VM-billetten glapp til tross for storform

VM-billetten glapp til tross for storform

 

Øystein «Pølsa» Pettersen hadde muligheten til å sikre seg en VM-billett forrige helg, men så ble rennet avlyst. Nå satser han fram mot verdenscupen neste helg, samtidig som han går hardt ut mot spiseforstyrrelseproblemene i langrenn.

- Jeg er selvfølgelig ganske skuffet. Det å komme med i VM-troppen var egentlig hovedmålet denne sesongen. Allikevel er det forståelig at jeg ikke er tatt med, da jeg av en eller annen grunn gikk altfor mange dårlige renn før jul, sier en av landets største sprintkometer Øystein Pettersen, samtidig som han innrømmer at det var ekstra surt at helgens verdenscuprenn i Russland ble avlyst.

- De siste ukene har jeg følt meg i kjempeform, og jeg fikk klare signaler på at jeg i helga hadde en god mulighet til å kunne gå meg inn i VM-troppen. Derfor var det ekstra dumt at dette rennet ble avlyst.

Dermed er Pettersen eneste norske landslagsutøver med pallplass i verdenscupen som ikke blir med til VM.

Mannen med det humoristiske kallenavnet «Pølsa» akter imidlertid å legge skuffelsen bak seg, og fokusere hundre prosent på verdenscupen i helga.

- Nå som VM-toget er gått, blir jo et slikt renn et slags mini-verdensmesterskap for meg, sier han og legger til:

- Jeg er uansett fortsatt ung (26 år), og det vil garantert komme flere slike muligheter fremover. Ser du for eksempel på Odd Bjørn Hjelmeseth har jo han vært med i 80 år, ler han.Ut mot spiseforstyrrelser


Pettersen, som vokste opp på Brobekk, og startet skikarrieren på Linderud, har den siste tiden skapt store overskrifter i media med sine uttalelser om spiseforstyrrelser i skisporten.

Uttalelsene har skapt blandede reaksjoner. Han opplever daglig at folk stopper ham på gaten og takker han for at noen tar tak i problemet, samtidig som det har skapt andre reaksjoner i landslagsledelsen.

Pettersen innrømmer at han kanskje var litt tidlig ute med sine uttalelser i media, men samtidig står han for det han har sagt.

- Spiseforstyrrelser er et enormt problem. Ikke bare i langrenn, men også i alle andre typer idrett. Jeg har et inntrykk av at tema er tabu i enkelte leire, men det er ekstremt viktig at slike problemer blir tatt opp, og at man forsøker å unngå dette. I langrenn har det lenge vært et problem, spesielt på kvinnesiden men også på herresiden, og dette er selvsagt ikke sunt for idrettsutøvere, sier han og legger til:

- Noen ganger ser man ikke på folk at de lider av spiseforstyrrelser, og jeg tror problemet er mer utbredt enn man tror.

- I fjor kjørte langrenns-landslaget bilder med fokus på kropp på sin hjemmeside, og her tar Pettersen selvkritikk.

- Det er klart at unge utøvere blir påvirket av slike ting. Kanskje tror de at man må se slik ut for å kunne bli en topp langrennsløper. Når man representerer landet sitt i idrett, bør man være bevisst på at man er forbilder, og man bør tenke to ganger før man gjør ting. Derfor mener jeg at denne hjemmesiden kanskje kan ha vært en uting.

- Samtidig er det selvsagt viktig å tenke på hva man spiser, når man er idrettsutøver. Jeg tviler på at Michael Schumacher fyller bilen sin med 95 blyfri før han skal kjøre. Man blir hva man spiser, ler han.

 

Jens Andersen Grønhaug

Siste nytt i Sport

Vant i Camp Grasrot

Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

45 år med basketmoro

 • Ammerud Open

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Grei Kvinner Elite spisser skruknottene før sesongen:

Vil fortsette framgangen

 • Gre Kvinner Elite

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

 
Lærer bort selvforsvar - der folk er

Lærer bort selvforsvar - der folk er

 • Selvforsvar

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.

Grorud går for gull!

Grorud går for gull!

 • Fotball

Etter omleggingen av seriesystemet er konkurransen i PostNord-ligaen hardere enn noensinne. Det skremmer imidlertid ikke Groruds fotballherrer. De er klare i sin tale og går for gull og opprykk til OBOS-ligaen.

Storfint besøk på Årvoll

Storfint besøk på Årvoll

 • Ronny Deila

Den store kompetanselørdagen ble en stor suksess for fotballgruppa i Årvoll IL.

 
Vestli ville mest

Kampen om Stovner:

Vestli ville mest

 • Fotball

Rommen gikk ut høyt før sesongen, mens Vestli såvidt beholdt plassen i fjorårets 4. divisjon. Likevel var det de grønnkledde som gikk seirende ut av årets første lokalderby.

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

 • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

 • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

 
Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

 • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

 • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

 • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!