Veronika scoret først i nye Ellingsrudhallen

Veronika scoret først i nye Ellingsrudhallen

 

Veronika Kastrati (9) ble historisk da hun satte inn det første offisielle målet under torsdagens åpning av fleridrettshallen på Ellingsrud. Nå gløder hun med hele idrettslaget, og gleder seg til mer moro i fremtiden.

- Det er kjempegøy at Ellingsrud fikk egen hall. Vi er mange jenter som spiller håndball sammen, og det er gøy at vi nå kan gjøre det på hjemmebane. Mye bedre å være her hjemme på Elllingsrud enn å reise ned til Furuset for å spille håndball, sier Veronika Kastrati.

Under åpningen av den nye fleridrettshallen på torsdag var det satt opp kamper mellom noen av klubbens yngre lag. Her var det ni år gamle Kastrati som scoret det aller første håndballmålet i hallen. Skal vi tro 9-åringen var det langt fra hennes siste håndballscoring.

- Jeg skal bli kjempegod. Faktisk skal jeg på landslaget når jeg blir stor, slo hun fast.

Skal vi tro idrettslagets leder, Jostein Rolstad, er det ikke utenkelig at det kan komme fremtidige landslagsstjerner fra Ellingsrud. I hvert fall ikke med en flunkende ny og stor hall til disposisjon.

- Nei, hallen vil være med å gi oss et bredere og bedre tilbud til barn og unge på Ellingsrud. Det er klart det også etter hvert vil dukke opp folk med evner her, slår han fast.

Men først og fremst vil Rolstad at hallen skal bli brukt godt i bredden på Ellingsrud.

- Den nye hallen vil hjelper oss i å vokse som et idrettslag. Den gir oss helt nye treningsmuligheter og en helt annen identitet som idrettslag. Vi vil selvfølgelig at flest mulig på Ellingsrud skal være med å ta del i den, sier han.

Stolt

Jostein Rolstad var en stolt mann under åpningen av hallen forrige uke.

- Hallen er fryktelig fin, og alle på Ellingsrud er stolte over å ha den på plass. Når så mange Ellingsrud-folk, både store og små, koste seg sammen på åpningen ga det mening til det vi har jobba sammen for i lang tid. Vi er takknemlige for den store gaven vi har fått, sier han.

Også leder for håndballen i idrettslaget, Thomas Sigolsen, gleder seg i disse dager.

- Den nye hallen merkes godt i håndballgruppa. Alle syntes det er stas, og interessen for å legge ned en ekstra innsats er til stede.

- Jeg tror hele idrettslaget har fått seg en ny, herlig glød, slår han fast.

Rolstad tror hallen vil bety mye for barne-og ungdomslivet på Ellingsrud.

- Det gir fantastiske muligheter. Nå har vi fått et naturlig samlingspunkt på Ellingsrud, og vi har større sjanser for å bygge opp tilbud, og skape noe positivt her lokalt. På mange måter bringer hallen idrettslaget hjem på Ellingsrud, sier han.

Rolstad håper også at skolene og barnehagene i området ser muligheter i hallen.

- Målet for et idrettslag må være å få så mange som mulig i aktivitet. Vi håper også at skolene og barnehagene i området vil ta i bruk hallen. Det igjen kan være med på å generere mer aktivitet i idrettslaget, sier han. 

Lyst til å starte noe?

Med egen idrettshall er det også muligheter for Ellingsrud til å starte med nye idretter.

Det har allerede blitt satt i gang et innebandymiljø i klubben, men i følge Jostein Rolnes er det fritt fram for andre idretter også.

- Vi er ikke låst til noen enkelte idretter, men åpner for å fylle hallen med mye forskjellig aktivitet. Hovedmålet er å gi et bra tilbud til barn og unge på Ellingsrud. Det kan bli både futsal og basket. Vi er åpne for alle forslag, slår han fast.

Feiret med boller og brus

Flere av Ellingsruds yngre spillere var i ekstase under åpningen.

Vi var så heldige å få en prat med noen av dem, mens det ble feiret hardt med både boller og brus.

- Vi er kjempestolte av å få en egen hall, og det er herlig at den endelig er på plass. Det har vi gledet oss til lenge, sier Kaoutar, Cassandra, Dior, Thea, Fredrik, Petter, Hamda og Aida.

Alle sammen spiller håndball i Ellingsrud, og lover å ta godt vare på den nye hallen.

- Ja, vi skal være her veldig mye, minst tre ganger i uka, og vi lover å passe på hallen vår, sier de.

* Se mer i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!