Villsvin og O-løp i Napoleons skoger

Villsvin og O-løp i Napoleons skoger

 

Først høres bare trampene mot skogbunnen. Vi rekker å tenke at lyden blir sterkere. Så ser vi dem. Åtte-ni villsvin som på grisevis beveger seg det beina klarer. De krysser stien på klossete, men effektivt vis. Så er de borte, bare noen meter fra oss.

Skrevet av:

Like bak kommer Lillomarka Orienteringslags nyervervelse, Jonas Juveli.

- Jeg skvatt litt da de kom i mot og krysset rett foran meg. Men villsvinene var nok reddest, smiler 19-åringen.

I løpet av sju vinterferiedager blir det mange møter med villsvin for Lillomarkas juniorer i områdene ved Fontainebleau, en times kjøring sør for Paris.

Skogene der Napoleons menn jaktet hjort og villsvin for snaue 200 år siden, byr ikke bare de 16 juniorene fra Lillomarka på rikt dyreliv, men også variert terreng og spennende kart.

Viktig trivsel

- Forenkling, sier Vidar Benjaminsen.

- Se etter «fyrtårnene». Detaljene i terrenget som er enkle å se.

Nå står O-lagets sportssjef der i kald fransk februarsol og gjentar oppgavene løperne skal jobbe med. Øktene er planlagt i forkant. Løperne vet hva de skal fokusere på.

Lillomarka Orienteringslag har kanskje landets mest spennende ungdomsgjeng og er en klubb med ambisjoner. Gjengen på til sammen 20 har reist til Frankrike for å bli bedre o-løpere - og for å bygge team, vise at det sosiale, trivselen og miljøet i gjengen er en viktig faktor på den sportslige veien videre.

Alternativ 7-kamp

- Dame? Bryster! Rudi Olsen nærmest roper ordene mot lagkameratene på «The Incredible» som står rett foran ham å gjør merkelige bevegelser. Tida går og mimekonkurransen går ikke helt etter planen for tremannslaget. Men innsatsen og iveren er stor.

7-kampen med en lagkonkurranse hver kveld, ga uvante utfordringer. Miming var ikke den verste.

Før siste øvelse - miniskiløp på vintergrått gress, ligger tre lag helt likt. At det blir «Dovendyrene» med Siv Bøyum, Reidun Ødegård og Gaute Hallan Steiwer som går først over mållinja, skyldes ikke først og fremst Gautes kolbøtter, men like mye at utfordrerne på sjarmøretappen, Fredrik Rosenberg og David Gottfridsson, sliter med utstyrsproblemer. Men 7-kampmesterene jubler selvsagt som om det var VM.

Testløp

Ti økter på kart får gjengen med seg. Også et testløp der David Gottfridsson viser favorittene Jonas Juveli og Gaute Hallan Steiwer at han skal bli å regne med ut over sesongen.

At sølvjenta fra junior-VM, Kine Hallan Steiwer, er raskest av damene er ingen overraskelse, men Siri Vilberg følger hakk i hæl og kan fortsette fremgangen etter sist høsts 4. plass i NM.

En flott gjeng

I morgenrushet inn mot flyplassen Orly sitter Vidar Benjaminsen bak rattet i en av leiebilene.

Kvelden før, under avslutningsmiddagen på pizzarestauranten i knøttlille Bois le Roi, der LOL-gjengen bodde, har han rost og skrytt av gruppa.

Han kjenner det på seg. Han vet det. Samlingen har vært vellykket - både treningsmessig og sosialt.

- En flott gjeng.

Det var det han sa kvelden før.

Inni hodet har han allerede planene om neste vinters samling.

KOJ

Siste nytt i Sport

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

 
Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

 
Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!