ANNONSE
Groruddalen

Ammerud basket satser ungt

PLASS TIL FLERE: Både Ammerud J2006 og andre aldersbestemte lag i klubben ønsker seg flere medspillere.

PLASS TIL FLERE: Både Ammerud J2006 og andre aldersbestemte lag i klubben ønsker seg flere medspillere.

Denne sesongen har Ammerud basket flere lag i serien enn på mange år, og de har meldt på fem lag for barn mellom 12- og 15 år. Men de har plass til flere...

Publisert:

ANNONSE

- Det er gledelig å se den økende basketballinteressen i Ammerud basket, og dette året har vi meldt på lag for årskullene 2005, 2006 (eget jentelag!) og 2007. Særlig gledelig er det at vi har et jentelag, ikke alle klubber har dette, sier klubbens leder, Roger Hauglid.

- Når det er sagt, så består J2006 av jenter fra flere årskull, så vi har plass til flere jenter her, skyter trenerduoen, søstrene Milena og Ralitsa Kodzhailieva inn.

De har begge spilt basketball på internasjonalt nivå, og satser på treninger med mye moro og litt alvor.

- Flere av jentene har spilt sammen i mange år, men vi har noen med kortere fartstid. Erfaringsmessig nærmer jentene seg nå en alder hvor interessene drar i flere retninger, så her er det viktig at tilbudet og treningsinnholdet er så godt at vi klarer å opprettholde laget sier søstrene.

Fra ett til tre lag

Forrige sesong utgjorde guttene født i 2005 og 2006 ett lag trent av ungguttene Agustin Garcia og Mathias Baardseng. Denne sesongen har Ammerud innsett hvor stor basketinteressen er i denne aldersgruppen, og de har meldt opp tre lag i seriespillet. I fjor spilte guttene født i 2005 på dispensasjon i G14-serien, men med det nye laget vil guttene møte jevnaldrende spillere. Mathias Baardseng, som i år trener G15, mener det vil bli et lærerikt år.

- Vi er et nytt lag. Enkelte spillere har 3-4 års erfaring, men vi har også flere som har begynt å spille basket det siste året. Vi er spent på nivået vi møter, men det viktigste er at vi lærer og utvikler oss. Så får vi se til våren hvordan seriespillet gikk, sier han.

G14 deler seg inn i to lag - ett lag for de som er noe mer avslappet - og ett lag for de som bruker veldig mye tid på basketball. Tanken er at alle skal få bryne seg og utvikle seg, slik at det ene laget er meldt opp i det som kalles elite.

- Det blir spennende å se nivået her og hvordan vi klarer oss, sier trener Garcia.

Kevin Hoang trener 06-laget som skal satse på spilleglede og er for dem som tenker at basketball er gøy, men ikke det eneste som er gøy. Han er ny som trener og spent på hvordan denne sesongen vil bli.

- Jeg har selv spilt basket i mange år, og mitt mål er å videreformidle den gleden basketball har gitt meg, sier Hoang.

G13-laget er nok det laget som består av flest spillere fra Ammerud, hvor nesten halve laget består av en klasse fra Ammerud skole. Trener, Ferdinand Fabillar, sier at de er et lag for hele området, og klubben har spillere fra hele Groruddalen, men at det er gøy at så mange fra Ammerud spiller på G13.

Trenger flere 10-11-åringer

For å sikre rekrutteringen ser Ammerud nå at de må ta grep for å få flere spillere til det som kalles Easy Basket - det vil si barn født før 2007. Tidligere år har de hatt så lite halltid at mange årskull har trent samtidig, og rekrutteringen har bestått av at spillere inviterer med seg kamerater.

- Nå ser vi at det er behov for og plass til flere nye unge spillere. Vi oppfordrer derfor alle som vurderer basketball til å bli med på treningen til Ammerud basket. Å spille basket er gøy, god trening og ikke minst en rimelig idrett som ikke krever annet enn at man har en basketball, sier Roger Hauglid som også legger ved lagenes treningstider for de interesserte.

Treningstider høsten 2019

Jenter født 2006: mandag 17:00-18:00*, torsdag 16:00-17:45

Gutter under 12 år: mandag 16:00-17:00*, onsdag 17:00-18:00*

Gutter 12 år: tirsdag 17:00-18:30*, torsdag 17:45-19:00

Gutter 13 år: tirsdag 16:00-17:45, torsdag 17:45-19:00

Gutter 14 år: tirsdag 16:00-17:45, torsdag 16:00-17:45

  • Treningene er på Ammerud barneskole

ANNONSE