge, har satt standarden for snowboardsporten de siste ti årene.

Konkurransen ble første gang arrangert i Lofotoen i 2000. Senere var det Midtstuen og Holmenkollen i Oslo som huset konkurransen.

 

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!