- Vi heier på «modell-Ine»

- Vi heier på «modell-Ine»

 

Full støtte da Frøken Norge-semi­finalisten Ine Drikakisi arrangerte håndballskole på Ellingsrud.

Skrevet av:

 

- Alle semifinalistene i Frøken Norge har fått en valgfri oppgave som kan føre oss direkte til finalen. Vi har frie tøyler, og målet er å samle inn mest mulig penger til Redd Barna, sier Ine Drikakisi.

Høybråten-jenta har flere ganger vært med på sportssidene her i avisen. Som håndballspiller utmerket hun seg både i Høybråten, Vestli og ikke minst på Ellingsruds J90-lag.

Nå var hun var tilbake tilbake på «hjemmebane» for å løse sin oppgave til konkurransen.

- Jeg måtte være litt kreativ og komme opp med en idé der jeg fikk brukt talentet mitt. Derfor valgte jeg å arrangere en håndballskole på Ellingsrud. Alle som deltar betaler 100 kroner som går til Redd Barna, sier hun.

 

- Kjempegøy

Da Akers Avis Groruddalen besøkte hallen var det fullt liv. Nærmere 40 barn mellom 7-13 år fulgte nøye med da Frøken Norge-kandidaten viste dem håndballtriks. Beundringen var stor.

- Ine er veldig snill mot oss. Hun leker og gjør sånn at vi lærer fortere. Vi synes det er kjempegøy med håndball, og dette er en av de morsomste skolene vi har vært på, sier Saga, Veronika, Kelly og Dior.

De har også fått med seg at pengene går til Redd Barna.

- Det er kjempegøy at vi samler inn penger til de fattige barna som det er synd på. Det er også kult at vi som barn kan være med å hjelpe andre barn, sier de.

- Vet dere hva slags konkurranse Ine er med i?

- Vi er ikke helt sikre. Vi er her mest for håndballen vi, fniser de.

- Hun er med i Frøken Norge.

- Åja, men det må jo bare bli Ine. Hun er kjempepen og snill. Vi heier på henne og håper hun vinner. Vi håper også hun lager flere håndballskoler for oss, sier de.

Senere på kvelden ble det også håndballturnering for de eldste. Her hadde flere av dalens håndballelskere meldt seg på. Totalt sett sier Drikakisi seg godt fornøyd med kvelden.

- Vi samlet inn nesten 5000 kroner. Det er ikke så verst på en kveld med hånballmoro. Jeg synes det er hyggelig at så mange har vært positive til dette, og vært sporty nok til å delta. Moro at håndballmiljøet vil bidra, sier hun

 

Drømmer om New York

Thomas Sigolsen var treneren til Ine Drikakisi i Ellingsrud. Han syntes prosjektet hennes var et godt valg.

- Jeg synes det er et kjempetiltak. Det er moro at håndballen kan bli brukt til noe slikt. Dessuten synes jeg det var en god idé å la barn delta i aktivitet for å samle inn penger til andre barn. Jeg kjenner jo Ine fra før, og hun er et godt forbilde for disse ungene, sier Sigolsen.

- Hva er hun best som? Modell eller håndballspiller?

- Hehe, det er det vanskelig for meg å svare på, men jeg vet hun kunne blitt en veldig god håndballspiller. Likevel ønsker jeg at hun lykkes med modellkarrieren. Det hadde vært gøy hvis hun fikk det til, og moro at Groruddalen har med noen i den leiren også, sier han.

Skal vi tro Drikakisi ligger ikke en håndballkarriere nærmest i drømmene akkurat for øyeblikket.

- Nei, nå er fokuset på jobb og modell. Den store drømmen er å flytte til New York og leve modellivet på heltid, sier hun.

- Er det ikke hipt nok på Høybråten?

- Hehe, nå har jeg akkurat flyttet til byen, men jo jeg savner Høybråten. Det er et perfekt sted hvor barna mine kan vokse opp den dagen de kommer, men foreløpig ligger tankene i New York, ler hun.

 

Herlig tiltak

Oppgaven med å samle inn penger til Redd Barna var frivillig for alle de 20 semifinalistene. En jury vil etter hvert bedømme både beløp og initiativet til alle deltakerne som valgte å være med.

I Frøken Norge er det en ikke ukjent herremann som sitter bak spakene og arrangerer. Paradise Hotel-deltaker og Hasle/Løren-back Daniel Hamnes synes Ine Drikakisis løsning på prosjektet var god.

- Det er jo helt glimrende. Et kjempeinitiativ som jeg likte veldig godt. Veldig ofte ser vi at mange av jentene faller i de samme fellene, men her høres det ut som Ine har løst oppgaven på en kreativ og morsom måte. Vi liker veldig godt når jentene bruker noen av sine egne evner og egenskaper til å løse oppgavene,  sier Hamnes.

- Hva kan du som om Ines sjanser?

- Jeg sitter ikke i noen jury, og er nøytal i forhold til det. Det jeg kan si er at standaren blant de 20 jentene som er igjen er meget høy. Jeg kan også si at Ine har vist et veldig stort engasjement så langt i konkurransen og at det hjelper når juryen skal gjøre sin helheltlige vurdering, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!