Verdens største snøfjøl-show

Verdens største snøfjøl-show

 

Verdens mest prestisjetunge snowboard-konkurranse skal i år gå i Linderudkollen. Hit kommer verdens beste snowboardkjørere med ett mål for øye, å sett...

Verdens mest prestisjetunge snowboard-konkurranse skal i år gå i Linderudkollen. Hit kommer verdens beste snowboardkjørere med ett mål for øye, å sette ny verdensrekord i quarterpipe.

- Arctic Challenge har jo vært både i Holmenkollen og Midtstuen de siste årene. Nå som Holmenkollen skal skiftes ut og bygges om måtte vi finne et annet sted. Vi ville bli i Oslo, og vi ble alle enige om at Linderud er et meget godt alternativ, sier Lars Einar Petterson, pressekontakt i The Arctic Challenge (TAC).

- På hvilken måte?

- Du får skogstemningen der. Det er en intim, naturskjønn og fin arena. Dessuten er logistikken bra også. Vi har alle stor tro på at det blir knall å være her, sier han.

Han forteller hvor stort showet og konkurransen er.

- Det er verdens mest prestisjefulle snowboardkonkurranse, helt enkelt. Konkurransen har seks stjerner på TTR rankingen, sier han.

TTR-rankingen (Ticket To Ride) er en rekke frittstående snowboardkonkurranser verden over hvor vinnerene får en billett hver til å delta i Arctic Challenge. Det er med andre ord kun verdens beste og proffe snøfjølkjørere som får delta i Arctic Challenge. Konkurransen blir da også regnet som den gjeveste av dem alle, og i år skal den altså gå her i Groruddalen.

Verdensrekordforsøk

TAC arrangeres 19. til 21. februar, og konkurransen blir delt i to. Torsdag og lørdag blir publikumsdagene, og torsdag er det høyde som gjelder, mens det på lørdag blir finaler og høyde med tekniske vanskelighetsgrader (rotasjoner, flips, grabs etc.).

Petterson kan fortelle at det i år vil bli verdensrekordforsøk i Linderudkollen. TAC skal bygge en quarterpiperigg på ti meter over unnarennet. Dermed skal Terje Håkonsens høydesvev og verdensrekord på 9,8 meter slåes.

- Målet er å sette ny verdensrekord, og mange av verdens beste snøbrettkjørere kommer til å gå for å vinne «Highest Air-konkurransen». Det vil bli et ordentlig rabalder på finaledagen. Da blir det nok mange utøvere opp mot 20 meter over bakken, sier han.

Eliten

I årets TAC er det 24 deltakere, og alle er utelukkende verdensstjerner. Blant stjernene kan vi nevne navn som Travis Rice, Kevin Pearce, Nicolas Müller, Risto Mattila, Pieto Piiroinen, Chas Gouldemond, Jake Blauvelt og selvfølgelig Norges egen Terje Håkonsen.

Det blir med andre ord stor ståhei og moro i Linderudkollen i februar.

- Det blir kjempegøy. De som skal være hjemme i Oslo i vinterferien har virkelig noe å si fram til. Det blir en enorm opplevelse, sier Petterson.Tusenvis av tilskuere


Fjorårets arrangement i Holmenkollen var en dundrende suksess med både nydelig kjøring og vær. I fjor var det 7000 tilskuere som fulgte konkurransen i nasjonalanlegget. Det var ny rekord for et snowboardarrangement i Norge. Petterson mener det vil være vanskelig å toppe det i Linderudkollen.

- Linderudkollen er såpass intim at det bare blir plass til omtrent halvparten av det vi så i fjor. Vi kan kanskje tippe mellom 3-4000 besøkende. I og med at det bare blir halvparten så mange billetter som i fjor er det førstemann til mølla prinsippet som gjelder. Billetter kan allerede nå bestilles på Billettservice, sier han.

Og er man interessert i å se verdens beste snowboardkjørere utfolde seg i lokalmiljøet er det kanskje lurt å sikre seg en billett med en gang?


 

The Arctic Challenge


The Oakley Arctic Challenge (TAC) er regnet som verdens mest prestisjetunge snowboardkonkurranse, og ble startet opp av snøfjøl-legenden Terje Håkonsen i 1999.

Håkonsen sjokkerte snøbrettverdenen i 1998 da han takket nei til å delta i OL i Nagano.

I stedet laget han altså sitt egen uavhengige alternativ fordi han mente at mange konkurranser hadde for dårlige forhold og for små piper. Han mente man måtte lage større elementer for å få sporten til å utvikle seg, og utfallet, The Arctic Challenge, har satt standarden for snowboardsporten de siste ti årene.

Konkurransen ble første gang arrangert i Lofotoen i 2000. Senere var det Midtstuen og Holmenkollen i Oslo som huset konkurransen.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!