- Vi heier på «modell-Ine»

- Vi heier på «modell-Ine»

 

Full støtte da Frøken Norge-semi­finalisten Ine Drikakisi arrangerte håndballskole på Ellingsrud.

 

- Alle semifinalistene i Frøken Norge har fått en valgfri oppgave som kan føre oss direkte til finalen. Vi har frie tøyler, og målet er å samle inn mest mulig penger til Redd Barna, sier Ine Drikakisi.

Høybråten-jenta har flere ganger vært med på sportssidene her i avisen. Som håndballspiller utmerket hun seg både i Høybråten, Vestli og ikke minst på Ellingsruds J90-lag.

Nå var hun var tilbake tilbake på «hjemmebane» for å løse sin oppgave til konkurransen.

- Jeg måtte være litt kreativ og komme opp med en idé der jeg fikk brukt talentet mitt. Derfor valgte jeg å arrangere en håndballskole på Ellingsrud. Alle som deltar betaler 100 kroner som går til Redd Barna, sier hun.

 

- Kjempegøy

Da Akers Avis Groruddalen besøkte hallen var det fullt liv. Nærmere 40 barn mellom 7-13 år fulgte nøye med da Frøken Norge-kandidaten viste dem håndballtriks. Beundringen var stor.

- Ine er veldig snill mot oss. Hun leker og gjør sånn at vi lærer fortere. Vi synes det er kjempegøy med håndball, og dette er en av de morsomste skolene vi har vært på, sier Saga, Veronika, Kelly og Dior.

De har også fått med seg at pengene går til Redd Barna.

- Det er kjempegøy at vi samler inn penger til de fattige barna som det er synd på. Det er også kult at vi som barn kan være med å hjelpe andre barn, sier de.

- Vet dere hva slags konkurranse Ine er med i?

- Vi er ikke helt sikre. Vi er her mest for håndballen vi, fniser de.

- Hun er med i Frøken Norge.

- Åja, men det må jo bare bli Ine. Hun er kjempepen og snill. Vi heier på henne og håper hun vinner. Vi håper også hun lager flere håndballskoler for oss, sier de.

Senere på kvelden ble det også håndballturnering for de eldste. Her hadde flere av dalens håndballelskere meldt seg på. Totalt sett sier Drikakisi seg godt fornøyd med kvelden.

- Vi samlet inn nesten 5000 kroner. Det er ikke så verst på en kveld med hånballmoro. Jeg synes det er hyggelig at så mange har vært positive til dette, og vært sporty nok til å delta. Moro at håndballmiljøet vil bidra, sier hun

 

Drømmer om New York

Thomas Sigolsen var treneren til Ine Drikakisi i Ellingsrud. Han syntes prosjektet hennes var et godt valg.

- Jeg synes det er et kjempetiltak. Det er moro at håndballen kan bli brukt til noe slikt. Dessuten synes jeg det var en god idé å la barn delta i aktivitet for å samle inn penger til andre barn. Jeg kjenner jo Ine fra før, og hun er et godt forbilde for disse ungene, sier Sigolsen.

- Hva er hun best som? Modell eller håndballspiller?

- Hehe, det er det vanskelig for meg å svare på, men jeg vet hun kunne blitt en veldig god håndballspiller. Likevel ønsker jeg at hun lykkes med modellkarrieren. Det hadde vært gøy hvis hun fikk det til, og moro at Groruddalen har med noen i den leiren også, sier han.

Skal vi tro Drikakisi ligger ikke en håndballkarriere nærmest i drømmene akkurat for øyeblikket.

- Nei, nå er fokuset på jobb og modell. Den store drømmen er å flytte til New York og leve modellivet på heltid, sier hun.

- Er det ikke hipt nok på Høybråten?

- Hehe, nå har jeg akkurat flyttet til byen, men jo jeg savner Høybråten. Det er et perfekt sted hvor barna mine kan vokse opp den dagen de kommer, men foreløpig ligger tankene i New York, ler hun.

 

Herlig tiltak

Oppgaven med å samle inn penger til Redd Barna var frivillig for alle de 20 semifinalistene. En jury vil etter hvert bedømme både beløp og initiativet til alle deltakerne som valgte å være med.

I Frøken Norge er det en ikke ukjent herremann som sitter bak spakene og arrangerer. Paradise Hotel-deltaker og Hasle/Løren-back Daniel Hamnes synes Ine Drikakisis løsning på prosjektet var god.

- Det er jo helt glimrende. Et kjempeinitiativ som jeg likte veldig godt. Veldig ofte ser vi at mange av jentene faller i de samme fellene, men her høres det ut som Ine har løst oppgaven på en kreativ og morsom måte. Vi liker veldig godt når jentene bruker noen av sine egne evner og egenskaper til å løse oppgavene,  sier Hamnes.

- Hva kan du som om Ines sjanser?

- Jeg sitter ikke i noen jury, og er nøytal i forhold til det. Det jeg kan si er at standaren blant de 20 jentene som er igjen er meget høy. Jeg kan også si at Ine har vist et veldig stort engasjement så langt i konkurransen og at det hjelper når juryen skal gjøre sin helheltlige vurdering, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!