Vestli sterkest i snøføyka

Vestli sterkest i snøføyka

 

Vestli dro det lengste strået mot Hasle/ Løren i Vintercupens kvartfinale da kampen ble avviklet i snøføyka på lørdag. Dermed får fotballformann i Vestli, Kjell Kjepperud, opplevd drømmen om å møte Grorud i semifinalen.

For en sportsjournalist med forkjærlighet for fotball var ikke stiv kuling og snøvær nok til å holde seg unna da kvartfinalen mellom Vestli og Hasle/Løren i Gjelleråsens Vintercup ble spilt på lørdag. Med minner om en spennende og morsom fjorårsesong var det med spenning at årets første lokale fotballkamp ble fulgt fra sidelinjen.

Kampen var tett og jevn, men samtidig overraskende velspilt med tanke på forholdene.

Da Hasle/Lørens Ivar André Anderssen pådro seg et gult kort fra sin forsvarsposisjon var det som om fjorårssesongen aldri hadde stoppet. Resultatmessig ble det imidlertid annerledes. Hasle/Løren avsluttet fjorårsessongen med å slå Vestli 3-0, men i helgen måtte de se seg slått med 3-4. Dermed fikk Vestli-trener Knut Hebæk sin revansje etter å ha blitt bortvist fra Lørenbanen i fjorårssesongen, og fotballformann Kjell Kjepperud kunne juble høyt over semifinaleplass mot Grorud.

- Det var veldig moro at vi klarte å ta Hasle/Løren. Nå skal vi opp mot Grorud som jeg anser som et meget godt fotballag. Det skal bli artig å se hvordan vi ligger an, og hvordan vi står mot dem. Vinner vi den kampen så viser vi at uttalelsene våre om at vi satser ikke er noe hårete mål, sier Kjepperud.

Hasle/Lørens trener Kai Arild Lund tar Vestli-tapet med stor ro.

- Det var en treningskamp på et dårlig underlag hvor vi var best i 20 minutter, mens Vestli var best i resten av kampen. Verre enn det var det ikke, og for meg betyr ikke dette resultatet noe, sett i lys av hva vi stilte med, sier han.

- Har du dannet deg et inntrykk av hvordan dere ligger an foran sesongen?

- Det blir det samme svaret som i fjor, jeg har ikke peiling. Vi har uansett alle spillerne fra i fjor pluss Ivar André. Det ser brukbart ut bare folk starter å komme tilbake igjen. Jeg tipper vi stiller et brukbart lag til seriestarten, sier han.

 

Nok en Årvoll-smell

Grei hadde det også moro i lokaloppgjøret mot Årvoll i fjor høst. Det fikk de igjen da lagene møttes til en annen kvartfinale i Vintercupen. Grei gjorde kort prosess. Ledet 3-0 etter 20 minutter og vant komfortabelt 4-2. Dermed sikret de seg semifinaleplass mot Gjelleråsen.

- Med en heller tvilsom statistikk i treningskampene hittil i år, har Årvoll kommet litt tregt i gang med sesongoppkjøringen. Tap mot Gjelleråsen og Grorud, samt uavgjort mot Oppsal og nå et flaut lokaltap mot Grei, minner ikke om det Årvoll-laget vi så i store deler av fjorårssesongen.

Tar man med i betraktningen at laget også har kommet i en tilsynelatende meget tøff avdeling i årets sesong, skulle man tro laget er blitt svekket i løpet av vinteren.

Det er trener Glenn Andersen helt uenig i.

- Det er klart at et par av de spillerne vi har mistet, var viktige for oss, ikke minst fordi de ga oss rutine og erfaring, men på sikt ser dagens mannskap mer spennende ut enn på flere år, sier han.

For Årvoll er virkelig blitt en klubb for de unge. I treningskampene hittil i år har de brukt lag med en gjennomsnittsalder på rundt 20 år, og ser man på troppen i sin helhet vipper gjennomsnittet under 20 år. Andersens mannskap er dermed sannsynligvis det yngste 3. divisjonslaget i Groruddalen. Og sjefen selv mener det er positivt.

- Det er mange år siden vi kjempet i toppen av 2. divisjon, og det er viktig at man får inn nye type spillere etter hvert som årene går. Nå har vi et lag bestående av spillere som kan spille ball, og vi har også to nye svensker i tillegg til Anton Karlsson fra i fjor, som virkelig er venner med kula. Samtidig er det selvsagt viktig å ha noen eldre karer som drar lasset og tilfører den rutinen og erfaringen som er nødvendig, sier han.

De begynner det imidlertid å bli få av. Øyvind Glendrange har vært borte i lang tid, Thomas Amlie sliter med formen og Oliver Dimovski har slitt med sykdom. Amlie og Dimovski er imidlertid hundre prosent klare til sesongstart. Forhåpentligvis for Andersen.

- Den siste tids resultater har ikke vært imponerende?

- Nei, de har ikke det, men det er ikke nå det gjelder å vinne fotballkamper. Vi har mange gode spillere som trenger tid på å komme i form, og jeg er sikker på at vi ikke vil være noe dårligere i år enn i fjor. Heller tvert imot, selv om det plasseringsmessig kan bli tøft å gjennomføre en like god sesong som i fjor, med tanke på den harde avdelinga vi har havnet i, sier han.

Enkelt for Grorud

I den tredje kvartfinalen lekte Grorud seg til en 6-1 seier over Hadeland. Dermed blir det Grorud mot Vestli i den første semifinalen. Rommen var også i kvartfinalespill, og de møtte Gjelleråsen. Her endte det dessverre med et 2-3 tap for Rommen.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.