Vestli-veteraner med smalahove til førjulsmiddag

Vestli-veteraner med smalahove til førjulsmiddag

 

For tredje året på rad arrangerte oldermannsligaen i Vestli sin tradisjonelle førjulsmiddag med smalahove på menyen. - Det smaker godt.

Tekst:

Publisert:

@font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

Det sier i hvert fall presidenten i oldermannsligaen, Lasse Elton. 

Han brukte flere timer på onsdag til å tilberede den for mange oppsiktsvekkende retten. Den årlige middagen fant sted i klubbhuset til Vestli som ligger på Jesperud.

- Jeg skal innrømme at ikke alle i oldermannsligaen er like villig til å stille opp til denne middagen. Det er derfor vi hvert år har med oss noen gjester, forteller Elton.

 

Som pinnekjøtt

Smalahove er en rett med lange tradisjoner på vestlandet der man har måttet utnytte all mat på dyrene. Tidligere var retten regnet som hverdagskost og ble spist med surmelk eller saft til. I dag blir smalahove brukt som festmåltid. Sauen blir slaktet og svidd for å få vekk all ulla. Hodet legges deretter i vann til neste dag for så å saltes et par dager. Deretter kokes den og serveres. Særlig fettlaget rundt ørene, rundt øynene og tungen regnes som delikatesser på et smalahove. For oss som aldri har smakt matretten, kan Elton forsikre om at det smaker bedre enn det ser ut til.

- Det minner veldig om pinnekjøtt, men smalahove er litt mildere i smaken. Vi har samme tilbehøret til, forklarer han. 

Elton var mannen som dro i gang denne tradisjonen fordi han har familie fra Voss - der det arrangeres konkurranser i smalahovespising. 

- Det er svært velsmakende, forsikrer han og smiler.

 

10 år med verv

Ikke hvem som helst kan bli med i den prestisjetunge oldermannsligaen. Det krever at man har hatt et verv i Vestli IL i minimum 10 år. I ligaen er det i øyeblikket 21 medlemmer.

- Her har du folk med lang fartstid i klubben, forteller Elton.

Flere av medlemmene i oldermannsligaen var også med på å bygge Jesperud klubbhus og det rommet de nyter smalahove.

Alderen til tross har fremdeles store deler av oldermannsligaen innflytelse i Vestli-styret. 12 av 18 plasser i styret er besatt av medlemmer i oldermannsligaen. 

- Det er prestisje å få være med her, ler Elton.

 - Har smalahove-tradisjonen kommet for å bli?

- Med så mye godt humør så blir nok ikke dette siste gangen. Det virker som folk koser seg her. Dette er et årlig høydepunkt for oss, avslutter Elton.

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.