Ytterstad vender hjem til Furuset

Ytterstad vender hjem til Furuset

 

Det skjer mye i Furuset ishockey om dagen. En måned før seriestart er det klart at Martin Ytterstad har skrevet under for klubben.

Tekst:

Publisert:

Det har vært dialog mellom Ytterstad og moderklubben Furuset helt siden Manglerud Star rykket ned til 1. divisjon etter forrige sesong.  

23-åringen har spilt en sentral rolle for MS de siste sesongene, og de fleste hadde forventet at centeren skulle fortsette hockeykarrieren i en annen klubb i Eliteserien.

-  Det har vært veldig mye fram og tilbake, men ting ble ikke som jeg tenkte i MS og jeg hadde lovet Furuset å komme tilbake, sier Ytterstad.

Han har flere kompiser på laget - i tillegg har det vært tøft å kombinere toppidrett med fulltidsjobb.

-  Jeg er litt lei av å komme hjem fra Stavanger i buss midt på natta for å stå opp tidlig dagen etter og dra på jobb, innrømmer 23-åringen, som jobber som rørlegger.

I tillegg til Ytterstad har også ex Furuset-målvakt Marius Moltzau skrevet under for «Ulva».

Gledelig gjensyn

Sportslig leder i Furuset, Anders Skaslien, er glad for at gamle kjenninger vender hjem.

-  Det er veldig gledelig å få de hjem igjen. Jeg tror fjoråret viste at vi ønsker å gjøre ting seriøst da vi forsøkte å stable et lag og en god organisasjon på beina.

-  I år har vi dessuten forsterket trenerposisjonen og det gir resultater.

Svenske Peter Sundberg trener Furuset i år, og i følge Skaslien er det flere spillere på vei inn i gruppa.

-  Stemningen i klubben er veldig bra. Vi har en bedre tropp og en sterkere treningsgruppe i år enn hva vi hadde i fjor, sier han.

Denne uka ble isen lagt i Furuset Forum og over 20 mann er med på treningene til A-laget. Foreløpig er det uvisst hvem som får plass i den endelige troppen.

Et bra lag

19. september serieåpner Furuset borte mot sterke Kongsvinger, og i følge Skaslien er ambisjonen til Furuset å gjøre en god figur.

-  Vi har ikke satt et klart mål for sesongen, men vi skal ligge midt på tabellen og gjøre det bedre enn i fjor. Det er viktig å hele tiden gå et steg videre, understreker den sportslige lederen.

Ytterstad forlot Furuset etter bråket for snart tre år siden. Klubben skyldte ham penger og centeren var en av mange som ikke ville tjenestegjøre i Furuset Forum lenger.

-  Den nye ledelsen i klubben har gjort opp for seg, og de har gjort alt det de har lovet at de skulle. Jeg synes det er imponerende, sier Ytterstad.

Nå håper han på et par gode signeringer før seriestart.

-  Jeg tror og håper at vi får et brukbart lag på plass.

Siste nytt i Sport

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

 
45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

Lærer bort selvforsvar - der folk er

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.