Villsvin og O-løp i Napoleons skoger

Villsvin og O-løp i Napoleons skoger

 

Først høres bare trampene mot skogbunnen. Vi rekker å tenke at lyden blir sterkere. Så ser vi dem. Åtte-ni villsvin som på grisevis beveger seg det beina klarer. De krysser stien på klossete, men effektivt vis. Så er de borte, bare noen meter fra oss.

Like bak kommer Lillomarka Orienteringslags nyervervelse, Jonas Juveli.

- Jeg skvatt litt da de kom i mot og krysset rett foran meg. Men villsvinene var nok reddest, smiler 19-åringen.

I løpet av sju vinterferiedager blir det mange møter med villsvin for Lillomarkas juniorer i områdene ved Fontainebleau, en times kjøring sør for Paris.

Skogene der Napoleons menn jaktet hjort og villsvin for snaue 200 år siden, byr ikke bare de 16 juniorene fra Lillomarka på rikt dyreliv, men også variert terreng og spennende kart.

Viktig trivsel

- Forenkling, sier Vidar Benjaminsen.

- Se etter «fyrtårnene». Detaljene i terrenget som er enkle å se.

Nå står O-lagets sportssjef der i kald fransk februarsol og gjentar oppgavene løperne skal jobbe med. Øktene er planlagt i forkant. Løperne vet hva de skal fokusere på.

Lillomarka Orienteringslag har kanskje landets mest spennende ungdomsgjeng og er en klubb med ambisjoner. Gjengen på til sammen 20 har reist til Frankrike for å bli bedre o-løpere - og for å bygge team, vise at det sosiale, trivselen og miljøet i gjengen er en viktig faktor på den sportslige veien videre.

Alternativ 7-kamp

- Dame? Bryster! Rudi Olsen nærmest roper ordene mot lagkameratene på «The Incredible» som står rett foran ham å gjør merkelige bevegelser. Tida går og mimekonkurransen går ikke helt etter planen for tremannslaget. Men innsatsen og iveren er stor.

7-kampen med en lagkonkurranse hver kveld, ga uvante utfordringer. Miming var ikke den verste.

Før siste øvelse - miniskiløp på vintergrått gress, ligger tre lag helt likt. At det blir «Dovendyrene» med Siv Bøyum, Reidun Ødegård og Gaute Hallan Steiwer som går først over mållinja, skyldes ikke først og fremst Gautes kolbøtter, men like mye at utfordrerne på sjarmøretappen, Fredrik Rosenberg og David Gottfridsson, sliter med utstyrsproblemer. Men 7-kampmesterene jubler selvsagt som om det var VM.

Testløp

Ti økter på kart får gjengen med seg. Også et testløp der David Gottfridsson viser favorittene Jonas Juveli og Gaute Hallan Steiwer at han skal bli å regne med ut over sesongen.

At sølvjenta fra junior-VM, Kine Hallan Steiwer, er raskest av damene er ingen overraskelse, men Siri Vilberg følger hakk i hæl og kan fortsette fremgangen etter sist høsts 4. plass i NM.

En flott gjeng

I morgenrushet inn mot flyplassen Orly sitter Vidar Benjaminsen bak rattet i en av leiebilene.

Kvelden før, under avslutningsmiddagen på pizzarestauranten i knøttlille Bois le Roi, der LOL-gjengen bodde, har han rost og skrytt av gruppa.

Han kjenner det på seg. Han vet det. Samlingen har vært vellykket - både treningsmessig og sosialt.

- En flott gjeng.

Det var det han sa kvelden før.

Inni hodet har han allerede planene om neste vinters samling.

KOJ

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.