VM-billetten glapp til tross for storform

VM-billetten glapp til tross for storform

 

Øystein «Pølsa» Pettersen hadde muligheten til å sikre seg en VM-billett forrige helg, men så ble rennet avlyst. Nå satser han fram mot verdenscupen neste helg, samtidig som han går hardt ut mot spiseforstyrrelseproblemene i langrenn.

- Jeg er selvfølgelig ganske skuffet. Det å komme med i VM-troppen var egentlig hovedmålet denne sesongen. Allikevel er det forståelig at jeg ikke er tatt med, da jeg av en eller annen grunn gikk altfor mange dårlige renn før jul, sier en av landets største sprintkometer Øystein Pettersen, samtidig som han innrømmer at det var ekstra surt at helgens verdenscuprenn i Russland ble avlyst.

- De siste ukene har jeg følt meg i kjempeform, og jeg fikk klare signaler på at jeg i helga hadde en god mulighet til å kunne gå meg inn i VM-troppen. Derfor var det ekstra dumt at dette rennet ble avlyst.

Dermed er Pettersen eneste norske landslagsutøver med pallplass i verdenscupen som ikke blir med til VM.

Mannen med det humoristiske kallenavnet «Pølsa» akter imidlertid å legge skuffelsen bak seg, og fokusere hundre prosent på verdenscupen i helga.

- Nå som VM-toget er gått, blir jo et slikt renn et slags mini-verdensmesterskap for meg, sier han og legger til:

- Jeg er uansett fortsatt ung (26 år), og det vil garantert komme flere slike muligheter fremover. Ser du for eksempel på Odd Bjørn Hjelmeseth har jo han vært med i 80 år, ler han.

Ut mot spiseforstyrrelser

Pettersen, som vokste opp på Brobekk, og startet skikarrieren på Linderud, har den siste tiden skapt store overskrifter i media med sine uttalelser om spiseforstyrrelser i skisporten.

Uttalelsene har skapt blandede reaksjoner. Han opplever daglig at folk stopper ham på gaten og takker han for at noen tar tak i problemet, samtidig som det har skapt andre reaksjoner i landslagsledelsen.

Pettersen innrømmer at han kanskje var litt tidlig ute med sine uttalelser i media, men samtidig står han for det han har sagt.

- Spiseforstyrrelser er et enormt problem. Ikke bare i langrenn, men også i alle andre typer idrett. Jeg har et inntrykk av at tema er tabu i enkelte leire, men det er ekstremt viktig at slike problemer blir tatt opp, og at man forsøker å unngå dette. I langrenn har det lenge vært et problem, spesielt på kvinnesiden men også på herresiden, og dette er selvsagt ikke sunt for idrettsutøvere, sier han og legger til:

- Noen ganger ser man ikke på folk at de lider av spiseforstyrrelser, og jeg tror problemet er mer utbredt enn man tror.

- I fjor kjørte langrenns-landslaget bilder med fokus på kropp på sin hjemmeside, og her tar Pettersen selvkritikk.

- Det er klart at unge utøvere blir påvirket av slike ting. Kanskje tror de at man må se slik ut for å kunne bli en topp langrennsløper. Når man representerer landet sitt i idrett, bør man være bevisst på at man er forbilder, og man bør tenke to ganger før man gjør ting. Derfor mener jeg at denne hjemmesiden kanskje kan ha vært en uting.

- Samtidig er det selvsagt viktig å tenke på hva man spiser, når man er idrettsutøver. Jeg tviler på at Michael Schumacher fyller bilen sin med 95 blyfri før han skal kjøre. Man blir hva man spiser, ler han.

 

Jens Andersen Grønhaug

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.