Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

KLARE: Vestlis håndballherrer er klare for debutsesongen i 2. divisjon. Bak til venstre: Tor Føreland, Tom Erik Hansen og Tommy Skjelstad.
2. rekke: Oliver Granly, Michael Eriksen, Don Joakim Grønstad, Stein Nagell, Trym Nagell, Simen Haug, Glenn Fredrik Fleicher og Espen Grønvold. 3. rekke: Jonas Teigen, Andreas Furuseth Opsahl, Lars Ødegård, Eirik Myking, Daniel Horten og Emanuel Duarte. 4. rekke: Robin Lesniak, André Jæger Walderhaug, Eirik Engelsen, Michael Regnquist, Sebastian Frivik, Magnus Sydtangen, Max Dahl og Martin Sandnes.
5. rekke (foran): Atle Teigen, Lasse Grønstad, Jon Kristian Engebretsen, Thomas Pettersen, Christoffer Lonneckhen, Marius Relte, Chris Inglingstad, Mathias Wold og Kenneth Arntzen. Foto: Kay Grue Thorsen

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Skrevet av:

Oppdatert:
09.09.2016 kl 11:24

– Noen vil nok kalle oss bråkjekke eller si at vi har satt oss et hårete mål, men med den spillerstallen vi har til rådighet, og kompetansen som ligger i den, vil jeg faktisk si at vi har en mulighet til å levere i toppen av tabellen.

Vi er ikke favoritter, men vi er en av utfordrerne og kan skape litt baluba i toppsjiktet av vår avdeling, sier Tom Erik Hansen.

Han trener Vestlis håndballherrer sammen med Tommy Skjelstad. De har valgt å legge press på spillergruppa før sesongen braker løs til helgen.

– Vi tror vi leverer bedre med litt press på oss, og har som målsetting å etablere oss blant de seks beste. Med god flyt, og utløsning av den attraktive håndballen vi ønsker å spille i år, kan det hende at den målsettingen må og bør oppjusteres under marsjen.

– Vi gleder oss og ser fram til å komme i gang, sier duoen.

Meget bred stall

I Stovnerhallen er man ikke optimister uten grunn. Fjorårets tropp gjorde stort sett som de ville i 3. divisjon, og laget har gjennom både cup- og treningskamper vist at de henger godt med lag fra høyere divisjoner. I tillegg mener trenerduoen at de har fått samlet en stor og ivrig tropp med ferdighetene til å være med i toppen i årets sesong.

– Ser man på troppen vår, er det mange som vil si at vi er favoritter i avdelingen. Den er 2. divisjons bredeste, og den har veldig mange gode spillere og mye håndballkompetanse i seg.

– Ved skader blir ikke vi like hardt svekket som andre. Det er en klar fordel, sier Tom Erik Hansen og Tommy Skjelstad.

Overgangsvinnere?

Vestlis håndballherrer mistet noen rutinerte og viktige brikker etter fjorårets opprykk, men i løpet av sommeren har de både erstattet tapene og styrket stallen på de resterende plassene.

Det er ikke hvem som helst som har kommet inn dørene i Stovnerhallen. Vi vil faktisk kalle oss overgangsvinnere i 2. divisjon.

– Spillermaterialet som har kommet inn har hevet kvaliteten i stallen betraktelig. Det bugner over av talent i Stovnerhallen, sier Tom Erik Hansen og Tommy Skjelstad, som blant annet har hentet inn Chris André Inglingstad (toppscorer i 1. divisjon de siste sesongene), Michael Rehnquist (hærfører med enorm rutine og håndballforståelse), Inge Fundingsrud (venstrehendt bakspiller med bøttevis av erfaring og et sterkt skudd) og Eirik Engelsen (tidligere eliteseriespiller og muligens den spilleren i 2. divisjon som har høyest kapasitet).

Også ungt blod

Fjorårets yngre talenter, som imponerte i 3. divisjon, har blitt ett år eldre, og klubben har også hentet inn mer ungt blod.

– Ja, det har kommet inn noen unggutter som kan overraske i 2. divisjon. Først og fremst tenker vi på Mathias Wold, som er en høyrehendt venstre bakspiller med ekstrem fysikk.

– Han blir garantert en god forsterkning i tospann med unge Max Dahl.

– På kanten har vi to venstrehendte unggutter i Magnus Sydtangen som er tilbake i klubben etter én sesong i Drammen, og Andreas Opsahl Furuseth.

