Verdens største snøfjøl-show

Verdens største snøfjøl-show

 

Verdens mest prestisjetunge snowboard-konkurranse skal i år gå i Linderudkollen. Hit kommer verdens beste snowboardkjørere med ett mål for øye, å sett...

Verdens mest prestisjetunge snowboard-konkurranse skal i år gå i Linderudkollen. Hit kommer verdens beste snowboardkjørere med ett mål for øye, å sette ny verdensrekord i quarterpipe.

- Arctic Challenge har jo vært både i Holmenkollen og Midtstuen de siste årene. Nå som Holmenkollen skal skiftes ut og bygges om måtte vi finne et annet sted. Vi ville bli i Oslo, og vi ble alle enige om at Linderud er et meget godt alternativ, sier Lars Einar Petterson, pressekontakt i The Arctic Challenge (TAC).

- På hvilken måte?

- Du får skogstemningen der. Det er en intim, naturskjønn og fin arena. Dessuten er logistikken bra også. Vi har alle stor tro på at det blir knall å være her, sier han.

Han forteller hvor stort showet og konkurransen er.

- Det er verdens mest prestisjefulle snowboardkonkurranse, helt enkelt. Konkurransen har seks stjerner på TTR rankingen, sier han.

TTR-rankingen (Ticket To Ride) er en rekke frittstående snowboardkonkurranser verden over hvor vinnerene får en billett hver til å delta i Arctic Challenge. Det er med andre ord kun verdens beste og proffe snøfjølkjørere som får delta i Arctic Challenge. Konkurransen blir da også regnet som den gjeveste av dem alle, og i år skal den altså gå her i Groruddalen.

Verdensrekordforsøk

TAC arrangeres 19. til 21. februar, og konkurransen blir delt i to. Torsdag og lørdag blir publikumsdagene, og torsdag er det høyde som gjelder, mens det på lørdag blir finaler og høyde med tekniske vanskelighetsgrader (rotasjoner, flips, grabs etc.).

Petterson kan fortelle at det i år vil bli verdensrekordforsøk i Linderudkollen. TAC skal bygge en quarterpiperigg på ti meter over unnarennet. Dermed skal Terje Håkonsens høydesvev og verdensrekord på 9,8 meter slåes.

- Målet er å sette ny verdensrekord, og mange av verdens beste snøbrettkjørere kommer til å gå for å vinne «Highest Air-konkurransen». Det vil bli et ordentlig rabalder på finaledagen. Da blir det nok mange utøvere opp mot 20 meter over bakken, sier han.

Eliten

I årets TAC er det 24 deltakere, og alle er utelukkende verdensstjerner. Blant stjernene kan vi nevne navn som Travis Rice, Kevin Pearce, Nicolas Müller, Risto Mattila, Pieto Piiroinen, Chas Gouldemond, Jake Blauvelt og selvfølgelig Norges egen Terje Håkonsen.

Det blir med andre ord stor ståhei og moro i Linderudkollen i februar.

- Det blir kjempegøy. De som skal være hjemme i Oslo i vinterferien har virkelig noe å si fram til. Det blir en enorm opplevelse, sier Petterson.

Tusenvis av tilskuere

Fjorårets arrangement i Holmenkollen var en dundrende suksess med både nydelig kjøring og vær. I fjor var det 7000 tilskuere som fulgte konkurransen i nasjonalanlegget. Det var ny rekord for et snowboardarrangement i Norge. Petterson mener det vil være vanskelig å toppe det i Linderudkollen.

- Linderudkollen er såpass intim at det bare blir plass til omtrent halvparten av det vi så i fjor. Vi kan kanskje tippe mellom 3-4000 besøkende. I og med at det bare blir halvparten så mange billetter som i fjor er det førstemann til mølla prinsippet som gjelder. Billetter kan allerede nå bestilles på Billettservice, sier han.

Og er man interessert i å se verdens beste snowboardkjørere utfolde seg i lokalmiljøet er det kanskje lurt å sikre seg en billett med en gang?

 

The Arctic Challenge

The Oakley Arctic Challenge (TAC) er regnet som verdens mest prestisjetunge snowboardkonkurranse, og ble startet opp av snøfjøl-legenden Terje Håkonsen i 1999.

Håkonsen sjokkerte snøbrettverdenen i 1998 da han takket nei til å delta i OL i Nagano.

I stedet laget han altså sitt egen uavhengige alternativ fordi han mente at mange konkurranser hadde for dårlige forhold og for små piper. Han mente man måtte lage større elementer for å få sporten til å utvikle seg, og utfallet, The Arctic Challenge, har satt standarden for snowboardsporten de siste ti årene.

Konkurransen ble første gang arrangert i Lofotoen i 2000. Senere var det Midtstuen og Holmenkollen i Oslo som huset konkurransen.

 

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

 
Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

 
Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Klare for semifinale

Klare for semifinale

Først ble Sogndal slått i torsdagens 1/8-delsfinale, før det var Åkra sin tur til å kjenne på musklene til det røde maskineriet. Klokken fem i ettermiddag spiller jentene semifinale mot Blindheim.

 
Stormer videre i Norway Cup

Stormer videre i Norway Cup

Grei-maskineriet stormer videre i Norway Cup. På Abildsø ble Brumunddal slått 2-1. Dermed var Grei-jentene klare for byderby og Lyn i 16-delsfinalen. Der ble det jevnt...

Jibril klar for Start

Jibril klar for Start

Jibril Bojang (21) har signert for Tippeliga-klubben Start. Nå håper 21-åringen han kan legge skadene bak seg og fokusere på fotballen.

Flathaug går for tittelen

Flathaug går for tittelen

Roadracingføreren Henning Flathaug er i ferd med å gjennomføre en kanonsesong. I helgen sikret han seg en andreplass på den banen han fryktet mest, og nå har Stovners desidert raskeste mann norgesmestertittelen i sikte.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!