Young Guns fra H/L

Young Guns fra H/L

 

Nykommer Hasle/ Løren satser ungt for å overleve i tredje divisjon. I den potensielle startelleveren er det kun to spillere over 25 år.

Hasle/Løren fotball er årets nykommer i tredjedivisjon. Som mange andre lag som rykker opp forventes det at de skal slite med å holde seg, men den nye treneren, Kai Arild Lund, har andre tanker.

- Det er klart et stort hopp fra fjerde til tredje, men vi bude være forberedt på det nå. Det blir ikke lett, men jeg tror vi er såpass godt forberedt at vi kan overraske, sier treneren som i fjor jobbet med Skeids spisser.

Radikal forbedring

- Hvordan har du brukt vinteren til å forme laget?

- I vinter har vi jobbet mye med ferdigheter. Det betyr basistrening pluss at vi har jobbet mye med touchen. Videre har vi kjørt spillergruppa veldig hardt fysiskt. De må løpe mye mer i tredje divisjon enn i fjor, sier han.

- Ser du resultater?

- Jeg synes laget har forbedret seg radikalt fra november til nå. Hvis de klarer å fortsette fremgangen tror jeg det kan bli noe på Hasle/Løren, sier han.

- Hva legger du i det?

- Med det mener jeg at de kan fokusere på å bli værende i divisjonen i år, og tenke på å havne i toppen til neste år, sier han.

Young Guns

Hasle/Løren satser med ganske unge krefter i tredjedivisjon. De har et par gamle ben som Bengt Sandaker, som har vært i klubben så og si i all tid, mens resten av laget er forholdsvis unge krefter.

- Vi er nødt til å ha noen gamle travere som Bengt. Han tilfører treningskultur samtidig som han er en skikkelig Hasle/Løren-gutt. Resten av laget mitt er ungt.

- Av en potensiell startellever er det bare Tore Tveit og Craig Russel Bøthun som er over  25 år.

- Resten ligger på rundt 20, sier Lund.

- Hvilke spillere vil utmerke seg?

- Vi satser på det kollektive. Vi har jobbet mye med lagkunnskap, men det er klart vi er avhengige av at spissene scorer mål.

- De kommer ikke til å få like mange sjanser som i fjor, men Adrian Thun, Lars Erik Nygård og Daniel Baronowsky vet hvor målet står, sier han.

- Når det gjelder Baronowsky. Har han med seg innebandykølla på trening?

- Han har fått beskjed om å legge den igjen i garderoben, ler Lund.

- Hvem får gjennombruddet sitt i år?

- Det er vanskelig å si, men spillere som William Nyhagen og Martin O. Magnussen har potensiale til å gjøre det veldig bra. Har de tålmodigheten vil de få et gjennombrudd, men pr. i dag er de veldig uskolerte til tredjedivisjon, sier han.

Ingen krig

Lund har ingen tro på at kampene mot Vestli blir noen spesielt hard batalje.

- Det blir som en helt vanlig fotballkamp.

- Vi har nesten aldri møtt hverandre og jeg tror ikke det blir noen spesiell Groruddals-fight her, sier han.

- Hvem vinner?

- Vi har spilt mot dem en gang i år, og da hadde vel heller ikke de et fullt lag. De har nok muligheten til å havne midt på tabellen. Det er mye ungt der også, sier han.

Lund vil rette en takk til ledelsen i Hasle/Løren fotball.

- De har lagt alt til rette for at vi skal kunne klare å få dette til. Det er en utrolig positiv idrettsklubb, og mitt inntrykk er at gutta vil ofre mye for klubben.

- Vi er også en klubb med små ressurser, men vi er flinke til å bruke dem fornuftig, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.