Verdens største snøfjøl-show

Verdens største snøfjøl-show

 

Verdens mest prestisjetunge snowboard-konkurranse skal i år gå i Linderudkollen. Hit kommer verdens beste snowboardkjørere med ett mål for øye, å sett...

Verdens mest prestisjetunge snowboard-konkurranse skal i år gå i Linderudkollen. Hit kommer verdens beste snowboardkjørere med ett mål for øye, å sette ny verdensrekord i quarterpipe.

- Arctic Challenge har jo vært både i Holmenkollen og Midtstuen de siste årene. Nå som Holmenkollen skal skiftes ut og bygges om måtte vi finne et annet sted. Vi ville bli i Oslo, og vi ble alle enige om at Linderud er et meget godt alternativ, sier Lars Einar Petterson, pressekontakt i The Arctic Challenge (TAC).

- På hvilken måte?

- Du får skogstemningen der. Det er en intim, naturskjønn og fin arena. Dessuten er logistikken bra også. Vi har alle stor tro på at det blir knall å være her, sier han.

Han forteller hvor stort showet og konkurransen er.

- Det er verdens mest prestisjefulle snowboardkonkurranse, helt enkelt. Konkurransen har seks stjerner på TTR rankingen, sier han.

TTR-rankingen (Ticket To Ride) er en rekke frittstående snowboardkonkurranser verden over hvor vinnerene får en billett hver til å delta i Arctic Challenge. Det er med andre ord kun verdens beste og proffe snøfjølkjørere som får delta i Arctic Challenge. Konkurransen blir da også regnet som den gjeveste av dem alle, og i år skal den altså gå her i Groruddalen.

Verdensrekordforsøk

TAC arrangeres 19. til 21. februar, og konkurransen blir delt i to. Torsdag og lørdag blir publikumsdagene, og torsdag er det høyde som gjelder, mens det på lørdag blir finaler og høyde med tekniske vanskelighetsgrader (rotasjoner, flips, grabs etc.).

Petterson kan fortelle at det i år vil bli verdensrekordforsøk i Linderudkollen. TAC skal bygge en quarterpiperigg på ti meter over unnarennet. Dermed skal Terje Håkonsens høydesvev og verdensrekord på 9,8 meter slåes.

- Målet er å sette ny verdensrekord, og mange av verdens beste snøbrettkjørere kommer til å gå for å vinne «Highest Air-konkurransen». Det vil bli et ordentlig rabalder på finaledagen. Da blir det nok mange utøvere opp mot 20 meter over bakken, sier han.

Eliten

I årets TAC er det 24 deltakere, og alle er utelukkende verdensstjerner. Blant stjernene kan vi nevne navn som Travis Rice, Kevin Pearce, Nicolas Müller, Risto Mattila, Pieto Piiroinen, Chas Gouldemond, Jake Blauvelt og selvfølgelig Norges egen Terje Håkonsen.

Det blir med andre ord stor ståhei og moro i Linderudkollen i februar.

- Det blir kjempegøy. De som skal være hjemme i Oslo i vinterferien har virkelig noe å si fram til. Det blir en enorm opplevelse, sier Petterson.

Tusenvis av tilskuere

Fjorårets arrangement i Holmenkollen var en dundrende suksess med både nydelig kjøring og vær. I fjor var det 7000 tilskuere som fulgte konkurransen i nasjonalanlegget. Det var ny rekord for et snowboardarrangement i Norge. Petterson mener det vil være vanskelig å toppe det i Linderudkollen.

- Linderudkollen er såpass intim at det bare blir plass til omtrent halvparten av det vi så i fjor. Vi kan kanskje tippe mellom 3-4000 besøkende. I og med at det bare blir halvparten så mange billetter som i fjor er det førstemann til mølla prinsippet som gjelder. Billetter kan allerede nå bestilles på Billettservice, sier han.

Og er man interessert i å se verdens beste snowboardkjørere utfolde seg i lokalmiljøet er det kanskje lurt å sikre seg en billett med en gang?

 

The Arctic Challenge

The Oakley Arctic Challenge (TAC) er regnet som verdens mest prestisjetunge snowboardkonkurranse, og ble startet opp av snøfjøl-legenden Terje Håkonsen i 1999.

Håkonsen sjokkerte snøbrettverdenen i 1998 da han takket nei til å delta i OL i Nagano.

I stedet laget han altså sitt egen uavhengige alternativ fordi han mente at mange konkurranser hadde for dårlige forhold og for små piper. Han mente man måtte lage større elementer for å få sporten til å utvikle seg, og utfallet, The Arctic Challenge, har satt standarden for snowboardsporten de siste ti årene.

Konkurransen ble første gang arrangert i Lofotoen i 2000. Senere var det Midtstuen og Holmenkollen i Oslo som huset konkurransen.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.