Veteranenes aften

Veteranenes aften

SØLVREVEN: Tommy Skjelstad ble Vestlis toppscorer med syv kasser. Foto: Bjørn Moe

Vestlis håndballherrer, med flere «gamle» helter i fokus, filleristet sine argeste serierivaler i Stovnerhallen på lørdag.

Skrevet av:

– Veldig morsomt å få lov til å leke seg sånn. Lillehammer virket helt handlingslammet. Da var det bare for en småtjukk sølvrev som meg å hente fram noen varianter fra verktøyskuffen og ha det litt moro utpå der. Det ble en morsom lek, i hvert fall for oss i grønt, ler Tommy Skjelstad.

43-åringen fikk spilletid utover i kampen og ble Vestlis toppscorer med syv kasser da groruddølene banket opprykksrivalene fra Lillehammer i Stovnerhallen på lørdag.

Med finter, humor og småskitne triks gjorde Vestli og Skjelstad akkurat som de ville med gjestene.

– Gutta var grisegode fra starten av kampen og avgjorde egentlig tidlig. Dermed ble det tid for leking for noen av oss ordentlig gamle gutta. Vi fikk det lett da Lillehammer var helt utkjørt, sier Tommy Skjelstad.

Full kontroll

Han var ikke den eneste veteranen som skinte på lørdag. Bakover fortjener keeper og banens bestemann Kenneth Arntzen velfortjent ros. Det på tross av at enkelte anonyme kilder innad i laget mener han hadde stått som en sil dersom de hadde sluppet til Lillehammer på langskudd framfor på strek.

Foran keeper-esset var Kyrre Solberg brutal mot alt det Lillehammer kom med. En forsvarssjef med stor s. Framover på banen danset Anders Jørgensen ballett og trakk konstant på seg to spillere. Dette åpnet opp rommet for Vestli som ledet 6-3 etter åtte minutter. Da tok bortelaget timeout, og to minutter senere sto det 8-3. Trenden fortsatte fram til pausen hvor Vestli ledet komfortabelt 17-9.

Publikumsfrieri

Groruddølene leverte varene i den andre omgangen også, og bød opp med gladhåndball, fine kombinasjoner og bunnsolid forsvarsspill. Ekstra moro var det å se Marius Relte tilbake i aksjon igjen. Fyren, som ikke har annet enn toppgir å løpe på, og som spiller som en kamikaze-pilot på fylla, scoret seks ganger.

Kveldens siste mål, en flott flyver, ble også det vakreste for de 300 frammøtte tilskuerne denne kvelden.

– Det var tydelig at publikum satte pris på det de så på lørdag. Vi spilte morsom håndball. Det var moro å få vise seg fram, sier Tommy Skjelstad etter 31-20-seieren.

Godt fornøyd

Trener Tom Erik Hansen var godt fornøyd med prestasjonene i kampen.

– Det beste vi har prestert denne sesongen. Utrolig morsomt å få det ut i det som var toppkampen mot vår argeste opprykksrival, sier han.

Hansen mener Vestli hadde full kontroll på det hele.

– Ja, vi spilte dem rett og slett ut av hallen. De var ikke i nærheten. Vi var bedre i alle ledd. Når vi får ut potensialet vårt er det ingen i 3. divisjon som kan stoppe oss, sier han.

– Og så var de de gamle gutta som sto mest fram?

– Det er ofte slik at de står fram i de største kampene. Keeper Kenneth sto helt fantastisk, og jeg vil berømme 6-0-forsvaret med Kyrre i front. De gjorde en fantastisk jobb. Defensiv særklasse, sier Hansen.

– Hva synes du om toppscoreren din?

– At Tommy ble toppscorer er litt tilfeldig. Han trivdes godt utover i andre omgang da han fikk spille håndball i sitt eget tempo og ta mange avslutninger. Uansett er det gøy å se en så rutinert spiller med så mye idrettsglede, sier Hansen.

– Ikke avgjort

Vestli ligger med det på andreplass i 3. divisjon, avd. 2. Groruddølene har 15 poeng og ligger fire poeng bak Lillehammer som har to kamper mer spilt. Rask matematikk forteller dermed at Vestli rykker opp dersom de vinner sine resterende kamper.

– Det stemmer, men med ett tap eller én uavgjort er det vi som er bak igjen. Vi har ikke råd til å bli for selvsikre og slippe oss ned. Selv om vi har posisjonert oss godt for et opprykk, er ingenting avgjort ennå, sier trener Tom Erik Hansen.

God nok psyke?

Han vet det er nok kvalitet i laget til å vinne de resterende syv kampene med god margin, men er redd for psyken til spillerne sine.

– Når vi er mentalt pålogget og spiller på vårt beste, er det ingen i denne avdelingen som er i nærheten av oss. Dessverre er det ikke alltid vi har med oss hodet. Det har vi også sett eksempler på denne sesongen.

– Vi er nødt til å være skjerpet i alle de siste matchene før vi kan juble, sier Hansen.

Håndball, 3. div., avd.2, herrer:

Vestli - LFH09 31-20 (17-9)

Stovnerhallen

Tislkuere: cirka 300

Dommere: Svein Tore Knudsmoen og Morten Olafsen

Vestlis lag (mål i parentes): Dag Kenneth Arntzen, Trym Nagell, Martin Sandnes (1), Max Dahl (2), Lasse Grønstad, Marius Relte (6), Tommy Skjelstad (7), Emanuel Duarte (2), Anders Jørgensen (4), Vidar Braathen (5), Christofer Loennechen (3), Jon Kristian Engebretsen (1) og Kyrre Solberg.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!