VM-billetten glapp til tross for storform

VM-billetten glapp til tross for storform

 

Øystein «Pølsa» Pettersen hadde muligheten til å sikre seg en VM-billett forrige helg, men så ble rennet avlyst. Nå satser han fram mot verdenscupen neste helg, samtidig som han går hardt ut mot spiseforstyrrelseproblemene i langrenn.

Skrevet av:

- Jeg er selvfølgelig ganske skuffet. Det å komme med i VM-troppen var egentlig hovedmålet denne sesongen. Allikevel er det forståelig at jeg ikke er tatt med, da jeg av en eller annen grunn gikk altfor mange dårlige renn før jul, sier en av landets største sprintkometer Øystein Pettersen, samtidig som han innrømmer at det var ekstra surt at helgens verdenscuprenn i Russland ble avlyst.

- De siste ukene har jeg følt meg i kjempeform, og jeg fikk klare signaler på at jeg i helga hadde en god mulighet til å kunne gå meg inn i VM-troppen. Derfor var det ekstra dumt at dette rennet ble avlyst.

Dermed er Pettersen eneste norske landslagsutøver med pallplass i verdenscupen som ikke blir med til VM.

Mannen med det humoristiske kallenavnet «Pølsa» akter imidlertid å legge skuffelsen bak seg, og fokusere hundre prosent på verdenscupen i helga.

- Nå som VM-toget er gått, blir jo et slikt renn et slags mini-verdensmesterskap for meg, sier han og legger til:

- Jeg er uansett fortsatt ung (26 år), og det vil garantert komme flere slike muligheter fremover. Ser du for eksempel på Odd Bjørn Hjelmeseth har jo han vært med i 80 år, ler han.

Ut mot spiseforstyrrelser

Pettersen, som vokste opp på Brobekk, og startet skikarrieren på Linderud, har den siste tiden skapt store overskrifter i media med sine uttalelser om spiseforstyrrelser i skisporten.

Uttalelsene har skapt blandede reaksjoner. Han opplever daglig at folk stopper ham på gaten og takker han for at noen tar tak i problemet, samtidig som det har skapt andre reaksjoner i landslagsledelsen.

Pettersen innrømmer at han kanskje var litt tidlig ute med sine uttalelser i media, men samtidig står han for det han har sagt.

- Spiseforstyrrelser er et enormt problem. Ikke bare i langrenn, men også i alle andre typer idrett. Jeg har et inntrykk av at tema er tabu i enkelte leire, men det er ekstremt viktig at slike problemer blir tatt opp, og at man forsøker å unngå dette. I langrenn har det lenge vært et problem, spesielt på kvinnesiden men også på herresiden, og dette er selvsagt ikke sunt for idrettsutøvere, sier han og legger til:

- Noen ganger ser man ikke på folk at de lider av spiseforstyrrelser, og jeg tror problemet er mer utbredt enn man tror.

- I fjor kjørte langrenns-landslaget bilder med fokus på kropp på sin hjemmeside, og her tar Pettersen selvkritikk.

- Det er klart at unge utøvere blir påvirket av slike ting. Kanskje tror de at man må se slik ut for å kunne bli en topp langrennsløper. Når man representerer landet sitt i idrett, bør man være bevisst på at man er forbilder, og man bør tenke to ganger før man gjør ting. Derfor mener jeg at denne hjemmesiden kanskje kan ha vært en uting.

- Samtidig er det selvsagt viktig å tenke på hva man spiser, når man er idrettsutøver. Jeg tviler på at Michael Schumacher fyller bilen sin med 95 blyfri før han skal kjøre. Man blir hva man spiser, ler han.

 

Jens Andersen Grønhaug

Siste nytt i Sport

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

 
Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

 
Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!