Vestli-veteraner med smalahove til førjulsmiddag

Vestli-veteraner med smalahove til førjulsmiddag

 

For tredje året på rad arrangerte oldermannsligaen i Vestli sin tradisjonelle førjulsmiddag med smalahove på menyen. - Det smaker godt.

Skrevet av:

@font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

Det sier i hvert fall presidenten i oldermannsligaen, Lasse Elton. 

Han brukte flere timer på onsdag til å tilberede den for mange oppsiktsvekkende retten. Den årlige middagen fant sted i klubbhuset til Vestli som ligger på Jesperud.

- Jeg skal innrømme at ikke alle i oldermannsligaen er like villig til å stille opp til denne middagen. Det er derfor vi hvert år har med oss noen gjester, forteller Elton.

 

Som pinnekjøtt

Smalahove er en rett med lange tradisjoner på vestlandet der man har måttet utnytte all mat på dyrene. Tidligere var retten regnet som hverdagskost og ble spist med surmelk eller saft til. I dag blir smalahove brukt som festmåltid. Sauen blir slaktet og svidd for å få vekk all ulla. Hodet legges deretter i vann til neste dag for så å saltes et par dager. Deretter kokes den og serveres. Særlig fettlaget rundt ørene, rundt øynene og tungen regnes som delikatesser på et smalahove. For oss som aldri har smakt matretten, kan Elton forsikre om at det smaker bedre enn det ser ut til.

- Det minner veldig om pinnekjøtt, men smalahove er litt mildere i smaken. Vi har samme tilbehøret til, forklarer han. 

Elton var mannen som dro i gang denne tradisjonen fordi han har familie fra Voss - der det arrangeres konkurranser i smalahovespising. 

- Det er svært velsmakende, forsikrer han og smiler.

 

10 år med verv

Ikke hvem som helst kan bli med i den prestisjetunge oldermannsligaen. Det krever at man har hatt et verv i Vestli IL i minimum 10 år. I ligaen er det i øyeblikket 21 medlemmer.

- Her har du folk med lang fartstid i klubben, forteller Elton.

Flere av medlemmene i oldermannsligaen var også med på å bygge Jesperud klubbhus og det rommet de nyter smalahove.

Alderen til tross har fremdeles store deler av oldermannsligaen innflytelse i Vestli-styret. 12 av 18 plasser i styret er besatt av medlemmer i oldermannsligaen. 

- Det er prestisje å få være med her, ler Elton.

 - Har smalahove-tradisjonen kommet for å bli?

- Med så mye godt humør så blir nok ikke dette siste gangen. Det virker som folk koser seg her. Dette er et årlig høydepunkt for oss, avslutter Elton.

Siste nytt i Sport

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!