Villsvin og O-løp i Napoleons skoger

Villsvin og O-løp i Napoleons skoger

 

Først høres bare trampene mot skogbunnen. Vi rekker å tenke at lyden blir sterkere. Så ser vi dem. Åtte-ni villsvin som på grisevis beveger seg det beina klarer. De krysser stien på klossete, men effektivt vis. Så er de borte, bare noen meter fra oss.

Skrevet av:

Like bak kommer Lillomarka Orienteringslags nyervervelse, Jonas Juveli.

- Jeg skvatt litt da de kom i mot og krysset rett foran meg. Men villsvinene var nok reddest, smiler 19-åringen.

I løpet av sju vinterferiedager blir det mange møter med villsvin for Lillomarkas juniorer i områdene ved Fontainebleau, en times kjøring sør for Paris.

Skogene der Napoleons menn jaktet hjort og villsvin for snaue 200 år siden, byr ikke bare de 16 juniorene fra Lillomarka på rikt dyreliv, men også variert terreng og spennende kart.

Viktig trivsel

- Forenkling, sier Vidar Benjaminsen.

- Se etter «fyrtårnene». Detaljene i terrenget som er enkle å se.

Nå står O-lagets sportssjef der i kald fransk februarsol og gjentar oppgavene løperne skal jobbe med. Øktene er planlagt i forkant. Løperne vet hva de skal fokusere på.

Lillomarka Orienteringslag har kanskje landets mest spennende ungdomsgjeng og er en klubb med ambisjoner. Gjengen på til sammen 20 har reist til Frankrike for å bli bedre o-løpere - og for å bygge team, vise at det sosiale, trivselen og miljøet i gjengen er en viktig faktor på den sportslige veien videre.

Alternativ 7-kamp

- Dame? Bryster! Rudi Olsen nærmest roper ordene mot lagkameratene på «The Incredible» som står rett foran ham å gjør merkelige bevegelser. Tida går og mimekonkurransen går ikke helt etter planen for tremannslaget. Men innsatsen og iveren er stor.

7-kampen med en lagkonkurranse hver kveld, ga uvante utfordringer. Miming var ikke den verste.

Før siste øvelse - miniskiløp på vintergrått gress, ligger tre lag helt likt. At det blir «Dovendyrene» med Siv Bøyum, Reidun Ødegård og Gaute Hallan Steiwer som går først over mållinja, skyldes ikke først og fremst Gautes kolbøtter, men like mye at utfordrerne på sjarmøretappen, Fredrik Rosenberg og David Gottfridsson, sliter med utstyrsproblemer. Men 7-kampmesterene jubler selvsagt som om det var VM.

Testløp

Ti økter på kart får gjengen med seg. Også et testløp der David Gottfridsson viser favorittene Jonas Juveli og Gaute Hallan Steiwer at han skal bli å regne med ut over sesongen.

At sølvjenta fra junior-VM, Kine Hallan Steiwer, er raskest av damene er ingen overraskelse, men Siri Vilberg følger hakk i hæl og kan fortsette fremgangen etter sist høsts 4. plass i NM.

En flott gjeng

I morgenrushet inn mot flyplassen Orly sitter Vidar Benjaminsen bak rattet i en av leiebilene.

Kvelden før, under avslutningsmiddagen på pizzarestauranten i knøttlille Bois le Roi, der LOL-gjengen bodde, har han rost og skrytt av gruppa.

Han kjenner det på seg. Han vet det. Samlingen har vært vellykket - både treningsmessig og sosialt.

- En flott gjeng.

Det var det han sa kvelden før.

Inni hodet har han allerede planene om neste vinters samling.

KOJ

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!