ANNONSE
Groruddalen
TIL UNGDOMMEN: Aimane Zoudin håper at utstillingen hans på Deichman Stovner drar ungdommene inn i kunsten, og vekker lysten deres til å utforske kunst selv.
 Foto: Caroline Hammer

TIL UNGDOMMEN: Aimane Zoudin håper at utstillingen hans på Deichman Stovner drar ungdommene inn i kunsten, og vekker lysten deres til å utforske kunst selv. Foto: Caroline Hammer

Aimane Zoudin vil ha oppmerksomheten til ungdommene. – Utstillingen heter «Gjør noe»

I utstillingen «Gjør noe» på Deichman Stovner vil Aimane Zoudin ha oppmerksomheten til ungdommene.

Publisert:

– Utstillingen heter «Gjør noe». Det er dette med å skape et eller annet, selv om det er vanskelig. Enten du selv blir inspirert til å begynne med kunst, eller skrive, eller dans eller hva enn det er, eller om det er politikerne som fanger det opp og får i gang fritidstilbud til ungdommer som kanskje ikke er så interessert i å spille fotball, forklarer Aimane Zoudin.

Han er oppvokst på Stovner, og har sett ungdommene som gjerne sitter på biblioteket om ettermiddagen. Det er nettopp disse han vil rette oppmerksomheten mot.

– Det er så mange ungdommer som bare «loker» rundt på sentret. De trenger noe å finne på, og forhåpentligvis kan dette inspirere noen av dem, sier Zoudin.

Formet av fritidstilbudet

Zoudin vokste selv opp på Stovner og var en av de i klassen som heller ønsket å danse enn å være med på fotballaget.

– Jeg spilte fotball og sånt, men det var dans og kunst som jeg virkelig var opptatt av, forklarer han.

At det ble sånn gir Zoudin æren for til fritidstilbudet som fantes på Stovner da han var ung.

– Jeg er et produkt av de fritidsaktivitetene jeg hadde. Nå vil jeg gjøre mitt for å inspirere dagens ungdommer til å utforske kunst.

De fem maleriene han har lagd til utstillingen skal henges rundt om i lokalet på Deichman Stovner.

– En venn av meg har lagd QR-koder som man bare holder mobilen over. Da får man opp et lydspor som hører sammen med maleriet, forklarer Zoudin.

Fant tilbake til malingen

Zoudin har utforsket flere ulike typer kunst, inkludert trylling. At det ble malerier i denne utstillingen kan imidlertid pandemien ta æren for:

– Jeg fant tilbake til malingen under pandemien. Jeg gikk tilbake til det som trigga meg som barn og ungdom, og fant tilbake til den selvsikkerheten.

Utstillingen åpner mandag 18. april og henger til 1. mai. Selv om Zoudin skal være på åpningen, skal han la ungdommene selv få finne ut av betydningen bak maleriene.

– Barn og ungdom er nysgjerrige av natur. De oppsøker kunnskap. Jeg vil at de skal komme bort til meg og spørre, understreker han.

Nøkkelord

ANNONSE