Kampen om Stovner:

Vestli ville mest

Vestli ville mest

STANSET ROMMEN: – Denne matchen vant vi på innsatsen, konkluderte Vestli-sjef Roy-Petter Ingand.

Rommen gikk ut høyt før sesongen, mens Vestli såvidt beholdt plassen i fjorårets 4. divisjon. Likevel var det de grønnkledde som gikk seirende ut av årets første lokalderby.

Sesongåpningen i 4. divisjon klemte like gjerne til med et lokalderby med stor L: Kampen om Stovner. I løpet av vinteren hadde Rommen hentet inn nytt trenerteam og en haug nye spillere. Vestli på sin side fikk vite at de beholdt plassen i divisjonen et par uker før seriestart. Når romsingene i tillegg har hatt et godt tak på naboene de siste kampene, måtte de tåle et favorittstempel i første serierunde. Men da sesongen ble sparket i gang fikk alle en solid påminnelse om at derbyer lever sitt eget liv, og Vestli hadde ingen planer om å gi fra seg noen poeng på eget gress.

Fotball i april

Den første halve omgangen på Jesperudjordet viste samtidig at det er forskjell på vintertrening og seriespill. Ingen av lagene hadde fininnstilt verken finter eller pasningsfot, og duellspillet ble avgjørende for at Vestli etter hvert tilrev seg et lite initiativ. Spesielt midtstopper Hasan Bircan storkoste seg i vårsola, i luftdueller mot kjappe, men små, Rommen-spisser.

– Vi har latt Hasan hvile i to måneder, bare så han kunne være klar til å holde ut i 90 minutter mot Rommen, ler Vestli-sjef Roy-Petter Ingand.

Duellstyrken til Bircan inspirerte tydeligvis Vestli-spillerne, for etter 27 minutter var Haroon Shoaib frampå sammen med resten av laget på en dødball. Litt klabb, babb og kriging senere lå ballen i Rommen-målet, og Vestli kunne slippe jubelen løs. Det var nok ikke det flotteste målet som blir scoret på Jesperud i år, men det spilte ingen rolle for de mørkegrønne.

Røde Rommen

Rommen-trener Kjell Sverre Hansen Wold var ikke spesielt fornøyd med det han så de første 45 minuttene på Jesperud.

– Helt håpløs første omgang, så vi måtte gjøre noen taktiske endringer for å få litt tak på midtbanen.

Og det virket å gjøre susen, for Rommen var det klart beste laget de første 30 minuttene av omgangen. Men Vestli holdt brukbart unna bakover, og det var langt mellom de virkelig store sjansene. Eller som Roy-Petter Ingand sier det: – Tror ingen av keeperne fikk strekk denne lørdagen.

Akkurat da Rommen skulle sette inn sluttspurten skjedde det skjebnesvangre. En ellers god Kasper Amdal fikk sitt andre gule for dagen, og Rommen måtte avslutte med ti mann.

Det ga litt arbeidsro for Vestli, som styrte 1-0-båten trygt i land.

Les hele saken, og alt om resten av fotballrunden i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen, eller i vår eAvis.

Siste nytt i Sport

Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

 
Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

Lærer bort selvforsvar - der folk er

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.

Grorud går for gull!

Etter omleggingen av seriesystemet er konkurransen i PostNord-ligaen hardere enn noensinne. Det skremmer imidlertid ikke Groruds fotballherrer. De er klare i sin tale og går for gull og opprykk til OBOS-ligaen.