Vestli-veteraner med smalahove til førjulsmiddag

Vestli-veteraner med smalahove til førjulsmiddag

 

For tredje året på rad arrangerte oldermannsligaen i Vestli sin tradisjonelle førjulsmiddag med smalahove på menyen. - Det smaker godt.

Skrevet av:

@font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

Det sier i hvert fall presidenten i oldermannsligaen, Lasse Elton. 

Han brukte flere timer på onsdag til å tilberede den for mange oppsiktsvekkende retten. Den årlige middagen fant sted i klubbhuset til Vestli som ligger på Jesperud.

- Jeg skal innrømme at ikke alle i oldermannsligaen er like villig til å stille opp til denne middagen. Det er derfor vi hvert år har med oss noen gjester, forteller Elton.

 

Som pinnekjøtt

Smalahove er en rett med lange tradisjoner på vestlandet der man har måttet utnytte all mat på dyrene. Tidligere var retten regnet som hverdagskost og ble spist med surmelk eller saft til. I dag blir smalahove brukt som festmåltid. Sauen blir slaktet og svidd for å få vekk all ulla. Hodet legges deretter i vann til neste dag for så å saltes et par dager. Deretter kokes den og serveres. Særlig fettlaget rundt ørene, rundt øynene og tungen regnes som delikatesser på et smalahove. For oss som aldri har smakt matretten, kan Elton forsikre om at det smaker bedre enn det ser ut til.

- Det minner veldig om pinnekjøtt, men smalahove er litt mildere i smaken. Vi har samme tilbehøret til, forklarer han. 

Elton var mannen som dro i gang denne tradisjonen fordi han har familie fra Voss - der det arrangeres konkurranser i smalahovespising. 

- Det er svært velsmakende, forsikrer han og smiler.

 

10 år med verv

Ikke hvem som helst kan bli med i den prestisjetunge oldermannsligaen. Det krever at man har hatt et verv i Vestli IL i minimum 10 år. I ligaen er det i øyeblikket 21 medlemmer.

- Her har du folk med lang fartstid i klubben, forteller Elton.

Flere av medlemmene i oldermannsligaen var også med på å bygge Jesperud klubbhus og det rommet de nyter smalahove.

Alderen til tross har fremdeles store deler av oldermannsligaen innflytelse i Vestli-styret. 12 av 18 plasser i styret er besatt av medlemmer i oldermannsligaen. 

- Det er prestisje å få være med her, ler Elton.

 - Har smalahove-tradisjonen kommet for å bli?

- Med så mye godt humør så blir nok ikke dette siste gangen. Det virker som folk koser seg her. Dette er et årlig høydepunkt for oss, avslutter Elton.

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!