Veronika scoret først i nye Ellingsrudhallen

Veronika scoret først i nye Ellingsrudhallen

 

Veronika Kastrati (9) ble historisk da hun satte inn det første offisielle målet under torsdagens åpning av fleridrettshallen på Ellingsrud. Nå gløder hun med hele idrettslaget, og gleder seg til mer moro i fremtiden.

- Det er kjempegøy at Ellingsrud fikk egen hall. Vi er mange jenter som spiller håndball sammen, og det er gøy at vi nå kan gjøre det på hjemmebane. Mye bedre å være her hjemme på Elllingsrud enn å reise ned til Furuset for å spille håndball, sier Veronika Kastrati.

Under åpningen av den nye fleridrettshallen på torsdag var det satt opp kamper mellom noen av klubbens yngre lag. Her var det ni år gamle Kastrati som scoret det aller første håndballmålet i hallen. Skal vi tro 9-åringen var det langt fra hennes siste håndballscoring.

- Jeg skal bli kjempegod. Faktisk skal jeg på landslaget når jeg blir stor, slo hun fast.

Skal vi tro idrettslagets leder, Jostein Rolstad, er det ikke utenkelig at det kan komme fremtidige landslagsstjerner fra Ellingsrud. I hvert fall ikke med en flunkende ny og stor hall til disposisjon.

- Nei, hallen vil være med å gi oss et bredere og bedre tilbud til barn og unge på Ellingsrud. Det er klart det også etter hvert vil dukke opp folk med evner her, slår han fast.

Men først og fremst vil Rolstad at hallen skal bli brukt godt i bredden på Ellingsrud.

- Den nye hallen vil hjelper oss i å vokse som et idrettslag. Den gir oss helt nye treningsmuligheter og en helt annen identitet som idrettslag. Vi vil selvfølgelig at flest mulig på Ellingsrud skal være med å ta del i den, sier han.

Stolt

Jostein Rolstad var en stolt mann under åpningen av hallen forrige uke.

- Hallen er fryktelig fin, og alle på Ellingsrud er stolte over å ha den på plass. Når så mange Ellingsrud-folk, både store og små, koste seg sammen på åpningen ga det mening til det vi har jobba sammen for i lang tid. Vi er takknemlige for den store gaven vi har fått, sier han.

Også leder for håndballen i idrettslaget, Thomas Sigolsen, gleder seg i disse dager.

- Den nye hallen merkes godt i håndballgruppa. Alle syntes det er stas, og interessen for å legge ned en ekstra innsats er til stede.

- Jeg tror hele idrettslaget har fått seg en ny, herlig glød, slår han fast.

Rolstad tror hallen vil bety mye for barne-og ungdomslivet på Ellingsrud.

- Det gir fantastiske muligheter. Nå har vi fått et naturlig samlingspunkt på Ellingsrud, og vi har større sjanser for å bygge opp tilbud, og skape noe positivt her lokalt. På mange måter bringer hallen idrettslaget hjem på Ellingsrud, sier han.

Rolstad håper også at skolene og barnehagene i området ser muligheter i hallen.

- Målet for et idrettslag må være å få så mange som mulig i aktivitet. Vi håper også at skolene og barnehagene i området vil ta i bruk hallen. Det igjen kan være med på å generere mer aktivitet i idrettslaget, sier han. 

Lyst til å starte noe?

Med egen idrettshall er det også muligheter for Ellingsrud til å starte med nye idretter.

Det har allerede blitt satt i gang et innebandymiljø i klubben, men i følge Jostein Rolnes er det fritt fram for andre idretter også.

- Vi er ikke låst til noen enkelte idretter, men åpner for å fylle hallen med mye forskjellig aktivitet. Hovedmålet er å gi et bra tilbud til barn og unge på Ellingsrud. Det kan bli både futsal og basket. Vi er åpne for alle forslag, slår han fast.

Feiret med boller og brus

Flere av Ellingsruds yngre spillere var i ekstase under åpningen.

Vi var så heldige å få en prat med noen av dem, mens det ble feiret hardt med både boller og brus.

- Vi er kjempestolte av å få en egen hall, og det er herlig at den endelig er på plass. Det har vi gledet oss til lenge, sier Kaoutar, Cassandra, Dior, Thea, Fredrik, Petter, Hamda og Aida.

Alle sammen spiller håndball i Ellingsrud, og lover å ta godt vare på den nye hallen.

- Ja, vi skal være her veldig mye, minst tre ganger i uka, og vi lover å passe på hallen vår, sier de.

* Se mer i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.