– I tillegg forventer vi at unggutta, som var med og bidro i fjor, tar ytterlige steg i år, sier trenerduoen.

Gir miljøet æren

Det er en egen drive i Vestli om dagen, og Skjelstad og Hansen tror det gode miljøet i klubben skal ha fortjenesten for det.

– Vi flyter på en bølge om dagen, og det gode miljøet er nøkkelfaktoren for det. Vi er alle en del av en utrolig artig reise, og vi er fremdeles ikke ferdig.

– Det er mange flere holdeplasser igjen for oss, sier de.

Miljøet i klubben har også vært avgjørende for alle forsterkningene i sommer.

– Ja, vi har ikke vært ute og jaktet noen av dem som har kommet inn. De har ramlet inn av seg selv og sklidd rett inn i miljøet samtidig som de selv har blitt miljøskapere. I tillegg til å ha gode håndballferdigheter er alle gutta gode personligheter og bidragsytere.

Flere av dem takket nei til spill både i Eliteserien og 1. divisjon for å være en del av dette miljøet. Det er utrolig artig å se, sier Tom Erik Hansen og Tommy Skjelstad.

Tøff nøtt i første kamp

– Er dere klare for Alta på søndag?

– Ja, vi er vel det. Optimalt sett skulle vi gjerne hatt to uker til på oss. Det lugger fremdeles litt i samhandlingen og bevegelsene, men det kommer seg. Vi kliner til fra starten uansett, sier trenerduoen.

– Hva tenkter dere om motstanderen?

– Alta er en tøff nøtt. De spilte kvalifisering om opprykk til 1. divisjon i fjor, og har forsterket seg både på trener- og spillersiden. Sammen med Herulf og Kragerø er de blant favorittene i avdelingen.

– Det er en tøff ilddåp for oss, men hvis vi spiller som vi vet vi kan, har vi en fair sjanse mot dem.

– Vi skal i hvert fall ikke gi bort noe gratis, lover Tom Erik Hansen og Tommy Skjelstad.

Vestli IL Håndball herrer:

Siftet: 19. oktober 1972
Adresse: Karl Fossums vei 20
På nett: www.vestlihandball.no
Hjemmearena: Stovnerhallen
Tilskuerkapasitet: 1000
Trener: Tommy Skjelstad og Tom Erik O, Hansen
Støtteapparat: Tor Føyeland (oppmann) Stein Aarvik (teamkordinator) og Tove Veie(oppmann).
Sponsorer: MechTech AS, Grefsen Eiendom AS, ØdegaardDesign.com, Transmeca, IT grafisk, Aktiv, Grønvold Maskinservice, Comet Sport, Braa Invest AS og HMK buss.
Serie: 2. divisjon avd. 1
Målsetting: Topp 6
Serieåpning: 11. september mot Alta
Trenerens favoritter: Herulf og Kragerø

A-stallen 2016/17:
Keepere: Trym Nagell, Kenneth Arntzen og Atle Teigen.

Bakspillere: Max Dahl, Michael Rehnquist, Mathias Wold, Mikolaj Zakowski, Eirik Engelsen, Eirik Myking, Christoffer Loennecken og Anders Jørgensen.

Kantspillere: Jon Kristian Engebretsen, Emanuel Duarte, Marius Relte, Espen Vedal, Jonas Teigen, Magnus Sydtangen og Andreas Furuseth Opsahl.

Strekspillere: Martin Sandnes, Andre Jæger Walderhaug og Chris Inglingstad.

Spillertilgang (gammel klubb i parentes): Eirik Engelsen (Fjellhammer), Michael Rehnquist (Bjørndal), Mathias Wold (Fjellhammer), Mikolaj Zakowski (MVS Medex Olympia), Espen Vedal (ØIF Arendal), Magnus Sydtangen (Drammen HK), Andreas Furuseth Opsahl (Nordstrand) og Chris Inglingstad (Sandnes).

Spilleravgang (ny klubb/årsak i parentes): Tommy Skjelstad (trapper ned), Vidar Braathen (trapper ned), Fredrik Rønold (kroppen har fått nok) og Kyrre Solberg (kroppen har fått nok).

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

 
Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Klare for semifinale

Klare for semifinale

Først ble Sogndal slått i torsdagens 1/8-delsfinale, før det var Åkra sin tur til å kjenne på musklene til det røde maskineriet. Klokken fem i ettermiddag spiller jentene semifinale mot Blindheim.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!