Vestli-herrene fra start til mål

Vestli-herrene fra start til mål

 

Vestli slo Sandefjord 31-26 i Postenligaen (eliteserien) hjemme i Stovnerhallen onsdag kveld. Etter at Vestlis gode keeper, Arne Veum, plukket et straffekast i kampens første spilleminutt, kjørte hjemmelaget på og sikret seg allerede tidlig i kampen en solid ledelse.

Tekst:

Publisert:

Vestlis kontringer i åpningsminuttene var presise og i full bredde slik at det ble vanskelig for gjestene fra hvalbyen å demme opp. Derfor ble også det grønne timeout- kortet kastet inn på bordet til sekretariatet etter bare seks og et halvt minutt.Det var tydelig at Vestli-gutta ville revansjere seg for tapet i høst da lagene møttes i Sandefjord i oktober (35-32).Gode kontringerVestli fortsatte med fine opprullinger, gode innspill til strek og presise avslutninger bakfra. Samtidig demmet Vestlis siste skanse, Per Veum, godt opp bakover og kunne sette i gang kontringer som Sandefjord aldri helt fant ut av.Vestli konsoliderte stillingen midtveis i omgangen da Sandefjords beste for dagen, Raymond P. Hansen, pådro seg en direkte to-minutters utvisning etter en stygg hekting av en Vestli-spiller. Samme Hansen noterte seg for ikke mindre enn åtte scoringer for gjestene, og var den enste på et ellers tamt Sandefjord-lag som i en periode så ut til å holde Sandefjord inne i kampen.Veums spillemålIkke før Vestli gjorde angrepsfeil og satte et par 100-prosents sjanser i stolpen, så det ut til at Sandefjord skulle komme inn i matchen.Etter sidebyttet bar kampen i annen omgangs åpningsminutter preg av en stillingskrig der lagene spilte jevnt, men med Vestli hele tiden de åtte-ti målene foran, som skulle vise seg å bli avgjørende for sluttresultatet.Foruten Vestlis siste skanse, Arne Veum, som også noterte seg for et spillemål da Sandefjord-keeper Sindre Yngve Walstad var på «bærtur», var det Steffen Wahlund (kåret til banens beste) og Anders Jørgensen som i første rekke ledet an de grønnkledde. Jørgensen noterte seg da også for ikke mindre enn elleve nettkjenninger og sto fram som en sikker straffeeksekutør. Men Vidar Braathen fulgte hakk i hæl med sine ni spillemål. Gode avslutninger også fra Jan Erik Braathen som  også utmerket seg i forsvar. Vi noterte oss også et par fenomenale returløp av Michael George som rev opp et par Sandefjord-kontringer.LagseierSandefjord tok litt innpå i sluttminuttene, men dette skyldtes blant annet en uforståelig to-minutters utvisning mot Karl Fredrik Dyre Beivang.Lagleder, fungerende trener og sportslig ansvarlig, Terje Hammer, fremhever laginnsatsen som Vestlis største aktivum i denne kampen, til tross for flere glimrende enkeltmannsprestasjoner. Det sier vi oss helt enige i. Det kollektive trykket gjorde at kontringene satt innledningsvis og man fikk etablert et solid forsvar.Håndball, Postenserien,  herrer:Vestli-Sandefjord 31-26 , (19-10)Dommere: Knut Bratseng og Peter Paulsboe.StovnerhallenTilskuere: Ca. 170Vestlis lag (mål i parantes): Per Egil Riddervold, Anders Jørgensen (11), Vidar Braathen (9), Kyrre Solberg, Jan Erik Braathen (3), Michael George (3), Steffen Wahlund (3), Mats Hegg Jacobsen (1), Fredrik Bjølgerud, Karl Fredrik Dyhre Breivang, Arne Veum (1), Joakim Tvilde, Fredrik Rønold, Jan André Modalen.Utvisninger: Sandefjord 2x2 min., Vestli 2x2 min.

Siste nytt i Sport

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

 
45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

Lærer bort selvforsvar - der folk er

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.