Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

KLARE: Vestlis håndballherrer er klare for debutsesongen i 2. divisjon. Bak til venstre: Tor Føreland, Tom Erik Hansen og Tommy Skjelstad.
2. rekke: Oliver Granly, Michael Eriksen, Don Joakim Grønstad, Stein Nagell, Trym Nagell, Simen Haug, Glenn Fredrik Fleicher og Espen Grønvold. 3. rekke: Jonas Teigen, Andreas Furuseth Opsahl, Lars Ødegård, Eirik Myking, Daniel Horten og Emanuel Duarte. 4. rekke: Robin Lesniak, André Jæger Walderhaug, Eirik Engelsen, Michael Regnquist, Sebastian Frivik, Magnus Sydtangen, Max Dahl og Martin Sandnes.
5. rekke (foran): Atle Teigen, Lasse Grønstad, Jon Kristian Engebretsen, Thomas Pettersen, Christoffer Lonneckhen, Marius Relte, Chris Inglingstad, Mathias Wold og Kenneth Arntzen. Foto: Kay Grue Thorsen

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Skrevet av:

Oppdatert:
09.09.2016 kl 11:24

– Noen vil nok kalle oss bråkjekke eller si at vi har satt oss et hårete mål, men med den spillerstallen vi har til rådighet, og kompetansen som ligger i den, vil jeg faktisk si at vi har en mulighet til å levere i toppen av tabellen.

Vi er ikke favoritter, men vi er en av utfordrerne og kan skape litt baluba i toppsjiktet av vår avdeling, sier Tom Erik Hansen.

Han trener Vestlis håndballherrer sammen med Tommy Skjelstad. De har valgt å legge press på spillergruppa før sesongen braker løs til helgen.

– Vi tror vi leverer bedre med litt press på oss, og har som målsetting å etablere oss blant de seks beste. Med god flyt, og utløsning av den attraktive håndballen vi ønsker å spille i år, kan det hende at den målsettingen må og bør oppjusteres under marsjen.

– Vi gleder oss og ser fram til å komme i gang, sier duoen.

Meget bred stall

I Stovnerhallen er man ikke optimister uten grunn. Fjorårets tropp gjorde stort sett som de ville i 3. divisjon, og laget har gjennom både cup- og treningskamper vist at de henger godt med lag fra høyere divisjoner. I tillegg mener trenerduoen at de har fått samlet en stor og ivrig tropp med ferdighetene til å være med i toppen i årets sesong.

– Ser man på troppen vår, er det mange som vil si at vi er favoritter i avdelingen. Den er 2. divisjons bredeste, og den har veldig mange gode spillere og mye håndballkompetanse i seg.

– Ved skader blir ikke vi like hardt svekket som andre. Det er en klar fordel, sier Tom Erik Hansen og Tommy Skjelstad.

Overgangsvinnere?

Vestlis håndballherrer mistet noen rutinerte og viktige brikker etter fjorårets opprykk, men i løpet av sommeren har de både erstattet tapene og styrket stallen på de resterende plassene.

Det er ikke hvem som helst som har kommet inn dørene i Stovnerhallen. Vi vil faktisk kalle oss overgangsvinnere i 2. divisjon.

– Spillermaterialet som har kommet inn har hevet kvaliteten i stallen betraktelig. Det bugner over av talent i Stovnerhallen, sier Tom Erik Hansen og Tommy Skjelstad, som blant annet har hentet inn Chris André Inglingstad (toppscorer i 1. divisjon de siste sesongene), Michael Rehnquist (hærfører med enorm rutine og håndballforståelse), Inge Fundingsrud (venstrehendt bakspiller med bøttevis av erfaring og et sterkt skudd) og Eirik Engelsen (tidligere eliteseriespiller og muligens den spilleren i 2. divisjon som har høyest kapasitet).

Også ungt blod

Fjorårets yngre talenter, som imponerte i 3. divisjon, har blitt ett år eldre, og klubben har også hentet inn mer ungt blod.

– Ja, det har kommet inn noen unggutter som kan overraske i 2. divisjon. Først og fremst tenker vi på Mathias Wold, som er en høyrehendt venstre bakspiller med ekstrem fysikk.

– Han blir garantert en god forsterkning i tospann med unge Max Dahl.

