ANNONSE

Vestli-veteraner med smalahove til førjulsmiddag

Vestli-veteraner med smalahove til førjulsmiddag

 

For tredje året på rad arrangerte oldermannsligaen i Vestli sin tradisjonelle førjulsmiddag med smalahove på menyen. - Det smaker godt.

Tekst:

Publisert:

@font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

Det sier i hvert fall presidenten i oldermannsligaen, Lasse Elton. 

Han brukte flere timer på onsdag til å tilberede den for mange oppsiktsvekkende retten. Den årlige middagen fant sted i klubbhuset til Vestli som ligger på Jesperud.

- Jeg skal innrømme at ikke alle i oldermannsligaen er like villig til å stille opp til denne middagen. Det er derfor vi hvert år har med oss noen gjester, forteller Elton.

 

Som pinnekjøtt

Smalahove er en rett med lange tradisjoner på vestlandet der man har måttet utnytte all mat på dyrene. Tidligere var retten regnet som hverdagskost og ble spist med surmelk eller saft til. I dag blir smalahove brukt som festmåltid. Sauen blir slaktet og svidd for å få vekk all ulla. Hodet legges deretter i vann til neste dag for så å saltes et par dager. Deretter kokes den og serveres. Særlig fettlaget rundt ørene, rundt øynene og tungen regnes som delikatesser på et smalahove. For oss som aldri har smakt matretten, kan Elton forsikre om at det smaker bedre enn det ser ut til.

- Det minner veldig om pinnekjøtt, men smalahove er litt mildere i smaken. Vi har samme tilbehøret til, forklarer han. 

Elton var mannen som dro i gang denne tradisjonen fordi han har familie fra Voss - der det arrangeres konkurranser i smalahovespising. 

- Det er svært velsmakende, forsikrer han og smiler.

 

10 år med verv

Ikke hvem som helst kan bli med i den prestisjetunge oldermannsligaen. Det krever at man har hatt et verv i Vestli IL i minimum 10 år. I ligaen er det i øyeblikket 21 medlemmer.

- Her har du folk med lang fartstid i klubben, forteller Elton.

Flere av medlemmene i oldermannsligaen var også med på å bygge Jesperud klubbhus og det rommet de nyter smalahove.

Alderen til tross har fremdeles store deler av oldermannsligaen innflytelse i Vestli-styret. 12 av 18 plasser i styret er besatt av medlemmer i oldermannsligaen. 

- Det er prestisje å få være med her, ler Elton.

 - Har smalahove-tradisjonen kommet for å bli?

- Med så mye godt humør så blir nok ikke dette siste gangen. Det virker som folk koser seg her. Dette er et årlig høydepunkt for oss, avslutter Elton.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE