ANNONSE
Groruddalen
Knut Røli (Ap) og Arne Rolijordet (R) ber om at det settes opp bom i Furusetveien for å hindre parkeringsbråk når det etter hvert kommer ny moské mellom E6 og Furuset skole i Furusetveien. Et samlet bydelsutvalg støtter forslaget.
 Foto: Sindre Veum Apneseth

Knut Røli (Ap) og Arne Rolijordet (R) ber om at det settes opp bom i Furusetveien for å hindre parkeringsbråk når det etter hvert kommer ny moské mellom E6 og Furuset skole i Furusetveien. Et samlet bydelsutvalg støtter forslaget. Foto: Sindre Veum Apneseth

Ber om bom i Furusetveien for å hindre parkeringskaos når moskeen kommer

Ap og Rødt frykter parkeringskaos på Furuset når den nye moskeen står ferdig, og ber om at det settes opp bom i Furusetveien.

Publisert:

Sist oppdatert: 13.04.2023 kl 11:17

ANNONSE

Det planlegges en ny moské i Furusetveien mellom Furuset skole og E6. Utbyggingen er fremdeles tidlig i prosessen, og avisa kjenner ikke til når den skal stå ferdig, men i dokumenter hos Plan- og byggningsetaten (PBE) kommer det fram at moskeen vil være flere etasjer høy.

Moskeen skal kunne ha 700 personer i bygget om gangen, og har fått tildelt 27 parkeringsplasser. PBE har bedt en høringsuttalelse fra Alnas bydelsutvalg om saken.

Bydelsutvalget stiller seg positive til planene, men Knut Røli (Ap) og Arne Rolijordet (R) er kritiske til parkeringssituasjonen, og frykter mange besøkende kombinert med få parkeringplasser vil resultere i parkeringskaos i Furusetveien. De har fremmet et tilleggsforslag som ble enstemmig vedtatt og nå er en del av Alnas svar i høringsuttalelsen.

I forslaget står det:

– Alna bydelsutvalg viser til at det er forslått 27 parkeringsplasser til et prosjekt som skal kunne romme 700 deltakere. Vi er bekymret for at det kan oppstå episoder med mye fremmed og vill parkering i nærområdet, og spesielt i Furusetveien. Her bør det ses på tiltak som en bom i Furusetveien, fra starten av Furusetveien ved Jerikoveien.

ANNONSE