– På kanten har vi to venstrehendte unggutter i Magnus Sydtangen som er tilbake i klubben etter én sesong i Drammen, og Andreas Opsahl Furuseth.

– I tillegg forventer vi at unggutta, som var med og bidro i fjor, tar ytterlige steg i år, sier trenerduoen.

Gir miljøet æren

Det er en egen drive i Vestli om dagen, og Skjelstad og Hansen tror det gode miljøet i klubben skal ha fortjenesten for det.

– Vi flyter på en bølge om dagen, og det gode miljøet er nøkkelfaktoren for det. Vi er alle en del av en utrolig artig reise, og vi er fremdeles ikke ferdig.

– Det er mange flere holdeplasser igjen for oss, sier de.

Miljøet i klubben har også vært avgjørende for alle forsterkningene i sommer.

– Ja, vi har ikke vært ute og jaktet noen av dem som har kommet inn. De har ramlet inn av seg selv og sklidd rett inn i miljøet samtidig som de selv har blitt miljøskapere. I tillegg til å ha gode håndballferdigheter er alle gutta gode personligheter og bidragsytere.

Flere av dem takket nei til spill både i Eliteserien og 1. divisjon for å være en del av dette miljøet. Det er utrolig artig å se, sier Tom Erik Hansen og Tommy Skjelstad.

Tøff nøtt i første kamp

– Er dere klare for Alta på søndag?

– Ja, vi er vel det. Optimalt sett skulle vi gjerne hatt to uker til på oss. Det lugger fremdeles litt i samhandlingen og bevegelsene, men det kommer seg. Vi kliner til fra starten uansett, sier trenerduoen.

– Hva tenkter dere om motstanderen?

– Alta er en tøff nøtt. De spilte kvalifisering om opprykk til 1. divisjon i fjor, og har forsterket seg både på trener- og spillersiden. Sammen med Herulf og Kragerø er de blant favorittene i avdelingen.

– Det er en tøff ilddåp for oss, men hvis vi spiller som vi vet vi kan, har vi en fair sjanse mot dem.

– Vi skal i hvert fall ikke gi bort noe gratis, lover Tom Erik Hansen og Tommy Skjelstad.

Vestli IL Håndball herrer:

Siftet: 19. oktober 1972
Adresse: Karl Fossums vei 20
På nett: www.vestlihandball.no
Hjemmearena: Stovnerhallen
Tilskuerkapasitet: 1000
Trener: Tommy Skjelstad og Tom Erik O, Hansen
Støtteapparat: Tor Føyeland (oppmann) Stein Aarvik (teamkordinator) og Tove Veie(oppmann).
Sponsorer: MechTech AS, Grefsen Eiendom AS, ØdegaardDesign.com, Transmeca, IT grafisk, Aktiv, Grønvold Maskinservice, Comet Sport, Braa Invest AS og HMK buss.
Serie: 2. divisjon avd. 1
Målsetting: Topp 6
Serieåpning: 11. september mot Alta
Trenerens favoritter: Herulf og Kragerø

A-stallen 2016/17:
Keepere: Trym Nagell, Kenneth Arntzen og Atle Teigen.

Bakspillere: Max Dahl, Michael Rehnquist, Mathias Wold, Mikolaj Zakowski, Eirik Engelsen, Eirik Myking, Christoffer Loennecken og Anders Jørgensen.

Kantspillere: Jon Kristian Engebretsen, Emanuel Duarte, Marius Relte, Espen Vedal, Jonas Teigen, Magnus Sydtangen og Andreas Furuseth Opsahl.

Strekspillere: Martin Sandnes, Andre Jæger Walderhaug og Chris Inglingstad.

Spillertilgang (gammel klubb i parentes): Eirik Engelsen (Fjellhammer), Michael Rehnquist (Bjørndal), Mathias Wold (Fjellhammer), Mikolaj Zakowski (MVS Medex Olympia), Espen Vedal (ØIF Arendal), Magnus Sydtangen (Drammen HK), Andreas Furuseth Opsahl (Nordstrand) og Chris Inglingstad (Sandnes).

Spilleravgang (ny klubb/årsak i parentes): Tommy Skjelstad (trapper ned), Vidar Braathen (trapper ned), Fredrik Rønold (kroppen har fått nok) og Kyrre Solberg (kroppen har fått nok).

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!