VM-billetten glapp til tross for storform

VM-billetten glapp til tross for storform

 

Øystein «Pølsa» Pettersen hadde muligheten til å sikre seg en VM-billett forrige helg, men så ble rennet avlyst. Nå satser han fram mot verdenscupen neste helg, samtidig som han går hardt ut mot spiseforstyrrelseproblemene i langrenn.

Skrevet av:

- Jeg er selvfølgelig ganske skuffet. Det å komme med i VM-troppen var egentlig hovedmålet denne sesongen. Allikevel er det forståelig at jeg ikke er tatt med, da jeg av en eller annen grunn gikk altfor mange dårlige renn før jul, sier en av landets største sprintkometer Øystein Pettersen, samtidig som han innrømmer at det var ekstra surt at helgens verdenscuprenn i Russland ble avlyst.

- De siste ukene har jeg følt meg i kjempeform, og jeg fikk klare signaler på at jeg i helga hadde en god mulighet til å kunne gå meg inn i VM-troppen. Derfor var det ekstra dumt at dette rennet ble avlyst.

Dermed er Pettersen eneste norske landslagsutøver med pallplass i verdenscupen som ikke blir med til VM.

Mannen med det humoristiske kallenavnet «Pølsa» akter imidlertid å legge skuffelsen bak seg, og fokusere hundre prosent på verdenscupen i helga.

- Nå som VM-toget er gått, blir jo et slikt renn et slags mini-verdensmesterskap for meg, sier han og legger til:

- Jeg er uansett fortsatt ung (26 år), og det vil garantert komme flere slike muligheter fremover. Ser du for eksempel på Odd Bjørn Hjelmeseth har jo han vært med i 80 år, ler han.

Ut mot spiseforstyrrelser

Pettersen, som vokste opp på Brobekk, og startet skikarrieren på Linderud, har den siste tiden skapt store overskrifter i media med sine uttalelser om spiseforstyrrelser i skisporten.

Uttalelsene har skapt blandede reaksjoner. Han opplever daglig at folk stopper ham på gaten og takker han for at noen tar tak i problemet, samtidig som det har skapt andre reaksjoner i landslagsledelsen.

Pettersen innrømmer at han kanskje var litt tidlig ute med sine uttalelser i media, men samtidig står han for det han har sagt.

- Spiseforstyrrelser er et enormt problem. Ikke bare i langrenn, men også i alle andre typer idrett. Jeg har et inntrykk av at tema er tabu i enkelte leire, men det er ekstremt viktig at slike problemer blir tatt opp, og at man forsøker å unngå dette. I langrenn har det lenge vært et problem, spesielt på kvinnesiden men også på herresiden, og dette er selvsagt ikke sunt for idrettsutøvere, sier han og legger til:

- Noen ganger ser man ikke på folk at de lider av spiseforstyrrelser, og jeg tror problemet er mer utbredt enn man tror.

- I fjor kjørte langrenns-landslaget bilder med fokus på kropp på sin hjemmeside, og her tar Pettersen selvkritikk.

- Det er klart at unge utøvere blir påvirket av slike ting. Kanskje tror de at man må se slik ut for å kunne bli en topp langrennsløper. Når man representerer landet sitt i idrett, bør man være bevisst på at man er forbilder, og man bør tenke to ganger før man gjør ting. Derfor mener jeg at denne hjemmesiden kanskje kan ha vært en uting.

- Samtidig er det selvsagt viktig å tenke på hva man spiser, når man er idrettsutøver. Jeg tviler på at Michael Schumacher fyller bilen sin med 95 blyfri før han skal kjøre. Man blir hva man spiser, ler han.

 

Jens Andersen Grønhaug

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!