Gull på borte- og hjemmebane

Viktors supersesong

Viktors supersesong

GOD SESONG: Med lomma full av medaljer og et nyfødt barn kan Viktor Sinding-Larsen se tilbake på tidenes barmarkssesong. Her sammen kona Linn Beate. Foto: Kay Grue Thorsen

Mens kona Linn Beate bar fram familiens siste tilskudd, Gustav, sto hundekjører Viktor Sinding-Larsen fritt til å bruke de hundene han ville. Resultatet ble medaljer både i NM, SM, Skandivanisk mesterskap og EM.

– Så bra har jeg aldri gjort det. Det har vært en spinnvill sesong med oppturer hele veien. Utrolig morsomt. Tvilsomt om det kommer en sånn gullsesong en gang til, sier Viktor Sinding-Larsen.

Vi møtte han, kona Linn Beate (som vanligvis er en like aktiv utøver) og to av hundene i deres hjem i Brobekkveien på Lunden.

Stemningen var god, og den ble enda bedre da vi startet å snakke om årets barmarkssesong hvor Viktor har gått fra triumf til triumf.

– Jeg har ikke sett så mye til han denne sesongen, men han har alltid vært blid når han har kommet hjem. Tydelig at det har gått veien, sier Linn Beate, som ikke har konkurrert i år siden hun har vært gravid.

Tidlige tegn

Allerede i starten av september så Viktor tegn til at det ville bli en bra sesong. Han deltok i diverse småløp, og så at hundene hans hadde et vanvittig potensial.

Mistanken om at dette kunne bli en bra sesong ble bekreftet under det åpne svenske mesterskapet, hvor Viktor kom i mål til en overlegen seier i sykling med hunden «Saga».

– Det er alltid gøy å slå svenskene, og spesielt på deres egen hjemmebane. Vi hadde full klaff begge dagene, og hundene overbeviste stort. Vi tok ikke engang ut alt av dem, sier Viktor Sinding-Larsen.

I tospann gikk det nesten like bra, og det ble en andreplass.

Gull på dårlig dag

Foran NM var Viktor en av favorittene i sykling, men han følte selv at han ikke hadde dagen.

– Det gikk ikke bra. Jeg slet med mindre gode utøvere foran meg og tapte tid på forbikjøringer, sier han.

Likevel gikk det veien. Viktor kom i mål sammen med hunden «Saga» med god margin foran andreplassen og innkasserte sitt første NM-gull siden 2010.

– Herlig å ta NM-gull igjen. Det har irritert meg at det har vært litt stang ut de siste årene, sier Årvoll-mannen.

Flere NM-medaljer

I tospann med «Troika» og «Helle» var målet en topp 5-plassering. Det skulle gå mye bedre enn som så. Trioen ga alt de kunne, og havnet sekunder bak gullet. Sølvet ble imidlertid sikret med sekunder ned til tredjeplassen.

– Her overrasket vi mange i hundekjørermiljøet. At to så små, unge tisper skulle klare å hevde seg så sterkt var overraskende for alle. Meg inkludert, sier Viktor Sinding-Larsen.

Det skulle også bli mer sølv i NM. Viktor stilte nemlig opp i snøreløpsklassen med sin gamle makker «Zabel» som har vært med på mye moro før. De ble nummmer to.

– Det er vemodig at han har blitt så gammel, men han er like klar når han står på startstreken nå som da han var yngre. Moro at de klarte å få en ny medalje sammen. Det viser at «Zabel» fremdeles har litt krutt i seg, selv om vi primært bruker han som lærermester og støtte til de yngre hundene i dag, sier Linn Beate, som fulgte konkurransen.

Viktor stilte også opp i klassen sparkesykkel. Der ble det en sjetteplass.

Dobbelt opp

Det var litt mer prestisje i årets NM enn vanlig. Dette året hadde man nemlig lagt sammen skandinavisk mesterskap og NM. Med andre ord tok Viktor Sinding-Larsen også ett gull og to sølv i skandinavisk denne sesongen.

– Helt greit å doble opp på den måten. Normalt pleier de mesterskapene å være atskilt. Neste år blir de det igjen. Da skal skandinavisk mesterskap gå i Finland, sier Viktor.

Topp tre i adelskalenderen

Etter resultatene i NM fikk Viktor også en ny gladmelding. Han hadde klatret opp på tredjeplass i den norske adelskalenderen for hundekjørere. En meget sterk prestasjon av en som bruker så få hunder. Konkurrentene er ofte folk med dobbelt så mange hunder å velge mellom.

– Det er ikke kvantitet, men kvalitet det kommer an på. Vi legger ned utrolig mye tid i hundene våre, og tar alle forholdsregler for at de skal prestere best mulig under konkurranse. Det har blitt en livsstil for oss, som vi trives med, sier Viktor og Linn Beate Sinding-Larsen.

Rakk EM

Sesongens store høydepunkt var likevel for en måneds tid siden. Da var det EM i Frankrike som sto for tur, men Viktor var ikke sikker på om han fikk være med.

– Det var hektiske tider. Linn Beate skulle føde, og jeg kunne ikke dra nedover hvis ikke barnet kom tidsnok. Vi satte en deadline til søndag, og heldigvis ble Gustav født den dagen, ler Viktor.

Med en nyfødt unge trygt hjemme i Brobekkveien, satte Viktor seg i bilen med svigerfar og kjørte ned til Paris på to dager for at hundene skulle akklimatisere seg.

– Oppkjøringen til mesterskapet ble alt annet enn bra, i hvert fall for min del. Jeg fikk ikke trent slik jeg burde, men bestemte meg for å satse og kline til, sier Viktor.

Stafett-bronse

Det gjorde han lurt i. Første gren i EM var stafett (løping, sykling og tospann) med det norske laget, sammen med Ann Elisabeth Ohlstad og Lena Boysen Hillestad og deres hunder. Viktor tok løpsetappen og vekslet som nummer tre. Den posisjonen beholdt laget til mål. Tsjekkia vant, mens Sveits kom på andreplass etter en spurt mot Norge.

– Veldig morsomt å ta medalje med et norsk lag. Det smakte godt, oppsummerer Sinding-Larsen.

Sikret sølvet

Det skulle imidlertid bli mer å juble for. I sykling leverte Viktor en meget bra førstedag sammen med «Saga», og lå som nummer to - 10 sekunder bak gullet. Likevel var han bare et halvt sekund fra bronseplassen.

På den andre dagen tok han inn ekstremt mye på starten og var bare to sekunder unna gullet på siste sekundering. Likevel måtte han strekke våpen mot polakken som ledet og endte seks sekunder bak i mål.

– Ingen var raskere enn oss på den siste dagen. Polakken var det lite å få gjort med, men han ble nervøs. Vi er veldig fornøyd med sølvet, sier Sinding-Larsen som også ble beste norske i tospann med en fjerdeplass.

VM neste

Nå ser Viktor Sinding-Larsen fram til vintersesongen. VM er det store målet.

– I år skal VM gå i Tyskland, og det er bare tre norske som får plass i mesterskapet.

– I vintersesongen er det tradisjonelt de skandinaviske landene som gjør det best.

– Kommer jeg med, har jeg en mulighet til å gjøre det stort. Jeg har i hvert fall den fordelen at Linn Beate ikke skal konkurrere i vinter heller. Dermed har jeg også fus på hvilke hunder jeg skal bruke, ler Viktor Sinding-Larsen.

– Denne vinteren får han styre som han vil, men jeg gleder meg til å begynne å trene igjen. Da skal vi bli to om hvilke hunder vi skal bruke, advarer Linn Beate.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!