Vestli-damene var overraskende svake

Vestli-damene var overraskende svake

 

Vestli-damene vil overraske i 2. divisjon. Etter seriepremieren ble de selv overrasket over hvor lite som fungerte.

Skrevet av:

- Jeg har ikke noe godt svar på hva som skjedde, men jeg mener vi er ekstremt svake fremover. Vi virker nervøse og veike. Selvfølgelig ikke bra nok, sier Vestli-trener Tommy Skjelstad etter 18-24 i serie­premieren hjemme mot Asker i Stovnerhallen.

Han har helt rett. Mye av det Vestli-damene leverte onsdag kveld holder rett og slett ikke mål i 2. divisjon. Spesielt første omgang var en trist oppvisning, sett med groruddalsøyne. Åtte mål og et traust angrepsspill ble servert. I tillegg ble Vestli fraløpt og utklasset på fysikken.

- Det må være nervene. Jeg vet at jentene kan mer. Vi viste oss fra en mye bedre side så sent som i helgen, sier Tommy Skjelstad.

- Det er vel nok erfaring i laget til å takle nervøsitet?

- Ja, det skal jo egentlig være det. Jeg er veldig overrasket over hvordan vi fremsto. Det kom ikke noe ut av oss, innrømmer Skjelstad.

Nesten

Etter den kjedelige første omgangen klarte i hvert fall Vestli å heve seg noen hakk til andre omgang. De kom så nær som tre mål bak Asker, men klarte aldri å utjevne forspranget til bortelaget, som kontrollerte inn mot slutten.

- Vi var mer med i andre omgang, og det er synd at vi ikke kommer likt med Asker. Da tror jeg vi kunne vunnet dette. Vi taper jo som kjent ikke jevne kamper.

- Det var også trist at Marlene Fjørtoft ble skadet. Hun spiller med den gløden og faenskapen som vi hadde trengt, sier Skjelstad.

- Er det noe du er fornøyd med fra kampen?

- At vi kom inn i matchen igjen etter den horrible første omgangen, og at vi kun slapp inn åtte mål i den andre. Det var bra, og Elisabeth Walker Moe i målet vårt hadde en god andre omgang, sier Skjelstad.

Feil inntrykk

Fremover på banen var det likevel flere ting å sette fingeren på. Vestli fikk ikke nok fart i angrepet og ble godt pakket inn av et aggressivt Asker-forsvar. Da de først kom seg gjennom, sto som regel enten stengene eller Asker-keeperen i veien.

- At en spiller som Lisa Løkås, med massevis av Postenliga-erfaring, kun scorer ett mål sier litt om dagen vår. Det tror jeg aldri har skjedd før. Vi sviktet rett og slett på ting vi normalt pleier å være gode på, sier Tommy Skjelstad.

Han hevder at onsdagens prestasjoner ikke gir et riktig bilde av hvordan Vestli vil fremstå denne sesongen.

- Ikke i det hele tatt. Vi vet at vi fremdeles har noen uker på oss før vi skal være i form. Dessuten har vi nesten ikke trent angrepsspill. Dette kommer på plass, og målsettingen om en plass på øvre halvdel er fremdeles i live.

- Her er det bare å jobbe på. Det er ikke snakk om noen krise etter én dårlig seriekamp, sier Skjelstad.

Snart tilbake

Før oppgjøret lovet lagets kaptein, Ingvild Skorgevik, at Vestli skulle være tøffe i stilen og harde å møte. Etter kampen erkjente hun at de har en vei å gå.

- Vi spiller veldig bra forsvar til tider, men det syntes også at vi hadde en cup med syv kamper i beina. Vi ble for tamme, og vi har nok en del å gå på fremover. Både i etablert spill og i ankomsspillet vårt. Vi fikk heller ikke kjørt spesielt mye kontringer, sier hun.

Kapteinen måtte følge kampen fra sidelinjen ettersom hun har vært plaget av muskelavrivning i magen og hoften. Til neste oppgjør lover hun imidlertid å være tilbake for fullt

- Jeg har fått klarsignal om at jeg kan trene normalt igjen. Da håper jeg vi får til mer av det vi vet vi kan, sier hun.

Kort

Det var lett å se frustrasjonen til Vestli-spillerne underveis i kampen. Det resulterte også i kort fra dommerduoen.

Veronika Kristine Ulvøy fikk det røde for å ha tatt igjen etter gjentatte harde dueller, mens trener Tommy Skjelstad nøyde seg med gult kort for protest. Han la ingenting i mellom da han analyserte kampen etter siste kast.

- Vi fikk i hvert fall ingen hjelp fra dommerne, freser Skjelstad.

- For enkelt å skylde på dommerne for tapet?

- Det gjør jeg heller ikke. Jeg konstaterer bare at de var dårlige, men det var de begge veier. At vi tapte kampen er greit. Vi ødela selv og får ta skylda for det, sier Skjelstad.

NM-kamp

Mens denne avisen var i trykken var Vestli-damene i aksjon igjen. De tok i mot Bækkelaget fra 1. divisjon til 2. runde i NM. Før oppgjøret hadde Vestli en laidback holdning.

- Vi har alt å vinne og ingen ting å tape. Vi kommer til å la folk som ikke var så mye involvert i Asker-kampen få prøve seg. Det handler om å ha det gøy og slippe seg løs. NM vinner vi ikke uansett, sier Tommy Skjelstad.

o Kampen endte tilslutt med et 21-36 tap for Vestli.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!