Vestli-veteraner med smalahove til førjulsmiddag

Vestli-veteraner med smalahove til førjulsmiddag

 

For tredje året på rad arrangerte oldermannsligaen i Vestli sin tradisjonelle førjulsmiddag med smalahove på menyen. - Det smaker godt.

Skrevet av:

@font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

Det sier i hvert fall presidenten i oldermannsligaen, Lasse Elton. 

Han brukte flere timer på onsdag til å tilberede den for mange oppsiktsvekkende retten. Den årlige middagen fant sted i klubbhuset til Vestli som ligger på Jesperud.

- Jeg skal innrømme at ikke alle i oldermannsligaen er like villig til å stille opp til denne middagen. Det er derfor vi hvert år har med oss noen gjester, forteller Elton.

 

Som pinnekjøtt

Smalahove er en rett med lange tradisjoner på vestlandet der man har måttet utnytte all mat på dyrene. Tidligere var retten regnet som hverdagskost og ble spist med surmelk eller saft til. I dag blir smalahove brukt som festmåltid. Sauen blir slaktet og svidd for å få vekk all ulla. Hodet legges deretter i vann til neste dag for så å saltes et par dager. Deretter kokes den og serveres. Særlig fettlaget rundt ørene, rundt øynene og tungen regnes som delikatesser på et smalahove. For oss som aldri har smakt matretten, kan Elton forsikre om at det smaker bedre enn det ser ut til.

- Det minner veldig om pinnekjøtt, men smalahove er litt mildere i smaken. Vi har samme tilbehøret til, forklarer han. 

Elton var mannen som dro i gang denne tradisjonen fordi han har familie fra Voss - der det arrangeres konkurranser i smalahovespising. 

- Det er svært velsmakende, forsikrer han og smiler.

 

10 år med verv

Ikke hvem som helst kan bli med i den prestisjetunge oldermannsligaen. Det krever at man har hatt et verv i Vestli IL i minimum 10 år. I ligaen er det i øyeblikket 21 medlemmer.

- Her har du folk med lang fartstid i klubben, forteller Elton.

Flere av medlemmene i oldermannsligaen var også med på å bygge Jesperud klubbhus og det rommet de nyter smalahove.

Alderen til tross har fremdeles store deler av oldermannsligaen innflytelse i Vestli-styret. 12 av 18 plasser i styret er besatt av medlemmer i oldermannsligaen. 

- Det er prestisje å få være med her, ler Elton.

 - Har smalahove-tradisjonen kommet for å bli?

- Med så mye godt humør så blir nok ikke dette siste gangen. Det virker som folk koser seg her. Dette er et årlig høydepunkt for oss, avslutter Elton.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!