VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

FORUMSAGAEN ENDELIG AVKLART: NÂ er alt på plass, og fra og med 28. januar skal Vålerenga Ishockey spille sine hjemmekamper i Furuset Forum.

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.01.2017 kl 11:44

Da Klanen og VIF sa farvel til Jordal Amfi forrige lørdag, hersket det ingen tvil om hvor «Iskrigerne» skulle spille hjemmekampene sine den kommende halvannen sesongen.

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) bekreftet foran 5000 tilskuere at Furuset Forum skal huse VIF Hockey frem til nye Jordal står klar i 2018. Det samme sastyreleder i VIF Hockey, Gunnar Thøgersen til Tv2 samme dag.

– Det er viktig for Vålerenga at det blir i Furuset Forum.

På VIF Hockey sine hjemmesider er tonen klar.

–Vi sees til kamp i Furuset Forum den 28. januar. Da møter vi Kongsvinger Knights, skriver klubben.

Etter at siste nachspiel er ferdig på Jordal Amfi, bekrefter Thøgersen ovenfor Akers Avis Groruddalen at VIF skal spille kampene sine i Forum. Det samme gjør daglig leder i Furuset IF, Vidar Noreng:

– Nå er alt ok, sier han til avisen.

– Oslo Kommune og Bymiljøetaten skal leie Furuset Forum av Furuset Idrettsforening for at Vålerenga skal få spille sine hjemmekamper i Get-ligaen.

Frem og tilbake

Den siste fartsdumpen i Forum-sagaen, som nå er avklart, var da byrådet rett før jul plutselig slapp nyheten om at VIF skulle spille i Manglerudhallen.

Nå, drøye tre uker senere, er man endelig i mål, og Vålerenga Hockey sier de er glade for at man ble enige om å returnere til den opprinnelige avtalen om Furuset Forum.
Ideen om Manglerudhallen var riktignok ikke helt ny, for allerede i mars sto valget mellom de to hallene.

Gjennom sommeren og høsten var både VIF og Furuset enige om at Forum skulle være vertskap for «Iskrigerne», før altså byrådet kom med den overraskende meldingen om at valget falt på Manglerud.

Nå skal imidlertid alle floker være løst, og Vålerenga Ishockey spiller sine resterende hjemmekamper denne sesongen, samt hele sesongen 2017/18, i Furuset Forum.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.