Vestli mot toppen?

Vestli mot toppen?

 

I fjor kom budskapet om at Vestli skulle bli en stormakt blant fotballklubbene i Groruddalen. I år har de tenkt å bevise dette.

- Ja, det håper vi virkelig. Det er en langsiktig målsetting, men man må tro på det. Hvis ikke er det ikke vits å drive fotball på konkurransenivå, sier trener Knut Hebæk på spørsmålet om Vestli er klar for å ta over fotballtronen her i dalen. Og han fortsetter.

- Vi er svære i kjeften, men vi står for det vi sier, og jeg føler at vi er på vei. Vi har fått inn en leder i Kjell Kjepperud som er en handlingens mann.

- Jeg har tro på at Vestli kan bli et storlag. Alt ligger til rette her. Vestli er et naturlig samlingspunkt øverst i Oslo. Det burde ikke være noe problem å lage en storklubb her oppe.

- Om mellom fem og femten år kan alt være snudd på hodet. Man er nødt til å gå for «The big top».

- Vi skal fremstå som et lag folk i Groruddalen bør se på som attraktivt. Vi satser på unge spillere, og det må unge spillere merke seg.

- Jeg vil ha konkurranse på laget og jeg vil bli et bedre lag enn GBK. Alt annet er bare galemathias å ha tro på. På samme måte burde GBK ta mål av seg å bli bedre enn Vålerenga, sier Hebæk.

- Hvor havner dere på tabellen i år?

- Jeg liker ikke å tippe slik, men vi går for å vinne hver eneste kamp, og det kan vi absolutt greie. Vår største utfording blir den mentale biten før hver kamp. Hvis du ikke er 100 prosent innstilt på oppgaven blir du hardt straffet.

- Det kryr av gode fotballspillere i Vestli, men de får ikke til noen ting hvis de tror de er konger. Dette jobber vi mye med.

- Jeg mener at klubben ikke bør ha noen annen målsetting enn å vinne hver eneste kamp. Jeg vil helst rykke opp, og vinner vi hver kamp bør det gå bra. Om det er realistisk at vi gjør blir en annen sak, sier han.

Bedre skodd

Hebæk ser uansett forbedringer i årets Vestliutgave kontra fjorårets.

- Vi scorer mye lettere mål nå. Fremover er vi ganske så bra. Dette kan komme av at vi har trent mye bedre enn tidligere. Her ser vi en markant forskjell. Jevnt over er vi bedre skodd en i fjor, og vi har tatt et steg videre på veien, sier han.

En annen faktor Hebæk håper vil slå positivt inn er rammen Vestli nå har lagt rundt kampene.

- Vi vil lage en fin setting rundt alle våre kanter. Til nå har vi fått satt opp en tribune, åpna kafteriaen, fått inn speaker og musikk og delt ut flagg til supporterne, men vi har også planer om å utvide rammen rundt.

- Vi skal lage litt blest rundt Vestli, slik at folket i Groruddalen er klare for å ta imot « Det nye Vestli» som kommer til å bli et suverent lag, sier han.

Erwin blir?

I fjor var Erwin Agustin ett av få lyspunkter Vestli hadde å skilte med. Den tidligere HSIL-spilleren stakk seg fram med fin teknikk og offensive krefter. I den senere tid har teknikeren vært på Kjelsås-treninger, men det ser nå ut til at han blir med Vestli ett år til. Han var på banen når Vestli gjorde sakene sine i kvalifiseringen til cupen.

Hebæk er fornøyd med det.

- Jeg håper han bli, nei forresten kan du skrive at han blir. Jeg er sikker. Erwin er en god spiller, så jeg er glad for at han er med videre. Offensivt bidrar han veldig mye, sier Hebæk.

Ellers har Marius Andresen valgt å gå til Lørenskog, men Hæbek mener han snart kommer hjem igjen.

- Vi hadde tenkt å satse på ham, så jeg tror han vender tilbake ja. Hvis ikke får jeg ønske han lykke til, sier han.

Vestli har også forsterket stallen med Kim Marius Olsen i fra Grei. Det betyr at det er tre keepere i troppen.

- Olsen er en spennende ung keeper som er treningsvillig og har gode holdninger på banen. Det kommer til å bli kjemping mellom de tre keeperne vi har og det er et stort pluss. Plassen er absolutt forsterket, men Stig Buer har per dags dato førsteplassen. Det betyr ikke noe mer enn at han skal stå litt over halvparten av kampene, for her skal det byttes på, varsler Hebæk.

 

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.