Veteranenes aften

Veteranenes aften

SØLVREVEN: Tommy Skjelstad ble Vestlis toppscorer med syv kasser. Foto: Bjørn Moe

Vestlis håndballherrer, med flere «gamle» helter i fokus, filleristet sine argeste serierivaler i Stovnerhallen på lørdag.

– Veldig morsomt å få lov til å leke seg sånn. Lillehammer virket helt handlingslammet. Da var det bare for en småtjukk sølvrev som meg å hente fram noen varianter fra verktøyskuffen og ha det litt moro utpå der. Det ble en morsom lek, i hvert fall for oss i grønt, ler Tommy Skjelstad.

43-åringen fikk spilletid utover i kampen og ble Vestlis toppscorer med syv kasser da groruddølene banket opprykksrivalene fra Lillehammer i Stovnerhallen på lørdag.

Med finter, humor og småskitne triks gjorde Vestli og Skjelstad akkurat som de ville med gjestene.

– Gutta var grisegode fra starten av kampen og avgjorde egentlig tidlig. Dermed ble det tid for leking for noen av oss ordentlig gamle gutta. Vi fikk det lett da Lillehammer var helt utkjørt, sier Tommy Skjelstad.

Full kontroll

Han var ikke den eneste veteranen som skinte på lørdag. Bakover fortjener keeper og banens bestemann Kenneth Arntzen velfortjent ros. Det på tross av at enkelte anonyme kilder innad i laget mener han hadde stått som en sil dersom de hadde sluppet til Lillehammer på langskudd framfor på strek.

Foran keeper-esset var Kyrre Solberg brutal mot alt det Lillehammer kom med. En forsvarssjef med stor s. Framover på banen danset Anders Jørgensen ballett og trakk konstant på seg to spillere. Dette åpnet opp rommet for Vestli som ledet 6-3 etter åtte minutter. Da tok bortelaget timeout, og to minutter senere sto det 8-3. Trenden fortsatte fram til pausen hvor Vestli ledet komfortabelt 17-9.

Publikumsfrieri

Groruddølene leverte varene i den andre omgangen også, og bød opp med gladhåndball, fine kombinasjoner og bunnsolid forsvarsspill. Ekstra moro var det å se Marius Relte tilbake i aksjon igjen. Fyren, som ikke har annet enn toppgir å løpe på, og som spiller som en kamikaze-pilot på fylla, scoret seks ganger.

Kveldens siste mål, en flott flyver, ble også det vakreste for de 300 frammøtte tilskuerne denne kvelden.

– Det var tydelig at publikum satte pris på det de så på lørdag. Vi spilte morsom håndball. Det var moro å få vise seg fram, sier Tommy Skjelstad etter 31-20-seieren.

Godt fornøyd

Trener Tom Erik Hansen var godt fornøyd med prestasjonene i kampen.

– Det beste vi har prestert denne sesongen. Utrolig morsomt å få det ut i det som var toppkampen mot vår argeste opprykksrival, sier han.

Hansen mener Vestli hadde full kontroll på det hele.

– Ja, vi spilte dem rett og slett ut av hallen. De var ikke i nærheten. Vi var bedre i alle ledd. Når vi får ut potensialet vårt er det ingen i 3. divisjon som kan stoppe oss, sier han.

– Og så var de de gamle gutta som sto mest fram?

– Det er ofte slik at de står fram i de største kampene. Keeper Kenneth sto helt fantastisk, og jeg vil berømme 6-0-forsvaret med Kyrre i front. De gjorde en fantastisk jobb. Defensiv særklasse, sier Hansen.

– Hva synes du om toppscoreren din?

– At Tommy ble toppscorer er litt tilfeldig. Han trivdes godt utover i andre omgang da han fikk spille håndball i sitt eget tempo og ta mange avslutninger. Uansett er det gøy å se en så rutinert spiller med så mye idrettsglede, sier Hansen.

– Ikke avgjort

Vestli ligger med det på andreplass i 3. divisjon, avd. 2. Groruddølene har 15 poeng og ligger fire poeng bak Lillehammer som har to kamper mer spilt. Rask matematikk forteller dermed at Vestli rykker opp dersom de vinner sine resterende kamper.

– Det stemmer, men med ett tap eller én uavgjort er det vi som er bak igjen. Vi har ikke råd til å bli for selvsikre og slippe oss ned. Selv om vi har posisjonert oss godt for et opprykk, er ingenting avgjort ennå, sier trener Tom Erik Hansen.

God nok psyke?

Han vet det er nok kvalitet i laget til å vinne de resterende syv kampene med god margin, men er redd for psyken til spillerne sine.

– Når vi er mentalt pålogget og spiller på vårt beste, er det ingen i denne avdelingen som er i nærheten av oss. Dessverre er det ikke alltid vi har med oss hodet. Det har vi også sett eksempler på denne sesongen.

– Vi er nødt til å være skjerpet i alle de siste matchene før vi kan juble, sier Hansen.

Håndball, 3. div., avd.2, herrer:

Vestli - LFH09 31-20 (17-9)

Stovnerhallen

Tislkuere: cirka 300

Dommere: Svein Tore Knudsmoen og Morten Olafsen

Vestlis lag (mål i parentes): Dag Kenneth Arntzen, Trym Nagell, Martin Sandnes (1), Max Dahl (2), Lasse Grønstad, Marius Relte (6), Tommy Skjelstad (7), Emanuel Duarte (2), Anders Jørgensen (4), Vidar Braathen (5), Christofer Loennechen (3), Jon Kristian Engebretsen (1) og Kyrre Solberg.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!