ANNONSE
Groruddalen
Ellingsrud kirke.

Ellingsrud kirke.

ALLE inviteres til skeiv messe 

Førstkommende søndag, 25. september, skal Ellingsrud og Furuset menighet nok en gang feire skeiv messe i Ellingsrud kirke. En gudstjeneste med fokus på glede og mangfoldet blant mennesker står for tur. 

Publisert:

Sist oppdatert: 22.09.2022 kl 17:06

Her vil det være rom for fortellinger om skeiv kjærlighet og for retten til å være den man er, ikke minst kamp mot diskriminering. Gudstjenesten ble planlagt før angrepet på det skeive miljøet ved London pub i sommer, og før Ellingsrud pride ble arrangert på Ellingsrud to uker før angrepet.

Menigheten ser derfor på søndagens gudstjeneste som kanskje enda viktigere enn noen gang, hvor kampen for respekt og trygghet for alle LHBT+personer står i sentrum.

Halvor Moxnes, professor emeritus i teologi ved Universitetet i Oslo, skal preke. Pianist Helge Evju spiller flygel og bringer noe av sin fortelling i toner og ord.

Frivillige medvirker med lesing, dekor, å skrive bønner og lage kveldsmat. Organist er Torstein Hagen, og sokneprest i Ellingsrud og Furuset menighet, Klara Vogl, leder gudstjenesten.

Heidi Jenssen fra initiativtakerne til Ellingsrud Pride vil også være til stede. Hun vil fortelle om hvorfor det ble holdt en egen parade i juni, og om veien videre.

Ofringen går til Skeivt kristent nettverk.

ANNONSE