Ytterstad vender hjem til Furuset

Ytterstad vender hjem til Furuset

 

Det skjer mye i Furuset ishockey om dagen. En måned før seriestart er det klart at Martin Ytterstad har skrevet under for klubben.

Tekst:

Publisert:

Det har vært dialog mellom Ytterstad og moderklubben Furuset helt siden Manglerud Star rykket ned til 1. divisjon etter forrige sesong.  

23-åringen har spilt en sentral rolle for MS de siste sesongene, og de fleste hadde forventet at centeren skulle fortsette hockeykarrieren i en annen klubb i Eliteserien.

-  Det har vært veldig mye fram og tilbake, men ting ble ikke som jeg tenkte i MS og jeg hadde lovet Furuset å komme tilbake, sier Ytterstad.

Han har flere kompiser på laget - i tillegg har det vært tøft å kombinere toppidrett med fulltidsjobb.

-  Jeg er litt lei av å komme hjem fra Stavanger i buss midt på natta for å stå opp tidlig dagen etter og dra på jobb, innrømmer 23-åringen, som jobber som rørlegger.

I tillegg til Ytterstad har også ex Furuset-målvakt Marius Moltzau skrevet under for «Ulva».

Gledelig gjensyn

Sportslig leder i Furuset, Anders Skaslien, er glad for at gamle kjenninger vender hjem.

-  Det er veldig gledelig å få de hjem igjen. Jeg tror fjoråret viste at vi ønsker å gjøre ting seriøst da vi forsøkte å stable et lag og en god organisasjon på beina.

-  I år har vi dessuten forsterket trenerposisjonen og det gir resultater.

Svenske Peter Sundberg trener Furuset i år, og i følge Skaslien er det flere spillere på vei inn i gruppa.

-  Stemningen i klubben er veldig bra. Vi har en bedre tropp og en sterkere treningsgruppe i år enn hva vi hadde i fjor, sier han.

Denne uka ble isen lagt i Furuset Forum og over 20 mann er med på treningene til A-laget. Foreløpig er det uvisst hvem som får plass i den endelige troppen.

Et bra lag

19. september serieåpner Furuset borte mot sterke Kongsvinger, og i følge Skaslien er ambisjonen til Furuset å gjøre en god figur.

-  Vi har ikke satt et klart mål for sesongen, men vi skal ligge midt på tabellen og gjøre det bedre enn i fjor. Det er viktig å hele tiden gå et steg videre, understreker den sportslige lederen.

Ytterstad forlot Furuset etter bråket for snart tre år siden. Klubben skyldte ham penger og centeren var en av mange som ikke ville tjenestegjøre i Furuset Forum lenger.

-  Den nye ledelsen i klubben har gjort opp for seg, og de har gjort alt det de har lovet at de skulle. Jeg synes det er imponerende, sier Ytterstad.

Nå håper han på et par gode signeringer før seriestart.

-  Jeg tror og håper at vi får et brukbart lag på plass.

Siste nytt i Sport

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.