Vestli sterkest i snøføyka

Vestli sterkest i snøføyka

 

Vestli dro det lengste strået mot Hasle/ Løren i Vintercupens kvartfinale da kampen ble avviklet i snøføyka på lørdag. Dermed får fotballformann i Vestli, Kjell Kjepperud, opplevd drømmen om å møte Grorud i semifinalen.

Skrevet av:

For en sportsjournalist med forkjærlighet for fotball var ikke stiv kuling og snøvær nok til å holde seg unna da kvartfinalen mellom Vestli og Hasle/Løren i Gjelleråsens Vintercup ble spilt på lørdag. Med minner om en spennende og morsom fjorårsesong var det med spenning at årets første lokale fotballkamp ble fulgt fra sidelinjen.

Kampen var tett og jevn, men samtidig overraskende velspilt med tanke på forholdene.

Da Hasle/Lørens Ivar André Anderssen pådro seg et gult kort fra sin forsvarsposisjon var det som om fjorårssesongen aldri hadde stoppet. Resultatmessig ble det imidlertid annerledes. Hasle/Løren avsluttet fjorårsessongen med å slå Vestli 3-0, men i helgen måtte de se seg slått med 3-4. Dermed fikk Vestli-trener Knut Hebæk sin revansje etter å ha blitt bortvist fra Lørenbanen i fjorårssesongen, og fotballformann Kjell Kjepperud kunne juble høyt over semifinaleplass mot Grorud.

- Det var veldig moro at vi klarte å ta Hasle/Løren. Nå skal vi opp mot Grorud som jeg anser som et meget godt fotballag. Det skal bli artig å se hvordan vi ligger an, og hvordan vi står mot dem. Vinner vi den kampen så viser vi at uttalelsene våre om at vi satser ikke er noe hårete mål, sier Kjepperud.

Hasle/Lørens trener Kai Arild Lund tar Vestli-tapet med stor ro.

- Det var en treningskamp på et dårlig underlag hvor vi var best i 20 minutter, mens Vestli var best i resten av kampen. Verre enn det var det ikke, og for meg betyr ikke dette resultatet noe, sett i lys av hva vi stilte med, sier han.

- Har du dannet deg et inntrykk av hvordan dere ligger an foran sesongen?

- Det blir det samme svaret som i fjor, jeg har ikke peiling. Vi har uansett alle spillerne fra i fjor pluss Ivar André. Det ser brukbart ut bare folk starter å komme tilbake igjen. Jeg tipper vi stiller et brukbart lag til seriestarten, sier han.

 

Nok en Årvoll-smell

Grei hadde det også moro i lokaloppgjøret mot Årvoll i fjor høst. Det fikk de igjen da lagene møttes til en annen kvartfinale i Vintercupen. Grei gjorde kort prosess. Ledet 3-0 etter 20 minutter og vant komfortabelt 4-2. Dermed sikret de seg semifinaleplass mot Gjelleråsen.

- Med en heller tvilsom statistikk i treningskampene hittil i år, har Årvoll kommet litt tregt i gang med sesongoppkjøringen. Tap mot Gjelleråsen og Grorud, samt uavgjort mot Oppsal og nå et flaut lokaltap mot Grei, minner ikke om det Årvoll-laget vi så i store deler av fjorårssesongen.

Tar man med i betraktningen at laget også har kommet i en tilsynelatende meget tøff avdeling i årets sesong, skulle man tro laget er blitt svekket i løpet av vinteren.

Det er trener Glenn Andersen helt uenig i.

- Det er klart at et par av de spillerne vi har mistet, var viktige for oss, ikke minst fordi de ga oss rutine og erfaring, men på sikt ser dagens mannskap mer spennende ut enn på flere år, sier han.

For Årvoll er virkelig blitt en klubb for de unge. I treningskampene hittil i år har de brukt lag med en gjennomsnittsalder på rundt 20 år, og ser man på troppen i sin helhet vipper gjennomsnittet under 20 år. Andersens mannskap er dermed sannsynligvis det yngste 3. divisjonslaget i Groruddalen. Og sjefen selv mener det er positivt.

- Det er mange år siden vi kjempet i toppen av 2. divisjon, og det er viktig at man får inn nye type spillere etter hvert som årene går. Nå har vi et lag bestående av spillere som kan spille ball, og vi har også to nye svensker i tillegg til Anton Karlsson fra i fjor, som virkelig er venner med kula. Samtidig er det selvsagt viktig å ha noen eldre karer som drar lasset og tilfører den rutinen og erfaringen som er nødvendig, sier han.

De begynner det imidlertid å bli få av. Øyvind Glendrange har vært borte i lang tid, Thomas Amlie sliter med formen og Oliver Dimovski har slitt med sykdom. Amlie og Dimovski er imidlertid hundre prosent klare til sesongstart. Forhåpentligvis for Andersen.

- Den siste tids resultater har ikke vært imponerende?

- Nei, de har ikke det, men det er ikke nå det gjelder å vinne fotballkamper. Vi har mange gode spillere som trenger tid på å komme i form, og jeg er sikker på at vi ikke vil være noe dårligere i år enn i fjor. Heller tvert imot, selv om det plasseringsmessig kan bli tøft å gjennomføre en like god sesong som i fjor, med tanke på den harde avdelinga vi har havnet i, sier han.

Enkelt for Grorud

I den tredje kvartfinalen lekte Grorud seg til en 6-1 seier over Hadeland. Dermed blir det Grorud mot Vestli i den første semifinalen. Rommen var også i kvartfinalespill, og de møtte Gjelleråsen. Her endte det dessverre med et 2-3 tap for Rommen.

 

Siste nytt i Sport

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

 
Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

 
Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!