Gull på borte- og hjemmebane

Viktors supersesong

Viktors supersesong

GOD SESONG: Med lomma full av medaljer og et nyfødt barn kan Viktor Sinding-Larsen se tilbake på tidenes barmarkssesong. Her sammen kona Linn Beate. Foto: Kay Grue Thorsen

Mens kona Linn Beate bar fram familiens siste tilskudd, Gustav, sto hundekjører Viktor Sinding-Larsen fritt til å bruke de hundene han ville. Resultatet ble medaljer både i NM, SM, Skandivanisk mesterskap og EM.

Skrevet av:

– Så bra har jeg aldri gjort det. Det har vært en spinnvill sesong med oppturer hele veien. Utrolig morsomt. Tvilsomt om det kommer en sånn gullsesong en gang til, sier Viktor Sinding-Larsen.

Vi møtte han, kona Linn Beate (som vanligvis er en like aktiv utøver) og to av hundene i deres hjem i Brobekkveien på Lunden.

Stemningen var god, og den ble enda bedre da vi startet å snakke om årets barmarkssesong hvor Viktor har gått fra triumf til triumf.

– Jeg har ikke sett så mye til han denne sesongen, men han har alltid vært blid når han har kommet hjem. Tydelig at det har gått veien, sier Linn Beate, som ikke har konkurrert i år siden hun har vært gravid.

Tidlige tegn

Allerede i starten av september så Viktor tegn til at det ville bli en bra sesong. Han deltok i diverse småløp, og så at hundene hans hadde et vanvittig potensial.

Mistanken om at dette kunne bli en bra sesong ble bekreftet under det åpne svenske mesterskapet, hvor Viktor kom i mål til en overlegen seier i sykling med hunden «Saga».

– Det er alltid gøy å slå svenskene, og spesielt på deres egen hjemmebane. Vi hadde full klaff begge dagene, og hundene overbeviste stort. Vi tok ikke engang ut alt av dem, sier Viktor Sinding-Larsen.

I tospann gikk det nesten like bra, og det ble en andreplass.

Gull på dårlig dag

Foran NM var Viktor en av favorittene i sykling, men han følte selv at han ikke hadde dagen.

– Det gikk ikke bra. Jeg slet med mindre gode utøvere foran meg og tapte tid på forbikjøringer, sier han.

Likevel gikk det veien. Viktor kom i mål sammen med hunden «Saga» med god margin foran andreplassen og innkasserte sitt første NM-gull siden 2010.

– Herlig å ta NM-gull igjen. Det har irritert meg at det har vært litt stang ut de siste årene, sier Årvoll-mannen.

Flere NM-medaljer

I tospann med «Troika» og «Helle» var målet en topp 5-plassering. Det skulle gå mye bedre enn som så. Trioen ga alt de kunne, og havnet sekunder bak gullet. Sølvet ble imidlertid sikret med sekunder ned til tredjeplassen.

– Her overrasket vi mange i hundekjørermiljøet. At to så små, unge tisper skulle klare å hevde seg så sterkt var overraskende for alle. Meg inkludert, sier Viktor Sinding-Larsen.

Det skulle også bli mer sølv i NM. Viktor stilte nemlig opp i snøreløpsklassen med sin gamle makker «Zabel» som har vært med på mye moro før. De ble nummmer to.

– Det er vemodig at han har blitt så gammel, men han er like klar når han står på startstreken nå som da han var yngre. Moro at de klarte å få en ny medalje sammen. Det viser at «Zabel» fremdeles har litt krutt i seg, selv om vi primært bruker han som lærermester og støtte til de yngre hundene i dag, sier Linn Beate, som fulgte konkurransen.

Viktor stilte også opp i klassen sparkesykkel. Der ble det en sjetteplass.

Dobbelt opp

Det var litt mer prestisje i årets NM enn vanlig. Dette året hadde man nemlig lagt sammen skandinavisk mesterskap og NM. Med andre ord tok Viktor Sinding-Larsen også ett gull og to sølv i skandinavisk denne sesongen.

– Helt greit å doble opp på den måten. Normalt pleier de mesterskapene å være atskilt. Neste år blir de det igjen. Da skal skandinavisk mesterskap gå i Finland, sier Viktor.

Topp tre i adelskalenderen

Etter resultatene i NM fikk Viktor også en ny gladmelding. Han hadde klatret opp på tredjeplass i den norske adelskalenderen for hundekjørere. En meget sterk prestasjon av en som bruker så få hunder. Konkurrentene er ofte folk med dobbelt så mange hunder å velge mellom.

– Det er ikke kvantitet, men kvalitet det kommer an på. Vi legger ned utrolig mye tid i hundene våre, og tar alle forholdsregler for at de skal prestere best mulig under konkurranse. Det har blitt en livsstil for oss, som vi trives med, sier Viktor og Linn Beate Sinding-Larsen.

Rakk EM

Sesongens store høydepunkt var likevel for en måneds tid siden. Da var det EM i Frankrike som sto for tur, men Viktor var ikke sikker på om han fikk være med.

– Det var hektiske tider. Linn Beate skulle føde, og jeg kunne ikke dra nedover hvis ikke barnet kom tidsnok. Vi satte en deadline til søndag, og heldigvis ble Gustav født den dagen, ler Viktor.

Med en nyfødt unge trygt hjemme i Brobekkveien, satte Viktor seg i bilen med svigerfar og kjørte ned til Paris på to dager for at hundene skulle akklimatisere seg.

– Oppkjøringen til mesterskapet ble alt annet enn bra, i hvert fall for min del. Jeg fikk ikke trent slik jeg burde, men bestemte meg for å satse og kline til, sier Viktor.

Stafett-bronse

Det gjorde han lurt i. Første gren i EM var stafett (løping, sykling og tospann) med det norske laget, sammen med Ann Elisabeth Ohlstad og Lena Boysen Hillestad og deres hunder. Viktor tok løpsetappen og vekslet som nummer tre. Den posisjonen beholdt laget til mål. Tsjekkia vant, mens Sveits kom på andreplass etter en spurt mot Norge.

– Veldig morsomt å ta medalje med et norsk lag. Det smakte godt, oppsummerer Sinding-Larsen.

Sikret sølvet

Det skulle imidlertid bli mer å juble for. I sykling leverte Viktor en meget bra førstedag sammen med «Saga», og lå som nummer to - 10 sekunder bak gullet. Likevel var han bare et halvt sekund fra bronseplassen.

På den andre dagen tok han inn ekstremt mye på starten og var bare to sekunder unna gullet på siste sekundering. Likevel måtte han strekke våpen mot polakken som ledet og endte seks sekunder bak i mål.

– Ingen var raskere enn oss på den siste dagen. Polakken var det lite å få gjort med, men han ble nervøs. Vi er veldig fornøyd med sølvet, sier Sinding-Larsen som også ble beste norske i tospann med en fjerdeplass.

VM neste

Nå ser Viktor Sinding-Larsen fram til vintersesongen. VM er det store målet.

– I år skal VM gå i Tyskland, og det er bare tre norske som får plass i mesterskapet.

– I vintersesongen er det tradisjonelt de skandinaviske landene som gjør det best.

– Kommer jeg med, har jeg en mulighet til å gjøre det stort. Jeg har i hvert fall den fordelen at Linn Beate ikke skal konkurrere i vinter heller. Dermed har jeg også fus på hvilke hunder jeg skal bruke, ler Viktor Sinding-Larsen.

– Denne vinteren får han styre som han vil, men jeg gleder meg til å begynne å trene igjen. Da skal vi bli to om hvilke hunder vi skal bruke, advarer Linn Beate.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!