Vestli sterkest i snøføyka

Vestli sterkest i snøføyka

 

Vestli dro det lengste strået mot Hasle/ Løren i Vintercupens kvartfinale da kampen ble avviklet i snøføyka på lørdag. Dermed får fotballformann i Vestli, Kjell Kjepperud, opplevd drømmen om å møte Grorud i semifinalen.

For en sportsjournalist med forkjærlighet for fotball var ikke stiv kuling og snøvær nok til å holde seg unna da kvartfinalen mellom Vestli og Hasle/Løren i Gjelleråsens Vintercup ble spilt på lørdag. Med minner om en spennende og morsom fjorårsesong var det med spenning at årets første lokale fotballkamp ble fulgt fra sidelinjen.

Kampen var tett og jevn, men samtidig overraskende velspilt med tanke på forholdene.

Da Hasle/Lørens Ivar André Anderssen pådro seg et gult kort fra sin forsvarsposisjon var det som om fjorårssesongen aldri hadde stoppet. Resultatmessig ble det imidlertid annerledes. Hasle/Løren avsluttet fjorårsessongen med å slå Vestli 3-0, men i helgen måtte de se seg slått med 3-4. Dermed fikk Vestli-trener Knut Hebæk sin revansje etter å ha blitt bortvist fra Lørenbanen i fjorårssesongen, og fotballformann Kjell Kjepperud kunne juble høyt over semifinaleplass mot Grorud.

- Det var veldig moro at vi klarte å ta Hasle/Løren. Nå skal vi opp mot Grorud som jeg anser som et meget godt fotballag. Det skal bli artig å se hvordan vi ligger an, og hvordan vi står mot dem. Vinner vi den kampen så viser vi at uttalelsene våre om at vi satser ikke er noe hårete mål, sier Kjepperud.

Hasle/Lørens trener Kai Arild Lund tar Vestli-tapet med stor ro.

- Det var en treningskamp på et dårlig underlag hvor vi var best i 20 minutter, mens Vestli var best i resten av kampen. Verre enn det var det ikke, og for meg betyr ikke dette resultatet noe, sett i lys av hva vi stilte med, sier han.

- Har du dannet deg et inntrykk av hvordan dere ligger an foran sesongen?

- Det blir det samme svaret som i fjor, jeg har ikke peiling. Vi har uansett alle spillerne fra i fjor pluss Ivar André. Det ser brukbart ut bare folk starter å komme tilbake igjen. Jeg tipper vi stiller et brukbart lag til seriestarten, sier han.

 

Nok en Årvoll-smell

Grei hadde det også moro i lokaloppgjøret mot Årvoll i fjor høst. Det fikk de igjen da lagene møttes til en annen kvartfinale i Vintercupen. Grei gjorde kort prosess. Ledet 3-0 etter 20 minutter og vant komfortabelt 4-2. Dermed sikret de seg semifinaleplass mot Gjelleråsen.

- Med en heller tvilsom statistikk i treningskampene hittil i år, har Årvoll kommet litt tregt i gang med sesongoppkjøringen. Tap mot Gjelleråsen og Grorud, samt uavgjort mot Oppsal og nå et flaut lokaltap mot Grei, minner ikke om det Årvoll-laget vi så i store deler av fjorårssesongen.

Tar man med i betraktningen at laget også har kommet i en tilsynelatende meget tøff avdeling i årets sesong, skulle man tro laget er blitt svekket i løpet av vinteren.

Det er trener Glenn Andersen helt uenig i.

- Det er klart at et par av de spillerne vi har mistet, var viktige for oss, ikke minst fordi de ga oss rutine og erfaring, men på sikt ser dagens mannskap mer spennende ut enn på flere år, sier han.

For Årvoll er virkelig blitt en klubb for de unge. I treningskampene hittil i år har de brukt lag med en gjennomsnittsalder på rundt 20 år, og ser man på troppen i sin helhet vipper gjennomsnittet under 20 år. Andersens mannskap er dermed sannsynligvis det yngste 3. divisjonslaget i Groruddalen. Og sjefen selv mener det er positivt.

- Det er mange år siden vi kjempet i toppen av 2. divisjon, og det er viktig at man får inn nye type spillere etter hvert som årene går. Nå har vi et lag bestående av spillere som kan spille ball, og vi har også to nye svensker i tillegg til Anton Karlsson fra i fjor, som virkelig er venner med kula. Samtidig er det selvsagt viktig å ha noen eldre karer som drar lasset og tilfører den rutinen og erfaringen som er nødvendig, sier han.

De begynner det imidlertid å bli få av. Øyvind Glendrange har vært borte i lang tid, Thomas Amlie sliter med formen og Oliver Dimovski har slitt med sykdom. Amlie og Dimovski er imidlertid hundre prosent klare til sesongstart. Forhåpentligvis for Andersen.

- Den siste tids resultater har ikke vært imponerende?

- Nei, de har ikke det, men det er ikke nå det gjelder å vinne fotballkamper. Vi har mange gode spillere som trenger tid på å komme i form, og jeg er sikker på at vi ikke vil være noe dårligere i år enn i fjor. Heller tvert imot, selv om det plasseringsmessig kan bli tøft å gjennomføre en like god sesong som i fjor, med tanke på den harde avdelinga vi har havnet i, sier han.Enkelt for Grorud


I den tredje kvartfinalen lekte Grorud seg til en 6-1 seier over Hadeland. Dermed blir det Grorud mot Vestli i den første semifinalen. Rommen var også i kvartfinalespill, og de møtte Gjelleråsen. Her endte det dessverre med et 2-3 tap for Rommen.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!