Vestli-damene ble best i dalen

Vestli-damene ble best i dalen

 

Håndballserien er godt i gang også for dalens damer. Tirsdag kveld tok Ellingsruds unge lag imot Vestlis rutinerte mannskap til lokaloppgjør i Furuset Forum. Her måtte de innse at de eldste fremdeles er eldst.

Skrevet av:

Ellingsrud er nye i 3. divisjon denne sesongen etter opprykket i fjor, og de har et meget ungt lag. Det hindret dem likevel ikke i å yppe seg mot langt mer rutinerte Vestli-spillere da groruddalslagene brakte sammen til lokaloppgjør i Furuset Forum, tirsdag kveld.

Fra starten av oppgjøret var det Ellingsrud som var friskest.

- Vi fikk en god start og var livlige. Jeg vil faktisk si at vi var ganske jevne til pause, sier EIL-trener Tommy Skjelstad.

Etter pause dro Vestli imidlertid fordel av erfaring og fysisk kapasitet og dro det i land, men Skjelstad fortviler ikke likevel.

- Dette var en bra kamp fra vår side. Vestli har større og sterkere spillere i tillegg til erfaring. Vår eldste spiller var 19 år. Likevel sto vi godt imot dem, selv om Vestli etter hvert dro sakte, men sikkert fra, forteller han.

Skjelstad mener også at det ikke var noe å si på seieren.

- Vestli vant fullt fortjent, men vi var nærmere enn resultatet tilsier. Uansett er det ikke lag som Vestli vi skal slå i år, forteller han.

 

Mellomfornøyd

På Vestli er de fornøyde med å dra med seg to poeng hjem, men de er mellomfornøyde med gjennomføringen av kampen.

- Ser du utelukkende på resultatet ser det ut som vi hadde full kontroll. Likevel slet vi i perioder. Spesielt bakover i forsvaret var vi ikke med. Vi kom liksom ikke i gang, og hang bakpå.

- Men dere hadde regnet med to poeng?

- Ja, vi hadde beregnet det, men også at forsvaret skulle sitte bedre. Uansett er vi fornøyde med å være best i Groruddalen og ta to poeng her. Fremover er vi gode. Vi løper bra og scorer mye mål. Det tar vi med oss, sier trener Kenneth Høye.

 

- Skal ligge i toppen

På årets Vestli-lag er det så mange som ti nye spillere, hvorav flere har erfaring fra 1. divisjon og eliteserien. Det gjør at Vestli setter relativt ambisiøse mål.

- For vår del gjelder det først og fremst å få et samlet lag. Vi skal få et bedre samspill enn det vi har per dags dato. Når det er klart så ser vi oppover på tabellen. Målet er å bli med i toppen. Det er spennende når man får inn spillere med erfaring fra så høyt nivå, forteller trener Høye.

 

Flere strenger å spille på

For det unge Ellingsrud-laget er det utvikling som er viktig denne sesongen.

- Målsettingen er å berge plassen samtidig som jentene skal få mer erfaring. De må lære seg at nivået i tredje divisjon er ganske høyt, og de må skjønne at det må trenes selv om det «bare» er tredjedivisjon. Når det lyset går opp for jentene tror jeg det går bra, forteller Skjelstad.

Og hvis det skulle bli krise, har Ellingsrud noen ess i erme.

- Hvis vi skulle stå i fare kan vi bare hente ned inntil tre spillere fra samarbeidsklubben Toten i hver kamp. Uansett tror jeg ikke vi trenger å gjøre det, og målet er å unngå det. Så lenge jentene jobber jevnt og trutt så overlever vi fint i denne divisjon uten «hjelp», forklarer Skjelstad.

 

Jobbe med hverande?

Ellingsrud og Vestli er ikke de eneste Groruddals-lagene i 3. divisjon, avd. 2. Også Haugerud er med. De har startet sesongen med fire strake tap. Vestli-trener Kenneth Høye kunne godt tenke seg at de tre Groruddals-lagene samarbeidet mer.

- Det er litt synd at vi har tre lag fra Groruddalen i samme divisjon. Vi burde kanskje pratet litt mer sammen om hva vi kunne gjort for dalen, i stedet for å kjempe mot hverandre. Blitt enige om hva vi faktisk ønsker. Nå jobber vi jo alle mot hverandre, sier han.

- Men er det ikke moro med lokaloppgjør?

- Jo, det er absolutt moro med lokaloppgjør, og det er nok ekstra gøy for jentene som spiller dem, men vi kunne kanskje sett på noe sammen, alle tre klubbene, forklarer han.

 

Håndball, 3. divisjon, avd. 2, kvinner:

Ellingsrud - Vestli 25-34 (14-16)

Furuset Forum

Tilskuere: ca. 50

Dommere:  Akerø og Olafsen

 

Ellingsruds lag (mål i parentes): Nina Wiker Johansen, Veronika Narma, Linn Kofoed (2), Emmy Schmidt (2), Ayda Rasmussen (1), Karina Aalmen, Karoline Hansen (7), Victoria Olsen (1), Linn Trondsen (1), Michelle Offord (7), Tonje Wiker (2), Emina Cehajic (2).

 

Vestlis lag (mål i parentes): Cathinka Håkonsen, Michelle Karlsson, Marlene Fjørtoft (7), Madeleine Jordhøy (5), Anette Ingand (1), Ida Mentzoni (7), Karianne Johnsen, Ingvild Skorgevik (3), Lise Sætre (3), Hanne Braathen, Maiken Ødegård, Christine Ingand, Reneé Nilsen (3), Caroline Ross Joelsen (5).

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!