Vestli-damene ble best i dalen

Vestli-damene ble best i dalen

 

Håndballserien er godt i gang også for dalens damer. Tirsdag kveld tok Ellingsruds unge lag imot Vestlis rutinerte mannskap til lokaloppgjør i Furuset Forum. Her måtte de innse at de eldste fremdeles er eldst.

Ellingsrud er nye i 3. divisjon denne sesongen etter opprykket i fjor, og de har et meget ungt lag. Det hindret dem likevel ikke i å yppe seg mot langt mer rutinerte Vestli-spillere da groruddalslagene brakte sammen til lokaloppgjør i Furuset Forum, tirsdag kveld.
Fra starten av oppgjøret var det Ellingsrud som var friskest.

- Vi fikk en god start og var livlige. Jeg vil faktisk si at vi var ganske jevne til pause, sier EIL-trener Tommy Skjelstad.

Etter pause dro Vestli imidlertid fordel av erfaring og fysisk kapasitet og dro det i land, men Skjelstad fortviler ikke likevel.

- Dette var en bra kamp fra vår side. Vestli har større og sterkere spillere i tillegg til erfaring. Vår eldste spiller var 19 år. Likevel sto vi godt imot dem, selv om Vestli etter hvert dro sakte, men sikkert fra, forteller han.

Skjelstad mener også at det ikke var noe å si på seieren.

- Vestli vant fullt fortjent, men vi var nærmere enn resultatet tilsier. Uansett er det ikke lag som Vestli vi skal slå i år, forteller han.

 

Mellomfornøyd

På Vestli er de fornøyde med å dra med seg to poeng hjem, men de er mellomfornøyde med gjennomføringen av kampen.

- Ser du utelukkende på resultatet ser det ut som vi hadde full kontroll. Likevel slet vi i perioder. Spesielt bakover i forsvaret var vi ikke med. Vi kom liksom ikke i gang, og hang bakpå.

- Men dere hadde regnet med to poeng?

- Ja, vi hadde beregnet det, men også at forsvaret skulle sitte bedre. Uansett er vi fornøyde med å være best i Groruddalen og ta to poeng her. Fremover er vi gode. Vi løper bra og scorer mye mål. Det tar vi med oss, sier trener Kenneth Høye.

 

- Skal ligge i toppen

På årets Vestli-lag er det så mange som ti nye spillere, hvorav flere har erfaring fra 1. divisjon og eliteserien. Det gjør at Vestli setter relativt ambisiøse mål.

- For vår del gjelder det først og fremst å få et samlet lag. Vi skal få et bedre samspill enn det vi har per dags dato. Når det er klart så ser vi oppover på tabellen. Målet er å bli med i toppen. Det er spennende når man får inn spillere med erfaring fra så høyt nivå, forteller trener Høye.

 

Flere strenger å spille på

For det unge Ellingsrud-laget er det utvikling som er viktig denne sesongen.

- Målsettingen er å berge plassen samtidig som jentene skal få mer erfaring. De må lære seg at nivået i tredje divisjon er ganske høyt, og de må skjønne at det må trenes selv om det «bare» er tredjedivisjon. Når det lyset går opp for jentene tror jeg det går bra, forteller Skjelstad.

Og hvis det skulle bli krise, har Ellingsrud noen ess i erme.

- Hvis vi skulle stå i fare kan vi bare hente ned inntil tre spillere fra samarbeidsklubben Toten i hver kamp. Uansett tror jeg ikke vi trenger å gjøre det, og målet er å unngå det. Så lenge jentene jobber jevnt og trutt så overlever vi fint i denne divisjon uten «hjelp», forklarer Skjelstad.

 

Jobbe med hverande?

Ellingsrud og Vestli er ikke de eneste Groruddals-lagene i 3. divisjon, avd. 2. Også Haugerud er med. De har startet sesongen med fire strake tap. Vestli-trener Kenneth Høye kunne godt tenke seg at de tre Groruddals-lagene samarbeidet mer.

- Det er litt synd at vi har tre lag fra Groruddalen i samme divisjon. Vi burde kanskje pratet litt mer sammen om hva vi kunne gjort for dalen, i stedet for å kjempe mot hverandre. Blitt enige om hva vi faktisk ønsker. Nå jobber vi jo alle mot hverandre, sier han.

- Men er det ikke moro med lokaloppgjør?

- Jo, det er absolutt moro med lokaloppgjør, og det er nok ekstra gøy for jentene som spiller dem, men vi kunne kanskje sett på noe sammen, alle tre klubbene, forklarer han.

 

Håndball, 3. divisjon, avd. 2, kvinner:

Ellingsrud - Vestli 25-34 (14-16)

Furuset Forum

Tilskuere: ca. 50

Dommere:  Akerø og Olafsen

 

Ellingsruds lag (mål i parentes): Nina Wiker Johansen, Veronika Narma, Linn Kofoed (2), Emmy Schmidt (2), Ayda Rasmussen (1), Karina Aalmen, Karoline Hansen (7), Victoria Olsen (1), Linn Trondsen (1), Michelle Offord (7), Tonje Wiker (2), Emina Cehajic (2).

 

Vestlis lag (mål i parentes): Cathinka Håkonsen, Michelle Karlsson, Marlene Fjørtoft (7), Madeleine Jordhøy (5), Anette Ingand (1), Ida Mentzoni (7), Karianne Johnsen, Ingvild Skorgevik (3), Lise Sætre (3), Hanne Braathen, Maiken Ødegård, Christine Ingand, Reneé Nilsen (3), Caroline Ross Joelsen (5).

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!