Villsvin og O-løp i Napoleons skoger

Villsvin og O-løp i Napoleons skoger

 

Først høres bare trampene mot skogbunnen. Vi rekker å tenke at lyden blir sterkere. Så ser vi dem. Åtte-ni villsvin som på grisevis beveger seg det beina klarer. De krysser stien på klossete, men effektivt vis. Så er de borte, bare noen meter fra oss.

Like bak kommer Lillomarka Orienteringslags nyervervelse, Jonas Juveli.

- Jeg skvatt litt da de kom i mot og krysset rett foran meg. Men villsvinene var nok reddest, smiler 19-åringen.

I løpet av sju vinterferiedager blir det mange møter med villsvin for Lillomarkas juniorer i områdene ved Fontainebleau, en times kjøring sør for Paris.

Skogene der Napoleons menn jaktet hjort og villsvin for snaue 200 år siden, byr ikke bare de 16 juniorene fra Lillomarka på rikt dyreliv, men også variert terreng og spennende kart.

Viktig trivsel

- Forenkling, sier Vidar Benjaminsen.

- Se etter «fyrtårnene». Detaljene i terrenget som er enkle å se.

Nå står O-lagets sportssjef der i kald fransk februarsol og gjentar oppgavene løperne skal jobbe med. Øktene er planlagt i forkant. Løperne vet hva de skal fokusere på.

Lillomarka Orienteringslag har kanskje landets mest spennende ungdomsgjeng og er en klubb med ambisjoner. Gjengen på til sammen 20 har reist til Frankrike for å bli bedre o-løpere - og for å bygge team, vise at det sosiale, trivselen og miljøet i gjengen er en viktig faktor på den sportslige veien videre.

Alternativ 7-kamp

- Dame? Bryster! Rudi Olsen nærmest roper ordene mot lagkameratene på «The Incredible» som står rett foran ham å gjør merkelige bevegelser. Tida går og mimekonkurransen går ikke helt etter planen for tremannslaget. Men innsatsen og iveren er stor.

7-kampen med en lagkonkurranse hver kveld, ga uvante utfordringer. Miming var ikke den verste.

Før siste øvelse - miniskiløp på vintergrått gress, ligger tre lag helt likt. At det blir «Dovendyrene» med Siv Bøyum, Reidun Ødegård og Gaute Hallan Steiwer som går først over mållinja, skyldes ikke først og fremst Gautes kolbøtter, men like mye at utfordrerne på sjarmøretappen, Fredrik Rosenberg og David Gottfridsson, sliter med utstyrsproblemer. Men 7-kampmesterene jubler selvsagt som om det var VM.

Testløp

Ti økter på kart får gjengen med seg. Også et testløp der David Gottfridsson viser favorittene Jonas Juveli og Gaute Hallan Steiwer at han skal bli å regne med ut over sesongen.

At sølvjenta fra junior-VM, Kine Hallan Steiwer, er raskest av damene er ingen overraskelse, men Siri Vilberg følger hakk i hæl og kan fortsette fremgangen etter sist høsts 4. plass i NM.

En flott gjeng

I morgenrushet inn mot flyplassen Orly sitter Vidar Benjaminsen bak rattet i en av leiebilene.

Kvelden før, under avslutningsmiddagen på pizzarestauranten i knøttlille Bois le Roi, der LOL-gjengen bodde, har han rost og skrytt av gruppa.

Han kjenner det på seg. Han vet det. Samlingen har vært vellykket - både treningsmessig og sosialt.

- En flott gjeng.

Det var det han sa kvelden før.

Inni hodet har han allerede planene om neste vinters samling.

KOJ

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!