VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

FORUMSAGAEN ENDELIG AVKLART: NÂ er alt på plass, og fra og med 28. januar skal Vålerenga Ishockey spille sine hjemmekamper i Furuset Forum.

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Skrevet av:

Oppdatert:
16.01.2017 kl 11:44

Da Klanen og VIF sa farvel til Jordal Amfi forrige lørdag, hersket det ingen tvil om hvor «Iskrigerne» skulle spille hjemmekampene sine den kommende halvannen sesongen.

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) bekreftet foran 5000 tilskuere at Furuset Forum skal huse VIF Hockey frem til nye Jordal står klar i 2018. Det samme sastyreleder i VIF Hockey, Gunnar Thøgersen til Tv2 samme dag.

– Det er viktig for Vålerenga at det blir i Furuset Forum.

På VIF Hockey sine hjemmesider er tonen klar.

–Vi sees til kamp i Furuset Forum den 28. januar. Da møter vi Kongsvinger Knights, skriver klubben.

Etter at siste nachspiel er ferdig på Jordal Amfi, bekrefter Thøgersen ovenfor Akers Avis Groruddalen at VIF skal spille kampene sine i Forum. Det samme gjør daglig leder i Furuset IF, Vidar Noreng:

– Nå er alt ok, sier han til avisen.

– Oslo Kommune og Bymiljøetaten skal leie Furuset Forum av Furuset Idrettsforening for at Vålerenga skal få spille sine hjemmekamper i Get-ligaen.

Frem og tilbake

Den siste fartsdumpen i Forum-sagaen, som nå er avklart, var da byrådet rett før jul plutselig slapp nyheten om at VIF skulle spille i Manglerudhallen.

Nå, drøye tre uker senere, er man endelig i mål, og Vålerenga Hockey sier de er glade for at man ble enige om å returnere til den opprinnelige avtalen om Furuset Forum.
Ideen om Manglerudhallen var riktignok ikke helt ny, for allerede i mars sto valget mellom de to hallene.

Gjennom sommeren og høsten var både VIF og Furuset enige om at Forum skulle være vertskap for «Iskrigerne», før altså byrådet kom med den overraskende meldingen om at valget falt på Manglerud.

Nå skal imidlertid alle floker være løst, og Vålerenga Ishockey spiller sine resterende hjemmekamper denne sesongen, samt hele sesongen 2017/18, i Furuset Forum.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!