Vestli på kvalikkplass

Vestli på kvalikkplass

 

At Vestli er et håndballag i ubalanse om dagen er det ingen som tviler på. På onsdag fikk de smekk av nedrykksplasserte Stord i Stovnerhallen.

Skrevet av:

Før oppgjøret mellom Vestli og Stord startet var det en kry Vestli-trener Terje Hammer som proklamerte.

- Vinner vi ikke denna kan vi gå og grave oss ned alle mann.

Drøyt en time senere var det en slagen mann som måtte konstatere at spade, bøtte og en stor hage er det neste han burde tenke på.

- Fy f... jeg er fryktelig skuffa. Jeg skjønner ikke at dette er mulig. Når vi ikke gidder å spille håndball går det som det gjorde nå. Jeg vet ikke hvorfor gutta ikke har eller viser noen innsats, men den var fraværende i denne kampen.

- Vi hadde Jan Erik Braathen som dro lasset, men de andre gutta burde tatt tak de også. De er snart nødt til å skjønne at det er en kampidrett vi driver med og ikke volleyball, tordner han.

- Hvor skal du gravlegges?

- Hehe, nå er det på tide at hele laget gravlegger seg. Nei, det er ingenting som skjer hvis vi ikke gjør noe med det selv, men jeg skal innrømme at glasset begynner å bli tomt nå, sier han.

Problemet ligger ikke i at Vestli har dårlige spillere. De har et lag som på papiret skal kunne hevde seg i de fleste Postenliga-kamper, men det virker som det skjer noe med psyken til spillerne på banen. Hammer er helt enig.

- Det handler ikke om hvor gode vi er, men hvor sterke vi er i hodet. Vi mangler innsats og styrke. Du kommer langt med det. Se på Stord foreksempel. De er ikke et spesielt godt håndballag, men de har guts og riktig innstilling. Det burde vi hatt også sier han.

Banens beste forsvinner

Vestlis beste spiller i kampen var Karl Fredrik Dyhre Breivang. Han oppsummerer kvelden slik:

- Vi startet veldig greit og følger hverandre i starten. Vi burde tatt mer føring i førsteomgang, men alt i alt er jeg rimelig fornøyd med den, sier han.

I andreomgang fikk Vidar Braathen rødt kort. Med Braathen ute fikk Stords stjernespiller, Rune Skjærvold, herje villt på banen.

- Jeg synes det røde kortet var strengt idømt, og det tok litt puffen ut av oss. Når en motstander som Skjærvold får herje fritt går det ofte dårlig. Det gjorde det nå, sier Breivang.

- Har Vestli et innstillingsproblem?

- Ja, det kan i alle fall virke sånn. Det er viktig for oss å få opp gutsen igjen snart, sier han.

Breivang blir uansett ikke med på det opplegget da han drar til førstegangstjeneste i miltæret rett etter påske.

Tapet gjør at Vestli rykker ned på kvalikkplass, kun to poeng foran Stord.Hva har skjedd?


Det er ikke mange håndballmålene siden Vestli var et av Norges største og beste håndballag. De var tippet til å kjempe i toppen i årets sesong, men har falt grundig igjennom.

Det er få personer som har sett Vestli like mye som Akers Avis Groruddalens fotograf Bjørn Moe. Vi spurte ham hva som har skjedd med Vestli.

- Enten fungerer det eller så fungerer det ikke for Vestli. Det er ingen mellomting.

Av hjemmekampene i år er det vel egentlig bare Kragerø- og Sandefjord-kampene som de har fått det til i.

- Vestli er avhengig av at Braathen-brødrene, og når de ikke har dagen går det ofte galt. Dessuten mistet de mye da Erik Strøm forlot klubben. Han tok fokuset bort fra de andre spillerne. De har ingen andre spillere av det samme formatet. I tillegg synes jeg laget virket mer drilla i fjor.

- Jeg vil gjerne poengtere at jeg er totalt enig med Terje Hammer som påpeker at det går bare ikke an å drive en klubb med et lag på toppnivå i Norge uten å ha økonomi til det.

- Det er mengder av entusiaster som stiller opp og jobber gratis i fritida for å holde i gang systemet, både på aldersbestemt nivå og elitenivået.

- Det er på tide at de som driver næringsvirksomhet i Groruddalen gir noe tilbake. Uten solid økonomi kan ikke Vestli sikre en spillerstall og et trenerapparat som kan hevde seg i eliteidrett på toppnivå, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!